Weznie Giza 1/3 jego pensji i da o 2/3 wiecej na boisku niz on i po sprawie
-
-
Giełda wolnych trenerów
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/10/20/2174886/official-pierluigi-casiraghi-leaves-italy-under-21-job
Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Stefan Majewski. jak mamy leciec, to niech nie
> tylko kibice maja prz.e.j.e.b.a.n.e.
:D
i akceptacja L4 tylko od klubowej blondynki bo inaczej połowa się rozchoruje na widok doktora :D
mknący: jeśli dobrze zrozumiałem, masz na myśli Maldiniego?:)
Pierlughi :)
Moim zdaniem najlepszym trenerem ostatnich lat CRACOVII jest Stawowy.Sukcesy miał z 3 do 1ligi. Ale dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi.mysle ze musi przyjsc ktos inny.tylko kto?Ulatowski żegnamy to co robisz to nieporozumienie,nie pamietam tak zlego startu PASOW.TYLKO CRACOVIA
a Czy ten Kaliciak to jakiś dramat?? Lepiej żeby się chłopak u nas zmarnował niż wystrzelił w jakieś Gwardii czy Betonach
Wszystkie media podają że Filipiak rozmawia z Urbanem o objęciu posady trenera Cracovii,nie wiem czy to dobry wybór?
Mysle ze gorzej byc nie moze 9kolejek 4punkty.Niech przychodzi i ratuje NAS przed spadkiem.TYLKO CRACOVIA
Coś jest chyba na rzeczy z tym Urbanem bo był dzisiaj widziany na dworcu w Krakowie... :(
Tylko po co gdy prezesa i z-cy nie ma w Krakowie...
- Nie jest to dobry moment, żebym publicznie dyskutował. Ja analizuję sytuację, konsultuję się z ludźmi i badam, jakie są nastroje. Przykro mi w stosunku do kibiców Cracovii. Muszę zapytać trenera, dlaczego jest tak źle? - oświadczył współwłaściciel Pasów. [b]Jednocześnie zdementował doniesienia o negocjacjach z Janem Urbanem. - Nie prowadzimy takich rozmów - stwierdz[/b]
Urban odpada na 100%. Nie podam źródła, przyjmijmy, że to moje przecucia. Będzie remis w Warszawie i Ulatowski zostanie do końca rundy. Zakładajac inny bardziej czarny scenariusz- Ulatowski wylatuje i powitamy na Kałuży Hajduka ;)
Ja mam nadzieję, że Zarząd podszedł do sytuacji w bardziej uporządkowany i racjonalny sposób niż my tutaj (sam sie do tego też przyznaję).
Kandydat na nowego trenera powinien odpowiedzieć na kilka pytań:
1. Czy śledził grę KSC? Czy zna jej zawodników?
2. Co uważa za główny mankament tej drużyny?
3. Co byłby skłonny zmienić od zaraz w jej ustawieniu, czy uważa, że jest w stanie to zrobić? I co z tego miałoby wyniknąć?
4. Z kim chciałby współpracować? czy ma gotowego do współpracy trenera przygotowania fizycznego?
5. Jakiego (jakich) nowych graczy chciałby dostać w przerwie zimowej?
6. Czy jest skłonny zaakceptować układ: kontrakt do czerwca, przedłużenie w razie utrzymania w lidze?
7. Czy w razie utrzymania w lidze ma wizję takiej przebudowy, żeby drużyna mogła bić się o puchary?
Tylko trener, który potrafi sensownie i przekonująco odpowiedzieć na te pytania, może zastąpić już teraz Ulatowskiego; inaczej zmiana trenera nie ma sensu, bo znowu będzie poznawanie zespołu, próbowanie różnych ustawień (vide Maaskant), czyli prawdopodobieństwo porażek więcej niż wysokie.
Prezes powinien pamiętać o rozmowie z Orestem, kiedy miał wrażenie, że to nie on zatrudnia trenera, tylko trener jego. Ktoś, kto o nic nie pyta, natomiast wykazuje entuzjazm (albo pasję:() i tryska optymizmem jest tak samo podejrzany, jak ten, który nie obiecuje nic poza ciężką pracą na treningach.
malo sensowne bo:
jezeli kandydatem bedzie trener zagraniczny to wszyskie pytania sa nic nie warte
natomiast polski szkoleniowiec odpowie na kazde pytanie TAK
Ja jestem przeciwny zatrudnianiu trenera z zagranicy TERAZ, to byłoby kompletnie bez sensu; można to zrobić dopiero po zakończeniu rundy (przykład Maaskanta jest tutaj bardzo dobry). Nie uważam jednak za 'trenera z zagranicy' Bakero - w tej chwili jest 'trenerem z Polski'.
Co do odpowiedzi "tak" na wszystkie pytania, rozwaliłeś mnie:) to bardzo sprytny pomysł, tylko że profesor Filipiak niejednokrotnie egzaminował studentów, i odpowiedzi 'tak' na dowolne zadane pytanie raczej nie uzna za sprytną:D.
A Trener z zagranicy ale tylko tej Wschodniej. inni trenerzy with passion polegną.
Janusz Filipiak:
[i]Ja analizuję sytuację, konsultuję się z ludźmi i badam, jakie są nastroje.[/i]
Drużyna piłkarska wisi od ponad miesiąca nad przepaścią, a tu prezes przystępuje do badania nastrojów ...
Taaa, stoimy nad przepaścią, ale za to w sobotę zrobimy znaczący krok naprzód (cyt. z klasyka)
ktos tu wczesniej wspomnial o Krzysztofie Hajduku. Jesli tylko ma wystarczajace papiery na ekstraklase to uwazam ze to swietny pomysl.Klub na tym nic nie straci a tylko moze zyskac. Wydaje mi sie ze Profesor ma dosc "wybitnie zdolnych, mlodych" trenerow z nazwiskiem!!! kazdy jest kazdego warty...i moze rzeczywiscie warto byloby znalezc jakiegos mlodego trenera (najlepiej bylego zawodnika Cracovii).Przyklady np. Kafarskiego, Bartoszka lub nieco abstrakcyjnie Guardiola...gorzej byc nie moze, a zaden urban, kaczmarek czy tam inny nie gwarantuje ze bedzie lepiej...
Muertes Napisał(a):
> mamy trenera który z drużyną zdobył 4 (!)
> punkty na [b]27 możliwych[/b]
aż bije po oczach, przez chwilę myślałem że się pomyliłeś... ale po chwili zaczyna dochodzić ze to faktyczna ilość do zdobycia
Go Cha Napisał(a):
> Janusz Filipiak:
>
> Ja analizuję sytuację, konsultuję się z
> ludźmi i badam, jakie są nastroje.
>
> Drużyna piłkarska wisi od ponad miesiąca nad
> przepaścią, a tu prezes przystępuje do badania
> nastrojów ...
Bo Vice liczy ilość koszulek i żdziebeł trawy na Kałuży ,bo jakoś rachunki sie nie zgadzają.....a pora rozliczyć się z menago p.[b]K.[/b]
bo inaczej du.pa z pozyskania Gizy! :o
Tabisz jest na urlopie, więc w obecnej chwili w klubie nie ma kto podjąć decyzji.Aż się płakać chce...
Kastor ty nie biadol o decyzjew ty biadol nad zaangażowaniem piłkarzy do gry!
Bo mniej już biadolą baby na Kleparzu!
Zibiland, a Ty przestań tak jednostronnie atakować kopaczy by BRONIĆ trenera Ulatowskiego w każdym wątku ;) (nie jestem za jego zmianą - jeszcze)
Ulatowski chyba nie przekonał kopaczy do swojej wizji gry, albo nie mial odpowiednich kopaczy.
W pierwszym przypadku - jest słabym motywatorem.
W drugim - słabo rozeznał moźliwości tych kopaczy do swojej wizji gry.
W kaźdym przypadku, jest dużo winy Ulatowskiego .
Jeżeli zmiana trenera to tylko z za granicy i z tzw. nazwiskiem na rynku.
Błagam was wszystko tylko nie Trener z zachodu który był dobrym piłkarzem. To jest najgorsze rozwiązanie
a Petrescu był słabym piłkarzem? ;)
Aston1906 Napisał(a):
> a Petrescu był słabym piłkarzem? ;)
Był ze Wschodu :)
RTX - kompletnie nie rozumiem Twojego kierowania się stereotypami.
Wschód Zachód w sensie mentalność. bo gdyby do Cracovii przeszedł np: Wenger to by się bardzo ostro zdziwił jak by zobaczył podejście polskich piłkarzy do ich zawodu. Natomiast jakiś Trener nie przyzwyczajony do pracy z kadrą super profesjonalistów z całego świata, (Którzy po 2 meczach które zawalą mogą się znaleźć w szerokiej kadrze drużyny rezerw.) Chwycił by towarzystwo za pysk. Nie tłumaczył by po sto razy że przy wolnych ty na słupek ty kryjesz a ty asekurujesz dłuższy róg, Tylko zawalisz coś na treningu to ci pójdzie w pięty (to oczywiście było takie wielkie uproszczenie problemu)
A Jeśli chodzi o przeszłość zawodniczą Trenera to w znaczeniu czy zdobył grając lige mistrzów czy nie tylko o to że teraz pojawiła się Armia Trenerów którzy byli świetnymi piłkarzami i nic po za tym i jadą na opinii np Henrik Larsson.
Ale Larsson sobie trenuje jakis klubik w Szwecji i nie pcha się na afisz. Pudło.
Jaki trener?? czy wy nie widzicie że my nie mamy piłkarzy.a co za tym idzie drużyny,jeden za wszystkich wszyscy za jednego.tak to powinno wyglądać na boisku.ja tego nie widze.nawet jakby przyszedl do nas murinho to z tych piłkarzy nic nie zrobi. To jest moje zdanie.
Twoje zdanie jest błędne. Mamy całkiem sporo grajków, którzy mają "papiery" na granie: Klich, Suvorow, Saidi, Suart, Ślusar, Matusiak. Z tyłu trochę gorzej ale Polczak czy Szeliga to też są grajki którzy coś potrafią. Kadrowo, jesteśmy zespołem co najmniej na środek tabeli. Niestety, ale zawodzi na całej linii taktyka: piłkarze nie wiedzą jak się mają ustawiać, kto kogo ma asekurować. Brak koncepcji na grę do przodu. I za to odpowiada trener. Trener który miał bardzo komfortowe warunki na poukładanie tych klocków. Niestety światełka w tunelu nie widać. Co gorsza, wszystko wskazuje na to, że Ula nie wie, jak tego światełka szukać. Dlatego trzeba mu jak najszybciej podziękować.
Hajduk? Może i ma papiery, ale nie ma doświadczenia?
hmmm dla mnie Ulat jest ok,ale ma za słabą ręke na nich... jest w ich wieku i ew. niewiele starszy.I mamy co mamy nie ma tu drużyny...skoro doszły mnie słuchy,że oni nawet w szatni się nie witają,zero zażyłości...po prostu nie tworzą drużyny!!
dlatego efekt jest jaki jest...nie ma zaangażowania w grę,nie ma biegania...poprostu na boisku jest 11 kopaczy a nie drużyna...tak jak by w młynie każdy z nas śpiewał swoja pieśń ;D i co?? nic,tak samo teraz jest u nas na boisku...wielki motłoch i wsio...
tzra trenera z twarda reka i z pomysłem...
...ale co mi zostało...WIERZE W NASZĄ CRACOVIE !! :DDD
Jak czytam tu bzdety typu Hajduk na trenera to się zastanawiam czy piszący to ma wszystkie klepki.
Po pierwsze jest to gość kompletnie bez doświadczenia .Nie ma za grosz charyzmy i dla grajów byłby koleżką.
Druga istotna kwestia dla wielu Pasiaków jest to persona non grata.W swoim czasie obiecywał nam kibicom na klubowym parkingu (poszła pogłoska że ma iść do wisły )mówiąc wiecie że to niemożliwe bo jestem PASIAK Z KRWI i KOŚCI z KOZŁÓWKA.Mogę odejść wszędzie tylko nie do gts.Tydzień po tych słowach które słyszałem osobiście i ok 20 innych kibiców Cracovii mało nie spadlem z krzesła jak pokazali jak trenuje w psiej koszulce .Mało tego powiedział w TV Kraków że ,,już czuje się wiślakiem ''plując przy tym w swoje gniazdo.
Miał tam iść razem z Dudą (ostatecznie wylądowali w Hutniku )bo koczowalismy wtedy tydzień w klubie i działacze zwyczajnie się przestraszyli złości kibiców jak by ich puścili na Reymonta.Duda w tej calej historii zachował się jak człowiek honoru -nie powiedział na Cracovię złego słowa mimo że był człowiekiem z zewnątrz ,a nie naszym wychowankiem!!!!
Zibiland ian ma rację bronisz nieudacznika Ulata .To jest jeden z najgorszych trenerów jacy pojawili się od powrotu do ekstraklasy.Jego ,,prace''można określić kompromitacja!!!!.Tu wrzuce kilka argumentów:
1.Za ustawienie drużyny i dobór zawodników odpowiada trener -tylko ciężki idiota może lewonożnego napastnika takiego jak Ślusarski wstawiać na prawą pomoc .Takich absurdów jest więcej -zażynamy tym najlepsze cechy piłkarza.Dobór grajów śmiech na sali -ile meczy grał Janus co mecz to 5 kolumna.Co w składzie wg robią osobniki typu Krzywicki,Dudzic ,Łuczak,Janus ?To są grajki na młoda ekstraklasę!!
2.Akceptacja ,,transferów''.Podejrzewam że przy Oreście tego śmietnika by nie było bo Orest starego gwiadora z Holandii rok temu nie chciał.O Janusie szkoda wg dyskutować .Poza Saidim trafiły sie nam miernoty i to słabsze od tych co odeszli.
3.Ulat jest dla grajków ,,koleżką ''i nijak nie ma pomysłu na grę tej drużyny w żadnej formacji ..,,Trener ''nie potrafi nawet wymóc walki do upadłego .Zawodnicy na boisku się snują.
4.Zmiany w trakcie meczu to zwyczajny sabotaż .Z reguły te zmiany przynoszą zamiast pożytku szkodę!!
Podsumowanie -potrzebujemy dobrego trenera na WCZORAJ !!!Każdy tydzień Dyzmy zmniejsza szansę na utrzymanie.
Potter: nie dołuj Janusa, po co to komu? Jeszcze z niego będą ludzie, jaka 5 kolumna? Ma szybkość, wytrzymałość, ambicję, umie przyjąć silną piłkę, problemem jego i Sasina jest to, że trafili na trenera, który nie umie ustawić taktycznie treningów i gry obronnej w meczu. Ulatowski w poprzednich drużynach dostawał blok obronny z dojrzałymi, ukształtowanymi - między innymi przez Lenczyka - graczami, którzy raczej jego mogli uczyć, niż on ich. Dziwi mnie tylko, że mając w zasięgu ręki Rząsę, nie umie zasięgnąć od niego rady jak poprawić gę obronną i system asekuracji. Ale może Rząsa jest po prostu antytalentem trenerskim, to się u byłych wybitnych graczy zdarza.
Apel o niedołowanie dotyczy również Dudzica - jeszcze może eksplodować, musi się tylko przełamać strzelecko. Indywidualny trening strzelecki z Suworowem przydałby mu się bardzo.
Natomiast ma rację Rafi: Ulatowski nie umiał stworzyć "team spirit", ci ludzie nie są drużyną. Obserwowałem to tuż przed meczem z Ruchem: każdy sobie łazi w wyznaczonym sektorze, a tamci skupiają się w kółeczku. Jak nasi za Stawowego. Ktoś może powie: tanie, szamańskie sztuczki. Ale to działa! Ruch gra z wiarą w swoje możliwości, ufa trenerowi, drużyna jest na boisku solidarna (mimo że każda kolejna wypłata jest wielką niewiadomą).
I to jest chyba największa bolączka, którą możemy najszybciej zmienić- taktyka i zmobilizowanie przez nowego trenera.
W tej chwili nie da rady zmienić nic jeśli chodzi o skład personalny czy nawet przygotowanie do gry, które z tego co widać zmarnował Ulatowski, na to dopiero będzie realna szansa w przerwie zimowej, a tymczasem liga cały cza gra... a my tracimy punkty, [b]wszystkiego na wiosnę nie odrobimy...[/b]
nie uwazam ze chlopaki sie snuja, walcza, ale czuc ogolnie to co Docent wspomina, brak 'team spirit' , czuc ze wsio do kupy sie naklada i ze atmosfera jest napieta i niedobra
nie wiem o co Ci chodzi Potter z tym Slusarem i prawa strona, na calym swiecie lewonozni grywaja na prawej, ale mniejsza o to, to detal
jest chujowo.
Diabel Napisał(a):
brak 'team spirit'
Żaden, powtarzam żaden, trener nie stworzy atmosfery jeżeli będzie musiał działać w takim otoczeniu jakie stworzono w MKS-ie. Być może przyjdzie jakiś Urban czy inny Broniszewski i zrobi do zimy z 8 pkt, więc będziemy mogli się łudzić, że jest jakaś szansa na wiosnę, ale później powrócą stare demony i w końcu jak najbardziej zasłużenie spadniemy.
Może to odmieni sytuację, szczególnie, że w zimie za podszeptami różnych paproków znowu można będzie wyrzucić w błoto kilka milionów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)