PSV Eindhoven :) ponieważ ich kibice pojawiają się na KSC :)
-
-
Komu i dlaczego kibicujemy/życzymy jak najgorzej(heheh) ,,klubom z zagranicy''
Lubię :
Tottenham,Ajax,Psg,Dinamo Z, Partizan
Nie cierpię ARSENAL barcy,man utd i lewackich klubów typu Livorno , St Pauli
Tylko Lazio i WHU. ;)
Anglia to zdecydowanie WHU :)
lubię:
Napoli !!!!!! , Roma , Lazio , Fiorentina , mam jakąś sympatię do Atletico Madryt i Celticu....
nie lubię
kluby angielskie , kluby niemieckie poza Borussią Dortmund , Ajax , Barcelona , Real Madryt , Livorno , Juventus , Milan , Inter..... 3 ostatnim klubom życzę dobrze tylko jak grają w europejskich pucharach
Fuck off Man UTD!
W imieniu swym i Staszka.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to ja na tym tle jestem dość nietypowy:
> +:
> Barca - od zawsze, a wtedy jeszcze ani jednego
> PEMK nie mieli, za tradycję, niepokorność, poza
> tym dla mnie Barcelona ma coś wspólnego z
> Cracovią - [b]to więcej niż sport[/b]
> AS Roma - bo jest dumą Wiecznego Miasta, jest La
> Magica, poza tym powody te same dla których
> kolejnym klubem jest:
> FC St Pauli - i dla znających temat tłumaczyć
> nie trzeba, wiadomo, że ten klub albo się kocha,
> albo nienawidzi
> Leeds Utd - moja pierwsza koszulka :) poza tym
> zawsze byłem przeciw MU
> Olimpique Marsylia - za poglądy i za to że sami
> przeciw innym, to chyba jedyny znany mi duży
> klub, którego kibice nie mieli nie mają i nie
> planują mieć zgód, bo uważają je za
> niepotrzebne
> Sparta Praga - no i co z tego, że nie Viktoria,
> mam duży sentyment do Pragi i do Sparty i nie
> przeszkadza mi to :)
> River Plate Buenos Aires - bo poza Europą też
> trzeba komuś kibicować, a to jest klub legenda,
> poza tym tak jak Roma, St Pauli, czy OM - sytuacja
> społeczna klubu budzi moją sympatię
>
> analogicznie -:
> Real - to jest klub reżimowy jak tu słusznie
> zauważono
> Lazio
> Inter
> MU
> HSV
> Boca Juniors
Barca - mes que un club - więcej niz klub :)
Grószka Napisał(a):
> Fuck off Man UTD!
>
> W imieniu swym i Staszka.
Fuck off Liverpool and ManCipy:)
[quote=tofi]
Fuck of FCL
[/quote]
nie ma czegoś takiego :P przynajmniej nie znam ;)
Fiodor Napisał(a):
> > Fuck of FCL
>
>
> nie ma czegoś takiego :P przynajmniej nie znam ;)
To, żebyś już poznał wprowadziłem poprawki:)
Jak już to LFC.
no i tofi bardzo dobrze :)
i jeszcze CFC :D
Tylko niech sie Santo nie obrazi to nic osobistego :P
Dziwny temat. Ja swoich sympatii uzasadnić za bardzo nie potrafię. Lubię jakiś klub i tyle, w dupie mam czy jego kibice są lewicowi czy prawicowi (choć sam mam poglądy skręcone mocno w prawą stronę). Większość sympatii zagranicznych (choć nie wszystkie) załapałem za dzieciaka i tak mi to zostało.
lubię:
- Celtic - zdecydowanie moja największa sympatia (o miłości mówić można jedynie w przypadku Cracovii). Henrik Larsson pozostanie już do końca moim piłkarzem życia, taśmy z jego bramkami mogę oglądać godzinami. Zaraz ktoś będzie krzyczał że che fujary, że castraci - zgadza się, ale z drugiej strony katolicy.
- Ajax - czysto piłkarska sympatia. Po prostu jak byłem dzieciakiem Ajax był na topie i Ajax się lubiło. Poza tym ten skałd: van der Sar, Davids, bliźniaki de Boer, Seedorf, Kluivert, Overmars, Rijkaard. Jak tą piłkę się wtedy oglądało!
- Napoli - za legendę jaką jest ten klub otoczony. Fanatyzm kibiców, ich ekstremalne podejście do sprawy.
- PSG
- Leeds United, Nottingham Forest - dla mnie to wielkie, upadłe nazwy, które powoli się odradzają. Życzę szczęścia :)
- Viktoria Żiżkov - :)
nie lubię:
- Bayern Monachium, HSV
- Juventus, AC Milan
- FC Barcelona
- Rangers, Arsenal, Chelsea.
Lubię (w kolejności lubienia):
Tottenham, Barcelona.
Nie lubię (w kolejności nielubienia):
Arsenal, Real, Bayern, CSKA Moskwa, Juventus, AC Milan
Żywię sympatię do (kolejność przypadkowa):
WHU, Crystal Palace, Athletic Bilbao, Atletico Mardyt, OL, Szachtar Donieck, Steua Bukareszt (za pamiętny finał z Barceloną), Partizan Belgrad, Levadia Tallin, Valerenga Oslo, Dynamo Tbilisi, Olympiakos, London Eagels (drużyna z Ontario, w której przez krótką chwilę trenował mój brat, nim poszła mu łękotka), Torino, Napoli.
Zapomniałem do listy dopisać GTS WISŁA , tamtejsza jarmarczno-biesiadna atmosfera na stadionie jest [b] poza granicami[/b] mojego dobrego smaku .
Z klubów zagranicznych lubię:
Lazio Rzym, Inter Mediolan, PSG- za prawicowe poglądy dominujące na stadionie.
Viktoria Żiżkov i Sparta Praga- tłumaczyć nie trzeba ;)
Atletico Madryt- Za dawne kontakty jednej z ekip z kibicami Pasów, jak również za to samo, co w przypadku klubów wymienionych na początku.
Rapid Wiedeń- nie przepadam za sceną austriacką, ale mój kuzyn, który mieszka w Wiedniu im kibicuje:)
Nie lubię:
OM- gniazdo lewactwa i arabusów
Livorno- chyba drugi najbardziej znienawidzony po gts-ie:D Z tego, co wiem jedyny klub, który posiada ekipę gloryfikującą Stalina.
St Pauli- Typowe niemieckie lewactwo. Antifa? Hahahaha ;)
Barca
Manchester United
Athletic Bilbao- Za obecne tam lewackie poglądy i baskijski separatyzm.
Co do Glasgow, to nie kibicuję żadnemu z tamtejszych klubów, gdyż nienawidzę lewactwa, jak również nie przepadam za protestantyzmem ;)
Kojo Napisał(a):
> nie lubie, FC Barcelona - bo wszyscy POLACY
> kibicujący tej druzynie to kibice sukcesu,
> podniecaja sie jak zajebiscie gra itp, a 99% z
> nich nigdy na meczu nie była, bardzo mi to
> przypomina kibicow wisly
lepiej byś tego nie ujął..w ogole zauwazylem ze sporo gtsowców uwielbia Barce i Arsenal i jakos to mnie zniecheca do tych druzyn:P
AJAX AMSTERDAM iiiii dluuuuuuuuuuuuuuuuuuugo dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nic,
Celtic G, Liverpool(od pamietnego finały, ale to juz nie ta druzyna), Aston Villa (dzieki Nigelowi), ManCity (bo tych czerwonych k..nienawidze!!!), Fiorentina, Palermo, Roma, Genoa, Werder (podobaja mi sie ich barwy), Montpellier (współlokator mnie juz nauczył jak to tam wygląda;) ), Auxerre, Nantes i St. Etienne -te 2 kluby za historie, w Hiszpanii Villareal, Bilbao, Betis Sevilla, Real M. -ale bez przesady, Besiktas, Partizan, Rosenborg(za snieg w lidze mistrzów:D) ...ale tak naprawde to są takie zwykłe nieracjonalne (lub nie bardzo, choc wyjątkiem tu jest Montpellier któremu teraz naprawde kibicuje:) )
nie lubie: Barca, Juve, BAYERN, MU, Lyon, Nimes, Austria W., CSKA, Lokomotiv, Catania (NOI ODIAMO CALCIO CATAAAAANIA!!!! CATANIA CATANIA VAFFANCULO :P :) ) , AZ Alkmaar, Twente, Feyenoord,
As_ksc Napisał(a):
PSG- za prawicowe
> poglądy dominujące na stadionie.
> (...)
z tego, co widzialem, to sa one dominujace na ok. 1/4 stadionu. polowa ma te sprawy gleboko gdzies, a 1/4 to wrecz negatyw trybuny od strony lasku bulonskiego.
> Nie lubię:
(...)
> Athletic Bilbao- Za obecne tam lewackie poglądy i
> [b]baskijski separatyzm.[/b]
nono, potepienie nacjonalizmu z ust, jesli sie nie myle, nacjonalisty? sie dzieje. ;)
Knur, co do potępienia nacjonalizmu z ust nacjonalisty, to po części masz rację, zważywszy, że idea ta ma wiele odmian i nie wszystkie uważam za pozytywne ;) Ogólnie to różnice pomiędzy prawicowym nacjonalizmem (takim, jak np. frankizm), a lewicowym nacjonalitaryzmem baskijskim wyłożył prof. Bartyzel w przedmowie do książki Krzysztofa Kawęckiego "Płomień Nadziei".
7 dni później
lubie PSV , Rengersów , West Ham , Inter .
nie lubie celtiku bo ma barwy lechii.. :P
Lubię:Levadia Tallin,Valarenga Oslo ,PSV Eindhoven,Manchester United ,Valencia,Tottenham
Nie lubię-Barcelona,Arsenal .Chelsea,Juventus
497 dni później
Skonto Ryga!
Lubie: Juve, Liverpool, Atletico Madryt, OM
Nie lubie: Inter, Barca, Chelsea
Skonto polubię jak już zetrą pedalskie uśmieszki z psich pysków :) W przeciwnym razie bardzo mnie rozczarują.
Póki co dostają status kandydata na klub przeze mnie lubiany. I oczywiście życzę im jak najlepiej!
Lubie:Cracovia Krakow, Stoke city, Psv Eindhoven
Nie lubie: GTS WISLA, Katowice (za Baník) Barcelona
Lubie Millwall za stare hooliganskie czasy, niezlá ekipe i podobnie jak Cracovia etykietke niepokornych kibicow, lubie Chelsea za headhunters ,przepadam za Newcastle, nieprzepadam za MU-GTS i Arsenalem.
Lubie Barce,jak to sie mowi od malego na calego ;) Atletico M. ,przepadam za Atletic B. nieznosze Realu kojarzy mi sie z pieniedzmi ,a nie z footballem.
Lubie Ajax,PSV i ADO pomimo ze te zespoly nieprzepadaja za sobá, kazdy klub ma w sobie cos fajnego, nieprzepadam za Feyenordem.
Z Niemieckich druzyn lubie tylko, uwielbiam ...reprezentacje Niemiec, mam nadzieje ze zwycieza w najblizszych ME :)
Z Wloskich ,podobnie jak z Portugalskich nie lubie zadnej druzyny, wogole nie lubie tego wyzelowanego i placzliwego kraju.
Uwielbiam za to Grekow, Chorwatow , Serbow i Argentynczykow bez wzgledu na klub.
a z Polskich sympatyzuje procz Cracovii i zgod z brudnymi paznokciami za podobná jakosciowo bande do naszej i najbardziej elektryzujace po wisle mecze z nimi. Przepadam rowniez za Leglá (tu glownie za doping i ostatnie walki z ITI ,rzadem..i inne ;) ).
W Anglii lubię Everton i Liverpool (hehe), Tottenham, Newcastle. Nienawidzę MU. Reszta mniej lub bardziej obojętna.
W Szkocji przede wszystkim Hibernian. Reszta dla mnie mało istotna.
We Francji właściwie tylko PSG. Ostra kosa to dla mnie OM.
Włochy - Lazio i Roma (po prostu oba rzymskie kluby mają to "coś", czego brakuje reszcie drużyn z tego kraju), w dalszej kolejności Inter i właściwie tyle. Nie trawię AC Milanu i Livorno.
Z niemieckich klubów najbardziej chyba lubię Bayern, ale to jest przede wszystkim sentyment z dzieciństwa. Największa nienawiść rzecz jasna do St.Pauli. Poza tym nie lubię specjalnie Schalke (w tym roku w LM trzymałem za nich kciuki głównie dlatego, że grali z najbardziej przeze mnie znienawidzonym MU).
W Holandii TYLKO Ajax, tak miałem od dziecka, fenomenalny klub z wielką tradycją i historią. Świetni piłkarze w latach 90.
Hiszpania? Za filozofię gry w piłkę FCB, poza tym Atletico. Nienawiść maksymalna do Realu. Reszta w ogóle mnie nie interesuje.
No i zostaje moja ukochana południowo-wschodnia Europa. Najlepszy kibicowsko region, najlepsze ekipy. Jak już kiedyś wspominałem nie umiem do końca wybrać pomiędzy Zvezdą a Partizanem, lubię oba kluby, może z racji dzieciństwa (finał Pucharu Europy wygrany przez czerwono-białych jest pierwszym meczem jaki pamiętam) i tego, że większość belgradzkich znajomych aktywnie kibicuje Zveździe (a znajomi kibice Partizana raczej telewizyjni, przy czym mówię oczywiście tylko o ludziach, których znam), skłaniam się minimalnie bardziej w stronę CZ. Ale właściwie gdybym zamieszkał w Belgradzie to pewnie najchętniej chodziłbym na OFK. Mega szacun za historię dla tego klubu, piękne przedwojenne tradycje.
W Chorwacji raczej wolę Hajduka, ale zupełnie nie mam nic do Dinamo. Z racji sympatii do miasta i regionu lubię też Rijekę.
W Sarajewie ze wskazaniem na klub z mojego nicka, ale mam w domu koszulkę FK, którą dostałem na pamiątkę kiedyś od kibiców tego klubu.
W Grecji bardzo szanuję i lubię Olympiakos (za kibiców i barwy), PAOK też ok, Panathinaikos również. Za to do Arisu nie pałam specjalną sympatią. Bułgaria raczej mi nieznana pod tym kątem więc się nie wypowiadam. W Rosji numer jeden dla mnie to Spartak Moskwa, nienawidzę Dynamo, nie przepadam za CSKA, Zenit ujdzie.
Bardzo Lubię: Atletico de Madrid
Lubię: Ajax, Tottenham
Nie lubię: Barcelona, Arsenal, Inter
Nie trawię: Real, Chelsea, Juventus, Bayern
Lubię: Barcelona, Ajax, Aston Villa, Inter, Chelsea
Nie lubię: Real, Man U, Juventus
Do tych co lubią NEWCASTLE UNITED :
jak to się u Was zaczęło i od kiedy?
Mnie trzasnęło jakoś wlatach 80-tych gdy kończyły tam kariery legendy angielskiego footballu (Keegan,Beardsley) i zaczynał późniejszy gwiazdor MU (Andy Cole). Później mi było głupio gdy grali derby z Sunderland (biało-czerwone pasy) ale,że klubu tak jak mamy się nie zmienia...
Po za tym w UK : Southampton,Sheffield Utd
NIE CIERPIĘ :
wszystkich komunistycznych dziwek typu crvena zvezda , steaua itp., włoskiego futbolu, kluby moskiewskie plus real m., chelsea (od przyscia kolegi putina).
a ja dość tendencyjnie napisze ale trudno...
Llubię wszystkie te kluby które pozbawiły wisle marzeń na ligę mistrzów.... Zawsze czerpałem z tego dużą przyjemność :)
Nie lubię tych "wielkich" klubów które tak naprawdę są przedsiębiorstwami. Życzę im braku pieniędzy przez pewien okres by kibice musieli się poświęcić dla klubu bo będą mieli 100x większą satysfakcje z sukcesów.....
Może to dla niektórych zabrzmi dziwnie ale... uwielbiam AC Milan jak i włoski futbol.Z kolei nienawidzę Juventusu.
W Anglii od zawsze Liverpool, na fali sukcesów:) polubiłem Chelsea, ze względów hooliganskich zawsze fascynował mnie Millwall i West Ham. Nie lubie MU(i to bardzo!)
Hiszpania ogólnie jest mi obojętna poza jednym klubem... pastuchami z Katalonii, których szczerze nie lubię:)
Niemcy- nie cierpię tej ligi tak jak i szwabów:D
i coś mi się zdaje , że bardzo polubię Skonto Ryga:P
denzi a na jakiej podstawie twierdzisz, że Crvena zvezda jest "komunistyczną dziwką pokroju steauy"?
bo Zvezda to przede wszystkim klub serbskiej prawicy, którego kibice oficjalnie nawiązują do serbskich monarchistycznych tradycji, mają generalnie mocne nacjonalistyczne poglądy i są przede wszystkim antykomunistyczni.
Forza MILAN
Željezničar Napisał(a):
> denzi a na jakiej podstawie twierdzisz, że Crvena
> zvezda jest "komunistyczną dziwką pokroju
> steauy"?
>
> bo Zvezda to przede wszystkim klub serbskiej
> prawicy, którego kibice oficjalnie nawiązują do
> serbskich monarchistycznych tradycji, mają
> generalnie mocne nacjonalistyczne poglądy i są
> przede wszystkim antykomunistyczni.
ja te kluby pamiętam z lat 70 i 80 - były pupilkami ówczesnych dygnitarzy. Jeśli Crvena teraz nie jest czerwona to sorki.
Pod kątem kibicowskim są bardzo porządną, patriotyczną ekipą, absolutnie antykomunistyczną. W czasach jugosocjalizmu oczywiście Zvezda była pupilem, ale jakby prześledzić listę mistrzów Jugosławii to znowu nie jest to jakaś straszna różnica (Partizan zdaje się 11 tytułów, Zvezda 19, kluby spoza Serbii - Hajduk, Dinamo też zdobywały tytuły.
Ale ok, nie ma co się kłócić o jakieś podrzędne wobec Cracovii kluby :) :)
Lubię : Ajax Amsterdam , Victoria Zizkov , Lazio Rzym
Nie lubię : Chelsea , Barcelona , Real Madryt
Željezničar Napisał(a):
-----------------------------------------------------
>
> Ale ok, nie ma co się kłócić o jakieś
> podrzędne wobec Cracovii kluby :) :)
otóz to
ja się nie kłócę,wymieniam poglądy
krynicki Napisał(a):
> Lubię : Ajax Amsterdam , Victoria Zizkov , Lazio
> Rzym
> Nie lubię : Chelsea , Barcelona , Real Madryt
Skoro taj lubisz to powinieneś wiedzieć, że klub nazywa się ViKtoria.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)