ja cos czuje ze trafimy na drugi fajny wyjazd czyli na Start Otwock :)
miasteczko lezy niedaleko Warszawy...niecale 300km z Krakowa
chyba ze Ząbki :)
-
-
Piast Kobylin - Cracovia 23 września, 16:00
A może mi ktoś powiedzieć jak to możliwe że główny skład Bytovii odpadł a grają jej rezerwy ? :D
bo moze graja w rezerwach juniorzy ktorzy jak sie czesto zdarza (rowniez u nas) sa bardziej wartosciowi od graczy pirwszego zespolu
Gdy wracając z meczu hokeja dowiedziałem się, że wygraliśmy w rzutach karnych, pomyslałem sobie, że pewnie nasi grali jakimś rezerwowym składem.... Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to sprawdzić na necie skład nasze jedenastki.... [b]Zobaczyłem i jestem wstrząśnięty, podobnie jak po meczu hokeistów[/b]..... Dalej juz mi się nie chce pisać, bo brak słów.....
Były urywki tego meczu w Sportowym Wieczorze. Ładna bramka Klicha z główki w samo okienko o ile komuś za ten mecz należą się w ogóle jakieś pochwały poza Merdą.
Ludzi nie było szans już chyba gdzieś upchać, bo ostatnie miejscówki to chyba te pare metrów za bramkami.
We fragmencie wywiadu Orest podziękował piłkarzom... z Kobylina za walke fair do końca.
Pasiak_Rabka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A może mi ktoś powiedzieć jak to możliwe że
> główny skład Bytovii odpadł a grają jej
> rezerwy ? :D
w 1975 roku na stadionie Cracovii odbył się finał Pucharu Polski w obecności 15 000 widzów. Stal Rzeszów wygrała z rezerwmi ROW Rybnik w karnych.
możliwe
Ludzie, co wy za brednie wypisujecie.
Po odpadnięciu pierwszej drużyny, w tych nominalnych rezerwach może grać bodajże aż siedmiu zawodników z pierwszego składu, a jako, że reszta to mogą być gracze nominalnie rezerwowi, to z reguły skład tych "rezerw" prawie w ogóle nie różni się od pierwszego składu.
Zresztą sprawdziłem, zajęło mi to chwilę.
Skład Bytovii II z meczu z Polonią:
Mateusz Oszmaniec - Dariusz Kasperowicz, Tomasz Cierson, Maciej Maciejewski, Przemysław Jóźwiak, Piotr Łapigrowski, Artur Kobiella, Sławomir Pufelski, Michał Wirkus (66 Grzegorz Kraska), Krystian Stanios (58 Karol Sadzik), Krzysztof Bryndal (77 Tomasz Ciemniewski).
A to kadra Bytovii (pierwszej nie drugiej!) na bieżący sezon:
Bramkarze: Mateusz Oszmaniec (19.07.88).
Obrońcy: Tomasz Cierson, Przemysław Jóźwiak, Dariusz Kasperowicz (18.03.71), Przemysław Toczek (01.02.89, 186/76).
Pomocnicy: Krzysztof Bryndal (17.03.82), Tomasz Ciemniewski (04.05.84), Artur Kobiella, Grzegorz Kowalski, Maciej Maciejewski, Sławomir Pufelski, Karol Sadzik (31.10.86, 175/71), Krystian Stanios (10.04.81), Michał Wirkus.
Napastnicy: Jarosław Adamowicz (02.01.81), Jakub Bronka (01.11.91, 188/83), Grzegorz Kraska, Piotr Łapigrowski (04.07.81), Kacper Markowski, Krzysztof Paraficz, Maciej Rekowski.
I co? A no to, że WSZYSCY zawodnicy, którzy dziś grali przeciwko Bytomianom (włacznie z tymi, którzy weszli z ławki) są w kadrze PIERWSZEJ drużyny Bytovii.
A zatem "ekspertyzy" typu:
Miszczu2007 Napisał(a):
> Ale Drutex Bytovia II Bytów może być. Polonia z
> nimi odpadła, ale to jest raczej słabsza
> drużyna od Piasta, bo to rezerwy.
mogą spowodować u mnie słynne już "potterowe" zajady ze śmiechu :D
właśnie wróciłem , atmosfera nie do opisania :D:D patrzyliśmy na siebie z niedowierzaniem jaką radośc sprawiła nam wyrownujaca bramka, dogrywka, karne po prostu Championes league !!! :D
Pilkarze pokazali że nie zasługują na noszenie naszych barw tak wiec po meczu zostali ich pozbawieni :)
ogolnie piłkarsko katastrofa i wstyd jak cholera co nawet przyznał po meczu sam Matusiak
kibicowsko mecz napewno niezapomniany !!
aha i po tym meczu powinien by koniec w Cracovii takich zawodników jak Sasin i Kłus , oni nawet wmiare starając się byli słabsi od 4 ligowcow !!!
a Polczak reprezentant wielki przechodzi sobie obok meczu.
jeśli można kogoś wyrożnic, choc to śmiesznie brzmi , ale przyjmując że spotkały się dwia 4 ligowe zespoły to u nas najlepsi Merda, Klich i Cebula. Reszta... wiadomo nic nie da gadanie bo te patalachy wstydu nie mają , ale powinni się dobrowolnie zrzec wszelkich premii za ten miesiąc i przeznaczyc je np. na STC :D
Rewelacja. Ci goście na dach budynku za stadionem z tą trąbą byli niemiłosierni dla Naszych uszu :)
Wyjazd jakich mało :)
Mecz to kompromitacja naszych piłkarzy.....
[IMG]http://i17.tinypic.com/4l6hmog.gif[/IMG]
napewno nie pillkarzy...:p nawet chyba nie kopaczy !! bo kopacze to w kobylinie grali.. tak wiec nie wiem nawet jak to nazwac !!
Muertes Napisał(a):
> łatwiej jest grać pierwszą drużyną pod
> szyldem rezerw - wszystkie mecze wtedy w fazie
> okręgowej rozgrywa się u siebie - niektórzy tak
> kombinują - kiedyś chyba "rezerwy" Ruchu
> Chorzów dotarły do finału czy półfinału PP
Co tam dotarły. W 1954 rezerwy [b]zdobyły[/b] Puchar Polski. Zrobiła to Gwardia II Warszawa (wtedy pisano Gwardia Ib) - w finale pokonała niejaką Gwardię Kraków.
Oczywiście też były to rezerwy tylko z nazwy.
Mecz cieniutki, wyjazd gruby. Pozdro dla parszywej 12-tki i Grazyny z Antoniowa. Traba na dachu makabra...
Ide spac.
W dogrywce mogło być 1:1. Najpierw na pustą bramkę strzelał głową Matusiak (bramkarz Piasta zagalopował się na granicę 16ki i został przelobowany centrą), ale obrońca wybił z linii, dobitkę już wyciągnął bramkarz.
No a w 119 minucie Piast miał faktycznie piłkę meczową, koleś zacentrował z prawej, merda i cały stadion patrzył już tylko jak dwóch kolesi Piasta wbija piłkę do pustej bramy... a wtedy jak z podziemi wyrósł MAREK WASILUK. To tak naprawdę on nam uratował dupsko w tym meczu.
O Polczaku lepiej nic nie pisać, bo mam nadzieję że piłkarze sami się z nim rozprawili w szatni i dostał solidny wpierdul. Gwiazdor od siedmiu boleści.
Najdziwniejsze w tym meczu było to, że zawodnicy tacy jak Sasin czy Pawlusiński nie dawali rady w pojedynkach 1:1 z chłopami, którzy na boisko wybiegli po pracy... masakra.
A sam klimat dożynkowy. Miejscowi kilkukrotnie się zagalopowali z okrzykami i zostali przywołani do porządku :-)
Galeria z meczu, szczęśliwego meczu: http://www.waszapilka.pl/galleries,92
Miejscowi piłkarze, którzy w swojej IV lidze zajmują dopiero 9. miejsce i w ostatniej kolejce z trudem zremisowali 2:2 z Victorią Września, napędzili Cracovii większego strachu niż prezes Janusz Filipiak ogłaszający dajmy na to kontraktowe cięcia.
Zajebisty komentarz do wczorajszego meczu z GK
ja dodam tyle ze
2 lata temu bodajze lub 3 juz nie pamietam dokladnie
Machester utd pojechal do 5 ligowej druzyny Burton ( czy jakos tak) i zremisowal bez bramkowo ..
dlaczego Lenczyk juz nie stawia na Mierzejewskiego na prawej obronie , w meczach z legia , z lechem czy korona , radzil sobie bardzo dobrze
Nesta Napisał(a):
> ja dodam tyle ze
> 2 lata temu bodajze lub 3 juz nie pamietam
> dokladnie
> Machester utd pojechal do 5 ligowej druzyny
> Burton ( czy jakos tak) i zremisowal bez bramkowo
> ..
Do Man Utd jeszcze troszkę nam brakuje :)
volt Napisał(a):
> Pilkarze pokazali że nie zasługują na noszenie
> naszych barw tak wiec po meczu zostali ich
> pozbawieni :)
Że co ku..wa ???????????????
[size=x-large][color=#FF0000]PIŁKARSKIE DNO!!!!!![/color][/size]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)