Mozna rozbudować, tylko na ile zgodzi sie konserwator zabytków. Spokojnie A i B do wysokości masztów mozna podnieść i nic nikomu nie bedzie zasłaniało widoku na Wawel. Tutaj jest tylko kwestia jak blisko mozna przesunąć do budynek do aleji.
Sektor D ma najwięcej do zaoferowania, jest on jest najgorzej w sensie kibicowskim wykorzystany, a po orzebudowie mógłby dać wiele pomieszczen dla kibiców i klubu .
Sądzę że jest możliwość do 20 tys rozbudowy.
Przed ewentualną rozbudowa oczywiście konsultacje z kibicami.😁
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
[quote]#post1684599 [quote]#post1684576 Obecny stan widowni powinniśmy osiągnąć już kilkanaście lat temu, ale było trwanie i dziadowanie!!!
Chyba powoli należy się zastanowić nad tymczasową konstrukcja na rodzinnym![/quote]
To samo myślę,ale bałem się pisać,bo by mnie tu zniszczyli...😉😃[/quote]
I słusznie!
Chociaż z drugiej strony trudno nie być rozbawionym, gdy przed zapełnieniem stadionu przy jednych z najniższych cenach biletów w lidze, wiar ochoczo rozpoczyna dyskusję o rozbudowie stadionu.
Ja myślę, że są rezerwy w przeorganizowaniu sektora gości. Dyskusję można toczyć jak by tu tak przearanżować sektor I by I dzieci miały się gdzie bawić ale by równocześnie przywróć jak najwięcej z poświęconych na to krzesełek. Na przykład część tego placu przykryć teybuną by dzieci mogły się bawić "pod dachem" i pozostawić im galeryjkę na którą by mogły od czasu do czasu wejść pokibicować. Ale tutaj trzeba by mieć poważny projekt, żeby to zorganizować bezpiecznie. Ale zasadnicze pytanie: skąd kasa, jak nawet sprawnych telebimów nie da się wyegzekwować.
Więc raczej oczekujcie urealnienia cen biletów.
Mam nadzieję że z tymi rozbudowami to my tutaj tak dla gadania samego.
Szczerze uważam że temat problemu zbyt małego stadionu [b]na chwilę obecną [/b] nas totalnie nie dotyczy.
Zróbmy chociaż z 10 sold outów w sezonie i zróbmy wynik sportowy który mógłby świadczyć o tym że zainteresowanie pójdzie jedynie w górę (na dłużej niż 2 mecze do pierwszej serii 3 przegranych), to można się w ogóle zacząć drapać po głowie.
A ja uważam odwrotnie. Od samego gadania nic nigdy nie zbudowano, prawda, ale zdrowy ferment w kierunku rozbudowy do pojemności minimum 20 tys. netto w nieokreślonej przyszłości, jest globalnie pożądany. Mało tego, uważam, że to jeden z warunków koniecznych i racja stanu, by wskoczyć na wyższą półkę. Oczywiście oprócz całej masy innych składowych.
- Edytowany
[quote]#post1684644 Mam nadzieję że z tymi rozbudowami to my tutaj tak dla gadania samego.
Szczerze uważam że temat problemu zbyt małego stadionu [b]na chwilę obecną [/b] nas totalnie nie dotyczy.
Zróbmy chociaż z 10 sold outów w sezonie i zróbmy wynik sportowy który mógłby świadczyć o tym że zainteresowanie pójdzie jedynie w górę (na dłużej niż 2 mecze do pierwszej serii 3 przegranych), to można się w ogóle zacząć drapać po głowie.[/quote]
Na szczęście nie kierujesz klubem! Prezes Dróżdż widzi problem małej pojemności stadionu i wyrażał zdziwienie, że rozbudowa trybun ograniczyłaby się do przebudowy tylko "wysokiej trybuny". Takie "krakowskie klimaty". Wiadomo, że takich inwestycji nie realizuje się w rok, czy dwa. Samo przygotowanie rozbudowy tyle pewnie potrwa! Żeby być atrakcyjnym dla inwestorów i konkurować w Krakowie musimy mieć stadion przynajmniej 20 tysięczny! Do tego finalnie zmierzajmy!
[b]Edycja z 31.07.2025 o godz. 18:16 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1684650 A ja uważam odwrotnie. Od samego gadania nic nigdy nie zbudowano, prawda, ale zdrowy ferment w kierunku rozbudowy do pojemności minimum 20 tys. netto w nieokreślonej przyszłości, jest globalnie pożądany. Mało tego, uważam, że to jeden z warunków koniecznych i racja stanu, by wskoczyć na wyższą półkę. Oczywiście oprócz całej masy innych składowych.[/quote]
Mądrego warto poczytać!
😁
Projekt można przygotować. Najtaniej i najłatwiej będzie dobudowanie 3 piętra na trybunie głównej. Można pomyśleć też o nowym rzędzie sky boxów między 2 a 3 trybuną. Do tego nowy dach, nowe wejścia na tą nową trybunę, wc, gastronomia... Gigantyczne koszty, pewnie ponad 100 mln złotych.
[quote]#post1684619 [quote]#post1684599 [quote]#post1684576 Obecny stan widowni powinniśmy osiągnąć już kilkanaście lat temu, ale było trwanie i dziadowanie!!!
Chyba powoli należy się zastanowić nad tymczasową konstrukcja na rodzinnym![/quote]
To samo myślę,ale bałem się pisać,bo by mnie tu zniszczyli...😉😃[/quote]
I słusznie!
Chociaż z drugiej strony trudno nie być rozbawionym, gdy przed zapełnieniem stadionu przy jednych z najniższych cenach biletów w lidze, wiar ochoczo rozpoczyna dyskusję o rozbudowie stadionu.
Ja myślę, że są rezerwy w przeorganizowaniu sektora gości. Dyskusję można toczyć jak by tu tak przearanżować sektor I by I dzieci miały się gdzie bawić ale by równocześnie przywróć jak najwięcej z poświęconych na to krzesełek. Na przykład część tego placu przykryć teybuną by dzieci mogły się bawić "pod dachem" i pozostawić im galeryjkę na którą by mogły od czasu do czasu wejść pokibicować. Ale tutaj trzeba by mieć poważny projekt, żeby to zorganizować bezpiecznie. Ale zasadnicze pytanie: skąd kasa, jak nawet sprawnych telebimów nie da się wyegzekwować.
Więc raczej oczekujcie urealnienia cen biletów.[/quote]
W czasach kiedy pomagałem na sektorze rodzinnym mieliśmy przez jakiś czas również rozłożone trybuny. Jakoś specjalnie to nie przeszkadzało poza tym, że załoga nie mogła śledzić meczów i rodzice chcący mieć oko na dzieciakach nie mogli tego robić również. Wtedy w gorszych pogodowo okresach zdarzało się, że mieliśmy za trybuną namiot. Niestety to niekorzystne dla wolontariuszy jakimi byliśmy bo nie dość, że meczu nie widzisz to jeszcze masz pracę :)
Uważam, że podstawą jest móc ściągnąć jak najwięcej kibiców i trybunę należy rozłożyć a dla dzieci szukać innego rozwiązania. Mimo wszystko to mecz i jeśli ma być problem z dostępnością biletów to naturalny krok.
- Edytowany
Stadion to nie plac zabaw.
Piszę to mimo że moje dzieci korzystają z tych atrakcji.
Dzieci z rodzicami na sektor trzeba ściągnąć wcześniej przed meczem. Niech sie bawią, zjeżdżają, malują, udzielają w konkursach.
Na czas meczu mają wrócić na trybuny.
Następnie przerwa jest od dalszej zabawy.
Rozkładana trybuna musi wrócić.
To, jeśli dobrze pamiętam dodatkowe 800 miesc.
Wierzę że to będzie Mistrzowski rok i będzie ciągłe zapotrzebowanie na miejsca.
Architekt to spierdolił...trzeba było część stadionu w ziemi zrobić....i trybuny na 18/20 tyś.
W szczecinie mają stadion częściowo w ziemi🤔 tak mi się wydaje.
Laickie bredzenie.
Kto by się spodziewał, że tyle ludzi zacznie uczęszczać na mecze? Ja już tęsknię za starym luzem.
@MSC#10852
😂A czemu....a Juventus Stadium ? Też w ziemi
- Edytowany
Camp Nou chyba też bo z zewnątrz nie wygląda na wysoki.
[b]Edycja z 31.07.2025 o godz. 22:51 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1684765 Kto by się spodziewał, że tyle ludzi zacznie uczęszczać na mecze? Ja już tęsknię za starym luzem.[/quote]
To ileż to razy mieliśmy komplet na trybunach?
Wyznacznikiem będą sold outy karnetowe jak na Widzewie.
Jak ktoś się zastanawia to pamiętajcie że karnety po meczu z Lechią nie będą dostępne.
a no racja, ostatnia szansa by zaklepać sobie miejsce na pewno na resztę sezonu. Polecam :)
- Edytowany
[quote]#post1684779 Camp Nou chyba też bo z zewnątrz nie wygląda na wysoki.
[b]Edycja z 31.07.2025 o godz. 22:51 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1684765 Kto by się spodziewał, że tyle ludzi zacznie uczęszczać na mecze? Ja już tęsknię za starym luzem.[/quote]
To ileż to razy mieliśmy komplet na trybunach?[/quote]
Jak my (forowicze) jesteśmy to był zawsze komplet. 😎
Poważnie mówiąc to przywykłem do max 8000 nie licząc meczów podwyższonego ryzyka - jak to mówią.
.... sytuacja jest rozwojowa! 😁
Wszystko wskazuje na to, że dzisiaj braknie biletów. Będzie można kupić tylko u "koników" pod Kijowem 😂
Pamiętajcie, że jest też mecz drugiej drużyny w Rącznej w sobotę. Tam są jeszcze bilety i wiecie co z nimi zrobić⚪️🔴
- Edytowany
Zostało jeszcze jakieś 1300 biletów. Miłośnicy kupowania w POK w dniu meczu mogą mieć problem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)