...czyli skoro już spadliśmy, to postarajmy się dostrzec jakieś pozytywy (a nie tylko siedzieć i beczeć)
1. Jest to wielka nauczka dla Filipiaka, że samym budżetem nie wygrywa się meczów. Jest nadzieja na wyciągnięcie wniosków z klęski i stworzenie pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia. Liczymy na to, że w naszym przypadku krok w tył, dzięki umiejętności uczenia się na błędach w konsekwencji da trzy kroki w przód.
2. Nie będziemy musieli grać w Sosnowcu, nie jesteśmy też uzależnieni od psów w kwestii remontu stadionu Hutnika, gdyż wymogi licencyjne w II lidze są znacznie mniej restrykcyjne. W ostateczności możemy nawet grać na stadionie Wawelu.
3. Przed nami sezon, w którym znowu będziemy grać "o coś" i tym razem tym "czymś" będzie wygrywanie meczów i planowany awans. To powinno pozytywnie wpłynąć na kibiców i frekwencję.
4. Jest wielka szansa, by zsynchronizować powrót do Ekstraklasy z otwarciem nowego stadionu. Otwiera to wielkie pole do poprawienia frekwencji na dłuższy czas, na przyzwyczajenie ludzi do chodzenia na Pasy (awans + nowy piękny stadion=Pasy wracają do gry z wielkim rozmachem)
Tak, wiem, minusów jest znaaaaacznie więcej. Ale może w tym chociaż jednym wątku skupmy się tylko na pozytywach.
-
-
Always look on the Bright Side of Life
Spoko!!!!
Za rok kolejne derby Forum w Extraklasie!!!!
Z Gliwic pozdrawia lekko nayebany Geoś!!!!
DO BOJU CRACOVIAAAAAAAA!!!!!
Będziemy mogli bardzo dokładnie rozpoznać I-ligowy rynek. Może uda nam się wyszukać jakieś perełki. Mamy w końcu trochę czasu na zbudowanie nowego zespołu.
Na dziś jedynie Cabaj, Sasin, może Polczak jak się odbuduje, może Derbich, resztę trzeba stworzyć od podstaw. Tylko że do tego zadania potrzebny nam trener będzie, który będzie umiał dobierac zawodników także pod kątem charakterologicznym. Potrzeba nam graczy z jajami, walczaków z silna psychiką.
jest jeszcze jedna rzecz, nie wierzę że łks nie dostanie licencji bo niestety żyjemy w kraju który wciąż jest chory w wielu dziedzinach, ale jest kwestia widzewa przed SN, przy czym nie wiem czy jeśli widzew poleci to my w barażach czy też awansuje kolejna drużyna z II ligi
Filipiak się nie wycofa! A co do spadku to ja jeszcze wierzę że będa baraże choć na to jest 1 % szansy :/ A wracamy za rok !
oneb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a co jak Filipiak popierdoli sponosring Cracovii
> bedziemy grać w nowej III????
Prosiłem by chociaż w TYM JEDNYM wątku pisać tylko POZYTYWY.
Jak widać malkontencka natura Pasiaków jest tak silna, że nie mogą się powtrzymać od ciągłego płaczu i czarnych wizji...
A jak dla mnie pierwsza liga to bedzie Kozak pod wzgledem uznanych firm które beda tam grac ! Mecze u siebie ,czy tez praktycznie kazdy wyjazd typu Lublin,Katowice, Swinoujscie itp to pod wzgledem kibicowskim hicior za hiciorem:) Teraz pierdolic granie w Sosnowcu ,czy tez na Hutniku . Jak dla mnie idelanym rozwiazaniem bedzie stadion Wawelu.
Ps. Oby tylko wyjazd do Świnoujscia wypadł w wakacje :)
Aston1906
Ale zapodany wątek w zagrabanicznym języku
Wspaniałości.pycha,palce lizać...
Też bym tak chciał
Jesteś moim idolem
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A jak dla mnie pierwsza liga to bedzie Kozak pod
> wzgledem uznanych firm które beda tam grac !
> Mecze u siebie ,czy tez praktycznie kazdy wyjazd
> typu Lublin,Katowice, Swinoujscie itp to pod
> wzgledem kibicowskim hicior za hiciorem Teraz
> @#$%& granie w Sosnowcu ,czy tez na Hutniku . Jak
> dla mnie idelanym rozwiazaniem bedzie stadion
> Wawelu.
>
> Ps. Oby tylko wyjazd do Świnoujscia wypadł w
> wakacje
Ch.. w której lidze gramy Cracovia zawsze Pany!!!
Mam nadzieje, że to będzie Wawel!!
Cracovia Azory!! :)
Jaki brak licencji?! Ogarnijcie się ludzie! Przegraliśmy na boisku i na boisku awansujemy! Taki krok wstecz może zrobić tylko dobrze! Graliśmy cały czas o środek tabeli to ludzie nie chodzili, wystarczyło grać o spadek (ważne że o coś!!) i ludzie się znów zmobilizowali! Mamy rok na odbudowanie niektórych aspektów które jeszcze w II lidze nam świetnie wychodziły, mamy dobre Stowarzyszenie które się cały czas rozwija, odwiedzimy kilka ciekawych kibicowsko miejscowości, zbudujemy drużyne(mam nadzieje mieszanke młodych walczaków i kilku starych wyjadaczy z charakterem, a nie to co teraz) i wrócimy z nową formą zarówno kibicowską jak i piłkarską na nowy stadion i salony ekstraklasy! W tym roku pozyskanie dobrego grajka będzie graniczyło w ekstraklasie z cudem (Śląsk ma kupe kasy, Legia słaby sezon, Wisła psim swędem mistrz, Lech rozczarowanie, Polonia też ma kase, Jaga musi kupować żeby się utrzymać, wchodzą Widzew i Zagłębie bardzo mocni organizacyjnie, reszte Śląskiego bajzlu też musi kupować, bo drugi taki sezon nie przejdzie że sie wszyscy utrzymają).
A tak na II i III ligowym rynku łatwiej kogoś na bieżąco wypatrzeć, ograć gościa w meczach o stawke i nie będzie się później bał że o boże mecz o stawke, tylko zaciśnie zęby i k***a zagra najlepiej jak potrafi.
Ja wiem że kasa, że rywal nieatrakcyjny, że śmiechy, dyskomfort, ale jak się teraz nie ograniemy, zarówno kibice jak i Klub to nie ma szans na sukcesy, nigdy, raz na jakiś czas coś wyjdzie i później znów kiła na kilka lat.
Wole Cracovie chwile II lidze ale mamy szanse odbudować jakość, a nie marazm i szarość na długie lata!
Z całym szacunkiem ale TO MY jesteśmy Cracovia, to My wyznaczamy standardy!
TaNsze bilety :D
Nie będzie tego piepszonego pucharu tzw. ekstraklasy
Nie będę musiał ogladać wyprodukowanych piłkarzyków netto w meczach tzw. młodej ekstraklasy.
Nie bede sie musiał denerwować na derbach.
i 500 innych pozytywów.
Ale nie ukrywam ze chodzi o to żeby plusy nie przysłoniły minusów.
No i mecz z bracmi z Nowego Sącza, którzy awansują do I ligi ;)
Pozytywy sa takie że sie skończa problemy emocjonalne niektórych forumowiczów którzy widząc grę w tej rundzie naszych "piłkarzy" ślepo wierzyli w utrzymanie. Po meczu ze Śląskiem każdy racjonalnie myślący kibic Pasów brał pod uwagę spadek i nie prowadził ślepej propagandy że się utrzymamy...Kolejny pozytyw to kubeł zimnej wody na głowe Profesora i czas na zmiany nie tylko w sztabie szkoleniowym, ale czas spojrzeć na sytuację zespołów trampkarzy i juniorów młodszych czy wszysko jest ok? Wg mnie nie i dlatego sprowadzamy drewno z pół-wsch polski bo brak młodych perspektywicznych wychowanków,...kiedyś to oni stanowili o sile Cracovii...a zresztą Wasze zdrowie bo tylko alko w tej sytuacji łagodzi ból...
bardzo fajny post rudego, tego sie trzymajmy i mysle w ten sam sposob, pozatym to nas tylko wzmocni.
byc moze odejdą słabi piłkarze, którzy nie wiedząc czemu nazywają się ligowcami, wrócą nasze chłopaki z wypożyczeń i ktoś kumaty to poskłada do kupy.
wrocimy za rok
Wiadomo spadek zabolał, ale I liga wcale nie jest taka zła.
Będzie okazja pojeździć na inne wyjazdy, na najdalszy chyba wyjazd z możliwych do Świnoujścia jeśli chodzi o Polskę (chyba że Suwałki dalej). Będziemy mogli spokojnie budowac stadion i grać w Krakowie. Oprócz budowy mam nadzieję że odbudujemy się kibicowsko po potencjał ciągle mamy ale rzadko to pokazujemy..
Spadek będzie dobrą lekcją dla Profesora, to mądry człowiek więc na pewno wyciągnie wnioski..
I na koniec, to jest najlepszy moment na budowę zespołu od podstaw. Można zrobić trochę zmian personalnych wprowadzić trochę świeżości do drużyny i postawić cel oczywisty.. Za rok wracamy.
aha i jeszcze jeden pozytyw, to to ze bedzie okazja do pozbycia sie slabiakow z ME, ktorzy nigdy nie zrobią kariery seniorskiej
bede mial blizej na wyjazdy do lublina( o ile sie utrzymaja) i do lecznej
SanTo.
Czemu to teraz podkochiwasz się w Pawce.
Czyżby ,Cię pokręciło.
Przecież to droga do III ekst.l.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1984078,wiadomosc.html
Mam nadzieję że to wykorzystamy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)