12933 podano w TV. Zostało całe J, a szaleńcy chcieli dzieciakom zabierać.
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
ale nie poszło wszystko w takim razie? były wolne miejsca na h3
Z G2 widziałem, że na I też sporo pustych krzesełek.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 12933 podano w TV. Zostało całe J, a szaleńcy
> chcieli dzieciakom zabierać.
GADANIE. J trzeba było otworzyć [b]OD RAZU[/b] i głosno reklamować ,że sa miejsa na derby bo sie go otwiera (ze względu
na karę od PZPN dla gości) sektor J . I stadion byłby równomiernie zapełniony i byłoby z 1000 osób wiecej
Klub przyoszczędził parę złotych na ochronie ale zrobił [b]KOSZMARNY[/b] bład marketingowy.
Sami turysci by wypełnili te miejsca jakby ofertę po biurach rozesłać. Znajomy widział wczoraj jak dwie holenderki koło 50-i podjechały rowerami miejskimi po bilety.
Kumpel mi napisal ,ze wszedl za friko. Chcial kupic bilet przez strefe kibica i nie mogl bo widnialo mu ,ze juz ma kupiony.No to poszedl pod bramke i go wpuscilo (:P)
Moze juz kiedys ktos mial taki przypadek :D
ja wczoraj dobrze karty nie położyłem a już miałem zielone, w sumie była spora kolejka, może chcieli w ten sposób ją rozładować szybciej
Zboro, może ten Twój kumpel ma jakiegoś cichego wielbiciela, który mu kupił bilet? ;)
mcz_ na I biletów już koło południa nie było w dniu meczu. A że nie wszyscy siedza na swoich miejscach, tylko np. obserwują mecz z strefy dla dzieciaków.
20 minut przed meczem jeszcze były spore kolejki po bilety. Jak zostały niesprzedane to w bardzo małej ilości,
Matthias89 Napisał(a):
> Ktoś miał problemy z wejściem na sektor B? Mi
> się wczoraj po raz pierwszy od dawien dawna
> zapalało czerwone światło po przyłożeniu
> karty. Na szczęście jednak mnie wpuszczono, nie
> musiałem wędrować do kas, a już się
> obawiałem, że mnie to czeka i będę stał w
> kolejce. Tylko teraz w sumie nie wiem, czy to
> znowu jakiś błąd systemu i zdarzyło się to
> więcej osobom, dlatego mimo wszystko wpuszczali
> na stadion, by nie robić tłumu wściekłych
> kibiców przy kasach :) Czy może jednak to coś z
> moją kartą/karnetem i muszę się przygotować
> na powtórkę za 2tygodnie?
Nie raz ktoś miał czerwone, ale po przyłożeniu KK znowu było już zielone, to jakiś błąd czasami wyskakuje.
mcz_ Napisał(a):
> Z G2 widziałem, że na I też sporo pustych
> krzesełek.
Krzesełka puste na I były przez to, że dzieciaki co miały tam miejsca były na dole w strefie kibica
greg Napisał(a):
> ja wczoraj dobrze karty nie położyłem a już
> miałem zielone, w sumie była spora kolejka,
> może chcieli w ten sposób ją rozładować
> szybciej
Dzięki temu wchodziło się bardzo sprawnie i szybko. Widocznie wyłączone zostało biometrczne weryfikowanie twarzy. Wielki plus za to dla klubu!
Biometryczne weryfikowanie twarzy nie działa już przecież od kilku lat o ile w ogóle działało kiedykolwiek poza pierwszym meczem.
Khalid a widziales ta ochronę wczoraj? Bo nawet nie sprawdzano na wejściu. Mysle ze inny powód byl trzymania sektora J na koniec. Do buforów w ogóle da się wejść? Zreszta skoro podano liczbe ktata nie jest fullem to nie ma po co drążyć tematu.
Skoro w buforze wczoraj byli ludzie, a na meczach z kibicami gości są tam ochroniarze, to wnioskuję, że tak, do buforów da się wejść.
Oczywiście chodzi mi o "normalne" wejście a nie jakies bramki zamykane na kłódkę:)
Arro Napisał(a):
> Biometryczne weryfikowanie twarzy nie działa już
> przecież od kilku lat o ile w ogóle działało
> kiedykolwiek poza pierwszym meczem.
Pierdzielisz farmazony, nie raz jak wejdę i czekam na znajomych patrze na bramki i wyświetlają się twarze każdego kto wchodzi.
pawlus17 Napisał(a):
> Arro Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Biometryczne weryfikowanie twarzy nie działa
> już
> > przecież od kilku lat o ile w ogóle
> działało
> > kiedykolwiek poza pierwszym meczem.
>
> Pierdzielisz farmazony, nie raz jak wejdę i
> czekam na znajomych patrze na bramki i
> wyświetlają się twarze każdego kto wchodzi.
Twarze się wyświetlają, to prawda, ale to nie system odblokowuje kołowrotek tylko ochroniarz guzikiem...
pawlus17 Napisał(a):
> Arro Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Biometryczne weryfikowanie twarzy nie działa
> już
> > przecież od kilku lat o ile w ogóle
> działało
> > kiedykolwiek poza pierwszym meczem.
>
> Pierdzielisz farmazony, nie raz jak wejdę i
> czekam na znajomych patrze na bramki i
> wyświetlają się twarze każdego kto wchodzi.
Od kiedy proste wyrzucanie zdjęcia z bazy danych jest równoznaczne z działającym systemem biometrycznym mającym na celu wizualne potwierdzenie tożsamości kibica? Warto chwilę pomyśleć, nim zacznie się do kogoś pyskować i oskarżać o pierdzielenie?
Nasz "system biometryczny" działa tak.
Pokazujesz ryj do kamery i bilet (karnet) do czytnika, dzięki czemu na monitorze wyświetla się morda. Jeżeli ryj =morda Pan Władysław cię wpuszcza.
To są algorytmy latami wypracowywane przez Comarch w końcu to lider w dziedzinie.
Arro Napisał(a):
> Biometryczne weryfikowanie twarzy nie działa już
> przecież od kilku lat o ile w ogóle działało
> kiedykolwiek poza pierwszym meczem.
Miałem na myśli brak komunikatu: "popatrz na kamerę" po przyłożeniu karty i czekania na pik, lub pozwolenie na wejście od ochrony.
A tak to krótka akcja - karta do czytnika i zielone światło od razu.
To chyba było jasne dla każdego kto wczoraj skorzystał z tego udogodnienia, ale cieszę się że dzięki temu kolega mógł zabłysnąć wiedzą i sprowokować pawlusa17... :]
Kajak Napisał(a):
> Nasz "system biometryczny" działa tak.
> Pokazujesz ryj do kamery i bilet (karnet) do
> czytnika, dzięki czemu na monitorze wyświetla
> się morda. Jeżeli ryj =morda Pan Władysław
> cię wpuszcza.
> To są algorytmy latami wypracowywane przez
> Comarch w końcu to lider w dziedzinie.
A kto Ci powiedział, że to comarch dostarcza system biletowy na naszym stadionie ?
quentin Napisał(a):
> Khalid a widziales ta ochronę wczoraj? Bo nawet
> nie sprawdzano na wejściu. Mysle ze inny powód
> byl trzymania sektora J na koniec. [b]Do buforów w
> ogóle da się wejść?[/b] Zreszta skoro podano
> liczbe ktata nie jest fullem to nie ma po co
> drążyć tematu.
Jeśli się umie przeskoczyć ogrodzenie to się da :D
pppp Napisał(a):
> A kto Ci powiedział, że to comarch dostarcza
> system biletowy na naszym stadionie ?
A jakie to ma znaczenie kto dostarcz? Comarch pilnuje interesu to niech dba.
A co mnie obchodzi, czy "Dżerry" to comarch czy inny dupomarch?
Najbliższa rodzina tak czy nie panie ppppppp?
Wydawało mi się że każdy kibic powinien być zadowolony że może szybko i bezproblemowo wejść na stadion a jednak dla niektórych jest to poważnym problemem.
Bardzo sprawnie sie wchodzilo. Dobrze, że pomyśleli o rozmowie motywacyjnej z Panem Władysławem.
Aston1906 Napisał(a):
> A co mnie obchodzi, czy "Dżerry" to comarch czy
> inny dupomarch?
>
> Najbliższa rodzina tak czy nie panie ppppppp?
A ja np. nie lubię jak ktoś wyssane z palca informacje pisze.
4-y klikniecia w google i:
1. Zastosowany system na stadionie jest autorstwa austryjackiego SKIDATA AG . Są w tej dzieninie zdajesie duzym "grojkiem"
2 Z Comarchem ma to tyle wspólnego ,że Filipiak kiedyś jeżdził na narty do Austrii ;)
W sumie na stadion da się wejść i nie ma z tym problemu , jednak w kwestii formalnej "automatyczny system biometryczny identyfikacji kibiców nie działa" i nigdy nie działał .
Prezesem Cracovii jest prezes Comarchu który za to odpowiada.
Nie wiem może taniej wychodzi jak pan Władysław wpuszcza ręcznie.Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze można przeznaczyć na wcześniejsze włączenie ogrzewania murawy.
Z tym podgrzewaniem tez nie za bardzo bo jakby grzali jak nalezy to nie bylo by bajora na poczatku rundy wiosennej przy glownej trybunie :) :)
Wiem, szydziłem.
Kajak Napisał(a):
> W sumie na stadion da się wejść i nie ma z tym
> problemu , jednak w kwestii formalnej
> "automatyczny system biometryczny identyfikacji
> kibiców nie działa" i nigdy nie działał .
> Prezesem Cracovii jest prezes Comarchu który za
> to odpowiada.
> Nie wiem może taniej wychodzi jak pan Władysław
> wpuszcza ręcznie.Zaoszczędzone w ten sposób
> pieniądze można przeznaczyć na wcześniejsze
> włączenie ogrzewania murawy.
Kruca bomba Kajaku.
Comarch nie ma nic do tego systemu i za niego NIE ODPOWIADA cobyś
Ty i kilkuset (jak ja gdy jakaś bramka nie działa) by nie wrszeszczeli. To inna firma
nie związana z tym produktem. Ani go [b]nie[/b] wyprodukował ani nawet [b]nie[/b] zamawiał.
Owszem zarządzający MKS (aczkolwiek tu raczej Jakub i dyrektor stadionu) odpowiadają
za to ,że co jakiś czas są problemy z wejściem na mecz.
Derby pokazały ,ze jednak może być naprawde dobrze!
Tak czy siak widać prowizorkę.
I prosty kibic do których i ja się zaliczam nie będzie się pierniczył na furtce do kogo należy system tylko wyciąga wnioski Comarch= informatyka.
Informatyka na stadionie =dno.
Zresztą WIELOKROTNIE słyszałem podczas kłopotów z wejściem co ludzie sądzą o Comarchu a nie o jakimś SKIDATA AG
Zawiłości do kogo należy system mają tu małe znaczenie.
System byłby idealny gdyby czytniki znajdowały się w okolicznych barach piwnych, wtedy bez specjalnej zwłoki wchodziłoby się na stadion w godzinie rozpoczęcia zawodów piłkarskich. :)-D
Comarch musi nad tym koniecznie popracować. :D
Kajak Napisał(a):
> Tak czy siak widać prowizorkę.
> I prosty kibic do których i ja się zaliczam nie
> będzie się pierniczył na furtce do kogo należy
> system tylko wyciąga wnioski Comarch=
> informatyka.
> Informatyka na stadionie =dno.
> Zresztą WIELOKROTNIE słyszałem podczas
> kłopotów z wejściem co ludzie sądzą o
> Comarchu a nie o jakimś SKIDATA AG
> Zawiłości do kogo należy system mają tu małe
> znaczenie.
A to już problem PR-owców z Comarchu... :D
Natomiast Kajaku ponownie: To co ja Ty czy inni wsciekli za "korek" (np. jak na F stało sie przed PP z BSSz nawet do 40 minuty a ktoś z Klubu zareeagował dopiero po kwadransie meczu ,że jedna bramka nieczynna) gadają pod bramka to jedno
a to co piszemy na forum na spokojnie to inna sprawa. Po prostu trzeba pisac fakty a nie Comarch napraw system (do którego nie ma i nie bedzie nigdy miał kodu źródłowego ;) )
To tak jakbyś napisał ,że VV to ch...y samochód bo BMW sąsiada się "rozkraczył" ;) Myślisz ,że PR-owcy od VV sie przejmą ? ;)
Napisać można: te Janusz , Jakub czy kto tam inny zróbcie coś do cholery aby wejścia były płynne. (i chyba zrobili. Potczekajmy jeszcze pare meczy)
Bliska rodzina odpowiada za strefę kibica na stronie. Comarch ma system do sprzedaży biletów i wejścia oraz systemy u bonusowe o dla stałych klientów. Jak działa pytajcie Poznaniaków, bo tam działa. U nas trzeba robić przetarg na nowy system bo miasto ma udziały i główny akcjonariusz czyli procesor nie może od tak sobie wdrożyć swojego systemu.
Tak strefa kibica to zdajesie produkt "rodzinnej firmy".
I swoją drogą twardo trzeba się domagać od MKS takich rzeczy jak stabilne działanie , sprzedaż karnetów, mozliwość delegacji karnetowego miejsca na inna kartę na pojedynczy mecz itp...
Przed derbami podobno nie padła (???) , może i tu coś poprawili?
O co w końcu chodziło z sektorem b5 że nie był w sprzedaży?
Impreza zamknięta
Ten sektor został sprzedany pakietowo w przedprzedsprzedaży - znalazł się hurtownik i kupił na pniu zanim strefa kibica w ogóle zareagowała :)
Kajak - a po co Ci do szczęścia, by to system weryfikował algorytm "ryj=morda".
Jak znam życie, ktoś złapie opryszczkę lub po ustawce będzie miał bardziej krzywą szczękę (nie piszę już o tatuażach na czole) i "system" zacznie robić fochy.
Pan Władysław zawsze może takie niuanse zweryfikować i jest cool.
Ma być płynność wejść i to się dla nas tylko powinno liczyć.
A w dobie maniakalnie robionych liposukcji, botoxów i innych ingerencji w ryje, obfocone mordy w czasach otwarcia stadionu 3.0 już na pewno są na pewno niekompatybilne z ryjami.
Zresztą nawet bez kosmetologii i chirurgii plastycznej to zjawisko działa: zmęczenie nerwówą lat 2010-14 ludzi osiwiło, wyłysiło, przyprawiło o zmarszczki, a niejeden zrobił sobie dziury w czole po interwencjach (pożegnanego już) Mateusza Ż.
Zatem moje zdanie: system, systemem, a Pan Władek rules.
Jak juz stwierdziłem system "na Władka" działa i ma sie dobrze. Ot tylko taka ciekawostka że super ,turbo,XXII wiek ,biometryka to pic,lipa i popelina.
W moim odczuciu w piątek system na "pana Władka" działał zdecydowanie szybciej, niż zazwyczaj. Może przeszli jakieś specjalne przeszkolenie? A na dodatek mniej było macanki i można było zaobserwować tego efekty na trybunach - już dawno nie widziałem tylu raczących się procentami ze szklanych opakowań. ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)