Ta kurwa brożek pokazała jak się karne strzela;/
-
-
Widzew - Cracovia 12.11 godzina 20-00 - tylko piłka
http://www.malopolskatv.pl/wisla-gromi-pasy-na-remis/ - bramki z meczu
boleknh Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wine za to że Matusiak nie strzlił karnego
> ponosi trener.Jak można było dac strzelać
> Radkowi karnego jak chłopak się na Widzewie
> wychował,kibice na niego gwizdali a on się
> poprostu spalił.To jest chore! Pozatym super
> Radomski,nieźle Ślusar i Saidi,Szeliga chyba sie
> czegoś nażarł :) dziwi mnie Kosanovic w
> 70min.chlopak woła że nie ma siły,wine za to co
> się dzieje ponosi Ulatowski,Ci chłopcy nie mają
> siły na 90 minut.Na wiosne bedzie dobrze ;)
a wyobraź sobie sytuację, w której pracownik czegoś w pracy nie zrobi i wytłumaczy to tym, że jest to dla niego zbyt stresujące. I nie wykona lub wykona źle. W tej sytuacji winę ponosi ten kto mu zlecił wykonanie roboty? Chłopie, mamy 4 punkty, trzeba było wszystkie siły włożyć w koncentrację!!!
Radomski grał dobrze mówią niektórzy. Radzę tym osobą obejrzeć mecz jeszcze raz. Pan 'ja wiem co ja gram i tyle' dalej wie co gra, czyli padake. Same straty, narażające zespół na kontry, zero dobrych podań. On jest nam na pewno nie potrzebny.
roch Napisał(a):
> Radomski grał dobrze mówią niektórzy. Radzę
> tym osobą obejrzeć mecz jeszcze raz. Pan 'ja
> wiem co ja gram i tyle' dalej wie co gra, czyli
> padake. Same straty, narażające zespół na
> kontry, zero dobrych podań. On jest nam na pewno
> nie potrzebny.
Więcej głupich strat sprokurował Szeliga, który na dodatek zachowywał się kretyńsko w polu karnym. Nie rozumiem jednego jak sobie ktoś nie radzi z kryciem i w konsekwencji tego dostaje kartke to czemu nie zamieni się z kimś innym i pokryje innego?
Radomski był u nas dzisiaj najsłabszy!!!! No może boczni obrońcy go przebili.
PasiaKzMedalikowa Napisał(a):
> Zgadzam sie ale nie jest to powod aby chlopaka od
> razu linczowac cale spotkanie grał dobrze
> gdyby strzelil tego nieszczesnego kranego na forum
> pewnie bylaby lawina postow jak to wspaniale Radek
> zagral
no dokładnie. i tak ma być. trzeba dobrze grać, a jak się jest napadziorem to jeszcze bramki strzelać. zwłaszcza z karnego. jak się tego nie robi (za dobre pieniądze) to jest pocisk. dziwne?
"poziom ekstraklasowy"... ehhh... jaka ekstraklasa taki poziom
Musiałem po tym meczu wyjść na spacer- wypiłem browarka i setkę żołądkowej gorzkiej z miętą...
Klich jest faulowany w polu karnym, piłka jednak wpada do bramki, sędzia miał prawo gwizdać wogóle karnego?
Ogólnie, to po pierwszej połowie już dopisałem 3 punkty i dlatego czuję ogromny niedosyt. Gra niezła w naszym wykonaniu. Starali się grać dużo z pierwszej piłki. Zobaczymy jak będzie w Białymstoku, liczę po cichu na remis...
[b]Redcclise[/b] popieram ! Za to że nie prowadziliśmy 2:1wine ponosi tylko i wyłącznie Radek, on w takiej sytuacji nie miał prawa tego nie strzelić, podchodząc do piłki wiedział jaka jest nasza sytuacja i wiedział jak ważny to karny a jego następstwem powinien być gol. Ktoś tam pisał że jako jedyny w naszej ekipie gra na poziomie ekstraklasy to chłopie olśnie Cię tym karnym udowodnił że ani ekstra ani klasy nie prezentuje - umówmy się szczerze nikt z naszej ekipy nie jest do końca przygotowany do gry w ekstraklasie. Na 99,9% jestem przekonany że Marcin Cabaj by tego karnego strzelił.. ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba jednak wziąć po uwagę to że przy tym faulu co po nim był podyktowany karny, piłka wpadła do siatki i czy czasem nie powinien być uznany gol jako przywilej dla drużyny pokrzywdzonej... pewnie Ci niesamowici eksperci z C+ omówią to w kontrowersjach w niedziele. Z drugiej strony nie można też teraz najeżdżać na sędziego że tego golał nie uznał bo podyktował karnego który powinien być zamieniony na bramke dająca nam prowadzenie i widzew grał w 10 co mogło być kluczowe dla tego meczu. Generalnie jak nie możesz wygrać to go zremisuj ale ten mecz mogliśmy wygrać i powinniśmy dlatego ten remis jest naszą porażka.
Chaos i bełkot w sposobie tłumaczenia.
Nigdy po dwćh meczach nie tworzyłem
podwalin pod trenera. Ten gość stworzył
konstrukcję, taką na upadek. Takiego
idiotyzmu, by powierzyć , w takim meczu
rolę rozgrywającego Luczakowi- zbrodnia
przeciw Cracovii. Toż to idiotyzm, może
mniejszy jak głupota, ale w tej pokrewnej
linii.. Tylko może dlatego, ze taka chwila
w interpretacji mu się pokręciła Dość
odiotyzmów- moja odpowiedz. Czyżby
następny : idiota; Niech osobiście kazdy
w linku sobie odpowie.
Pozdrawiam.
Wielka szkoda ale prawda jest taka że gramy PADAKE!!!
KMPasa1 Napisał(a):
> Chaos i bełkot w sposobie tłumaczenia.
> Nigdy po dwćh meczach nie tworzyłem
> podwalin pod trenera. Ten gość stworzył
> konstrukcję, taką na upadek. Takiego
> idiotyzmu, by powierzyć , w takim meczu
> rolę rozgrywającego Luczakowi- zbrodnia
> przeciw Cracovii. Toż to idiotyzm, może
> mniejszy jak głupota, ale w tej pokrewnej
> linii.. Tylko może dlatego, ze taka chwila
> w interpretacji mu się pokręciła Dość
> odiotyzmów- moja odpowiedz. Czyżby
> następny : idiota; Niech osobiście kazdy
> w linku sobie odpowie.
> Pozdrawiam.
odstaw to świństwo
Aleks Napisał(a):
> Abstrahujac juz od fatalnie strzelanego karnego
> przez Matusiaka, to mam wrazenie, ze sedzia
> popelnil blad z jego podyktowaniem. Zagwizdal
> wczesniej niz pilka wpadla do bramki, ale mogl
> "przeniesc wskazanie" z 11-tki na srodek boiska.
> Nasza druzyna zostala, owszem, poszkodowana faulem
> i za to karny sie nalezal, ale pilka w wyniku tej
> sytucji wpadla do bramki i ta korzysc powinna
> przewazyc na rzecz uznania bramki. Sedzia ma
> prawo zmienic decyzje na dajaca wieksza korzysc
> poszkodowanej druzynie.
>
> Obronca tak czy inaczej musi w tej sytuacji dostac
> czerwona kartke. Byc moze znajdzie sie to w
> jakichs "kontrowersjach" (czego ja niestety nie
> moge ogladac) i sprawa bedzie dyskutowana, bo jest
> moim zdaniem dyskusyjna.
Aleks masz rację, ale wcześniej sędzia nie podyktował ewidentnego karnego dla Widzewa + czerwień dla Szeligi (drugie żółtko), więc na pewno nie możemy mieć pretensji o wypaczenie wyniku na naszą niekorzyść.
Ludzie, co Wy tak narzekacie? :|
Inaczej to wszystko było widać z punktu widzenia Widzewa :) To Widzew się skompromitował, bo pokazał nie raz w tym sezonie, że stać go na dużo więcej, zwłaszcza u siebie.
Sorry, mówcie co chcecie, ale od czasu zmiany trenera widać, że piłkarze grają ambitniej i że faktycznie zależy im na utrzymaniu klubu w Extraklasie. Nie wiem, może to zbieg okoliczności, ale takie jest moje zdanie, a mecze Cracovii śledzę regularnie i widziałam wiele spotkań wokół których piłkarze po prostu przeszli. Dzisiaj było inaczej i uważam, że należą im się brawa za ten występ.
Karny w wykonaniu Matusiaka pozostawiam bez komentarza, chciał chyba trafić w miejsce, w którym kiedyś mieszkał ... Ale gdyby strzelił to wcale nie znaczy, że Cracovia by ten mecz wygrała.
Pozdro z Łodzi.
Mila Napisał(a):
> Ludzie, co Wy tak narzekacie? :|
> Inaczej to wszystko było widać z punktu widzenia
> Widzewa :) To Widzew się skompromitował, bo
> pokazał nie raz w tym sezonie, że stać go na
> dużo więcej, zwłaszcza u siebie.
> Sorry, mówcie co chcecie, ale od czasu zmiany
> trenera widać, że piłkarze grają ambitniej i
> że faktycznie zależy im na utrzymaniu klubu w
> Extraklasie. Nie wiem, może to zbieg
> okoliczności, ale takie jest moje zdanie, a mecze
> Cracovii śledzę regularnie i widziałam wiele
> spotkań wokół których piłkarze po prostu
> przeszli. Dzisiaj było inaczej i uważam, że
> należą im się brawa za ten występ.
> Karny w wykonaniu Matusiaka pozostawiam bez
> komentarza, chciał chyba trafić w miejsce, w
> którym kiedyś mieszkał ... Ale gdyby strzelił
> to wcale nie znaczy, że Cracovia by ten mecz
> wygrała.
> Pozdro z Łodzi.
ale gdyby strzelił to może jednak by wygrali..... fakt, że Widzew nie pokazał na co ich stać.... też to był dla nich ważny mecz, ale biorąc pod uwagę naszą sytuację uważam, że i tak nasi piłkarze dali dupy po raz kolejny..... no ale cóż.... cieszmy się z 1 pkt.......
Mila Napisał(a):
>
> przeszli
Efekt nowej miotły. Poczekajmy do końca rundy
Remis nam niewiele daje...
ale lepszy rydz - niż nic, szczególnie wywalczony w takich okolicznościach...
Zobaczymy co będzie w Białymstoku
Jeszcze zostało 17 kolejek
Aston1906 Napisał(a):
> Aleks Napisał(a):
> --------------------------------------------------
>
> Aleks masz rację, ale wcześniej sędzia nie
> podyktował ewidentnego karnego dla Widzewa +
> czerwień dla Szeligi (drugie żółtko), więc na
> pewno nie możemy mieć pretensji o wypaczenie
> wyniku na naszą niekorzyść.
Aston, mnie chodzi tylko o interpretacje tej sytuacji. Wiem, ze dla Widzewa byl ewidentny karny, bo przeciez Szeliga niemal zapasniczym chwytem "sprowadzil Sernasa na ziemie":) Zreszta mial ten sedzia jeszcze kilka innych sytuacji w ktorym popelnial bledy, ale z korzyscia ... dla nas:)
Ja jestem po prostu ciekawy fachowej interpretacji tych wydarzen, w wyniku ktorych strzelalismy karnego, podczas gdy pilka znalazla sie w siatce. Kurs sedziowski konczylem niestety w 1970 r. i od tego czasu mogly sie zmienic interpretacje zwiazane z pierwszenstwem bramki gdy jest tez karny. Wtedy gdy ja sie szkolilem (a wykladowcy byli dobrzy, m.in. G. Pracik, Michalik, Suchanek) duze znaczenie przywiazywalo sie do tzw. ducha gry i rzeczywistej korzysci dla druzyny poszkodowanej. (Do dzisiaj np. nie jest rozwiazana sprawa, gdy zawodnik druzyny atakujacej po ciezkim faulu jest znoszony z boiska, a jego druzyna musi pare minut grac w oslabieniu. Czy druzyna poszkodowana cos na tym zyskuje oprocz wolnego, przy ktorym mur i tak zwykle stoi co namniej metr blizej, niz powinien. Czy np. na ten czas gdy jest on "doprowadzany do zdrowia" nie powinien wejsc rezerwowy)?
KMPasa1 Napisał(a):
> Chaos i bełkot w sposobie tłumaczenia.
> Nigdy po dwćh meczach nie tworzyłem
> podwalin pod trenera. Ten gość stworzył
> konstrukcję, taką na upadek. Takiego
> idiotyzmu, by powierzyć , w takim meczu
> rolę rozgrywającego Luczakowi- zbrodnia
> przeciw Cracovii. Toż to idiotyzm, może
> mniejszy jak głupota, ale w tej pokrewnej
> linii.. Tylko może dlatego, ze taka chwila
> w interpretacji mu się pokręciła Dość
> odiotyzmów- moja odpowiedz. Czyżby
> następny : idiota; Niech osobiście kazdy
> w linku sobie odpowie.
> Pozdrawiam.
Ogarnij kolego,albo zmień dilera bo ten Cie oszukuje!!!!!!Jestem zdania żeby dać trenerowi wolną ręke,po tym IDIOCIE ulatowskim nie da sie juz wiecej nic spiepszyć.Co wy myślicie ze jak przyszedł nowy trener to odrazu "piękną piłke" bedą grać???????Z gts-em pechowa porażka było widać walke,teraz w Łodzi tez nieźle,ja widze poprawe,dozobaczenia
Mila Napisał(a):
> przeszli. Dzisiaj było inaczej i uważam, że
> należą im się brawa za ten występ.
Może faktycznie walczą, grają ambitniej tylko pytanie jak długo? Bo jak ich trener przyciśnie w przerwie zimowej (jestem tego pewien, bo Szatałow wygląda na takiego co stawia na ciężką pracę) to nasze grajki znowu zaczną odstawiać szopkę na boisku i będą próbować zwolnić kolejnego trenera. Widać że trener dotarł do ich głów, w sumie to właśnie tego spodziewałem się po jego przyjściu, bo nic innego w tym momencie zrobić nie mógł. Ale w nieskończoność nie będzie można jechać tylko na walce, ambicji, motywacji, do utrzymania potrzeba też umiejętności a u naszych kopaczy tego niestety brakuje. Może jeszcze do końca rundy pojedziemy na tym co Szatałow wbił do głów naszym kopaczom, ale na dłuższą metę to się nie sprawdzi i potrzeba duuuużych zmian personalnych.
O karnym Matusiaka pisałem. Przez cały tydzień czytałem tu jaki Matusiak jest świetny, jak bardzo go nam brakuje, a teraz czytam że jest beznadziejny i w ogóle by się wynosił... Ludzie zdecydujcie się. Ja w środku tygodnia pisałem że Radek nas nie zbawi, bo nie gra jakiejś rewelacji u nas. Według mnie się nie sprawdza i potrzeba nam nowych napastników, choć dałbym mu może ostatnią szansę jeszcze w rundzie wiosennej.
Jeśli idzie o przywilej korzyści przy karnym to ta piłka dość dziwnie wpadła do bramki, wydawało się że nie wpadnie, tak więc nie dziwię się że sędzia gwizdnął od razu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)