A może my w tym roku będziemy pierwsi? A i Kokos obok Pola też byłby niezłą atrakcją ...
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
Ja osobiście zwróciłbym uwagę na takie nazwiska:
Bramkarze:
* Rafał Gikiewicz (Jagiellonia Białystok)
* Grzegorz Kasprzik (Piast Gliwice)
* Adam Stachowiak (Odra Wodzisław)
* Michal Peskovic (Polonia Bytom)
Obrońcy:
* Kamil Glik (Piast Gliwice)
* Adam Banaś (Górnik Zabrze) - pomarzyć zawsze można :P
Pomocnicy:
* Pavol Balaz (Ruch Chorzów)
* Rafał Grzyb (Polonia Bytom)
* Jerzy Brzęczek (Polonia Bytom) - taki mój "skromniutki" typ na 1 sezon :)
* Kamil Wilczek (Piast Gliwice)
* Mariusz Muszalik (Piast Gliwice)
* Piotr Świerczewski (ŁKS Łódź)
* Vahan Gevorgyan (ŁKS Łódź)
* Piotr Madejski (Górnik Zabrze)
* Mariusz Przybylski (Górnik Zabrze)
* Dariusz Kołodziej (Górnik Zabrze)
Napastnicy:
* Jakub Smektała (Piast Gliwice)
* Michał Zieliński (Polonia Bytom)
Z zawodnikami Górnika to takie marzenie ściętej głowy, bo wątpię, żeby działacze ich puścili. Ale powalczyć zawsze można...
Banaś na bramce? Wiem, że z biegiem kariery cofał się od napastnika do obrońcy, ale nie można tak ryzykować ;P
OSCY - Twoja lista mocno pokrywa sie np. z moimi pragnieniami ;)
Z Peskovicem nie w Bytomiu nie przedluzyli umowy, Stachowiak na liscie transferowej.
Smektała właśnie zostal wykupiony przez Piasta z Jaroty. To gwoli formalnosci.
Dla mnie zdecydowanym numerami 1 są Glik, Balaz, Muszalik. Z zaplecza Ekstraklasy Paweł Kaczmarek ze Znicza (który kiedyś kogoś nie rzucił na kolana:) )
Z Was to nieźli luzacy ;)
Jeszcze baraże przed nami a Wy już graczy z Górnika Gliwic i Bytomia wyciągacie :D
Gikiewicz ma sume odstepnego 500000 euro a Geworjan juz podpisal kontrakt z Jagiellonia.
kombinmujecie transfery ? to raczej sobie cos z tej listy wybierajcie http://www.transfermarkt.de/de/berater/602/kolakowski-jaroslaw/uebersicht/beraterdetails.html
i z tej listy mamy np.:
Mariusz Zganiacz
Cezary Wilk
Rafal Grodzicki
Ja bym optowal za trzema udanymi transferami - oczywiscie jesli sie utrzymamy!
Jesli by tak sie stalo w co bardzo mocno wierze chcialbym zeby nasze pilki rozgrywal Zganiacz(szybki, potrafi sie zastawic, CELNIE PODAJE, wg mnie bardzo dobry zawodnik!), do tego jakis porzadny defensywny pomocnik typu Kaźmierczak - z nim moze byc duuuzy problem aby go przytargac do nas, no i oczywiscie jakis obronca coby Karwana sie pozbyc, mam tu na mysli Hernaniego z Korony, no i ta wisienka na torcie dla pomocy Bartkowi w ataku Adrian Sikora, to bylby duet moich marzeń, tak jak za dawnych lat w grodzisku :)
Same znane nazwiska, często zgrane (ograne) karty. Żadna sztuka. Może coś świeżego byście zaproponowali... Może jakiś Drozdowicz czy inny Traore.
Drozdowicz też był wspominany ;)
http://www.90minut.pl/news/94/news942803-Marcin-Mieciel-chce-grac-w-Polsce.html
Biorąc pod uwagę, że menagerem jest Kołakowski, kto wie.
Nam potrzeba jak powietrza dwuch pomocników kreujących gre!!!
Mam nadzieje ze zamieszanie barazowe nie uspi czujnosci naszych w poszukiwaniu kolejnych wzmocnien.Zewszad slychac doniesienia z innych klubow a unas sza...Wiem ze najpierw wypadaloby sie utrzymac ale wstepne rozmowy ktos z klubu moglby prowadzic.
Niby kto miałby prowadzić?
nieistniejący dyrektor sportowy?
nieistniejący manager?
viceprezes ,który jak się nie utrzymamy raczej będzie całkowicie od zarządzania sportem odsunięty?
czy może trener ,który ma na głowie baraże?
a ja bym proponował przyglądać się grajkom z reprezentacji U-17 , U-19 i nowo powstałej reprezentacji U-23 lub jak kto woli Reprezentacji "B". Dlaczego? Choćby dlatego, żeby nie przegapić talentów pokroju Dawida Janczyka którego zgarnęła Legia... bo z tego co wiem to przeciwko juniorom Cracovii ten chłopak grał przynajmniej 2 razy w roku. I nikt go nie zauważył?
2 sprawa:
masa młodych talentów znajduje się w naszym regionie przykłady?
-Bryła Damian- wychowanek Krakusa Nowa Huta obecnie piłkarz Zagłębia Lubin, do wyciągnięcia jak najbardziej był przez Cracovię. Nie byłbym zdziwiony gdyby ten chłopak sporo osiągnął w przyszłości.
-juniorzy Hutnika- chłopcy o dużym potencjale, wielu jak najszybciej chce uciekać z Hutnika. Co nam szkodzi wziąć przynajmniej 2 do ME?
-juniorzy Górnika Wieliczka, Skawinki Skawina, Dalinu Myślenice, Garbarni Kraków lub Kmity Zabierzów.
-I wspomniani w innym temacie Sobótka, Kagize i Dolczak. Kurnik się nimi interesuje a do nas są za słabi?
LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a z wzmocnień na teraz... Kołakowski team, i pozbyć się paru zawodników, którzy pokazali mimo wielu szans, że nie zasłużyli na grę w Pasiastej koszulce.
milsari2 - doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Wiesz jak to było dokładnie z tym chłopakiem? Miałem okazję obserwować go nie raz i wiem, że "ma papiery" na grę...
Sobotka to nasz wychowane bodaj trener Gedlek zrezygnowal z niego w juniorach.
Coś mi się wydaje, że o transferach to możemy w chwili obecnej jedynie pomarzyć.
Bryła to niech się oglądnie na Sypniewskiego lepiej.
Chałas ten ze znicza to mi gdzies w oko wpadlo ze lech sie kolo niego kreci.
Za graczy reprezentacji U-23 raczej się nie bierzmy... Powód - Stefan Majewski na ławce trenerskiej, który z tych utalentowanych chłopaków może zrobić jedno wielkie gówno... Obym się mylił...
Górnik ma chrapkę na Chrapka
Górnik Zabrze, który w przyszłym sezonie stoczy batalię na pierwszoligowych boiskach o powrót do ekstraklasy nie tylko zamierza się nie osłabić, ale przede wszystkim wzmocnić swój skład. Zabrzanie na gwałt potrzebują bramkostrzelnego napastnika, który zna pierwszoligowe realia. Kandydatem numer jeden do tej funkcji w drużynie z Roosevelta jest występujący obecnie w Podbeskidziu Bielsko-Biała 24-letni Krzysztof Chrapek.Filigranowy napastnik bielszczan, Krzysztof Chrapek w zakończonym niedawno sezonie imponował skutecznością strzelecką. W 31. występach w drużynie trenera Marcina Brosza zdobył dla Górali 18. bramek. Wyczynem tym zwrócił na siebie uwagę kilku klubów ekstraklasy m.in. Legii Warszawa i Górnika Zabrze. Zabrzanom szczególnie zależy na tym, by do klubu dołączył snajper, gdyż mają oni świadomość, że obecni zawodnicy ze szpicy, jacy znajdują się w składzie Górnika Przemysław Pitry, Dawid Jarka i Tomasz Zahorski w zeszłym sezonie zdołali tylko po razie trafić do siatki rywala.
Ściągnięcie Chrapka do Zabrza wydawałoby się świetnym ruchem działaczy utytułowanego śląskiego klubu. Bielszczanie przed tygodniem przegrali walkę o występ w barażach i kolejny sezon będą zmuszeni tylko bić się o ekstraklasę. Górnik będzie miał w przyszłym sezonie identyczny cel, z tym, że nikt z drużyny 14-krotnych mistrzów Polski nie wyobraża sobie, by Górnik na zapleczu ekstraklasy miał występować dłużej niż jeden sezon. Filigranowy napastnik Podbeskidzia, który w Bielsku występuje od wiosny 2006 roku zapewne nie miałby nic przeciwko zmianie klimatu.
Jedynym argumentem jaki może stanąć na przeszkodzie przeprowadzce zawodnika z Bielska-Białej do Zabrza jest oferta dla Chrapka z drużyny występującej w ekstraklasie. Zawodnik ostatnimi czasy nie ukrywał, że marzy mu się gra w najwyższej klasie rozgrywkowej i jeśli nie z Podbeskidziem, może tam zagrać w barwach innej drużyny. Działacze górniczego klubu muszą więc działać szybko, bo chrapkę na ściągnięcie Chrapka do siebie ma kilka innych drużyn m.in. walcząca w europejskich pucharach Legia, czy beniaminek ekstraklasy Zagłębie Lubin.
to byłby świetny transfer: http://www.weszlo.com/news/3157
Do Czyzniewskiego chyba niekogo przekonywac nie trzeba. Osoba ktorej u nas w klubie SZCZEGOLNIE brakuje. Jesli jest okazja to trzeba robic wszystko zeby go sciagnac bo to fachowiec z najwyzszej polki.
Ślusarski nie dla Lechii?
Ślusarski nie dla Lechii?Lechia Gdańsk cały czas szuka piłkarzy, który mogliby wzmocnić drużynę w letnim okienku transferowym. Jednym z kandydatów do gry w Trójmieście jest Bartosz Ślusarski jednak jeśli Cracovia utrzyma się w Ekstraklasie, szanse na jego transfer upadną.
Są coraz mniejsze szanse na pozyskanie przez Lechię Gdańsk napastnika Cracovii Bartosza Ślusarskiego. Zwłaszcza że krakowianie grać będą w barażach o ekstraklasę albo bezpośrednio utrzymają się w krajowej elicie.
- Na razie wszystko to tylko spekulacje. Do najbliższej środy na pewno w kwestii transferów nic się nie wyjaśni - zapewnia Błażej Jenek, dyrektor Lechii. - Zgodnie z życzeniem trenera Kafarskiego chcemy pozyskać prawego lub środkowego obrońcę, ofensywnego pomocnika i silnego napastnika. Wśród napastników Ślusarski jest na naszej liście, ale nie na pierwszym miejscu. Cena podyktowana za tego piłkarza przez Cracovię i tak jest wygórowana.
Polska The Times
Lechii się chyba w głowie poprzewracało. Nie dla psa kiełbasa.
http://transfermarkt.de/de/spieler/34678//profil.html
czy to nie ten którego testowaliśmy za Rumcajsa? Myśle, że bardzo ciekawy zawodnik, wcześniej błyszczał w Lokomotivie Płovdiv, teraz w OFK. Napewno do wyciągnięcia. Wypadałoby sprawdzić również jak z formą u Paulinho, z tego co wyszukałem, to nigdzie nie grał, ale o ile trenował indywidualnie to myśle, że na jesień mógłby grać.
Wiem, że do wyjaśnienia sprawy z barażami nie ma co gdybać, ale chuj z tym, ja sobie pogdybam :)
Na konferencji padło także pytanie o wzmocnienia przed nowym sezonem. - Na dzień dzisiejszy mamy związane ręce - zakończył szkoleniowiec "Pasów".
-----------------------------------------------------------------------------------------
Nie będzie planował transferów ,gdyż 30 czerwca kończy się umowa o prace.Do tej pory nikt nie wspominał, że planowane jest przedłużenie kontraktu(nie licząc konferencji gdy podpisywano umowe jesienia ub.roku).
I właśnie od tej zmiany musimy zacząć.
http://www.futbol.pl/artykul/55213.html gosc jest z Ostrowca
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> gosc jest z Ostrowca
Chyba zwariowałeś? Może jeszcze Baszcza Zienczuka i żurawia i bedzie kozackao.
A co wspólnego z Pasami ma Paweł Wasilewski?
[i]Na rozwój wydarzeń czekają też piłkarze Cracovii: Konrad Cebula, Paweł Szwajdych i Paweł Wasilewski. Ich przyszłość uzależniona jest od tego, czy Cracovia wygra baraże o ekstraklasę z Koroną Kielce.[/i]
Źródło: Super Nowości /
Matek - z Jopa taki Wislak, jak ze mnie gumior, więc odpuść, bo to na nasze realia bardoz dobry stoper.
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Matek - z Jopa taki Wislak, jak ze mnie gumior,
> więc odpuść, bo to na nasze realia bardoz dobry
> stoper.
Dokładnie. To był w gts zwykły najemnik.
W dodatku mało chciany i wyszydzany na kazdym kroku
brac
ale ma kontrakt w Rosji do grudnia, a tam ceny są z kosmosu.
chyba nas nie stać.
oczywiście, to cczy grął w gts jest bez znaczenia
za to znaczenie ma to, że to kompletnie drewniany grajek - Paweł Magdoń, tylko że starszy
dziękuję bardzo
Mknący, masz u mnie pierwszy wielki minus jeśli chodzi o wiedzę futbolową (ale na razie jest duży kredycik, choć nie niewyczerpywalny, więc już nei rób takich numerów) ;)
Stoper nie musi byc wirtuozem pilki. Drugi Skrzynia nam sie od razu nie trafi;) ale Jop to bardzo dobry poziom, a grajac w Rosji liznal troche swiata i mysle, ze moglby przemycic troche pro do naszej druzyny.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/byly-kadrowicz-wraca-do-polski,1323459 a Bronowickim też ktoś wzgadzi, bo w Legii grał?:)
Nowak odchodzi i dostal na to zgodę. Musimy więc uzupełnić lukę po nim, a na dodatek zatrudnić prawego obrońcę i stopera.
Nie, Bronowicki jest ok, Golańskiego też wziąłbym, podobna klasa.
A co do Jopa mnie nie porzekonasz, on właśnie nie trzyma poziomu, jest graczem podobnym do Karwana, a co do liźnięcia świata, to Gorawski nie wyróżniał się nawet słabiutkim Górniku, a przecież był znacznie lepszym piłkarzem niż Jop przed wyjazdem za granicę
Znajdzie dobre serce wujaszka Lopeza...
Po zakończeniu sezonu wracają do nas zawodnicy z wypożyczeń. Będzie ich tak wielu, jak nigdy i tak wielu, jak w każdym przyzwoitym zachodnim klubie. Grali w różnych ligach - od zaplecza Ekstraklasy, po krakowską VI ligę. Jak im szło?
Kamil Witkowski, wiosna w Górniku Łęczna, 6. miejsce w 1.lidze:
11 spotkań, 9 w pierwszym składzie, 3 razy 90 minut. W sumie 777 minut na boisku.
4 bramki:
1. dająca remis 1:1 z GKP
2. w wygranym 2:0 meczu z GKS Jastrzebie
3. dająca zwycięstwo 2:1 z Turem Turek
4. dająca prowadzenie w zremisowanym ostatecznie meczu z GKS Katowice.
co ciekawe, Wiciu zdobywał bramki w trzech meczach z rzędu. Nie wiem jak u niego z asystami było.
Konrad Cebula, jesień w Kmicie Zabierzów, wiosna w Stali Stalowa Wola. Kmita wycofał się z rozgrywek, Stal zajęła ostatecznie 12. bezpieczne miejsce w 1.lidze.
Cebi zagrał jesienią w 19 spotkań, 10 w pierwszym składzie, 6 razy 90 minut, 1027 minut.
1 bramka:
1. dająca Kmicie zwyciestwo 2:1 w meczu z GKP.
Jesienne mecze Kmity u siebie widziałem wszystkie z wyjątkiem dwóch, czyli 10:P Cebula był w nich wyróżniającą się postacią, zanotował bodajże dwie asysty, a gdyby Bagno albo Wasilewski umieli prosto kopnąć piłkę, to miałby ich więcej :)
Wiosną Cebulka rozegrał 13 spotkań, wszystkie w pierwszym składzie, 4 razy po 90 minut, 1095.
Strzelił przepiekną bramkę, którą przypieczętował zwycięstwo 3:0 nad Koroną. O ile pamiętam to w tym meczu miał też asystę i był najlepszy na placu. Oprócz tego miał chyba dwie albo trzy kolejne asysty, ale bramki już nie strzelił.
Kamil Karcz, cały sezon w Stali.
25 spotkań, 17 w pierwszym składzie, 3 razy 90 minut, 1499 minut
Strzelił dwie bramki:
1. w wygranym 3:0 meczu z Korona na 1:0
2. w wygranym 2:1 meczu z Turem na 1:0
Miał świetną końcówkę sezonu, gdzie szalał na skrzydle Stali.
Paweł Szwajdych, podobnie jak Ceula - Kmita/Stal
Jesienią 13 spotkań, 6 w pierwszym składzie, 2 raz 90 minut, 544 minuty. Bez bramek
Wiosną 12 spotkań, 9 w pierwszym składzie, 3 razy 90 minut, 804 minuty. Bez bramek, ale z tego co pamiętam, to zanotował dwie, trzy asysty, a w rozegraniu wiecej minut przeszkodzila mu kontuzja.
Artut Szlezak, jesien w Stali, wiosna w Przeboju (II liga)
Jesienią 11 spotkań, 4 w pierwszym składzie, żadnego w całości
Jedna bramka:
1. W dramatycznym, zwycieskim 3:2 meczu z Korona w Kielcach, gdzie Stalowka wspaniale gonila wynik. Artur strzelil bramke na 3:2 pod koniec meczu
Wiosna gral w Przeboju, ktory skonczyl II lige na 10. miejscu
Zagral 9 spotkan, 5 w pierwszym skladzie, 1 przez 90 minut.
Strzelil dwie bramki:
1. ustalil na 5:0 wynik meczu z LKS Lomza
2. wyrownal na 1:1 w ostatecznie wygranym 3:2 meczu z Hetmanem Zamosc
I zawodnik, ktory od 1 lipca bedzie naszym graczem, Jakub Grzegorzewski:
Caly sezon w Gorniku Leczna:
jesienia czolowy strzelec druzyny.
10 spotkan, 7 w pierwszym skladzie, 5 razy 90 minut.
strzelil 7 bramek (4 z karnych)
1. w 90 minucie meczu z GKS Katowice z rzutu karnego dal zwyciestwo 3:2
2 i 3. dwie bramki w wygranym 2:1 meczu z Odra Opole. druga z rzutu karnego
4. na 1:1 w zremisowanym meczu z Zaglebiem Lubin (ostatecznie spotkanie wygral Gornik walkowerem)
5. na 1:1 w wygranym 2:1 meczu z Warta Poznan
6. i 7. na 1:2 i 2:2 z karnych w meczu (2:2) z Koroną Kielce.
Wiosną zagrał tylko 5 razy i zostal przesuniety do rezerw. Strzelil jedna bramke:
1. otworzyl wynik wygranego 2:0 meczu z Flotą Świnoujście.
To na razie tyle pierwszoligowcow. Mamy swoich przedstawicieli tez w II lidze (Paczek, Kurowski, Tomczuk, Krzywicki, Szczoczarz i Dynarek) oraz Matiego Jelenia w VI lidze :/
"Fakt" donosi ze Nowak przedluzyl kontrakt o rok z mozliwoscia przedluzenia o kolejny, menedzer Nowaka twierdzi, ze to jest niezgodne z prawem, zostal natomiast przedstawiony przyklad jakiegos Wislaka, ze tak mozna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)