[quote='ian thorpe' pid='1360356' dateline='1548800893']
brawo za szybką reakcję dla naszego marketingu. Polecam też słowa naszego trenera w komentarzu ;) I nie Kornet, bo ciepło w dupcie, tylko stadion, i doping !
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1090345868874665984
[/quote]
"[size=small]Nie Kornet tylko Karnet!"[/size]
A do knajpy po meczu!
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
Kupujemy?
Marzy mi się 8-9 tys na Piaście (i oczywiście co najmniej tyle co mecz) . Gdybyśmy (Stowarzyszenie np.) zrobili jakąś akcję w stylu tego co mieliśmy (karnet za 50 zł na D lub co teraz zrobił GTS (kup talon na karnet/bilet), to mógłbym siędo takiej inicjatywy dołożyć. Tylko celem byłoby wypełnianie stationu, a nie ratowanie finansów. Na 8 marca mogę np. ufundować jakiejś pani karnet (45 zł) do odebrania w K1 (i nie, nie muszę wiedzieć kto go dostanie:)
Kupujemy, ja mam :)
[img]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/50780509_2087758797973340_6793442367283134464_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=ab068e9d09322cbc31f17ec421a1634c&oe=5CB58BB2[/img]
to tekst na tt naszego trenera do dziennikarza Sportu :)
" Panie Sebastianie prześle Pan pesel na priv w Prezencie kupie karnet Czas zapełnić nasz stadion i być z nami na dobre oraz złe Piątek pokazał że można przenieść góry i dojść tam gdzie ma się marzenia. Więc ”Chociaż inne plany masz na Cracovie zawsze marsz” "
- Edytowany
Mówimy, że na Cracovię mało ludzi kupuje karnety. Jednak najwięcej kibiców Cracovia miała wśród ludzi starszych, bo to było najbardziej patriotyczne pokolenie znające prawdziwą historię Cracovii (etos klubu niszczonego przez komunę) oraz pamiętające jeszcze sukcesy Cracovii. Wśród ludzi urodzonych w latach 30-tych w Krakowie było co najmniej 60% za Cracovią, wśród urodzonych w latach 20-tych 70% procent za Cracovią, a wśród urodzonych przed 1920 rokiem jeszcze więcej bo 80%. Ci ludzie już niestety w zdecydowanej większości odeszli. Było to najlepsze i najodważniejsze pokolenie, które przeżyło wojnę i czasy stalinowskie.
A teraz młoda generacja kieruje się wyłącznie sukcesami sportowymi i przyjemnością a nie historią czy prawdziwym patriotyzmem, podczas gdy obecna Cracovia - sukcesów niestety nie osiąga.
Zresztą jak my mamy osiągać sukces w walce z takim gts-em skoro tamtym się na wszystko pozwala (nie płacić, zadłużać i kontraktować lepszych graczy ponad stan), a my żyjemy oszczędnie i racjonalnie pod względem ekonomicznym.
W ten sposób rywalizacja pseudosportowa zostaje sztucznie wyreżyserowana bo zawsze w niej mają wygrywać cwks-y i gts-y. A młodym ludziom to nie przeszkadza ponieważ pojęcie honor jest im obce.
Zresztą jak my mamy przyciągnąć ludzi na stadion bez sukcesów w beznadziejnej rywalizacji z klubami które stawia się ponad prawem.
[align=justify]Bardzo podoba mi się pomysł, aby zacząć w końcu uczęszczać na mecze. Zrodził mi się w głowie pomysł na małe wsparcie (akcja Urugwaj mi to podsunęła). W naszej społeczności jest spora ilość ludzi, chcących wesprzeć w jakiś sensowny sposób nasz klub (chodzi o stronę finansową). Jest też zapewne, liczna część kibiców których nie stać na regularne chodzenie na mecze mimo szczerych chęci. Ja osobiście dość prosto wyliczyłem że sam wydając 190 zł daję możliwość zobaczenia meczy 5 osobowej rodzinie (karnet wiosna sektor I: 2 dorosłych 163zł + 2 dzieci 18zł + dziadziuś 9zł). Oczywiście są różne warianty. Niekiedy można wydać mniej jak i więcej sky is the limit. A to powyżej to moja wersja. Deklaruję że jestem w stanie wydać te pieniądze jeśli ktoś wskaże mi potrzebującą rodzinę (mało zamożną). Ta rodzina radzi sobie z życiem na co dzień, ale nie stać ich na taką rozrzutność. To byłby ideał :) Ze swojej strony wydaje mi się że nie głupim pomysłem byłoby udanie się do kościoła (i tak zapewne zrobię). Przynajmniej u mnie w parafii są dosyć mocno zorientowani jak komu się powodzi w sąsiedztwie. Jeśli ksiądz poszedłby na współpracę to miałbym sprawę wskazania beneficjentów z głowy.[/align]
[align=justify]Oczywiście wolałbym aby to ktoś z dużo większym stażem na forum wziął pod skrzydła i zorganizował taką akcję. Macie w tym doświadczenie i dobrze to ostatnio zadziałało. Oczywiście zachowanie pełnej transparentności byłoby kluczowe. O wiele wygodniej dla mnie byłoby przekazanie odpowiedniej kwoty na jakąś rodzinę lub osobę za czyimś pośrednictwem. Cała sprawa tej wiosny może już nie wypalić ze względu na brak czasu. Ale może warto byłoby pomyśleć o tym na szerszą skalę w nowym sezonie. Być może podobna akcja była już kiedyś przeprowadzana lub proponowana. Jeśli tak to sorka za nieumyślne podprowadzenie pomysłu :)[/align]
[align=justify]Akcja „Kibol Kibolowi” ;)[/align]
[align=justify]Nie wiem co o tym sądzicie? [/align]
[align=justify]Pozdro w Pasy :) [/align]
Każda pomoc jest istotna :-) poniżej temat gdzie można pogadać o tym.
http://cracovia.krakow.pl/temat-zarob-na-wyjazd-lub-karnet
Pytanie do bywalców sektorów E lub G, jaka jest widoczność i ogolne wrazenia z tych sektorow. Zastanawiam sie nad karnetem blizej naszej lawki, a do tej pory bylem tylko na sektorach na wysokosci ok.srodka boiska + raz na I ;)
Widoczność z E jest bardzo dobra, jedyne co widać słabo, to narożnik boiska od strony Miastoprojektu.
Cisza, spokój, dużo miejsca, idealne miejsce aby kontemplować futbol.
Zacytuję prawie w całości sterbiego: Widoczność z G jest tak samo bardzo dobra jak z E - tu z kolei słabiej widać narożnik boiska od strony parkingu VIP.
Cisza, spokój, dużo miejsca, idealne miejsce aby kontemplować futbol. Aha - no i się siedzi nad ławką rywala więc jest na kim wyładować czasem frustrację ;)
- Edytowany
Wielkie dzieki!
Wychodzi na to, ze przybedzie 2 karnetowiczow w sektorze E ;) Wprawdzie kuszaca jest mozliwosc wyładowania frustracji nad ławką rywala, ale zakladam ze w tej rundzie nie bedzie frustracji, a wylacznie zwyciestwa i chwala;P
No i się kurde tłok na E zrobił ;)
w sobotę przed meczem zakupię karnecik na majonezowy sektor.
A masz wąsa ?
Nie ma.
Bardzo fajne bilbordy promujące karnety - Pasiaste Barwy robią wrażenie
Ogólnie cała akcja #tylkoCRACOVIA na +. Dużo Pasiastych plakatów na mieście, świetnie to wygląda.
Mam pytanie,jak mam kartę kibica jeszcze z czasów otwierania stadionu to musze wyrabiać nową? Pewnie była gdzieś wczrśwcze odpowiedź ale nie chce mi się szukać:-)
musisz, 15 pln
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)