Wie ktos moze cos na temat treningu przed derbami?Poszedlbym tam troche zmotywowac chlopakow.
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Macieksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wie ktos moze cos na temat treningu przed
> derbami?Poszedlbym tam troche zmotywowac
> chlopakow.
...tylko wszystkie ostre rzeczy zostaw w domu:)
Obowiązkowo: motywujące karteczki dla piłkarzy. :D
ku*wa wyciągnąłeś tego potwora (karteczki) z najdalszych zakamarków moich wypartych wspomnień. hehehehhe wiadomość o tym to była ciężka jazda
hahaha, j.w.
puścić drużynie filmik z Wielickiej po wygranych derbach w Sosnowcu ! niech zobaczą co to dla nas znaczy...
Nic nie zmieniać
konferencja przed Derbami [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/05/szatalow-i-maaskant-przed-183-derbami-krakowa-nie-potrzeba-specjalnej-motywacji/
Brawo dla Szatałowa za 'piłka nożna dla kibiców' :) i fakt niezadowolenia z braku biletów dla Nas.
trenerze, widział pan jak ciekawie można zagrywać z kornerów?
na wiosnę po rożnym piłka ani raz nie spadła na głowę naszego gracza. niech pan zrezygnuje z tych balonów, które padają łupem obrońców drużyny przeciwnej.
małecki i Melikson pokazali jak to się robi.
Poważnie myślisz,że każe im wrzucać balony?:)
Żarko Napisał(a):
> Poważnie myślisz,że każe im wrzucać balony?:)
chodzi o próby dośrodkowań na głowę, a nie o sposób wykonania.
Mam zal do trenera Szatalowa ze uparcie stawia na Dudzica, ktory od niepamietnych czasow gra bardzo slabo i ze swym umiejetnosciami jest zbyt cienki na ten poziom. Oczywiscie ze ma niewielki wybor napastnikow, ale Wisniakows jest znacznie lepszy, Masaryk gral slabo ale i tak wg mnie jest lepszy od Dudzica.
helmut Napisał(a):
> Mam zal do trenera Szatalowa ze uparcie stawia na
> Dudzica, ktory od niepamietnych czasow gra bardzo
> slabo i ze swym umiejetnosciami jest zbyt cienki
> na ten poziom. Oczywiscie ze ma niewielki wybor
> napastnikow, ale Wisniakows jest znacznie lepszy,
> Masaryk gral slabo ale i tak wg mnie jest lepszy
> od Dudzica.
Masaryk lepszy od Dudzica? Ciekawe w czym? Chyba tylko w zarobkach! Ja jestem za tym, żeby stawiać na Bartka, który przynajmniej daje z siebie wszystko na meczu!
Obaj sa slabi a najlepszy z nich jest ten trzeci, czyli Wisniakows. I to on powinien grac od poczatku z Wisla.
Ludzie w ataku tak źle nie było, kilka sytuacji stworzyliśmy sobie, a że ich nie wykorzystaliśmy? Temat o rasowym napastniku już był poruszany :)
Problem wg. mnie polega na zatrzymaniu siły ognia Wisły, na tym co zrobił Lenczyk (wyłączył z gry Kirma, Meliksona i Małeckiego). Akurat Jurij tego nie zrobił, większą uwagę zwrócił na zatrzymanie Genkowa i trzeba powiedzieć, że to się udało. Szkoda tylko że swój dzień miały 3 pozostałe "asy" GTS-u.
Akurat wczoraj ''tego wszystkiego'' nie było widać-po prostu za wysoki poziom.
Zagraliśmy naszą stałą taktyką na wyjazdy po prostu. Czyli początek bolaźliwie i chaotycznie jak piz***, bramka na początku w plecy, a później próba odrobienia.
Kto twierdzi inaczej to niech sobie przypomni ten piękny wyjazdowy "schemat" w Zabrzu, Chorzowie w Gdyni i wreszcie derby... Wyjątkiem był Bytom, a mecz ze Śląskiem to totalny fart bo grali tym samym "schematem" ale Wrocław nie umiał bramki strzelić.
e tam :D ja dalej jestem zdania że nie powinniśmy grać w niedziele (gts, górnik, ruch, arka) bo nasi są zmęczeni po weekendzie ;)
@Kamaz - Leńczyk w derbach nie wyłączył Meliksona
oczekuję debiutu Dawida Rupy jeszcze w tym sezonie, kto widział choćby mecz z Pogonia Lwów lub derby ME wie o kim mówię. Chłopak jest w gazie i słabszy od naszych napastników nie będzie, a może jego kariera potoczy się jak Mateusza Klicha?
Dla nieznających grajka link:
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=17703&id_sezon=77
na pewno gdyby wszedł, wniósłby więcej niż Krzywicki. Można by było dać mu szansę.
Prawie 20 lat. Najwyższy czas na debiut w ekstraklasie. Jeśli jest tak jak kaiser_1906 pisze to jak najbardziej. Niech wejdzie przy 2-0 i dołoży jeszcze dwie:)
Dajcie sobie na razie spokój z tym Rupą. Chłopak nie odbył jeszcze żadnego treningu z pierwszą drużyną, a wy już go w podstawowym składnie widzicie.
pasyrcj. Napisał(a):
> Chłopak nie odbył jeszcze żadnego treningu z
> pierwszą drużyną,
Jak nie wiesz, to nie mów :)
w temacie Rupy - chłopaka nie widziałem, mogę tylko sprawdzić jego statystyki, a te są podobne do osiągnięć Tatary, Kaszuby, Karcza z poprzednich sezonów w ME, a wspomniani zawodnicy nie przebili się. wnioski wysnuć można dwa:
albo Rupa jest za słaby, 7 goli w ME nie wskazuje na wybitny talent
albo wspomniani zawodnicy nie dostali wystarczającej szansy (szczególnie Kaszuba), i aby tego błedu nie popełnić należy dać szansę Rupie.
zatem - do wyboru, do koloru :)
może po prostu Rupa gra w słabszym zespole niż ww.
ja widziałem kilka meczy ME jesienią a na wiosnę jeden /ten ostatni/ i delikatnie mówiąc byłem zaskoczony in minus grą drużyny /szczególnie jesienią/, a Rupa specjalnie mi się nie rzucał w oczy. Nawet Kosanovic wtapiał się w tą cieniznę. Próbowanie Rupy w I drużynie jest zdecydowanie na wyrost - raczej powinno się do wypożyczyć do I, II ligi - niech tam zagra cały sezon i wtedy można go oceniać. Pierwsza drużyna nie powinna być poligonem dla młodzieży
No to właśnie skoro nawet Kosanović się tam nie wyróżniał to może warto spróbować Rupę w 1 drużynie. Kiedy drużyna jest słaba to nawet dobrym zawodnikom ciężko jest się przebić. A co do Kaszuby to wg mnie dostawał za mało szans, a kiedy je dostawał to nie grał źle.
A ja uważam, że u nas zbyt mało daję się szans młodym. W takiej legii co jakiś czas debiutuję młodzi, a to Korzym, a to Borysiuk a to inny Kosecki, (ja tam ichnich zawodników nie znam, ale nie raz zwróciłem na to uwagę) i czasem coś z nich jest
Nie mówię, że teraz jest odpowiedni po temu moment u nas, bo walka na noże o utrzymanie. Ale na końcówkę przy dobrym wyniku czemu nie!
leszeczek Napisał(a):
> A ja uważam, że u nas zbyt mało daję się
> szans młodym. W takiej legii co jakiś czas
> debiutuję młodzi, a to Korzym, a to Borysiuk a
> to inny Kosecki, (ja tam ichnich zawodników nie
> znam, ale nie raz zwróciłem na to uwagę) i
> czasem coś z nich jest
> Nie mówię, że teraz jest odpowiedni po temu
> moment u nas, bo walka na noże o utrzymanie. Ale
> na końcówkę przy dobrym wyniku czemu nie!
Bo Legia Gra sobie o Puchary, A my walczymy o życie u nas nie ma miejsca żeby se dwóch osiemnastolatków w ataku sprawdzić.
RTX Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A ja uważam, że u nas zbyt mało daję się
> > szans młodym. W takiej legii co jakiś czas
> > debiutuję młodzi, a to Korzym, a to Borysiuk
> a
> > to inny Kosecki, (ja tam ichnich zawodników
> nie
> > znam, ale nie raz zwróciłem na to uwagę) i
> > czasem coś z nich jest
> > [b]Nie mówię, że teraz jest odpowiedni po temu
> > moment u nas, bo walka na noże o utrzymanie.
> Ale
> > na końcówkę przy dobrym wyniku[/b] czemu nie!
>
>
> Bo Legia Gra sobie o Puchary, A my walczymy o
> życie u nas nie ma miejsca żeby se dwóch
> osiemnastolatków w ataku sprawdzić.
Zwróć uwagę na to co podkreślone
leszeczek Napisał(a):
> A ja uważam, że u nas zbyt mało daję się
> szans młodym. W takiej legii co jakiś czas
> debiutuję młodzi, a to Korzym, a to Borysiuk a
> to inny Kosecki
U nas kiedy młodzi na to zaslugiwali, to tez debiutowali: Kura, Tatara, Kostek, Klich, Jelen, Baliga...
Teraz na debiut w lidze moim zdaniem bardziej od Rupy zasługują Pytel i Wieczorek.
Kura, Tatara, Kostek, Klich, Jelen, Baliga, Jeszcze Dudzic dość młodo zadebiutował, ale kiedy to było? I zbyt dużo tych młodych debiutów nie było. Nie wiem, albo młodzież mamy słabszą, albo postępów nie robią, albo normalnie nie mają motywacji, bo nie ma nadziei na debiut. sam nie wiem, ale wydaje mi się, że coś tutaj nie funkcjonuje dobrze.
Dudzic został sprowadzony już od razu do pierwszego zespołu, więc w tych kategoriach go nie można postrzegać.
Sprawa jest prosta: mamy młodzież słabszą niż w Legii. Tam już efekt przynosi wprowadzony z pomocą Urbana i Trzeciaka niemal przed czterema laty hiszpanski system.
U nas nie ma żadnego systemu, zdolną młodzież kopie się w dupę.
Zapewne jest tak jak piszesz, zresztą gołym okiem widać, że to źle funkcjonuje. Z taką jedynie uwagą, że w Legii ta młodzież grywała zanim jeszcze pojawił się tam Urban.
Dudzic do odstrzału jak Szczoczarz. Mniej więcej ta sama klasa zawodnika.
leszeczek Napisał(a):
> w Legii ta młodzież grywała
> zanim jeszcze pojawił się tam Urban.
Ale nie tak gęsto jak od tego czasu.
SERCE W PASY Napisał(a):
> Dudzic do odstrzału jak Szczoczarz. Mniej więcej
> ta sama klasa zawodnika.
O to chodzi, że od dłuższego czasu (nie licząc Klicha) każdy młody jest do odstrzału...
mknacylopez:
[i]U nas nie ma żadnego systemu, zdolną młodzież kopie się w dupę[/i]
I to jest właśnie piłkarski patent profesora Janusza Filipiaka.
Dudzic jak grał pierwsze mecze w I lidze w pasach to miał taką szybkość, że ciężko było znaleźć na niego obrońcę, lecz w pewnym momencie gdzieś ta szybkość i forma zniknęła i już nigdy nie wróciła.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)