Big mouth strikes again Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> inna sprawa, ze nie bardzo rozumiem, czemu nie
> mozna dokupic 1-2 drukarek a we wrzesniu
> odsprzedac innemu użytkownikowi tego systemu -
> jako lekko uzywane - za np 70 procent ceny
Tylko komu?
3 drukarki zupełnie wystarczą na Hutnika, a komu innemu będzie potrzebny system? Przecież nawet na Hutniku nie jest wymagany?
Drukarki to jedno, potrzeba jeszcze połączyć to wszystko w sieć infrastrukturalną, sama drukarka nie wystarczy. Mogłoby to być pomysłem gdyby np zestaw z Bronxie sprzedaje bilety TYLKO na jeden sektor -może 2 - ale wtedy nie do kupienia bilety na "2" na Wielickiej.
Teoretycznie możliwe, choć mało realne.
-
-
bilety na Legię w kasach Hutnika!
knur Napisał(a):
> co znaczy: czekać na ostatnią chwilę? przecież
> bilety są do nabycia od dzisiaj! a to, że gramy
> na Hutniku okazało się wczoraj późnym
> popołudniem.
>
> przestań sie czepiać kibiców, Ianie.
Ian pisał o karnetach, a po nie można było przyjść od piątku
i ogladnac drukarke bez tuszu
Ja kupiłem karnet w sobotę - z tuszem ;), W poniedziałek i we wtorek kolejek nie było, - chętnych brak :(
Ja kupiłem w sobotę i kolejka była, byłem dziesiąty i stałem prawie godzinę, a tłumaczenia eredina mnie już osłabiają.
To chyba kuzyn Tabisza :)
Co do drukarek to klub powinien kupić kilka sztuk i po jednym meczu by się na pewno z nawiązką zwróciły, ale komu na tym zależy...
[quote=eredin]
Tylko komu?
3 drukarki zupełnie wystarczą na Hutnika, a komu innemu będzie potrzebny system?
[/quote]
czyzby to był system stworzony tylko dla Hutnika? Nikt inny na całym świecie tego nie używa? Ciekawe...
Karnet kupowałem w poniedzialek, kolejka była, na szczescie nie taka na dwie godziny - mialem przed sobą tylko 5 osob na niecałe pół godziny oczekiwania; nie twórzmy legend, trzymajmy sie faktów.
Człowieka który zaplanował dystrybucję biletów w taki sposób nie można trafnie określić w inny sposób niż słowem debil.
Po pierwsze jeżeli taki system nie jest Hutnikowi do niczego potrzebny to po co go sztucznie instalować i utrudniać kibicom zakup biletów?
Po drugie jeżeli już taki system być musi to po jaki ch. na każdym bilecie musi być wydrukowane imię i nazwisko posiadacza?
Te dane można dopisać później bezpośrednio przy sprzedaży aktualizując jednocześnie dane w systemie komputerowym, a wydrukowane na zapas bilety rozprowadzać w kilku punktach miasta.
Powyższe pytania oczywiście obowiązują w sytuacji gdy dostępna jest tylko jedna drukarka co jest kolejną ciekawostką. Nie trzeba skończyć studiów z matematyki żeby kapnąć się że nijak w taki sposób nie ma szans zdążyć z dystrybucją biletów.
Ta tajemnicza drukarka to nie jest żadna technologia kosmiczna tylko zwykła drukarka kodów kreskowych jaką można spotkać na lotnisku, kinie i wielu innych miejscach. Dla chcącego nie byłoby problemem zorganizowanie kilku takich drukarek i powiązaniu ich z całym systemem nawet w sytuacji gdy ten cały ZIS nie chce dać więcej. Wszystko dałoby się zorganizować tylko przede wszytkim na to potrzebne są chęci, dużo łatwiej natomiast jest zwalić wszystko na ZIS. I z tego co widzę po postach to udziela się to forumowiczom bo co poniektórzy próbują bronić zarząd naszego klubu.
Na szczęście nie jestem kuzynem Tabisza :)
Nie pracuję też dla Pasów ani dla Comarchu
Drukarki i cały system zakupił ZIS za pieniądze miasta. Na pewno nie jest kompatybilny z systemem Cracovii, prawdopodobnie nie jest też zgodny z systemem Wisły.
Komu więc sprzedać system ?
Poza tym, jest nowa ustawa o organizacji imprez - każdy bilet jest nie tylko na sektor ale i konkretne miejsce.
Więc system kilku punktów sprzedaży MUSIAŁBY uwzględniać i uniemożliwiać sprzedaż dwóch biletów na to samo miejsce jednocześnie.
Czyli poza drukarkami dochodzi serwer, oprogramowanie sieciowe i zabezpieczenie przed włamaniem z zewnątrz.
Można jak pisałem przenieść jeden sektor np do BRONXU, inaczej tego nie widzę.
I naprawdę w sobotę kupiłem karnet "od strzała".
p.s. Prezes Hutnika wczoraj stanowczo wykluczył możliwość sprzedaży biletów przed meczem w kasach.
eredin Napisał(a):
> Czyli poza drukarkami dochodzi serwer,
> oprogramowanie sieciowe i zabezpieczenie przed
> włamaniem z zewnątrz.
W dzisiejszych czasach to nie jest naprawdę żadna kosmiczna technologia. Jedząc kurczaka w KFC masz dostęp do internetu a z problemem serwerów oprogramowania sieciowego i zabezpieczeń jakoś potrafią się uporać codziennie banki, uczelnie, biblioteki czy nawet siłownie. To nie są urządzenia do teleportowania ze star treka tylko sprzęt powszechnie dostępny, tym bardziej że zapewne wiadomo było dużo wcześniej że kolportaż biletów będzie się odbywał wg nowego systemu.
eredin Napisał(a):
> Drukarki i cały system zakupił ZIS za pieniądze
> miasta. Na pewno nie jest kompatybilny z systemem
> Cracovii,
ROTFL. jakim systemem??? excelem? :D (chyba, ze cos sie zmieniło, wtedy zwracam honor)
a na poważnie: są trzy zestawy, z czego dwa leżą odłogiem, a MKS pewnie zadowolony. nie wiem, co stoi na przeszkodzie by wydawać bloczki i bilet do odbioru przed meczem (o czym pisałem), nie wiem też, czemu MKS nie wyciągnął dwóch pozostałych zestawów, skoro na razie GTS ich nie potrzebuje (najbliższy mecz publicznością 20 marca). [b]psim obowiązkiem[/b] marketingu jest usprawnienie sprzedaży biletów.
zupełnie nie rozumiem dlaczego ewentualna odsprzedaż lekko używanych drukarek mialaby sie odbyc wyłąvcznie w Krakowie, a nie w Warszawie czy Kapsztadzie...
Moze by ktos z pasiastych mediów odpytał ZIS dlaczego chowają przed nami dwie drukarki?
|||KAZZ||| Napisał(a):
> eredin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Czyli poza drukarkami dochodzi serwer,
> > oprogramowanie sieciowe i zabezpieczenie przed
> > włamaniem z zewnątrz.
>
> W dzisiejszych czasach to nie jest naprawdę
> żadna kosmiczna technologia. Jedząc kurczaka w
> KFC masz dostęp do internetu a z problemem
> serwerów oprogramowania sieciowego i
> zabezpieczeń jakoś potrafią się uporać
> codziennie banki, uczelnie, biblioteki czy nawet
> siłownie. To nie są urządzenia do
> teleportowania ze star treka tylko sprzęt
> powszechnie dostępny, tym bardziej że zapewne
> wiadomo było dużo wcześniej że kolportaż
> biletów będzie się odbywał wg nowego systemu.
100% poparcia KAZZ!!! Też tak myslę i jeszcze dodałbym możliwość sprzedaży biletów przez internet, co też nie jest s-f !
knur Napisał(a):
> eredin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Drukarki i cały system zakupił ZIS za
> pieniądze
> > miasta. Na pewno nie jest kompatybilny z
> systemem
> > Cracovii,
>
> ROTFL. jakim systemem??? excelem? :D (chyba, ze
> cos sie zmieniło, wtedy zwracam honor)
>
> a na poważnie: są trzy zestawy, z czego dwa
> stoją odłogiem, a MKS pewnie zadowolony. nie
> wiem, co stoi na przeszkodzie by wydawać bloczki
> i bilet do odbioru przed meczem (o czym pisałem),
> nie wiem też, czemu MKS nie wyciągnął dwóch
> pozostałych zestawów,
Jeden komplet jest przyspawane do GTS bo mieli sprzedawać bilety już, a tego nie robią. Jeden tkwi w rezerwie.
Przed meczem z Koroną ma być lepiej. Ile lepiej - nie wiem.
Z jakim systemem drukarka nie jest kompatybilna ? Z naszym z nowego El Passo
KAZZ - system jest wymogiem nowej ustawy która zaczęła obowiązywać od sierpnia 2009.
Ma być nazwisko i miejsce przypisane do kupującego. Tak każe ustawa.
Dlaczego system jest nierozbudowany ? To pytanie do ZIS - u
Fakt że w dzisiejszych czasach da się wszystko zrobić - jest to prawda.
Tylko nie w 24 godziny.
Niby można było przygotować się wcześniej, ale nikt nie wiedział jak system zadziała w praktyce.
Cracovia ma system od piątku. Nie wiem jaka jest umowa pomiędzy ZIS a Cracovią, czy można dołączać własny sprzęt czy tez nie.
Ten mecz musimy przeżyć, ale na następny [b]MUSI[/b] być lepiej
No dokładnie Knur, jedna superdrukarka na Wielickiej, jedna w Bronxie i jedna przy lodowisku. W każdym miejscu sprzedaż na inny sektor i po kłopocie (przynajmniej częściowo).
Albo: jak ktoś przychodzi po większą ilość kilkanaście-kilkadziesiat biletów, zostawia listę i kasę a odbiera bilety na drugi dzień, niech się drukują w nocy.
Usprawnień (nawet takich nie wymagających żadnych kosztów) można wymyślić mnóstwo i mnóstwo ich już tu padło...
Przecież o tym, że gramy na Hutniku było wiadomo od kilku miesięcy (!), nie po to miasto dało dużą kasę na remont i murawę, żebyśmy licencji nie dostali... Kwestia była tylko czy od meczu z Legia czy z Koroną.
MASAKRA! 2,5 godziny stania w kolejce ktorej nie ma konca... wspolczuje tym ktorzy przyszli ok16-17 bo czeka ich z 3-4 godziny stania. istna parodia z jedną drukarką i tym wklepyrwaniem peseli..
aha i ludzie jak idziecie po bilety to spiszcie odrazu pesele bo przez zapominanie o tym stoi sie dluzej w kolejce przez czekania az ktos zadzwoni do kogos po nr pesel. i nie wybrzydzac z rzędami i krzeselkami jak niektorzy...
KOLES Z REDBOXA WSPOMINAL ZE BILETY ROWNIEZ JUTRO BEDĄ SPRZEDAWANE DO OPORU CZYLI PO HOKEJU SPRZEDAZ WROCI NA WIELICKĄ
Timothy Napisał(a):
> i ogladnac drukarke bez tuszu
Nieprawda - ja kupiłem karnet w piątek, drukarka działała - całośc mi zajęła 15 min z wysiadaniem i wsiadaniem do samochodu.
Post Iana jest celny w 100% - My Polacy.
Ma ktoś kontakt telefoniczny z kolejką? Jest sens sie teraz pchać czy lepiej przed 21?
najlepiej przed 22 bo teraz jeszcze większy tłum niż przedtem!!!
(info tel)
Ja się uprę i i tak kupie dziś wejściówki, ale pytanie ile osób się od tej kolejki odbije?
Co krok, to strzał w kolano.
Jedyny plus to fakt, że frekwencja się przynajmniej szykuje fajna.
Panie i Panowie, dramat!
stałem od 16 do 19. Po trzech godzinach zamienił mnie kumpel, podejrzewam że czeka go kolejne 2-3 godziny stania...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)