Takich ludzi nam potrzeba
http://www.youtube.com/watch?v=a1LVuwqEGPE
-
-
Giełda wolnych trenerów
Petrescu- nieosiągalny ze względu na kasę
Kaczmarek miał sukcesy ale za czasów słusznie minionych w polskim futbolu
Zostaje Urban i Tarasiewicz. Z tej dwójki wolę osobiście drugiego.
kalkulując na chłodno - w myśl zasady "na bez rybiu i rak rybą" - też stawiłbym na [b]Tarasiewicza[/b]
Mam wrażenie, że ma on zdecydowanie więcej charyzmy i doświadczenia anieżeli "nasz" Ulatowski...
Tylko ciekawe czy podjąłby się takiej [b]arcytrudnej[/b] misji jak ratowanie Cracovii
Ja jestem na TAK
Tarasiewicz - Nie. Facet wyznaje zasadę Radomskiego i jego słynne "ja wiem co ja gram i tyle". Śląsk od dawno grał słabo, tak więc nie widzę w Tarasiewiczu cudotwórcy.
Leo Beenhaker- w koncu z Holandii,znalazlby wspolny jezyk z Radomskim i Saidim :)
Wojtek ? z tej máki moze byc chleb :D Argentyna tez zatrudnila slabego treneiro-Maradone,ale tu moze chodzi o cos wiecej niz umiejetnosci trenerskie
Dariusz Siekliński - w rundzie jesiennej sezonu 2009/2010 prowadzony przez niego Hutnik grał bardzo widowiskowo i zwyciężał, mimo, że piłkarze grali za darmo, na rundę wiosenną przeszedł do Szreniawy Nowy Wiśnicz z którą awansował do wyższej klasy rozgrywkowej i w tej chwili jest z nią na 2 miejscu...
PS
Lechia zaryzykowała i postawiła na nikomu nieznanego Kafarskiego i bardzo dobrze na tym wyszła... Może my też powinniśmy zaryzykować.
maradona co najwyżej to by mogl u nas grac arzem z bakero :) - napewno stworzyli by iezły duet na boisku :)
My się martwimy , ustalamy który trener ma przyjść a w siedzibie klubu pustynia , nikogutko ani prezesa ani żadnego z dyrektorów.
Na taką pozycje w tabeli ci ludzie pracowali ładnych kilka lat, a teraz głowa w piasek i szybciutko zapominają przy swoich milionach o troskach.
Ja jednak nie jestem milionerem i martwię się, chce wiedzieć co dalej!!!Zostaje ten trener , odchodzi? Czy coś się dzieje w ogóle!!!!
Zwolnić wszystkich kopaczy i grać juniorami, a wtedy na trenera brać Engela lub Piechniczka, bo jak powiększą ligę do 18-tu zespołów to mamy kolejny rok zagwarantowane utrzymanie i słono opłacane gwiazdy nie są już nikomu potrzebne ;)
Martin O'Neil juz z dwa miesiące wolny ; ) może sprowadziłby trochę rezerw z Villi ;)
a tak na poważnie w tej chwili Kaczmarek/Michniewicz z Polski wydają się najsensowniejszymi kandydatami, Tarasiewicz zdecydowane nie, już wolałbym Urbana
Orientuje się ktoś czy Kazek Węgrzyn ma papiery trenerskie?
Sebastian1906KSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Takich ludzi nam potrzeba
> http://www.youtube.com/watch?v=a1LVuwqEGPE
Jakiś Emerytowany trener przygotowanie fizycznego z CSKA albo asystenci trenera Korei północnej.
A tak na serio to nam jest potrzebny Potrzebny przede wszystkim bardzo doświadczony trener który już widział wszystko, i zjadł zęby i wyrwał włosy na Polskiej lidze taki Papa Lenczyk czy ktoś jego pokroju i sukcesy tutaj są raczej sprawą drugorzędną (sukcesy w znaczeniu Mistrzostwa Puchary) ponieważ inaczej się pracuje z zespołami walczącymi o utrzymanie niż z tymi co gonią za sukcesem.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Henryk-Kasperczak-kandydatem-na-trenera-Zaglebia-Lubin,artykul,89666,1,728.html
A ten pan to nawet ma mieszkanie w Krakowie...
obawiam się, że Kazek za dobrze wie, jak funkcjonuje MKS, żeby tu przyjść. tu trzeba jelenia zza granicy.
młody zdolny z Polski raczej nie przyjdzie, bo Cracovia to bagno. przyjdzie typek ze starszego pokolenia, żeby sobie porządnie zarobić, ale czy nam taki gość potrzebny?
Zibiland Napisał(a):
> http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Henryk-Kasperczak
> -kandydatem-na-trenera-Zaglebia-Lubin,artykul,8966
> 6,1,728.html
> A ten pan to nawet ma mieszkanie w Krakowie...
haha, jak to mawia Santo - smieszności są w HP
Parę ciekawych propozycji ale dla mnie Petrescu to nieporozumienie.
Owszem tego typu trener by się przydał ale to były trener esbecji, który z tego co pamiętam się z nią identyfikował. Nie wspomnę już o wymaganiach finansowych. Dla mnie to byłby skandal, choć z punktu widzenia umiejętności/ wiedzy może by się nadał.
Z realnej listy :
Michniewicz - czy by zaryzykował? hmm jeśli nawet, z roli strażaka nie występował raczej. Osobiście go lubię w przeciwieństwie do Ulatowskiego ma na koncie konkretny sukces..
Stawowy - nie ma trenerów z samymi sukcesami ;)
Kaczmarek - typowy strażak, kto wie czy by się nie sprawdził w obecnej sytuacji ale patrząc dalekosiężnie jestem na NIE
Urban - jestem na tak
Bakero - mój faworyt ale niestety mało nierealny, sprawdził się zarówno jako strażak jak i budowniczy ( w tym sezonie moim zdaniem szło mu dobrze)
Tarasiewicz - zbyt wcześniej niech chłop trochę ochłonie po Śląsku
Podsumowując :
1) Bakero
2) Michniewicz/Urban
3) va banque - za przykładem Bełchatowa czy swego czasu Lechii młody trener na dorobku/ Stawowy - ehh może wzajemnie byśmy sobie pomogli, sentyment wciąż pozostał
4) Bobo - jako że Kolejarz Stróże nie sprostał jego wymaganiom finansowym jest szansa..
koriksc Napisał(a):
> [b]Leo Beenhaker[/b]- w koncu z Holandii,znalazlby
> wspolny jezyk z Radomskim i Saidim :)
>
> Wojtek ? z tej máki moze byc chleb :D Argentyna
> tez zatrudnila slabego treneiro-Maradone,ale tu
> moze chodzi o cos wiecej niz umiejetnosci
> trenerskie
przy nim, to i Kaczmarek mógłby przyjść i Ulatowski zostać:) no i ta Holandia też zgodna z aktualnym kierunkiem klubowej polityki:)
może jednak dać czas Ulatowskiemu do końca rundy, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że przyjście np. Urbana, czy Tarasiewicza jakoś diametralnie odmieni grę naszych kopaczy...
Jak widzę, że niektórzy by tutaj chcieli Okukę albo Urbana to nie wiem czy się śmiać czy płakać. To już Ulatowski jest od nich lepszy. Nam potrzeba trenera, który będzie w stanie odmienić grę obronną drużyny i zacząć zdobywać punkty. Najlepiej ktoś z zagranicy, a jeśli nie to Michniewicz albo Kaczmarek.
cóż....liczę na prezesa Wojciechowskiego :D i że "Janosik" wyleci , wtedy brać go bo to dobry trener , jeżeli nie on to opcja zagraniczna.....
Swoją drogą pamiętacie ostatnie trenowanie Kaczmarka w POlonii. Szedł jak burza...
...i po pierwszym remisia JWC go odstrzelił;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)