Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • MISTRZOSTWA śWIATA - DYWIZJA I, GRUPA B, TORUŃ 11 - 17.04.

• Hokej
    • Rozpoczęto 06.04.2009 o 17:56
      Ostatnia aktywność 18.06.2009 o 19:10
      5404 wyświetleń
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 14.04.2009 o 23:25
      Post #503978 14.04.2009 23:25
    Ale trzeba przyznać że Ukraińcy karne strzelali po profesorsku. Widać lata gry w hokeja i grę w dobrych klubach.
    • Pan Pizza

1.2K
      345
    • 14.04.2009 o 23:34
      Post #503980 14.04.2009 23:34
    Kurka wodna! Radzik - który w świetny sposób wybronił u nas tyle karnych - mój Radzik którego zawsze byłem spokojny - nie dał rady Ukraińcom. W przewadze nas miażdżyli - różnica była kilku klas. Jednak patrząc na spokojnie jestem zadowolony z meczu. Nasi całkiem przyzwoicie walczyli. Pytanie: Czy był gol na 1:1 ???
    • marcin_ksc

9.1K
      612
    • 14.04.2009 o 23:40
      Post #503982 14.04.2009 23:40
    Ukraińcy chyba do 50-tki będą grali w kadrze. A ich młodzież do lat 18 właśnie spadła do 2 dywizji. Było by dobrze jakby więcej naszych młodych zawodników łapało się do klubów w mocnych ligach.
    • dreamer

63
      0
    • 15.04.2009 o 00:10
      Post #503985 15.04.2009 00:10
    Kto uważa, że karne to "loteria", to zapraszam do Monaco albo innego LasVegas. My ten mecz przegraliśmy w głowach... i mimo wielu, wielu "podarunków od losu" nie wygraliśmy. Choćby: kto to widział by w końcówce meczu, grając 5-3 nie stworzyć choćby sytuacji 100%.. nie mówię już o jej wykorzystaniu. Oj brak Mariana i Filipa i Daniela... za to zawodnicy, o których istnieniu i ich nazwiskach wielu (tak jak ja, średnio zorientowanych) się dopiero dowiaduje przy lekturze "powołań" PS. Misyjny Telewizorze! W 2009 roku są to bodaj jedyne zawody o randze Mistrzostw Świata... nie jakieś tam eliminacje, tylko ROZGRYWKI. Co Misyjny Telewizorze? Nie wiesz, co to "hokej"? To ja nadal nie będę wiedzieć, co to "abonament"
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 15.04.2009 o 05:52
      Post #503996 15.04.2009 05:52
    W drugiej tercji przez dłuższe momenty wydawało mi się, że oglądam NHL, chodzi mi oczywiście tylko o tempo gry - niespotykane w naszej siermiężnej lidze. Nasi chyba zapłacili za to w trzeciej tercji. Zagraliśmy świetny mecz, ale niestety Ukraina jest ciągle o klasę lepsza. Dawno już nie widziałem stuprocentowej skuteczności w strzelaniu karnych. Moim zdaniem niezbyt udany występ Noworyty. Szanse na awans oceniam na ...20%
    • Rabarbar_1

2.6K
      483
    • 15.04.2009 o 13:19
      Post #504057 15.04.2009 13:19
    Czy tylko mnie sie zdawało czy faktycznie u nas w drużynie nie ma zawodnika który pożądnie potrafi uderzyć grająć w przewadze z pod niebieskiej?? Jedynie kto to Borzęcki cos probował ale juz Piekarski zuepłnie nic nie strzelał.
    • garry

4.8K
      1.1K
    • 15.04.2009 o 16:27
      Post #504090 15.04.2009 16:27
    *REVENATOR* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > MECZE NA POLSAT SPORT > Słaboń,Laszkiewicz i Łopuski zaliczyli po > słupku a Mikołaj Łopuski bramke bramka Łopuskiego z Holandią - miodzio.
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 15.04.2009 o 19:19
      Post #504131 15.04.2009 19:19
    Z tego co widziałem to zamiana Kowalówki na Łopuskiego nie jest zamianą siekierki na kijek :)
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 16.04.2009 o 16:28
      Post #504296 16.04.2009 16:28
    Ehhh... Pryzdałby się i Kowalówka u nas.
    • ICHKERIYA

3.4K
      66
    • 16.04.2009 o 20:53
      Post #504333 16.04.2009 20:53
    na razie jest dobrze , po 1 tercji prowadzimy z Włochami 1:0
    • reborndragon

1.2K
      16
    • 16.04.2009 o 21:30
      Post #504338 16.04.2009 21:30
    po drugiej tercji 1:2 :(
    • Pan Pizza

1.2K
      345
    • 16.04.2009 o 21:55
      Post #504344 16.04.2009 21:55
    Kto to k...a jest Danieluk??
    • staban

1.6K
      2.1K
    • 17.04.2009 o 01:08
      Post #504378 17.04.2009 01:08
    Pan Pizza Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Kto to k...a jest Danieluk?? Na to pytanie to tylko Ekroth może odpowiedieć !!!Można by jeszcze o inne nazwiska zapytac np. kto to Banaszczak???
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 17.04.2009 o 09:02
      Post #504401 17.04.2009 09:02
    Od początku mistrzostw nie wierzyłem w ten awans i nie jest to sprawa tego czy innego trenera. Podejrzewam, że cały sztab wybitnych trenerów z NHL też nie byłby w stanie tak przeobrazić naszej reprezentacji, aby wygrała walkę z przeciętniakami pokroju Kanadotyroloitalii i Ukrainy. Wszystko rozbija się o czynnik ludzki. W obu meczach z mocniejszymi rywalami było widać jak na dłoni, że wraz z upływem czasu uchodzi z naszych powietrze. Powiedzcie kto w lidze, poza Rohackiem, pracuje nad wydolnością fizyczną i to jest właśnie odpowiedź dlaczego Cracovia bez wznoszenia się na wyżyny hokejowe zajeżdża rywali w p-o. Pamiętacie jak "kibice" Tychów płakali nad kalendarzem p-o, że tyle meczy w tak krótkim czasie, a jak jest na mistrzostwach - dokładnie tak samo i żadna reprezentacja nie narzeka. Polska ligowa myśl trenerska nie przywiązuje uwagi do takich błahostek jak siła, z resztą jaka "polska", większość klubów PLH trenują przeciętni trenerzy słowaccy i czescy, juniorów jeszcze Polacy ze swoimi nawykami, więc jeśli taki obcokrajowiec dostaje w swoje ręce zawodnika ukształtowanego przez "polską myśl trenerską" to już nie jest w stanie wiele zrobić. Popatrzcie co się wczoraj działo. Laszka, który swoimi rajdami rozbija w puch obrony całej PLH był bezradny jak dziecko w starciu z twardo grającymi przefarbowanymi Włochami, Borzęcki, internacjonał psiakrew, w decydującym momencie meczu łapie idiotyczną karę meczu,Radzik, który broni wspaniale na całym turnieju nagle puszcza szmatę. Do tego w kadrze "grają" kilofy pokroju Proszkiewicza, Jakubika czy Gonery, a w tym czasie zawodnicy pokroju Piotrowskiego, Drzewieckiego czy lenia Parzyszka są na wakacjach. Time spirit spirytem, ale chyba jednak powinni grać najlepsi! I na koniec PZHL chce pogrzebać ligę ograniczając liczbę obcokrajowców. Przecież taki Mihalik, śmiem twierdzić, podnosi nam frekwencję o 10%. Kogo będą podpatrywać juniorzy jak nie będzie w PLH graczy, których "hokej nie boli", Srokę czy Klisiaka? Polski hokej podąża drogą "chory, chorszy, trup" i bez gruntownej, fundamentalnej reformy szkolenia, rozgrywek, obiektów, niebawem spadniemy do trzeciej dywizji. :(
    • D.J.Cat

2.8K
      254
    • 17.04.2009 o 10:12
      Post #504416 17.04.2009 10:12
    Naga prawda.
    • dreamer

63
      0
    • 17.04.2009 o 10:52
      Post #504425 17.04.2009 10:52
    Pełna zgoda z tym co Pan Sterby napisał. Wedle mnie najważniejszą sprawą jest kompletny brak zainteresowania losami hokeja w Polsce wśród władz, mediów etc. Jak długo tego zainteresowania nie bedzie, tak długo nie będą przychodzić poważni inwestorzy, sponsorzy do klubów i do Reprezentacji. Jedynym w zasadzie wyjątkiem jest Cracovia, Comarch, Pan Filipiak. Ile lodowisk w Polsce powstało w ostatnich 20 latach? Lodowisk, które spełniają choćby podstawowe kryteria do gry w hokeja? Ile sekcji hokejowych powołano w Polsce w ostatnich 20 latach? Choćby takich, które szkoła na poziomie dziecko-młodzież? Wiadomości sportowe w telewizorach (publicznych i prywatnych)... Gazety? Radio? Biorąc pod uwagę całość - to na 100% więcej jest tam wiadomości o NHL, innych ligach zagranicznych niż lidze polskiej. Bo - jakimś dziwnym trafem - hokej jest w Polsce traktowany jako "dyscyplina regionalna"... Małopolska, Śląsk "upstrzone wyjątkami" w Gdańsku czy Toruniu. Przykład siatkówki. Też długo, długo nic ciekawego się nie działo. Ale przyszly jakieś minimalne sukcesy, okazało się że Kobiety w obcisłych strojach i dużym makijażu przyciągają wzrok... to i telewizory zaczęły pokazywać, to i w gazetach zaczęto pisać. I dziś nasze ligi to ścisła czołówka europejska, chcą tu grać "gwiazdy", a nasze "gwiazdy" grają w 1. skrzypce w wielkich klubach. Ruch transferowy, obcokrajowcy... Owszem. Ale póki nie będzie sporych pieniędzy, to będziemy zachwycać się grą zawodników III - IV sortu. A gdy u nas pokaże się jakiś talent, to ma wielkie kłopoty z wyjazdem za granicę (kamyczek do własnego, Pasiastego podwórka - sprawa Pasiuta). Dlaczego tak się dzieje? Bo cenniejszy dla klubu jest zawodnik, który jako-tako umie jeździć na łyżwach i kijem potrafi machać choć trochę niż nawet kilkadziesiąt euro, które na nim można zarobić. To jest takie trochę zaklęte koło... w którym miejscu można je przeciąć? Według mnie najłatwiej, najprościej przez media, transmisje telewizyjne. To można zrobić bezinwestycyjnie i już choćby jutro. Według mnie przyciągając do gry w Reprezentacji jakiś Kanadyjczyków, Amerykanów, Niemców z polskimi korzeniami... takich choćby "pół-zawodowców" na poziomie tamtejszych lig uniwersyteckich czy regionalnych. Przyjedzie kilku takich, to i media złapią "temacik". Może uda się w końcu przeskoczyć, choćby na rok do "elity". A może okaże się,że na rok - dwa im się opłaci zostać i pograć w naszej lidze.
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 17.04.2009 o 11:04
      Post #504426 17.04.2009 11:04
    Żenująco zachowują się media, we wczorajszych wiadomościach sportowych TVP1 nie wspomniano w ogóle o MŚ w hokeju, które rozgrywają się niecałe 200 km od Warszawy, za to o jakichś KERS-ach, tenisistach z Argentyny i tym podobnych ważnych wydarzeniach. Walka między telewizjami jest śmieszna, jeżeli konkurent ma wykupione prawa do transmisji to my udajemy, że takie wydarzenie nie ma miejsca :(
    • KOTU

1.4K
      243
    • 17.04.2009 o 11:11
      Post #504429 17.04.2009 11:11
    Ale z Siatkówką było tak że związek przez ponad dwa lata płacił telewizji za relacje :)
    • Pan Pizza

1.2K
      345
    • 17.04.2009 o 11:25
      Post #504430 17.04.2009 11:25
    dreamer Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ale przyszly jakieś > minimalne sukcesy, okazało się że Kobiety w > obcisłych strojach i dużym makijażu > przyciągają wzrok... Nie sądzę by umalowani hokeiści w obcisłych strojach odnieśli podobny efekt...
    • kristhc

599
      78
    • 17.04.2009 o 11:31
      Post #504431 17.04.2009 11:31
    To bledne kolo, ale mozna z tego wyjsc. Niestety kluczem jak zostalo powiedziane sa media, ktore na razie nie sa zainteresowane promowaniem hokeja, trasmisje w itvp to smiech na sali jesli chodzi o zasieg (choc paradoksalnie chyba wiecej osob oglada itvp niz ma dostep do tvp sport) Ja to widze tak. 1. Podpisanie prawdziwego kontraktu z telewizja i/lub radiem i/lub portalem internetowym na transmisje, magazyn hokejowy i promocję hokeja. Zeby to mialo sens to musi to być coś przynajmniej na poziomie TV PULS, TVN 7 (choć zasięg głównie kablówkowo-dekoderowy) a najlepiej zainteresować TV 4 czy coś takiego. Udało się z siatkówką i ze sportu niszowego mamy boom (ja wiem że kiedyś były sukcesy repry ale dało się zrobić z tego nagle ogólnopolski sport po 20 latach od ostatnich sukcesów). Tu się kłania rola PZHL, Czerkawskiego, Oiliwy i reszty towarzystwa. 2. Po załatwieniu nośnika medialnego - sponsor dla ligi - tytylarny - cos jakn np PLUS GSM PZHL Extraliga - reklamy na strojach, na bandach, biletach, w trakcie trasmisji TV (wtedy wychodzi jaki zasieg maja transmisje i czy komus sie to bedzie oplacac) 3. Z puli sponsorskiej, (nie wiem ile to bedzie, powiedzmy 1 mln pln za sezon co i tak jest chyba podobzne zyczenie) - nagrody dla klubow (mistrz, vice i 3 miejsce), oplacenie profi sedziow no i wlasnie - np wprowdzic taka zasada ze kazdy nowy klub ktory przystepuje do PZHL i zobowiąze się do uczestniwca w lidze jes zwolniony z oplat przez pierwszy sezon, dostaje sprzet i jakas mala dotacje - taka pomoc dla nowych klubow zeby ich bylo wiecej 4. Wprowadzenie extraligi i I ligi bez druzyn rezerw, wprowadzenie obowiazku rezerw dla kazdej druzyny extraligi od np 2012 i zrobienie czegos jak Mloda extraklasa tylko mloda extraliga, same rezerwy w osobnej lidze. Mlodzi sie beda szkolic i grac ze soba 5. Nowy sponsor dla repry - nie Comarch zeby juz przestac z tym niby promowaniem Cracovii - wszystko czyste i przejzyste 6. Reforma ligi - moze obecny projekt Czerkwaskiego i PZHL cos da 7. Obcokrajowcy - nie mam zdania, dopoki sami nie mamy dobrych grajkow to obcokrajowcy ciagne gre w kazdym klubie, ale z drugiej strony moze byc tak ze taka Lodz renimuje hokej i zatrudni 15 obcjokrajowcow. Niby mozna ale ma to jakis dlugofalowy sens ? 8. Stowrzenie jakiej spolecznej kampanii promocji hokeja w Polsce, duzych miastach, jakas inicjatywa PZHL w miastach gdzie sa hale by tam powstawaly kluby. Wiecej klubow=wiecej hokeistow=wyzszy poziom to takie moje refleksje pozdro PS. Sorry za bledy ale mam lekko uszkodzona klawiature

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie