dla mnie celem jest spokojne utrzymanie. spokojne, czyli tak na 3 kolejki przed końcem już nie ma matematycznej możliwości znalezienia się w strefie spadkowo/barażowej.
no i derby, wygrać byłoby super, ale po remisie też nie będę rozpaczał.
-
-
Cele na wiosnę 2010
Wygrane derby i gra w pucharach a co mi tam :)
Chłopaki z Kałuży będą świętować mistrza na Suchych Stawach ;-)
Nieźle to brzmi a jeszcze lepiej możne wyglądać....
Tylko mistrz, każde inne miejsce to porażka...i tego będę się trzymał ;-)
LM i Barcelona i bilety w kosmicznej cenie i przed telewizorem i .... ale warto.
Będziemy, ale niestety to rzece musimu składać gratulacje, ale oby po jej z nami przegranej.
Tak mi się jeszcze przypomniało: Fajnie gdybyśmy w przedostatniej kolejce wygrali z ladacznicą, Lech wtedy wychodzi na lidera i w następnej kolejce wygrywa, zdobywając mistrza. Piękne, prawda:)?
1. wygrane derby
2. środek tabeli z aspiracjami na 5 miejsce
3. budowa drużyny na kolejny sezon
1) wygrane derby
2) miejsce 4-6 na koniec sezonu
3) conajmniej dwóćh zawodników musi trafić do reprezentacji i niechaj nie będą to epizody :)
4) poprawienie skuteczności w ataku (ten punkt dedykuje szczególnie Radkowi Matusiakowi)
Jestem dziwnie spokojny o nasze poczynania w lidze po przepracowanym pod okiem Orest Wielkigo okresie przygotowawczym, zwłaszcza, że nie gramy już w PP, więc możemy skoncentrować się tylko na lidze.
Zastanawiam się czy istotniejsze jest nawet 4 miejsce na koniec, czy jak najwyższe w klasyfikacji wiosny. Dla mnie zdecydowanym priorytetem jest walka o zwycięską rywalizacje w tych 13 kolejkach. Da to obraz siły zespołu, przed kolejnym sezonem, w którym mam nadzieję uda się włączyć do walki o mistrza. Uzyskanie nawet 4 miejsca w końcowej rywalizacji bez osiągnięcia tego celu (porażka z tzw. "wielką trójką" - mam na myśli zdobycie mniejszej ilości punktów) świadczyło by tylko o słabości "grupy goniącej", a nie o naszej sile.
1)Żeby nie był nie było sytuacji jak w Arce gdzie po naprawdę dobrej rundzie jesiennej , wiosenna to porażka
2)Na pewno żeby Derbich i Jeleń dostali się do pierwszego składu i żeby nie było jak ze Szczocażem który miał być naszą wielką nadzieją
3)Derby dla i tylko 3 pkt. z legią i Lechem
4)I najważniejsze pokonać Polonie Bytom na jej terenie
5)Oraz jak spotkamy się na wyjeździe na piasta to żeby naszym jedynym zmartwieniem było czy zajmiemy miejsce 4 czy 5
A mistrzostwo wywalczymy już na Kałuży , jedno na Garbarni wystarczy
7 dni później
1. pewne utrzymanie po 6-7 kolejkach rundy
2. wygrane derby
3. przełamanie darka pawlusińskiego
E, szkoda trochę Pawlusińskiego , no żeby go tak od razu łamać?
Aby w podsumowaniu mówić, że zrobiliśmy krok do przodu. Tylko to się liczy.
Najważniejszy cel to wygrać co się da:)
Kajak ale jestes zabawny przeciez wiesz o co chodzi ;p
Da się wygrać wszystko tylko trza im motywacji i muszą w końcu przestać bać się legi oraz wyrobić sobie Moralność Zwycięzców
hmmm cel jest jeden: wygrać 13 pozostałych meczy.
i zakwalifikowac sie do eliminacji do LE
Khain: chyba mentalność..:P
Co prawda juz raz w tym wątku napisałem o co się gra w rozgrywkach w ktorych wystepujemy
Gra się o Mistrzostwo Polski i my oto gramy
Zresztą bardzo mnie ucieszyła wypowiedz trenera Lenczyka
który zaczynając prace z Cracovią tak własnie odpowiedział pytany o cele
Skoro to są rozgrywki o Mistrzostwo Polski to my gramy o Mistrzostwo Polski
Ale powyższy wpis Bambusfelda zdaje sie bardziej realistyczny...
mamy obecnie 20 punktów straty do 1 miejsca
Moze faktycznie poprostu wygrajmy wszystkie 13 spotkań i zobaczymy co z tego wyniknie
Niestety historia ostatnich sezonów w lidze pokazuje
że 59 punktów nie wystarczało na zajęcie pierwszego miejsca na koniec rozgrywek
Kiedyś widzew zdobył mistrza 32 pkt. ale wtedy to było 14 zespołów i racja i chodziło mi o mentalność
1. Wygrane derby
2. Zakończenie sezonu na 4 (pucharowym) miejscu
3. Budowa silnej perspektywicznej drużyny na następny sezon.
20 pkt straty do 1 miejsca jest. Ale jakby się uprzeć to na 4 dałoby radę skończyć. A jeśli chodzi o widzew to tak z innej beczki szykuje się niezły wyjazd w nowym sezonie bo przy tym tempie i motywacji awans mają pewny.
hm... wydaje się ,że końcówka udana jesieni niektórym zupełnie REALIA przesłania.
Na szczęście pan Orest dokładnie wie "gdzie jesteśmy na dziś"
[quote="Lenczyk o celach na wiosnę"]
- Gdyby zdarzyło się tak, że do Cracovii nie dołączy już żaden nowy zawodnik poza Kaliciakiem i Łuczakiem, to czy zespół w tym składzie personalnym poradzi sobie w rundzie wiosennej?
- Ja już wypowiadałem się na ten temat. [b]Nas nadal czeka mordercza walka o utrzymanie w Ekstraklasie.[/b]
[/quote]
...ja dodam od siebie ,że dodatkowo mordercza bo prawie cały dół tabeli się wzmacnia ostro ...a my narazie raczej nie.
Tak więc dobrze by było aby kibice uświadomili sobie o co naprawdę gramy i od pierwszego meczu przyszli dopingować drużyne w walce o utrzymanie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)