Tak się zastanawiam czy ten co podał 10 tyś widzów na derbach na oficjalnej stronie klubu był wg na derbach ?
Bo jak wg tego kretyna 1/3 stadionu była pusta to ja nie mam pytań.Nie dziwił bym się jakby napisał to jakiś pies wiślacki ,ale oficjalna strona klubu?????
Wszystkie źródła nawet te nam nie przychylne podają 12-13 tyś widzów ,a nasza strona zaniża!!!
Wstydu nie masz kolego z oficjalnej za grosz.Nie dość że derby przegrane pechowo to wbijasz Cracovii noż w plecy!!!!
-
-
10 tyś na derbach wg matoła z oficjalnej strony klubu
Czy jest tu jakiś mod, żeby wy...ć ten wątek w kosmos?
ale potter ma rację!!! Trybuna od Kałuży PEŁNA, od Focha PEŁNA!!! południowa też PEŁNA za wyjatkiem sektora vip z tego co widzialem gdzie byly dziury, a ta od Kraszewskiego zapełniona tak w..30%?
Chcieliście oficjalnych danych, to macie oficjalne dane. Resztę dopowiedzcie sobie sami :)
Hmm, cos jakby powtorka z rozrywki:) "Za moich czasow" nie bylo kolowrotkow ani numerowanych biletow. Tak na dobra sprawe to nikt nie wiedzial, ilu widzow moze pomiescic stadion:) (Pamietam takie mecze, np. z Zaglebiem Sosnowiec, albo Kadra-Krakow, kiedy gazety pisaly, ze bylo ponad 30 tys.).
Dziennikarze, gdy bylem jeszcze spikerem przychodzili i pytali sie: to ilu widzow dzisiaj piszemy? Jak uzgodnilem z ktoryms jakas tam liczbe, to powtarzalem innym, ze wlasnie tak ustalilismy:)
Mnie sie wtedy wydawalo, ze im wieksza liczba kibicow byla podana, to tym lepiej, Dopiero kochana pani Ania D. (wtedy glowna ksiegowa) uzmyslowila mi, ze wrecz odwrotnie: Po co jakies urzedy i inne izby maja sie nas czepiac, ze bylo tyle ludzi? Wiec pozniej zanizalismy:)
Kibicowskie rozeznanie a klubowe finanse to wciaz, jak widac, rozne sprawy:)
A nie można po prostu podawać na telebimach dokładnej liczby widzów? Są przecież kolowrotki i dokładnie wiadomo ilu jest kibiców na stadionie. Mam wrażenie że ludzie w tym klubie czasem nie myślą!
mozna podawac co do szt. ile osob wszedlo, ale po co ??? pozniej jt policzy sprzedaz i wyjdzie ile lewusow co mecz wchodzi!!! i biedni kasjerzy zostana obciazeni!!! hehehe niech pisza ile chca MY wiemy ilu nas bylo!!!
TYLKO PASY
I tak frekwencja trochę mnie zdziwiła, bo kiedy jak nie na Derbach ma być komplet? A trzeba wziąć uwagę że wczoraj na stadionie było dużo przypadkowych osób, które pewnie więcej się nie pojawią. Jak zobaczyłem ok.18:30 kolejki do zrobienia zdjęcia to trochę się zdziwiłem. Ogólnie spodziewałem się kompletu, wyszło pewnie gdzieś tak jak piszecie 12-13tys. Poza sektorem gości i sektorem I reszta wyglądała na wypełnione.
_marcello_ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A nie można po prostu podawać na telebimach
> dokładnej liczby widzów? Są przecież
> kolowrotki i dokładnie wiadomo ilu jest kibiców
> na stadionie. Mam wrażenie że ludzie w tym
> klubie czasem nie myślą!
Czytać potrafisz?
Dużo ludzi przy barierkach ina schodach napewno ludzi ponad 13 tyś!!!
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> _marcello_ Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A nie można po prostu podawać na telebimach
> > dokładnej liczby widzów? Są przecież
> > kolowrotki i dokładnie wiadomo ilu jest
> kibiców
> > na stadionie. Mam wrażenie że ludzie w tym
> > klubie czasem nie myślą!
>
> Czytać potrafisz?
Tak. W przeciwieństwie do Ciebie.
Parę słów nie o frekwencji, ale o poziomie samej strony oficjalnej. Niestety od czasu do czasu pojawiają się na niej różnego rodzaju błędy - od zwykłych literówek, przez wszelakie językowe "michałki" gramatyczne, stylistyczne, merytoryczne, aż po paskudne byki ortograficzne. Oto dwa przykłady, które zauważyłem ostatnio (przeglądam stronę niezbyt często i robię to raczej pobieżnie, nie mam obsesji wyszukiwania cudzych błędów):
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/nie_czekaj_na_ostatnia_chwile__moze_juz_byc_za_pozno
"Jeżeli liczysz na to, że uda ci się nabyć bilet na ten mecz tuż przed pierwszym gwizdkiem sędziego, prosimy, skonfiguruj swoją strategię i o kupno wejściówki zadbaj dużo wcześniej."
Co poeta miał na myśli? Może w ten sposób: "...[b]skoryguj[/b] swoją strategię i o kupno wejściówki zadbaj dużo wcześniej.", albo też tak: "...skonfiguruj swoją strategię [b]w ten sposób, aby[/b] o kupno wejściówki zadbać dużo wcześniej."
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/jurij__szatalow_trenerem_cracovii
"Szatałow ostatnio pracował w Polonii Bytom,, z którą dwukrotnie zajmował siódme miejsce na koniec sezonu Ekstraklasy. Jego miejsce w bytomskim zespole zajął Jan Urban."
Wystarczy jeden przecinek. Zwykła literówka.
Nie zrozumcie mnie źle. Nie piszę o tym przez złośliwość i nie znajduję satysfakcji w wytykaniu błędów innym ludziom. Strona oficjalna, to jednak wizytówka klubu, na którą patrzą ludzie z całej Polski. Pełni ona nie tylko funkcje informacyjne, ma też błyszczeć, być nienaganna, bo jej wygląd świadczy o klubie, podobnie jak garnitur założony przed wyjściem na przyjęcie ma nie tylko sprawić, że wrócimy z niego bez przeziębienia, ale też gwarantować nam odpowiedni wygląd. Jak cię widzą, tak cię piszą, więc nie wybierajmy się przyjęcie w poplamionym garniturze.
Wiem, że teraz klub (i my wszyscy) ma poważniejsze problemy, niż parę błędów na stronie oficjalnej. Ale czy w chwili, kiedy prawie wszystko zdaje się być w rozstroju i nie funkcjonować jak należy, nie można oczekiwać, aby choć strona oficjalna świeciła nienagannym przykładem profesjonalizmu? Wszyscy popełniamy błędy, ja też, być może nawet w tym poście - nie sprawdzałem jakoś szczególnie. Ale mówimy o stronie oficjalnej, tworzonej przez ludzi, dla których praca przy niej stanowi wykonywany zawód. Nie przetacza się przez nią jakaś nieopanowana lawina informacji, która tłumaczyłaby podobne wpadki. To nie jest gazeta codzienna z wydaniem popołudniowym, tworzona pod nieustanną presją, z pewnością jest aż nadto czasu, aby zrobić korektę paru tekstów dziennie, liczących zwykle poniżej tysiąca znaków.
Starszym forumowiczom poddaję pod dyskusję pomysł założenia stosownego wątku, w którym dopingowanoby do dokładności redaktorów strony oficjalnej wytykaniem błędów. Sam na forum czuję się zbyt młody żeby zakładać wątek (niestety młodość poza forum przemija nieubłaganie) ;)
Jeśli taki wątek rzeczywiście powstanie, to życzę wszystkim, aby w nim za cholerę nie było o czym pisać :)
Leszuła - widać żeś świeżynek :) Poczytaj forum, powyciągaj wnioski, poznaj ludzi, a potem zajmij się czepianiem podwójnych przecinków. Nie podoba Ci się "skonfiguruj"? Zaproponuj coś poetyckiego :)
eeeee... kiedy mnie takie rzeczy biją po oczach....
no dobra, już się nie czepiam :)
lepsze to niż błąd ortograficzny na plakacie pucharowym... to była żenada
Piekny nowoczesny stadion mamy a nad kolowrotkami nie ma licznika ile to kibicow na mecze przychodzi????????????
Hmmmm zadziwia mnie to ze wszedzie ale to wszedzie na nowych obiektach takie liczniki sie instaluje i pozniej w drugiej polowie sie informuje oficjanie ilu kibicow przyszlo na obecny mecz.
Jest to poprostu standard ktory u nas chyba jednak zostal ominiety.
widze, że wątek idzie w kierunku tego: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1230614,page=37
zamykamy zatem, potter przekazał wiadomość,.nie ma sensu dublować wątków
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)