Cabaj nie trzymal 11,6 sekundy pilki w rekach
-
-
16.08.2010 18:45 Legia Warszawa - Cracovia
Panowie jest ciezka sytulacja - nastepny mech Lech i potem Korona , spodziewam sie najgorszego. Przed nami trudne czasy, jesien nie wyglada dobrze.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A do kilku 'obiektywnych' przedmówców, którzy
> rzekomo są kibicami Pasów, powiem krótko:
> jesteście żałośni. Typowe polskie kompleksy i
> spierdalanie z podkulonym ogonem, jak silniejszy
> bije.
Docent zważ sobie głowe. To większość kibiców pasów zawyczaj tylko na sędziów potrafi zwalić wine. A to że Cabaj zawsze podwija getry grając na czas to nikt nie zauważył ? To podłożył się jak frajer pod sędziego a ten to wykorzystał. Jakby wypuścił piłke na ziemie i dopiero wykopał to by zyskał dużo więcej czasu.
Robinksc, trzy gwizdnięte urojone spalone, z których w 2 przypadkach mieliśmy 200%-owe sytuacje to są fakty, czy wymysły?
Krótka odpowiedź. TAK czy NIE?
wmarczyk Napisał(a):
> Panowie jest ciezka sytulacja - nastepny mech Lech
> i potem Korona , spodziewam sie najgorszego.
> Przed nami trudne czasy, jesien nie wyglada
> dobrze.
Nie sraj ogniem kolego bo bedzie dobrze i na sen zimowy udasz sie spokojnie jak my wszyscy!!!!!!BEZ PANIKI!!!!!
Robin moze ty tez z pzpn jestes ?? brawa dla Marcina za swietny mecz.. wogole nie rozumiem decyzji tego sedziego cwe(L)a zaden inny by czegos takiego nie odgwizdal.. a jak juz to by mu dal tylko zolta kartke... pzpn legalna mafia... POLSCY SEDZIOWIE TO kUR##!%$WY SPRZEDAWCZYKOWIE
Próbowałem coś napisać ale po każdym wpisie musiałbym się zbanować - więc nie piszę
ultr4 Napisał(a):
> http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo
>
> Identyczna sytuacja w meczu Celtic Szachtar w LM,
> więc nie piszcie, że takiego czegoś się nie
> dyktuje.
ok ale skoro pilnujesz przepisów to weź pod uwagę to że w przepisach jest zapis że piłka po podaniu musi wykonać co najmniej jeden pełny obrót a następnie obejrzyj bramkę cwelki
Trzeba byc wyjątkowym sk...... by taki przekret zrobić.Tego nawet laguna by nie zrobił.
Tego gnoja powinni wysłać do naszej szatni by zobaczył co zrobił ,jak pewnie nie jeden piłkarz płacze.
Zagrali świetnie -powiem szczerze jestem pod wielkim wrażeniem postawy zespołu.
Szkoda że nie wykorzystał Dudzic tych setek ,ale trudno jest młody zdarza się.Oprócz tych pudeł zagrał b.dobrze.
Karny był na nim.Szkoda absencji Saidiego -mecz byłby wygrany 2-3 golami.
Cała drużyna zagrała z heroicznym poświeceniem -takich ich zawsze chce widzieć !!!!
Karvin Napisał(a):
> Próbowałem coś napisać ale po każdym wpisie
> musiałbym się zbanować - więc nie piszę
niezłe :)
Aston1906 Napisał(a):
> Robinksc, trzy gwizdnięte urojone spalone, z
> których w 2 przypadkach mieliśmy 200%-owe
> sytuacje to są fakty, czy wymysły?
>
> Krótka odpowiedź. TAK czy NIE?
Te spalone to na 30 centymetrów były. To raczej z tych sędziów pierdoły a nie drukarze. Słabi są i tyle. A Dudzicowi to co chorągiewke podkładali że nie strzelał setek ??
Takie typowe pasiaste przesiadczenie że wszyscy nas dymają mi nie odpowiada. Najłatwiej zwalić na sędziego i po sprawie.
[quote=ultr4]
http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo Identyczna sytuacja w meczu Celtic Szachtar w LM, więc nie piszcie, że takiego czegoś się nie dyktuje.
[/quote]
znajdz wiecej przykładów, bo wyjątek potwierdza regułę
chodze na mecze 30 lat i NIGDY nie widzialem rzutu wolnego za przetrzymaniue piłki powyzej 7 sekund...
oczekuje w nastepnych meczach rzutów wolnych dla Cracovii za przetrzymywanie piłki powyzej 7 sekund przez bramkarza przeciwnika ...
w sumie to juz przedmowcy napisali co mysle o tej sytuacji, przegrywam kolejny mecz jak frajerzy, nieskutecznosc pomocnikow i napastnikow to dramat (choc na plus ze mamy sytuacje) a to co sie zdarzylo w 94min to niesamowite, sedzia sobie przypomina przepisy w pilke nozna w ostatniej minucie meczu, zorientowal sie ze przez 98min nie bral ich pod uwage? brawo dla tego pana zostal bohaterem ostatniej akcji, nie ma co panikowac, w nastepnym meczu mamy 3pkt gramy z jeszcze slabszym zespolem ...
Cracovia RCJ Napisał(a):
> Cabaj nie trzymal 11,6 sekundy pilki w rekach
dlatego proponuje wprowadzic kolejnego sedziego ktory bedzie biegal ze stoperem.
A tak na powaznie po dzisiejszym meczu jestem zupelnie spokojny o konfrontaja z Lechem. jezeli chlopaki maja jaja to tak jak Ulat powiedzial na konferencji beda walczyc do upadlego. CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI! z wielka przyjemnoscia wybiore sie na ten mecz.
Co do Cwelki to niestety nie jestesmy jeszcze taka marka pod ktora gwizdaja sedziowie. I niezapominajmy ze Legiunia miala pierwszy mecz w swojej stodole.
Mamy duży potencjał, choć punkty uciekają..... Dobrze, że jest szeroka kadra i mozna postawić na innych, którzy nie będą popadać w depresję z powodu dwóch porażek, tylko będą walczyć o pierwsze i kolejne punkty.... Straszna szkoda, bo po tych dwóch meczach mogły być 2 oczka na koncie a przynajmniej jedno murowane.... Zawsze zły start nie wpływa pozytywnie na psychikę piłkarzy, ale myslę, że z tak szerokiego grona znajdą się tacy co udźwigną ten ciężar.... Jest z czego wybierać i to jest ważne!!!!!
Citizen Napisał(a):
> Rownie dobrze mógł dać żółta kartkę i by
> wyleciał Cabaj za przeciąganie a tak zrobił ze
> dal pośredniego pomógł tej szmacie bo chciał
> pomoc tyle.
Żal tego meczu. Zwycięstwo a remis to na pewno był na wyciągnięcie ręki.
Nie będę oceniał spalonych bo w knajpie trudno się oglądało ale wrócę do tych przepisów.
Cabaj nie mógł dostać drugiej żółtej kartki bo piłka była cały czas w grze! To, że on ja miał w rękach obliguje go do wybicia w ciągu iluś tam sekund (szczerze to myślałem, że ten przepis zniesiono). Co innego gdyby wznawiał grę wybiciem z "5" to wtedy tak.
Nie mógł dostać kartki bo to tak samo gdyby sędzia gwizdał za zabawy przy chorągiewce na czas. Taki sport. W tym przypadku jednak trafiło na bramkarza a jak pisałem wyżej on musi piłkę wybić a jest tak pewnie dlatego, że bramkarz trzymający piłkę w ręce jest praktycznie nie do zaatakowania by odebrać mu piłkę.
Inną kwestią jest fakt gwizdnięcia czegoś takiego w takim momencie! Nigdy jeszcze takiego czegoś nie widziałem. Pamiętam, że kilkanaście lat temu zdarzały się takie sytuacje, zresztą mojemu zespołowi w juniorach też się zdarzyło w lidze ale nie w 94min w takim meczu. Oczywiście reakcji piłkarzy się nie dziwię a jeszcze jest sprawa tego, że piłka nie zrobiła pełnego koła. Też taki przepis jest więc aptekarz z sędziego ale nie tam gdzie trzeba.
Robinksc Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A do kilku 'obiektywnych' przedmówców,
> którzy
> > rzekomo są kibicami Pasów, powiem krótko:
> > jesteście żałośni. Typowe polskie kompleksy
> i
> > spierdalanie z podkulonym ogonem, jak
> silniejszy
> > bije.
>
> Docent zważ sobie głowe. To większość
> kibiców pasów zawyczaj tylko na sędziów
> potrafi zwalić wine. A to że Cabaj zawsze
> podwija getry grając na czas to nikt nie
> zauważył ? To podłożył się jak frajer pod
> sędziego a ten to wykorzystał. Jakby wypuścił
> piłke na ziemie i dopiero wykopał to by zyskał
> dużo więcej czasu.
Ty wiesz oczywiście swoje i nie zmienisz zdania. Ja wiem swoje, a do tego dodam, że - bez przesadnej skromności - nie jestem czołowym napierdalaczem, nie obrażam swoich zawodników, zawsze staram się łagodzić dzikie obyczaje panujące na tym forum.
Natomiast nie mam zwyczaju, kiedy ktoś mi pluje w twarz, udawać, że deszcz pada. Nawet jeśli ten ktoś jest silniejszy, przystojniejszy i ma lepsza brykę.
Mecz zdecydowanie lepszy niż ze Śląskiem.Ta drużyna będzie dobra ale musi sama sobie więcej ufać i pozbyć się nerwów w trudnych sytuacjach.Nigdy nie widziałem takiego rzutu pośredniego ale.... "Stefański prawdziwy popis swoich nieudolności dał w Wodzisławiu, gdzie sędziował mecz Odry z Jagiellonią. Obrońca gospodarzy Krzysztof Markowski (30 l.) faulował przed polem karnym Remigiusza Jezierskiego (33 l.), ale po konsultacji z liniowym Stefański podyktował jedenastkę za przewinienie, które miało miejsce metr przed linią pola karnego. Tydzień później w meczu Śląska Wrocław z Polonią nie odgwizdał ewidentnego faulu Łukasza Trałki (25 l.) na Łukaszu Madeju (27 l.). Zamiast karnego Stefański pokazał na... rzut rożny..... oto jego wcześniejsze sędziowanie-bez komentarza.
Nie mogę tego znaleźć w przepisach o tym pełnym obrocie piłki.
następny pajac-
Zapytany o tą sytuację trener Legii, Maciej Skorża, odparł: - Zdarzają się takie sytuacje, ale nie potrafię sobie przypomnieć teraz, czy spotkało mnie coś takiego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)