Od momentu kiedy osobiście mnie zapytał czy jak zrobi trybuny na hali i stadion to czy będę na niego głosował.
Odpowiedziałem, że daje słowo honoru że jak powstaną te obiekty to zagłosuję na tą osobę która to zrobi.
I dotrzymam słowa.
-
-
Pasiaste wybory
Wywiad z Majchrowskim na stronie UB:
http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24316
szkoda ze nikt od nas, np. z TerazPasy! nie pytal o kandydatow w kontekscie Cracovii.
Ja sklaniam sie ku Majchrowskiemu, choc watpie zeby hala przy stadionie powstala...
[quote][b]Kończący się powoli rok rozpoczął Pan niefortunną wypowiedzią obrażającą kibiców Wisły podczas treningu noworocznego Cracovii, później wytłumaczył Pan, że wpadka ta wynikła z niezrozumienia kontekstu wypowiadanego zdania. Parę miesięcy później podczas internetowego czatu z mieszkańcami Krakowa stwierdził Pan, że zdanie ?nigdy nie zejdę na psy?, antagonizujące mieszkańców Krakowa nie powinno znajdować się w hymnie klubu, którego współwłaścicielem jest miasto.[/b]
- Nie powinno być takiego sformułowania. Rozmawiałem na ten temat i z panem profesorem Filipiakiem i z panem wiceprezesem Tabiszem. Poprosiłem władze klubu, żeby zrewidowały ten element, żeby wyłączyli go z hymnu. Oni powiedzieli, że nie mają na to wpływu.
[b]Prezes Cracovii nie ma wpływu na swój klub?[/b]
- Nawet była podniesiona kwestia, by podczas derbów hymn ten nie został odśpiewany. Też o to prosiłem...[/quote]
Ale im się podlizuje, obaj kandydaci podlizują się gts-owi. Może ktoś z Cracovii mógłby przeprowadzić z nimi wywiad i zobaczyć co obiecają?
otoz to. wzywamy redaktora TP!
Zastanawia mnie tylko jeden fakt - jak z technicznego punktu widzenia - mieliby niby zakazać śpiewania słów "...Nigdy nie zejdę na psy..." - co kamera i mikrofon przy twarzy ?
No i jak tam wyborcy Majchra ? hehe
Kazdy kandydat powie to co wyborcy chca uslyszec. Nie doszukiwalbym sie tutaj jakichs sympatii Majchra w jedna czy w druga strone.
he he
z gwardyjskiej strony....
- "Kluby powinny być traktowane zgodnie z zasługami w reprezentowaniu miasta - mówi Stanisław Kracik i zapewnia:
- Jako prezydent dołożę wszelkich możliwych starań aby stadion został oddany na wiosnę 2011 roku a hala została wybudowana do końca 2012 roku"
i wszystko ..
Wolę bzdety Majchrowskiego że mu się hymn nie podoba, niż teksty o "traktowaniu klubów wedle zasług w reprezentowaniu miasta". Kracik być może nie wie dlaczego GTS ma większe zasługi w reprezentowaniu miasta na arenach sportowych, być może nie wie też w jaki sposób GTS zbudował swoją potęgę, a może wie i mu to nie przeszkadza i uważa, że 40letnia kolaboracja Wisły z milicją to coś normalnego. Ja takiego prezydenta nie chcę.
Natomiast faktycznie szkoda, że TP! czy STC np. nie przeprowadziły takiego wywiadu z kandydatami. Chętnie posłuchałbym co mają do zaoferowania Cracovii, na teraz jednakże moim kandydatem pozostaje Majchrowski, nie tylko z uwagi na to, że mamy stadion i lodowisko, ale z powodów czysto politycznych. Uważam, że rada miasta plus prezydent z jednej partii to za dużo władzy, zwłaszcza jeśli tą partią jest PO i to jeszcze w wydaniu krakowskim.
Ja nie idę na II - ą turę, mój kandydat Stanisław Żółtek niestety nie tylko przeszedł ale też słabo mu poszło. Pomiędzy Majchrowskim a Kracikiem to dla mnie wybór między ... no może nie między dżumą a cholerą, ale między zapaleniem oskrzeli a zapaleniem płuc :)
Hahaha. Tak zobaczycie halę Cracovii wybudowaną przez Majchrowskiego, jak widzieliście w tej kadencji. Ciekawe, niektórzy z forum będą wybierać "z powodów czysto politycznych". Gratuluję krzykaczom, bo to najwieksi fani czerwonego. Zresztą zawsze zastanawiał mnie brak dyskusji na temat naszego bydgoskiego czerwonego. Głosujcie komuszki na SLD.
Gig- ani Kracik ani Majchrowski sami z siebie hali nie wybuduja. Ale lobbing radnych może wydatnie pomóc.
No i co, jak tam moje informacje, dalej twierdzisz, że ubecy nie kłamali, a Kracik nie zrobił z siebie idioty?
Nigdy nie mówiłem ze ubecy nie kłamali. Mówiłem coś innego, wiec nie odwracaj kota albo raczej psa ogonem. Szkoda że tylko Ty jako jeden z nielicznych zauwazyłeś, że wazniejsza jest rada miasta, niż Kracik czy Majchrowski. Choćby prezydentem był Filipiak (tfu...) i chciał dla Cracovii jak najlepiej, to gówno zrobi bez przychylnych radnych.
Mówiłem, ze dwie osoby nigdy tu nie pisały, a Ty stwierdziłeś, że albo nie wiem, albo udaję, że nie wiem.
Nie ja jeden zauważyłem, że RM jest ważniejsza. Zauważyło to kilka osób i być może między innymi dlatego ta rada wygląda bardziej przyjaźnie. ;)
Widzisz, nie czytasz uwaznie . Co napisałem? "[b]Szkoda że tylko Ty jako jeden z nielicznych zauwazyłeś, że wazniejsza jest rada miasta[/b], wiec nie wiem po co otwierasz otwarte drzwi.
Teraz dla zwolenników Majchrowskiego mam coś co chyba zapewni mu pomniki wśród znacznej części pasiastej społeczności.
[quote="Majchrowski w ramach kampanii wyborczej zadecydował"]
Decyzją Prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego w dniu jutrzejszym (02.12.2010) komunikacja zbiorowa będzie darmowa.
Apelujemy o wybieranie jutro komunikacji zbiorowej a nie samochodów. Dzięki temu służby drogowe będą mogły sprawniej usunąć śnieg z jezdni (opady śniegu zakończą się około godziny dziewiątej).
[/quote]
Widzisz, szkoda, że nie umiesz zrozumieć subtelnego wskazania, że nie byłem "jednym z nielicznych". Raczej jednym z wielu.
Odnośnie wyborów prezydenta miasta to jest dokładnie tak samo, jak w wyborach Prezydenta RP. Żaden wybór nie będzie dobry.
gig Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hahaha. Tak zobaczycie halę Cracovii wybudowaną
> przez Majchrowskiego, jak widzieliście w tej
> kadencji. Ciekawe, niektórzy z forum będą
> wybierać "z powodów czysto politycznych".
> Gratuluję krzykaczom, bo to najwieksi fani
> czerwonego. Zresztą zawsze zastanawiał mnie brak
> dyskusji na temat naszego bydgoskiego czerwonego.
> Głosujcie komuszki na SLD.
najwiecej to ty krzyczysz. zobaczymy co ten Kracik zrobi dla Pasow, ciekaw jestem czy jak wygra chluba Niepolomic to za 4 lata pokazesz sie tu zas. oby.
co do braku tyskusji to co za problem, dyskutuj,\.
a na koniec c.h.u.j ci do tego na kogo kto glosuje.
Taaa i znowu komuszek będzie wetował każdą uchwałę RM...
Z 24 radnych PO ma już tylko 23 (pewna osoba się obraziła...bo nie została przew. RMK)
JAJA!!!
Paso- rzuć od razu nazwiskiem. A co tam... ;)
Pasożyd, dzisiaj widziałem w telewizorze pewnego wysokiego kibica, nie powiem jakiej drużyny, z Żabińca. A było to tak. Siedzę w Zabrzu u teściów i piję z teściem piwo. Mimowolnie rzucam okiem w ekran telewizora. Qrka patrzę, a tam Lipiec!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)