Podhale nie jest gościnne dla cudzych kibiców, ale tolerancyjne dla drużyn przyjezdnych:D Da się tam wygrać.
-
-
Cracovia-Podhale - wszystkie mecze finału play-off
Jutro nie będziesz taki wesoły. Pozdrawiam.
Najbardziej to mnie zabolała druga bramka dla Podhala:(. W ogóle cała ta feralna 37 minuta długo będzie mi się śnić:(. No nic, jutro musi być lepiej!
http://krak.tv/kategoria-13,film-1201.html
rozmowa z Radziszewskim po dzisiejszym meczu :)
Jezeli na jutrzejszy mecz rozejda sie w kasach wszystkie wejsciowki to jest jakas knajpa najlepiej w okolicy gdzie mozna go obejrzec ? EFC ?
Szkoda tej przegranej,. bo to co wydawało się pewne zrobiło się niepewne.... Jutro trzeba koniecznie wygrać!!! Jeżeli tak się nie stanie to już będzie bardzo nieciekawie.... Analizując wcześniejsze mecze, wniosek nasuwa się taki, że Podhale rozgrywa co drugi dobry mecz.... Tak było z Tychami w półfinale.... Po prostu nie mają pary żeby zagrać dwa dobre mecze z rzędu (dzień po dniu) i to trzeba koniecznie jutro wykorzystać..... Mam nadzieję. że nasza maszynka rozkręca się na dobre i w kolejnych meczach pogoni górali..... Tak to wyglądało w tym dzisiejszym meczu.... Jak to bywa w każdym finale na początku są zawsze szachy.... Nas hokeiści po prostu za długo w nie gral,i zamiast od początku grać swoje.... Prawdopodobnie za długą nasi mieli przerwę w rozgrywaniu meczów i dlatego tak wyszło.....
REASUMUJĄC: FINAŁ TEGO KLASYKU KREUJE SIĘ NA BARDZO CIEKAWY NIESTETY ALBO STETY
Na razie jeszcze jestem spokojny o ten finał, nie będziemy sobie wszak w każdym meczu pakować dwóch samobójów, bo za takie właściwie należy uznać gole po wielbłądach Radzika i Dudasa - to się nie może więcej razy trafiać w finale i myślę, że nie będzie. Grę my prowadziliśmy, Podhale nie zagrało tak naprawdę nic szczególnego, warte uwagi, że mieli lepszy start do krążka, ale nie była to duża różnica i myślę, że około trzeciego meczu będzie już wyraźna w drugą stronę. Zastanawiam się czemu tak długo konsekwentnie zamiast ostrzeliwać bramkę dawaliśmy krążek na tylną bandę i wjazd, nie przynosiło w ogóle skutku i gra była zdecydowanie lepsza, kiedy zaniechaliśmy tego pomysłu, zwłaszcza, że Zborowskiemu trzeba dać szansę, żeby się wyłożył - myślę że nas nie zawiedzie. Ale koniecznością chwili jest wygrać drugi mecz u siebie i to jest najważniejsze teraz tak naprawdę
nic się nie stało Cracovio, nic się nie stało.... oczywiscie nie do końca tak jest, wszak przegraliśmy ważny mecz który wcale był absolutnie do wygrania, taka jest róznica jak się 10 dni trenuje a druga drużyna gra, wygrywa, łapie wiatr w żagle i buduje własną wartość... ( w ubieglym roku w takiej sytuacji jednak udalo sie z Tychami w 1 meczu, tym razem nie ) oczywiście uważam że teoretycznie każdy mecz pracuje na naszą, w Podhalu zacznie kończyc sie atut rytmu meczowego, zacznie ubywac sił, a my zaczniemy łapać rytm, ale to jest tylko teoretyzowanie Panowie trzeba ZAPIERDALAĆ i nie tylko się spocić ale jeszcze myśleć w grze, kije nie w nogi przeciwnika, nie moze być tyle kar...
Podhale zagralo dobry hokej ale bez żadnej rewelacji, daliśmy im 2 bramki w prezencie, odrobilismy jedną i niestety braklo...
Radzik - bramka kuriozum, zawsze uwazałem że on slabo gra kijem, tak niechlujnie, były czasem perturbacje po takich zagraniach, w tym w meczu np. z Kazachami ale nigdy bramki, przykre że to się stało w finale... Radzik głowa do góry, potrafisz duzo, pokazałeś przy karnym...
Dudas - katastrofalny błąd, i świetny użytek z mocnego strzału...
Łopuski- ciag na bramkę, zadziorność i nagroda za to w postaci bramki... troche słabiej w tyle
Musial - rutyna i klasa... jak ten gość by grał gdyby przepracował cały okres przygotowawczy...
ale gdzie był I atak Laszki ? na ławce kar ale to nie tylko ich wina...Damian slaboń to cień gościa z ostatniego meczu z Sosnowcem, nie da sie grać w ataku bez środkowego, Damian GO...
atak Pasiuta bez sztycha.... Panowie powtarzam nic samo się nie stanie, jutro jest nowy mecz, bardzo ważny, jeszcze wazniejszy, limit błędów i pecha wyczerpany, ale powtarzam to się samo nic nie stanie TRZEBA MĄDRZE ZAPIERDALAĆ... potraficie to widziałem z Kazachami, widzaiłem w Lepajas, widzialem ostatnio w Sosnowcu, Podhale naprawdę nie zagrało nic wielkiego, po prostu zrobili mniej błędów... FORZA CRACOVIA
Nie ma nic odkrywczego w stwierdzeniu, że Podhale ma lepszych "stranieri" od Cracovii.
Zresztą wystarczy popatrzyć na punktację kanadyjską PLH. Na pierwszym miejscu jest oczywiście Laszkiewicz, ale po nim aż 8 hokeistów zagranicznych. Baranyk i Bakrlik są odpowiednio na trzecim i czwartym miejscu. Najwyżej sklasyfikowany gracz Cracovii - Musial znajduje się dopiero na 10 miejscu.
punktacja kanadyjska to tylko statystyki, ja bym chętnie zobaczył przeliczenie pkt na spędzone minuty na lodzie to raz dwa ile te świetne ataki innych zespołów są na lodzie a ile np 4 lub 3 formacje tychże drużyn, u Nas to się inaczej rozkłada, zresztą dziś punktował tylko jeden atak i to w dodatku nie ten pierwszy, co nie zmienia faktu że zawodników zagranicznych moglibyśmy mieć lepszych ...
To pierwszy i ostatni mecz, który oddalismy w Finale... Wspomnicie słowa Iniemamocnego:)
Jak dla mnie, swojego dnia ie miał Radzik i zawiodły formacje --> pierwsza i trzecia :(
Wygramy dziś + jeden z meczyków w Nowym Targu, a wszystko po to by świętować kolejny tytuł na własnej hali razem z kibicami :)
właśnie oglądam powtórkę wczorajszego meczu w TVP Sport. I wiecie co... wk&%#!a mnie to już. Krzostka drze się w niebogłosy kiedy Podhale atakuje albo strzela bramki a kiedy przeprowadzane są ataki Pasów to tylko cisza a komentując nasze bramki to istny grobowy nastrój.
Ohyda ;-/
Krzoska to stara kurwa zomowska
Jest ponad 2000 gardeł to można wieprzka krzoske przywitać...
Prosze nie płakać,nie zachwycać się Podhalem i nie przejmować Krzoską.
Gramy swoje i od dziś tylko dla siebie.
No i trochę więcej strzałów.
Aha i jeszcze jedno - wczoraj tak się skończyło bo żona bez szemrania puściła mnie na hokej a dziś od rana coś franzoli....więc chyba będzie OK
luka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aha i jeszcze jedno - wczoraj tak się skończyło
> bo żona bez szemrania puściła mnie na hokej a
> dziś od rana coś franzoli...
Jedyna rada: zamien Ja na nowszy-hockokompatybilny model:-)
Zdjęcia z meczu znajdziecie tu:
http://www.mmkrakow.pl/8594/2010/3/13/cracovia--wojas-nowy-targ-pierwszy-final-dla-podhala-fotorelacja?districtChanged=true
moja już wczoraj miała "ale", a dzisiaj to już w ogóle, 2 mecze w jeden dzień? całą sobotę Cię nie będzie? z tymi babami to jest czasami... ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)