Ja się zastanawiam jak będą wyglądały ceny biletów z nadzieję, że pozostaną w takiej cenie jak na ostatnich meczach.
-
-
Baraże o ekstraklasę
Wie ktoś może czy ŁKS złożył już skargę do WSA na tą decyzje?
Bo ja się z jednej strony cieszę a z drugiej myślę sobie, że dzisiejsza decyzja nie musi być końcem tego cyrku...
Ceny bedą po 10 max. Filipiak nie zwarjuje.
Już bym kupił.
Okrzyki typu JEEEEST, HUURRA itp. są tutaj nie na miejscu.... To wygląda tak, że cieszymy się z czyjegoś nieszczęścia..... Nie ukrywam, że ta decyzja też mnie cieszy, ale nie można tego okazywać.... Podchodzę do sprawy w ten sposób, że wszystkim entuzjastom tej decyzji, mówię że wcale mnie ona nie satysfakcjonuje i wolałbym byśmy awansowali na bosisku za rok.... Oczywiście okłamuję tutaj samego siebie, ale trzeba jakieś pozory zachować.... W pewnych sytuacjach tak trzeba postąpić:-)
Nadarzyła się okazja do utrzymania KUCHENNYMI DRZWIAMI, to trzeba ją wykorzystać....
Póki co na 50% jesteśmy w pierwszej lidze i ten optymizm o którym pisałem powyżej jest tymbardziej zbędny....
Inna sprawa, że na te baraże zasłużyliśmy grą na boisku, a mylne decyzje sędziów zabrały nam kilka punktów (ostatni mecz z Lechem - 2 spalone, bramka prawidłowa w meczu z Ruchem nie uznana, bo sędziowie uznali, że był spalony, czy karny w meczu z Polonią Bytom nie przyznany). To wszystko oczywiście minimalizuje ten niesmak..
Ta decyzja to wszystko nam rekompensuje i otrzymujemy kolejną szansę, tylko musimy ją wykorzystać, a jeżeli jej nie wykorzystamy to już pretensji nie możemy mieć do nikogo poza własnym podwórkiem. Szkoda tylko, że tą szansę otrzymujemy czyimś kosztem,
REASUMUJĄC: ZASŁUGUJEMY NA TE BARAŻE, A ŁKS NIE ZASŁUGUJE NA SPADEK BO SIĘ UTRZYMAŁ....
Paradoks w tym, że jedno stwierdzenie przeczy drugiemu!
ŁKS nie spadł. Zostal wyrzucony z ligi za brak licencji. Nazywajmy, że rzeczy po imieniu.
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ŁKS nie spadł. Zostal wyrzucony z ligi za brak
> licencji. Nazywajmy, że rzeczy po imieniu.
Jak zwał tak zwał - wiadomo, że to jednoznaczne.....
Nie jest jednoznacze - drużyna ŁKS utrzymała się w lidze. Klub nie otrzymał licencji na grę. Efekt - relegowanie, degradacja z ligi, a nie spadek.
Vasago Napisał(a):
> Okrzyki typu JEEEEST, HUURRA itp. są tutaj nie na
> miejscu.... To wygląda tak, że cieszymy się z
> czyjegoś nieszczęścia..... Nie ukrywam, że ta
> decyzja też mnie cieszy, ale nie można tego
> okazywać.... Podchodzę do sprawy w ten sposób,
> że wszystkim entuzjastom tej decyzji, mówię że
> wcale mnie ona nie satysfakcjonuje i wolałbym
> byśmy awansowali na bosisku za rok....
> Oczywiście okłamuję tutaj samego siebie, ale
> trzeba jakieś pozory zachować.... W pewnych
> sytuacjach tak trzeba postąpić:-)
>
Po co się okłamujesz? Żeby potem pieprzyć jaki to jesteś szlachetny? Przed jutrzejszym goleniem zacytowany przeze mnie fragment ja osobiście bym wykasował.;)
Sprawa jest prosta, takie mamy prawo, skorzystała na tym Cracovia, mógł skorzystać każdy w jej sytuacji. Tyle. Po co hipokryzja?
Ja zrozumialem o co chodzi Vasago ...;) Jesli niewidziany przez Ciebie nigdy na oczy daleeeeki krewny zostawia Ci majątek w spadku, to jak postępujesz? Nie skaczesz nad czyimś grobem z radości, ale też nie odmawiasz przyjęcia spadku.
dajcie spokój z hipokryzją.
Jak wam bliskie losy ŁKSu to się powieście z rozpaczy.
Takie pieprzenie trzy po trzy.
CRACOVIA MA SZANSĘ SIĘ UTRZYMAĆ i rypie mnie to czyim kosztem.
Taka brutalna prawda.
to nie nieszczescie, tylko glupota. mieli caly rok, zeby o wszystko zadbac, a nawet kilka lat, bo ten burdel sie u nich ciagnal od dawna. a oni nawet nie potrafili doniesc na czas paru papierkow.
dlatego mnie interesuje w tym momencie tylko i wylacznie Cracovia.
ciekawe jakie beda ceny biletow na rewanz.
oby cena utrzymała się do granicy rozsądku, ale o baraże bankowo po 5/10 zł będą. Nasz klub został tyle razy skrzywdzony więc nalezy im sie gra w ekstraklasie. Oby baraże wygrali... :)
myslę, ze pewnie pozostanie 10 zł
Magnat Napisał(a):
> To już pewne, że Pasy zagrają w barażach.
> Uwierzyłem dopiero, jak zobaczyłem na stronie
> PZPN-u tabelę, w której ŁKS jest na ostatnim
> miejscu. Czyli leśne dziadki pogodziły się z
> tą decyzję. Brawo dla Lewickiego, że się nie
> ugiął. Widać facet jest twardy i zna się na
> tym, co robi (chyba pierwszy raz w życiu chwalę
> kogoś z PZPN).
>
> Dostaliśmy prezent, który w pełni rekompensuje
> te pomyłki sędziów. Jesteśmy tu, gdzie
> powinniśmy być. Tylko teraz zamorduję, jak tej
> szansy nie wykorzystamy. Musimy!
>
> A ŁKS może się odwołać do sądu i niech im
> ten sąd przyzna tą licencję (będziemy mieli
> czyste sumienie). Po barażach już nie można nic
> Cracovii zrobić, bo prawo nie działa wstecz.
> Można będzie tylko dokoptować ŁKS do
> ekstraklasy, jeśli dostanie licencję. A do czasu
> barażów tabela się nie zmieni już, bo zanim
> sąd im to rozpatrzy, to będziemy mieli połowę
> lipca. Obstawiam, że w takim przypadku PZPN
> poszerzy ligę do 18 drużyn i szansę dostanie
> zarówno wygrany, jak i przegrany z baraży.
>
> No więc wszystko w nogach naszych pasiastych
> grojków. Na wszelki wypadek już dziś
> rozpoczynam wrzeszczeć na wszystkie strony:
> HEEEEEEEEJ HEEEEEEEEJ CRACOVIA!!!!!
WSA nie może im przyznać licencji bo orzeka tylko kasatoryjnie czyli może co najwyżej do ponownego rozpoznania przekazać
pawlus17 Napisał(a):
> Wiadomo, że mecze będą grane 13(wyjazd)
> 17(dom)! A wiadomo o której godzine będą
> rozgrywane te baraże? I jeżeli bedziemy grać w
> Bielsku (tam nie wpuszczaja przyjezdnych :/)to
> wiadomo jaka stacja będzie pokazywać baraże?
Wczoraj lub przedwczoraj zasłyszane w TVP
[b]13 wyjazd TVP Sport[/b]
[b]17 dom C+ [/b]
Retransmisje w późniejszych godzinach na odwrót.
ŁKS sam sobie winien po co grajki strajkowali i cała Polska się śmiała mogli swoje smrody załatwiać po cichaczu druga ważna rzecz dali sygnał że z licencją nie będzie teraz przelewek i wreszcie będzie normalnie!!!Zbieramy siły na 13 i na 17.!7 feta na rynku bo rynek zapchlony przez kundli!!!
Po wczorajszej decyzji, odmawiającej po raz drugi licencji dla ŁKS, klubowi z Łodzi przysługuje jeszcze prawo odwołania się do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego, za pośrednictwem komisji odwoławczej ds. licencji, w terminie 30 dni od otrzymania decyzji wraz z uzasadnieniem. I właśnie ten fakt sprawia, że w Gdyni nie wpadają jeszcze w euforię.
- Wczorajsza decyzja to dla nas milowy krok w kierunku utrzymania, ale czekamy jeszcze na ostatni, czyli pismo z PZPN potwierdzające, że nie musimy grać w barażach - mówi prezes Arki Krzysztof Sampławski. - Jak na razie o wszystkim dowiadujemy się z mediów. Musimy czekać na oficjalne stanowisko PZPN, potwierdzone pismem skierowanym do naszego klubu. Dopóki tego nie dostaniemy, będziemy przygotowywać się do barażów - dodaje Piotr Burlikowski, wiceprezes Arki.
Kiedy takie pismo nadejdzie? Tego nikt nie wie - ani w Arce, ani w PZPN.
Grzegorz Niciński, napastnik Arki: - Do decyzji PZPN podchodzę z... umiarkowanym optymizmem. Brak licencji dla ŁKS to dla nas dobra wiadomość, ale nauczeni sytuacją z początku rozgrywek wiemy, że musimy czekać na ostateczne zakończenie sprawy. ŁKS może się jeszcze odwołać, dlatego nadal musimy przygotowywać się do barażów.
- Arka utrzymała się w ekstraklasie, a Cracovia zagra w barażu. Taki jest stan po wczorajszej decyzji komisji odwoławczej i tego się trzymajmy - powiedział nam wczoraj rzecznik PZPN Jakub Kwiatkowski, ale nie był w stanie zagwarantować, że w tej sprawie nic się już nie zmieni.
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,6689151,Arka__chyba__uratowana.html
Co nas jeszcze czeka?
ŁKS się odwoła, ale baraż z Podbeskidziem zagramy my, bo PZPN nie będzie mógł dopuścić do totalnego burdelu (choć w sumie to dla nich betka).
Wygramy baraż, a po miesiącu okaże się, że ŁKS jednak dostanie licencję.
PZPN, żeby się wycofać z twarzą, dookoptuje ŁKS jako siedemnastą drużynę, a żeby było parzyście, zostanie rozegrany dodatkowy baraż Górnik Zabrze - Podbeskidzie :)
Popuściłem wodze fantazji, ale coś czuję, że tak się to może skończyć :)
cos w tym jest
(:D
Wiem że już różne cyrki się u nas działy ale bez jaj...
W momencie, w którym wybiegniemy na boisko w Bielsku lub Kielcach, temu kto wygra dwumecz PZPN może naskoczyć
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)