mecz ułożył się świetnie, i graliśmy jak Polonia, bardzo mądrze. tyle, że Polonia ma lepszych wykonawców, egzekutorów (Smolarek, Mierzejewski) od nas (Dudzic), to CSKA wypunktowali, a my, mimo wielu setek, nie. więc to, że meczu nie wygralismy, to jest nasze frajerstwo. ale to, żeśmy go nie zremisowali, to "zawdzięczamy" skandalicznej nadgorliwości sędziego.
marnym pocieszeniem, że gdyby grał Saidi, to CWKS by nawet nie pierdnął.
-
-
16.08.2010 18:45 Legia Warszawa - Cracovia
Robin dodatkowo:
Rzuty wolne wykonuje się z miejsca przewinienia bez względu na to, gdzie znajdowała się ptłka w momencie przerwania gry, z wyjątkiem przypadków, w których przepisy szczegółowe stanowią inaczej
no to powinien ten wolny być zupełnie gdzie indziej jak już tak aptekarsko do tego podchodzimy
Karvin a w tym przypadku wolny musiałby być strzelany chyba z wielu miejsc bo Cabaj się ruszył do przodu? W tym przypadku chyba z w miarę dobrego miejsca był wykonany.
nie - uważam że jak sędzia mu mierzył czas to trzeba było pamiętać gdzie był w 7 sekundzie
apteka to apteka
Fakt przewinienie miało miejsce w centralnym miejscu pola karnego , dlaczego sędzia przeniósł je na lewo? Bo Iwański dobrze z tamtego miejsca strzela?
Ja was rozumiem żeby nie było.
My tylko chcemy poszanowania przepisów nespa?
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie - uważam że jak sędzia mu mierzył czas to
> trzeba było pamiętać gdzie był w 7 sekundzie
>
> apteka to apteka
A w tym wypadku wydaje mi się, że im bliżej bramki tym lepiej dla drużyny broniącej..
W 6-7 sekundzie Cabaj dalej był przy linii końcowej.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=fIS4yoCMadQ]http://www.youtube.com/watch?v=fIS4yoCMadQ[/url]
to wyglądało tak, że Cabaj złapał piłkę padając na murawę, pozbierał się w 5 sek. poprawiając getry, a od momentu gdy wstał do wykopu równe 6 sek
Jim-RACJA
Kajak-ja też będę winił za stratę trzech punktów Cabaja.
p.s
komu się miało k u r w a przytrafić jak nie Cabajowi?
(bronił dziś b.dobrze,ale ........)
Dzięki za grę, za zaangażowanie - TAK GRAJĄCĄ CRACOVIĘ CHCĘ WIDZIEĆ ZAWSZE !!!
Cabaj wk...ł sędziego podciąganiem getrów i dlatego gwizdek postanowił wykorzystać okazję i zaplusować u kolesi od awansów sędziowskich i innych fachowców typu S. Stempniewski (jeśli dadzą to w kontrowersjach w niedzielę, na 99,99 % pochwali jego decyzję). Inna sprawa że Cab mnie też wk...ia jak frajersko wystawia się na strzały ze strony sędziów, chyba w każdym sezonie łapie głupie żółtka za grę na czas. Każdy bramkarz to robi, tylko że większość nie robi tego w tak głupi i ostentacyjny sposób.
To co najbardziej złości, to fakt że Cabaj, niemal połowę tego czasu (czyli prawie przepisowe 6 sekund) leżał na piłce przykrywając ją swoim ciałem, co zdarza się w innych meczach notorycznie, a nigdy nie jest liczone do tych regulaminowych. Szczególnie po jakichś interwencjach, kiedy bramkarz osłania ją do czasu aż napastnicy przeciwnika oddalą się od niego na bezpieczną odległość.
Cabaj dał du.py, bo powinien rzucić piłkę na ziemię i wykopać ją dokładnie na połowę cwelki, co zajęłoby pewnie więcej czasu i Stefański nie miałby o co się przyje.bać. Ale on w swoim stylu wolał w lewej trzymać piłkę pod pachą, a prawą poprawiać sobie getry...
Mam nadzieję, że Stefanek za niepowtórzenie wolnego dostanie po dupie i cała sytuacja mocno przeciwko niemu się obróci. A coraz więcej na to wskazuje, jak choćby największy nagłówek w dziale sportowym na gazeta.pl - http://img85.imageshack.us/img85/3294/beznazwy1ffe.jpg
http://www.ustream.tv/recorded/8968844
Cracovia !
"pojedziemy na Lecha i też będziemy walczyć"
Coś w tym jest zawsze mieliśmy pod górkę, ale nigdy się nie poddamy !
Kludi, ile w lidze widziałeś tego typu gwizdnięć ? Ja widzę to pierwszy raz, a lat mam trochę. Trudno winić Cabaja za zachowanie - ja nawet chciałem, by się tak zachował....kto by przypuszczał ? Teraz to łatwo mówić, mógł inaczej zrobić....
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kludi, ile w lidze widziałeś tego typu
> gwizdnięć ? Ja widzę to pierwszy raz, a lat mam
> trochę. Trudno winić Cabaja za zachowanie - ja
> nawet chciałem, by się tak zachował....kto by
> przypuszczał ? Teraz to łatwo mówić, mógł
> inaczej zrobić....
Dokładnie tak. Prypomnij sobie kolego co wyrabiał 2 sezonu temu bramkarz Ruchu przy Kałuży
Gdyby tak bolała sędziego gra na czas to mógł zagwizdać koniec jeszcze 1, dwie minuty po tych doliczonych 4, ale on chciał się wykazać i dać legiuni lepszą okazję do zdobycia gola niż te, które sobie te cwele wypracowały przez cały mecz. Teraz możemy gdybać, że Marcin po poprawieniu sobie getrów mógł prowadzić piłkę przy nodze i pobiec z nią do połowy boiska, a jak by się jakiś cwel zbliżał wypierdoliłby ją w trybuny, ale kto mógł się spodziewać, że ten drukarz wywinie taki numer?
po kilku piwach człowiek może trochę wyluzować po takim meczu...... ja dawnooooooooooo nie widziałem tak poukładanej i tak dobrze grającej Cracovii , o ch... z gwizdkiem nawet nie ma sensu pisać....natomiast takie mecze jak dzisiejszy należy k... mać wygrywać !!!!! i dla mnie nie przegraliśmy przez Cabaja ( gdyby nie to co się stało na końcu naprawdę bardzo dobry występ ) ale przez Dudzica.... k.... jemu tej stopy ułożyć się nie da.... nie miał prawa k.. nie strzelić z tych sytuacji.... a który to już raz....
Teraz trzeba patrzeć jak sędziowie będą odliczać sekundy bramkarzom.....Szczególnie zaś Panu który nam to gwizdnął, bo jeśli sie okaże że tylko wobec nas jest taki skrupulatny to myśle że ktoś sie tym powienien zainteresować.
Craovia jak zawsze...
Tworzymy historię
Sporo jest jeszcze do ugrania w tym sezonie
ale juz czekam na to centralne wojskowe kłebowisko spocone na naszym El Passo
do rozyebania rozejsc sie!
Czy ten palant sędzia zwrócił wcześniej Cabajowi uwagę, że gra na czas? Z autopsji wiem, że za próbowanie przedłużania gry sędzia zwracał uwagę, że przy następnej próbie takiego zachowania ukaże go kartką. Tymczasem była 93 minuta, Cabaj nie kradł czasu ostentacyjnie co ma miejsce podczas wielu meczów nie tylko w naszej śmiesznej lidze i co? I drukarz okradł nas! Niczego nie pragnę bardziej w tej rundzie jak zwycięstwa z tymi miernotami, które potrzebują sędziego żeby odnieść zwycięstwo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)