przestańcie pirdolić o tym spadku bo sie pawiować już chce...mamy 8 punktów straty do Zagłębia,3 kolejki do końca rundy,zimowe wzmocnienia składu i cała wiosne przed sobą....a Wy że utrzymanie będzie cudem,ale najlepszy tekst to:"są jeszcze matematyczne szanse na utrzymanie" :D
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Matematyczne szanse to są na mistrza :P
Ja mysle ze nie ma matematycznych szans na mistrza... Trzeba by policzyc.
panowie moze nie na temat ale z takim trenerem moze bysmy sie utrzymali !! http://www.youtube.com/watch?v=QvAZ6yVwUos&feature=related :D
STC_Piotrek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja mysle ze nie ma matematycznych szans na
> mistrza... Trzeba by policzyc.
PAŁA Z MATEMATYKI!! ;)
Przecież to banalne, pierwszy z brzegu najprostszy przypadek, to nasze zwycięstwa do końca i remisy we wszystkich pozostałych meczach. Daje nam to 61 punktów, a druga w tabeli Jagiellonia miałaby ich zaledwie 42...
MP z 19 punktami przewagi! A można by "ułożyć" jeszcze większą przewagę. Zmień remisy Jagiellonii i Korony w porażki ze Śląskiem, Lechem, Zagłebiem i spokojnie można ułożyć matematycznie realną tabelę końcową z przewagą 25 a może i więcej punktów (dopiero tutaj zadanie byłoby rzeczywiście ambitne, tj jaka jest matematycznie możliwa największa przewaga nad wicemistrzem).
Taka sobie przypowieść...Teoretycznie i praktycznie....przepraszam za offa ale ta dyskusja skojarzyła mi się z tą przypowiastką...
W rodzince wielopokoleniowej nie za wiele jest pieniążków i ojciec wymyśla jak by tu zdobyć kaskę...
Woła syna do siebie i mówi ...
- Zapytaj siostrę czy za 1000 zł przespała by się z murzynem?
- Siostrzyczka odpowiada ..owszem miałabym na tipsy ,jeansy,dyskotekę..
Wraca syn do ojca i zdaje mu relację....ojciec wysyła go do matki z tym samym pytaniem...
-Matka -mówi ,że owszem na fryzjera by było jakiś ciuch ,kosmetyczka....
-Kolejny raz wraca do ojca i mówi,że tak...no to ojciec wysyła go do dziadka ,
-dziadek ,aż podskoczył na fotelu....no miałbym na nową sztuczną szczękę i jakąś flaszeczkę bym sobie kupił...
Synek wraca do ojca mówi :dziadek też,na to ojciec...
-Widzisz synu TEORETYCZNIE to mamy 3000 zł dodatkowo w chałupie a praktycznie to 2 ku...wy i jednego geja...
to tak a propos rozważanych tu teorii ...Oni mają grać i wygrywać...
Zawsze można liczyć na ŁKS w walce o utrzymanie ;)
[url=http://stadiony.net/aktualnosci/2010/11/wiceprezes_pzpn_boi_sie_o_licencje_dla_lks][stadiony.net][/url]
Żeby się utrzymać trzeba mieć trzydzieści parę punktów. Dajmy na to 32. Czyli naszym piłkarzykom brakuje 28. Musieliby więc 9 meczów wygrać i jeden zremisować. Zostało do końca sezonu 19 spotkań. Piłkarzyki musieli by więc co drugi mecz wygrywać. Uważam, że tego nie zrobią. Zwłaszcza, że w tej rundzie mają same ciężkie mecze (gts, widzew, Potoczanka, bełt _ cwelka). Jak dobrze pójdzie to oni ani jednego punktu już jesienią nie zdobędą.
Leesior Napisał(a):
Jak dobrze pójdzie to oni ani jednego
> punktu już jesienią nie zdobędą.
Chyba jak źle pójdzie?? Czy ja czegoś nie zrozumiałem?
Oj to ironia z jego strony była ;) Ja osobiście też mam już tych wyników dosyć.
Dla mnie szansa na utrzymanie już tylko teoretyczna. Wisła była najsłabszą z drużyn z którą Szatałow się zmierzy. Dodatkowo najłatwiejsza od strony motywacyjnej. Każdy punkt do 16 kolejki na wagę złota. A czy w 14 kolejkach wiosną ufa się zdobyć 28 punktów. Jurij, mam nadzieję, że jesteś cudotwórcą.
Dajmy se już spokój. Nie ma szans.
leszeczek Napisał(a):
> Dla mnie szansa na utrzymanie już tylko
> teoretyczna. [b]Wisła była najsłabszą z drużyn z
> którą Szatałow się zmierzy. Dodatkowo
> najłatwiejsza od strony motywacyjnej[/b]. Każdy
> punkt do 16 kolejki na wagę złota. A czy w 14
> kolejkach wiosną ufa się zdobyć 28 punktów.
> Jurij, mam nadzieję, że jesteś cudotwórcą.
Ale do następnych meczów Szatałow będzie miał trochę więcej czasu, i może trochę więcej zawodników. Mam nadzieję, że jeszcze zdąży coś poprawić w grze naszej drużyny. Nasza liga jest naprawdę słaba ...
Szanse są!
Trzeba zmienic podejscie .... bez pieprzenia sie w 2 defensywnych, nie umiejacych grac w pilke srodkowych pomocnikow ( szeliga radomski )
...........................Cabaj
Janus.. Kosanovic..Polczak.... Mierzej
.........................Szeliga
Sacha..... Klich.......Suworow...... Saidi
..........................Slusarski
i CISNIEMY !!!!
Nasze szanse oceniam na 1% czyli [b]TYLKO CUD[/b] nas uratuje...
2 lata temu był tzw. [b]cud[/b] licencyjny
W zeszłym sezonie [b]cudowne[/b] trafienie Jopa
W tym sezonie może [b]cudowne[/b] powiększenie ligi???
W grudniu ponoć obrady związku w Warszawie...
Nawet w przypadku cudownego powiększenia ligi nie wyobrażam sobie, aby drużyna z ostatniego miejsca w niej pozostała. I tak sobie myślę, "co się odwlecze to nie uciecze". Trzeba nam było 2 lata temu spaść, może taka trauma otworzyła by paru ludziom oczy.
Aby sie utrzymać, to musielibyśmy w zimie zmontować drużynę, która miałaby potencjał zepołu walczącego o MP. Wtedy być może, realnym byłoby wygranie na wiosnę 10 meczów.
E tam, wystarczy 9 i jeden remis, luzio:)
Żeby się utrzymać to trzeba w rundzie wiosennej mieć pakę co najmniej na puchary, jak nie na mistrza..... Taka jest prawda!!!..... Wszystko zależy od kasy..... Może być tak, że się utrzymamy.... Jeżeli tak sie stanie to w następnym sezonie świętujemy MP!!!.... Biorę pod uwagę fakt, że w rundzie wiosennej będzie o 2 mecze mniej!!!!! REASUMUJĄC: JEŚLI W TYM SEZONIE SIĘ UTRZYMAMY TO ZA ROK JESTEŚMY MISTRZAMI!!!! Czyli trzeba iść na całość.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)