Jak będziemy zapełniać sektor D na tydzień przed derbami to wtedy można wprowadzać rożne wynalazki typu "dodatkowa" trybuna na I.
Ps. Sektor D powinien być najbardziej fanatyczny, a tutaj ( 3 dni przed derbami) przegrywa z sektorami "piknikowymi" :) pod względem zapełnienia.
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
Cracovia - GKS Bełchatów; widzów 5114
Cracovia - GKS Bełchatów; widzów 5209
Cracovia - Zawisza Bydgoszcz, widzów 5142
Cracovia - Korona Kielce, widzów 6137
Cracovia - Ruch Chorzów, widzów 7541
A teraz nagle trzeba dzieciakom miejsce zabierać...
Czekam na głosy, że stadion jest dla nas za mały :D
Januszy...mówicie.
A nikt nie wziął pod uwagę sytuacji że są wakacje i do tych dzieci z sektora rodzinnego przyjechali kuzyni i koledzy?
I że ludzie którzy normalnie kupują bilety pół godz przed meczem(bo zawsze są) teraz odbiją się od POKów bo zwyczajnie ojca nie będzie stać na bilety na inny sektor? To też są janusze?
Pojemność stadionu jest pow.15000 i na topowe mecze trzeba ją wykorzystać.
Na plac zabaw jest czas np.na PBB,Niecieczy,Łęcznej itp.
A jak np.sprzeda się cały stadion łącznie z J (choć sądzę że milicja będzie robiła problemy ze sprzedażą na ten sektor),
to sądzę że będzie za mało czasu na poskładanie trybun.
A ja mam takie rozwiązanie:
Sprzedać bilety na "zlikwidowane" miejsca, a ludzie niech stoją na schodach. Problem ?
pasy22 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale o czym mowa, jak braknie biletów to dla
> Januszów a na nich mi nie specjalnie
> zależy...........
"Janusze" też są ważni, o ile zaczną przychodzić regularnie.
Mr.Crowley Napisał(a):
> Januszy...mówicie.
> A nikt nie wziął pod uwagę sytuacji że są
> wakacje i do tych dzieci z sektora rodzinnego
> przyjechali kuzyni i koledzy?
> I że ludzie którzy normalnie kupują bilety
> pół godz przed meczem(bo zawsze są) teraz
> odbiją się od POKów bo zwyczajnie ojca nie
> będzie stać na bilety na inny sektor? To też
> są janusze?
> Pojemność stadionu jest pow.15000 i na topowe
> mecze trzeba ją wykorzystać.
> Na plac zabaw jest czas np.na
> PBB,Niecieczy,Łęcznej itp.
> A jak np.sprzeda się cały stadion łącznie z J
> (choć sądzę że milicja będzie robiła
> problemy ze sprzedażą na ten sektor),
> to sądzę że będzie za mało czasu na
> poskładanie trybun.
Jak Cię lubię Mr. Crowley (a zwłaszcza numer Ozziego pod tym samym tytułem) to skończ... wyłącz sobie problemator!
pluton Napisał(a):
> A ja mam takie rozwiązanie:
> Sprzedać bilety na "zlikwidowane" miejsca, a
> ludzie niech stoją na schodach. Problem ?
No pewnie, że nie problem. Przecież tajemnicą poliszynela jest, że na sektorach A,B,D oraz I praktycznie nikt nie patrzy na miejsce wydrukowane na bilecie/karnecie, a ludzi na schodach/przy barierkach jest cała masa (i całe szczęście, nie jesteśmy w teatrze, fuck modern football ;) )
Tak BTW, to wypowiedzi emigrantów na tematy w rodzaju, gdzie powinien być młyn, którą trybunę poskładać, a którą nie , jak sprzedawać bilety itd itp przypominają mi wypowiedzi księży na temat seksu :D
ciekawe ilu tak na prawdę tych najmłodszych zawita na stadion o godz 20.30.
toż to dla nich środek nocy.
squier strat Napisał(a):
> właśnie dzięki takiemu rozumowaniu mamy taki
> młynek.
> ważniejsi są przyjezdni, kobiety za złotówkę,
> dzieci, inwalidzi, dziennikarze...
> a grupa dopingująca została zesłana do
> najgorszego sektora.
hahahahahahahahaha
ok wdech wydech wdech wydech, jutro rano musze wstać do pracy a ledwo z niej wróciłem ...
ps. nie można zesłać czegoś czego nie ma, bo chyba z takimi wnioskami wypisujesz sie w innym temacie
ps2. derby za niecałe 3 dni kilka tysięcy miejsc do sprzedaży a tu płacz i obślinione klawiatury, życze niektórym "większych" problemów
Mr. Crowley- gdzie kogoś obrażam? Bo piszę, żeby przestać pi..erd..olić kocopoły? Przewrażliwiony się robisz. Twoje chłopaki za duże na sektor rodzinny, ale całkiem sporo dzieciaków się tam przewija.
Koszt złożenia-rozłożenia tej trybuny nie zwróci się po 2 meczach.
squier strat Napisał(a):
> ciekawe ilu tak na prawdę tych najmłodszych
> zawita na stadion o godz 20.30.
> toż to dla nich środek nocy.
Zawita ich zdecydowanie więcej niż wypowiadających się na ten temat emigrantów.
Nie przegralismy 10 meczy pierwszy raz od prawie 100 lat a Wy komplet chcecie???
Chyba Wam sie w doopach przewraca!!!! ;);)
Wyrzucając dzieci z ich sektora wyrzucicie też ich rodziców!
To są niejednokrotnie całe rodziny, które przychodzą na wszystkie mecze.
A wśród "derbowych" kibiców, jest na pewno spora ilość takich,
co ma w sezonie więcej wizyt w stoczni niż ogólnie u Nas.
Nich klub takim bilety sprzedaje na końcu.
Wtedy bedziemy mieć jeszcze sporo luzu.
Jeszcze dzis albo jutro musze pędzić po bilet, bo widze, że moze serio braknąć. No i kupiłbym bilety innym Januszom i nawet wyrobilibyśmy karty kibica, ale w zeszły piątek sie nie udało. :( Jakbym był nieregularnym Januszem to bym nie uwierzył . :)
dudi74 Napisał(a):
> A wśród "derbowych" kibiców, jest na pewno
> spora ilość takich,
> co ma w sezonie więcej wizyt w stoczni niż
> ogólnie u Nas.
Ano właśnie.
Średnia stoczniowa frekwencja to jakieś 10 tysięcy, ale na cwelkę i derby przychodzi ich tam znienacka 25-30 tys.
U nas średnia frekwencja to 7 tysięcy, a na derbach pojawia się prawie komplet.
Mamy więc dwie liczone w tysiącach grupy "jednorazowych kibiców".
Czy Wy naprawdę myślicie, że te dwie grupy ani w małej części nie składają się z tych samych osób?
Nie mam nic przeciwko tzw. "kibicom krakowskiej piłki (KKP)". Powiedziałbym wręcz, że wolę ich niż "kibiców" którzy przychodzą na stadion raz (w porywach 3 razy) w sezonie by dać wyraz swej nienawiści. W naszej rzeczywistości trudno zakładać wypełnienie stadionu fanatykami. Chodzi o to, by KKP-y chciały częściej przychodzić do nas, a nie tam
A może Klub podszedł do sprawy dość pragmatycznie. Koszt rozłożenia i złożenia krzesełek na dziecięcym jest pewnie większy niż zysk za te 300/500 (czy ilu juz tam miejsc) i najzwyczajniej w swiecie to zagranie nie opłaci sie
Dobra, a możemy się umówić, że jak w sezonie będzie więcej niż 5 meczów "Wyprzedanych" to się zgodzicie na "zamurowanie" placu zabaw?
Ja to będę zadowolony, jeśli choć jeden sezon będzie jw.
Projektanci stadionu najpewniej przypadkiem projektując scenę zafundowali naszemu stadionowi znakomite miejsce na plac zabaw dla dzieciaków z możliwością uczestniczenia w meczu zarówno przez nich jak i rodziców. O ile zatem mogę zrozumieć tych którzy twierdzą, że to zabieranie miejsc kibicom, dla których może zabraknąć biletów lub konkretniej może zabraknąć biletów na tą trybunę (to np. może być decydujący aspekt o wybraniu się na mecz tatusia z żoną i parką dzieciaków). Nie żebym się pod tym podpisywał, ale rozumiem ich. Natomiast pomysłu z zabudowaniem, gdy miejsca jest aż w nadmiarze zapewne nie pojmę w tym życiu już nigdy. Może w przyszłości gdy rzeczywiście będzie brakowało miejsc można się będzie zastanowić nad sprzedawaniem miejsc na ten sektor dla dzieciaków bez konieczności wykupywania krzesełka. Często przecież dzieci i z nimi rodzice praktycznie nie korzystają z przysługującego im miejsca. Takie miejsca stojące na ten kawałek trybuny. Wówczas dzieciaki miałyby swój plac zabaw, a jednocześnie nie zabierałyby miejsc innym. Nie wiem tylko, czy to formalnie jest możliwe (milicja itp.). To jednak jak na razie tylko takie moje bredzenie co by może należało zrobić gdyby było tak jak nie jest.... Na dzień dzisiejsze wszelkie rozważania nad tym "problemem" są po prostu idiotyczne.
Szacunkowo mi wychodzi, że zostało jeszcze ok. 3900 szt. + J.
W przeważającej większości to miejsca narożne lub dolne oraz VIP.
Dziś zapewne padną: H1 (jeszcze 5), A3 (8), B3 (15).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)