O Okuce się nie wypowiadam natomiast co do Urbana to można dyskutować ale popatrzmy na statystyki.
Jego osiągniecia z legia w której był Mucha i paru dobrych grajków, są moim skromnym zdaniem niezłe (2 v-ce mistrzostwa i PP - jakoś tak). Pamietajmy, że jego kadencja przypadła na brak dopingu, MY grając na SS narzekalismy ze z małym wsparciem kibiców..
Ulatowski lepszy? Bardzo sympatyczny trener ale niewiele gorszy skład bodaj 6 miejsce zaliczając regres w stosunku do poprzedniego sezonu. Teraz tam jest Bartosik czy jak się tam nazywa z całym szacunkiem, bez wiekszosci zawodników którzy tam tworzyli trzon jest póki co na podobnej lokacie..
Moim zdaniem najbardziej obiektywne jest ocenianie na podstawie wyników/osiągnięć biorąc pod uwagę skład, cele poprzednie sezony itp, bo jak inaczej..
Nie chce być populistą ale niektórzy twierdzą że Mou też stosuje nudną taktykę opartą głownie na def ale chyba zgadzamy się że to jeden z najwybitniejszych obecnie trenerów.
Styl też jest jakimś tam warunkiem natomiast mieliśmy grać z pasją a nie ma niczego (ostatnio rzeczywiście było widać ambicję ale wynik jak zwykle ..)
Jeszcze odnośnie Ulatowskiego nie jestem ekstremistą czekamy 9 kolejek możemy poczekać kolejne 2-5 ale czy są jakieś przesłanki na polepszenie sytuacji, hmm ...
-
-
Giełda wolnych trenerów
meleroz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Parę ciekawych propozycji ale dla mnie Petrescu
> to nieporozumienie.
>
> Owszem tego typu trener by się przydał ale to
> były trener esbecji, który z tego co pamiętam
> się z nią identyfikował. Nie wspomnę już o
> wymaganiach finansowych. Dla mnie to byłby
> skandal, choć z punktu widzenia umiejętności/
> wiedzy może by się nadał.
>
> Z realnej listy :
>
> Michniewicz - czy by zaryzykował? hmm jeśli
> nawet, z roli strażaka nie występował raczej.
> Osobiście go lubię w przeciwieństwie do
> Ulatowskiego ma na koncie konkretny sukces..
>
> Stawowy - nie ma trenerów z samymi sukcesami ;)
>
> Kaczmarek - typowy strażak, kto wie czy by się
> nie sprawdził w obecnej sytuacji ale patrząc
> dalekosiężnie jestem na NIE
>
> Urban - jestem na tak
>
> Bakero - mój faworyt ale niestety mało
> nierealny, sprawdził się zarówno jako strażak
> jak i budowniczy ( w tym sezonie moim zdaniem
> szło mu dobrze)
>
> Tarasiewicz - zbyt wcześniej niech chłop trochę
> ochłonie po Śląsku
>
> Podsumowując :
>
> 1) Bakero
> 2) Michniewicz/Urban
> [b]3) va banque - za przykładem Bełchatowa czy
> swego czasu Lechii I Cracovii młody trener na dorobku/[/b]
> Stawowy - ehh może wzajemnie byśmy sobie
> pomogli, sentyment wciąż pozostał
> 4) Bobo - jako że Kolejarz Stróże nie sprostał
> jego wymaganiom finansowym jest szansa..
Też mamy młodego trenera na dorobku...
A Jeśli chodzi o styl. To mi to tam wisi i powiewa. Możemy wygrywać mecze po bardzo dobrej grze w defensywie 1:0 . Dobrej w znaczeniu że nudna i wręcz boląca dyscyplina w obronie. Ogólnie nudy siłowy football byle by były 3 ptk.
Bo obecnie możemy się pochwalić stylem i ambicją ale nie przekłada się to na wyniki.
Może faktycznie warto poczekać aż Wojciechowski zwolni Janasa.. Lepszej kandydatury na naszym podwórku nie widzę, zresztą ja tego trenera bardzo szanuję i uważam, że Profesor zrobił wielki błąd zatrudniając Ulatowskiego gdy Janas był do wzięcia. A gdyby nie wypaliło to nie Michniewicz, nie Tarasiewicz a stary wyga jak (i tu przychodzi na myśl wyłącznie Kaczmarek). Potrzebujemy strażaka, który złapie naszych grajków za mordy i u którego nie będzie opierdalania się. Żarty się skończyły.
No ale jak zwolni Janasa to po przegranym lub zremisowanym meczu czyli jak tak, no to okaże się ze Ulatowski zostanie bo zremisował lub wygrał mecz.
Kajak Napisał(a):
> No ale jak zwolni Janasa to po przegranym lub
> zremisowanym meczu czyli jak tak, no to okaże
> się ze Ulatowski zostanie bo zremisował lub
> wygrał mecz.
To chyba lepiej zdobyć te 3 pkt niż przegrać
nawet jeśli to miało by ważyć o losach zmiany trenera
teraz każdy pkt jest na wagę złota czy to z Ulatowskim czy kim innym
więc nie ma co liczyć że przegramy i go zwolnią bo a nóż Janusz wymyśli że mimo porażki
Rafał Utrzyma fotelik
w tamtym sezonie właśnie od Polonii ruszyliśmy z bardzo dobrą końcówką wygraliśmy wszystko
oprócz Lechii na koniec.
Wierzę że teraz będzie podobnie bez wpadki z Lechią
Janas to jest wróżenie z fusów, a Wojciechowski też w końcu musi sobie dać spokój, bo kim go zastąpi? Dalej już chyba tylko ściana. Janas miał decydujący wpływ i na transfery, i na sprawy organizacyjne, a drużynę prowadzi już kilka tygodni.
W tej sytuacji ja bym obstawiał kandydaturę Bakero.
Być może nie jest trenerskim geniuszem, tzn. nie jest: Hiddinkiem czy Mourinho. Ma jednak w Polsce coś do udowodnienia, nie jest starym zgredem, który powoli wypada z gry (czy Kaczmarek jest na bieżąco, czy obserwuje ligę, ma gotowy zespół współpracowników?), wreszcie: mógłby chcieć zbudować coś w dłuższej perspektywie. No i nie mieliśmy dotąd na ławce byłego piłkarza z takim CV, w Polonii za szybko o tym zapomniano, ale w Polonii nic nie jest normalne.
Aha, i jeszcze jedno: najbliższy mecz gramy... z Polonią. Jest to jedyny trener, który z marszu potrafiłby ustawić zespół przeciwko swojej byłej drużynie.
skoro Rabin wyjechal w interesach do Szwajcarii to nie ma kto PASjonata wypier.....lic, wiec w tym tygodniu nie mamy co liczyc na 3 punkty...
Jak czekamy na Janasa, to niedługo zapewne i Smuda może być wolny. :D
Wczoraj pojawiły się informacje, że trenerem "Pasów" może zostać Jan Urban. Prezes mówi, że takich rozmów nie prowadzi. Ale znając polskie realia, za dwa, trzy dni może okazać się, że to był właściwy trop.
ANDRZEJ STANOWSKI
potter:)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Urban-zastapi-Ulatowskiego,wid,12770183,wiadomosc.html
Po porażce z Ruchem Chorzów w Cracovii wrze. O posadę drżeć musi Rafał Ulatowski. Na stanowisku trenera Pasów miałby zastąpić go Jan Urban.
Janusz Filipiak jest wściekły. Na letnie wzmocnienia prezes Pasów wydał pięć milionów złotych. Nigdy wcześniej w jednym okienku transferowym nie wyłożył takiej kwoty. W zamian otrzymał ostatnie miejsce w tabeli i kompromitującą grę w defensywie. Po zwycięstwie nad Arką Gdynia wydawało się, że sytuacja w Cracovii została opanowana. Mecz z Ruchem obnażył jednak wszystkie braki w grze Pasów. Cracovia nie potrafi bronić własnej bramki. W dziewięciu meczach straciła 18 goli.
W klubie uznano, że winnym tego stanu rzeczy jest Ulatowski i już rozpoczęły się poszukiwania nowego trenera. Najwyżej stoją akcję Jana Urbana. Były trener Legii Warszawa do Cracovii miał trafić już latem, wtedy jednak Filipiak postawił na Ulatowskiego. Dziś zaczyna tego żałować, bo w grze Cracovii nie widać postępów. Jeśli w sobotę Pasy przegrają w Warszawie z Polonią, Ulatowski będzie mógł zacząć pakować walizki. Ósma porażka w sezonie sprawi, że sytuacja drużyny stanie się już dramatyczna.
Ja Urbana nie chce kolego Calder.Z prostej przyczyny -on dla grajków w Legii był ,,koleżką''.Nie miał zadnych efektów pracy !!.Wystarczy poszperać jak kibice Legii go oceniali-podobnie jak Majewskiego u nas w ostatnim roku pracy!!!
Urban, trzeba go ocenić obiektywnie. A więc miał 2,5 roku na zbudowanie zespołu, to jak na polskie realia bardzo długi okres czasu. Po tym okresie powinno być widać że zespół wypracował sobie jakiś styl, powinno być widać rękę trenera w grze drużyny. W Legii tego nie było widać. Może tylko na początku przygody Urbana była jakaś myśl, im dalej w las tym ciemniej. Legia była zespołem grającym nijaką piłkę, a czasu Urban miał naprawdę sporo. Dodajmy do tego że w Legii byli lepsi zawodnicy niż są obecnie w Cracovii. Iwański, Giza, Roger, a więc zawodnicy dobrze wyszkoleni technicznie, którzy idealnie pasowali do stylu jakim chciał grać Urban. Ale właśnie, jakim chciał grać, bo Legia po pewnym czasie mimo niezłych piłkarzy w kadrze stylu żadnego nie miała... Teraz została jedynie spalona ziemia przy Łazienkowskiej. Podobnie rzecz ma się z Wisłą 2,5 roku Skorży, na początku widać było jakąś myśl, a następnie zespół grał bez stylu i dziś mają tego owoce.
Ciekawe co wypisują bo brak jest w Klubie i Prezesa - Szwajcaria i Tabisza - jeszcze kilka dni na wczasach! Jeżeli to telefony się grzeją.....
Urban to jest ten sam poziom co Ulatowski. Legia grała bez żadnego stylu i charakteru. Najodpowiedniejsza opcja to zatrudnienie Kaczmarka do końca sezonu, by utrzymał drużynę a potem trzeba znaleźć trenera z wyższej pułki. Może jeszcze Michniewicz, ale on raczej odpada za powiązania z fryzjerem. I żadem Bakero, Okuka, Liczka czy Radolsky. I wuefista też. Jego przyjście byłoby tragedią.
odejscie Ulatowskiego jest rowne z przyjsciem Stawowego ...
pamietajcie te slowa
A może by w ten sposób:
Ściągnąć Stawowego, dać mu do podpisu 2 letni kontrakt finansowo średnioatrakcyjny jak na naszą ligę. Zagwarantować mu w nim powiedzmy 1 mln zł na transfery w okienku zimowym i 5 mln przed sezonem 2011/12, ale w przypadku utrzymania zespołu w ekstraklasie. Następną klauzulą zagwarantować automatyczne przedłużenie kontraktu o następne dwa lata w przypadku zajęcia miejsc 1-8 w ekstraklasie w sezonie 2011/12 z podniesieniem poborów o 100%. Przydałby się trener, któremu by zależało na wynikach z różnych powodów, nie tylko finansowych, który się już u nas sprawdził (jako jedyny miał z nami sukcesy) i który chciałby pracować właśnie u nas. Inne wyjście - chyba tylko jakiś sfrustrowany trener z Holandii, któremu bankrutujący klub obciął właśnie kasę na transfery. Polscy młodzi zdolni to już chyba czysta loteria, jak się niestety można ostatnio przekonać.
ale co to da....co da nowy trener?? Ja na taki mecz widze dwóch naszych murzynków na skrzydle (to są piłkarze) i reszte naszych kochanych kopaczy BIEGAJĄCYCH!! nie wyobrazalne dla mnie,że Saidi zapier**** lewą stroną i pokazuje dudzicowi ,żeby ten wychodził mu ...a dudzic jak to dudzic trupta w środku pola,kolejny niespełniony talent...juz pamietam takiego szczoczarza!!
Niech te matoły wkońcu zaczną grać,wogóle nie dochodzili do zawodników,nie skracali im gry...zostawiali im mnóstwo miejsca...Cabaj,jak to cabaj każdy wie...polczak?? hmm 6 lat uczy się ustawiać w obronie,jarabica ??---- sadze,że bedą z niego ludzie,Wasiluk...hahahah ,pawlusiński....dziekujemy,on nawet nie ma siły biegać [Darku skończ wypłakiwać się do gazet ,że na ławie siedzisz,za zasługo to najwyżej medal daja ,a nie miejsce w składzie!!] ,sacha??a Panu piłka przeszkadza w grze?? Klich....da rade chłopak,ale duuuzo trenuj i ogarnij te wrzutki ,jak balony;/;/ ....Ślusarski....eh bartuś,mniej szalej po dicho przed meczami ,a z tego co wiem napastnika się z bramek rozlicza...mniej sie wkurwiaj ,a wiecej w grze pokarz
wiec kim tu grac?? jak się to mówi z gówna bata nie ukręcisz !!
Stawowy,Ulatowski,Urban,Petrescu...Matka Boska...
nie wiem kto nam pomoże, sądze,że raczej 2-3 doświadczonych zawodników ,walczaków...po pierwsze doświadczony obrońca!!
Także chłopaki złapać się za jaja ,bądzcie facetami i proszę to pokazać na meczu z Polonia !!
Wszystkie gazety dziś wskazują że Jan Urban zajmie miejsce Ulatowskiego
Nesta Napisał(a):
> odejscie Ulatowskiego jest rowne z przyjsciem
> Stawowego ...
> pamietajcie te slowa
gdzieś na forum bodajże paluch napisał to samo, to jakieś proroctwo?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)