Jak zawsze (z małymi wyjątkami), bez ocen:
Cabaj - dobre interwencje i dwa wielkie nieporozumienia ze stoperami; to drugie mogło się skończyć utratą gola i punktów
Obrońcy - niby bez większych wpadek (poza wspomnianymi nieporozumieniami z bramkarzem) ale w sumie co najwyżej średnio.. i żeby jeszcze Wasiluk wracał szybciej po wyjściach do przodu; widoczny brak Polczaka
Pomocnicy - Klus poprawnie, Baran poprawnie (plus to piękne podanie do Pawlusińskiego), Pawlusiński - dawno nie widziałem go tak walczącego, Moskala - oj Moskit, Moskit bramka na samym początku powinna być; Mateuszu Klichu - to nie był Twój debiut w lidze, a tak się zachowywałeś jakby takowym był
I nowe nabytki:
Mican - jak na debiut całkiem nieźle, próbuje strzelać z 16-20 metrów a to należy docenić
Sasin - dał bardzo dobrą zmianę, dośrodkowane "bramkowe" cymes,
Mierzejewski - za krótko grał...
I to wszystko.
A, a... skleroza! Ten Facet, co biegał z przodu. Prośba do Kibiców o "nie zagłaskanie" już za 1. razem. Ale to rozegranie rzutu wolnego (jakoś tak Błachno mi się przypomniał); piękna główka - wręcz, jak w podręcznikach; drybling i trzymanie piłki... Tylko nie może być tak, że najbliższego partnera ma 10-15 metrów od siebie. Niezbędny partner (piłkarski)
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 08/09 - 18 kolejka - Piast Gliwice
Cabaj - 7- pozytywny występ
Kulig - 4- słabo, nie poznaje go
Karwan - 6- bez błędów
Tupalski - 4- jeden "wielbłąd" i nie wiem jakim cudem nie straciliśmy gola
Wasiluk - 1- tragedia, gorzej niż źle, nie na jakiej podstawie dajecie mu tak wysokie oceny. Poziom II ligi i nic więcej. Jak patrzyłem z "b" co wyprawiał w II połowie to myślałem że kurwicy dostane. Podobnie jak większość osób. Mam nadzieje, że zastąpi go Derbich albo Mierzejewski.
(75. Mierzejewski) -b.o.
Pawlusiński - 5- nie najlepiej, więcej się po nim spodziewałem
Kłus - 6- ok
Baran - 6- ok, tylko nie potrzebnie zwalnia akcje
Moskała - 2- starał się, ale fatalnie mu to szło
(46. Sasin) - 6- jak na początek dobrze, liczę na więcej
Ślusarski - 7- więcej niż ok
Misan - 5- szkoda tej "setki" co zmarnował, ale pozytywnie
(87. Klich) - b.o
Cabaj - 7 ( tak jak to Cabaj zazwyczaj...ogólnie dobrze ale jak zawsze musi podbić ciśnienie nie zawsze pewnym łapaniem piłek )
Kulig - 5 (jak na Przemka poniżej możliwości )
Karwan - 7 (dawno nie widziałem takiej gry tego gościa, pewnie i mądrze )
Tupalski - 6 ( 1 poważny błąd a po za tym przyzwoicie )
Wasiluk - 3 ( coś próbuje ale grał słabo, a za tą akcje z Sasinem co mu się nie chciało biec do piłki i odpuścił powinien dostać kare :)
(75. Mierzejewski) - b.o ( w obronie jeszcze całkiem przyzwoicie ale za jego gre do przodu to 1 powinien dostać )
Pawlusiński - 7 ( dobry mecz choć poniżej swoich możliwości )
Kłus - 6 ( było ok ale poniżej możliwości )
Baran - 7 ( jak zawsze, dużo walki )
Moskała - 1 ( i nie ma sensu nic więcej pisać )
(46. Sasin) - 8 ( bardzo dobra zmiana, widać doświadczenie i ogranie w jego grze. miejmy nadzieje że od następnego meczu będzie grał za Moskałe )
Ślusarski - 9 ( mimo że przeciętnie ale z bramką...widać że to będzie nasz AS tej wiosny :)
Misan - 5 ( bardzo się starał ale słabo )
(87. Klich) - b.o (krótki i nie udany występ)
Cabaj - 5
Kulig - 6
Karwan - 6
Tupalski - 5
Wasiluk - 5
(75. Mierzejewski) -
Pawlusiński - 4
Kłus - 3
Baran - 3
Moskała - 1
(46. Sasin) - 5
Ślusarski - 7
Misan - 6
(87. Klich) -
Cabaj - 6
Kulig - 5
Karwan - 5
Tupalski - 3
Wasiluk - 6
(75. Mierzejewski) - 6
Pawlusiński - 4
Kłus - 4
Baran - 4
Moskała - 1
(46. Sasin) - 7
Ślusarski - 8
Misan -5
(87. Klich) - b.o.
Cabaj - 6
Kulig - 5
Karwan - 3 - w samej 1 połowie 2 poważne i kilka drobnych kiksów.
Tupalski - 6
Wasiluk - 4
(75. Mierzejewski) - b.o
Pawlusiński - 5
Kłus - 5 - generalnie Kłus z Baranem nie zdominowali Piasta w środku pola...chaos i tyle.
Baran - 5
Moskała - 2 - dosłownie nic chłopakowi nie wychodzi...
(46. Sasin) - 7 - z ŁKS pierwsza 11-a na bank.
Ślusarski - 9 - Dzięki Professore ,że nie pożałował dużej kasy na Bartka...bez niego byłby dźiś jeden wielki płacz...
(87. Klich) - b.o
Misan -4
Cabaj - 5
Nie miał za dużo roboty, ale ta jedna interwencja jedną ręką, kiedy prawie minął się z piłką pachniała Cabajadą na kilometr
Kulig - 5
Stać go na więcej, co prawda próbował coś z ofensywie, ale te dośrodkowania to dramat
Karwan - 4
Niepewny, z reguły źle ustawiony
Tupalski - 5
Tu mam problem, bo on grał znacznie pewniej i lepiej niż Karwan, ale akurat to jemu przytrafił się koszmarny błąd, który mógł i powinien zakończyć się stratą dwóch punktów
Wasiluk - 1
Niestety nie da sie zaprzeczyć oczywistym faktom, nazwijmy rzeczy po imieniu - temu gościowi po prostu piłka przeszkadza, on ma technikę na poziomie A-klasy - i to nei jest żadna przesada. Co gorsza, nie nadrabia tego też żadną walką, porusza się po boisku z gracją słonia, a sytuacja, w której zamiast biec do piłki, która była w jego zasięgu, pozwolił jej wylecieć na aut i jeszcze zaczął z pretensjami machać rękami do kolegów to najlepsze podsumowanie "gry" tego komediowego "piłkarza" w dzisiejszym meczu
(75. Mierzejewski) -b.o.
Bez oceny, bo krótko, ale o niebo lepiej od Wasiluka. Pewnie w destrukcji, bardzo waleczny, próbował też grać do przodu. Teraz widzę, że on jest przede wszystkim obrońcą i prawdopodobnie to, że się marnował jako piłkarz wynika z tego, że ze wszystkich jego dotychczasowych trenerów tylko Smuda widział w nim obrońcę a nie napastnika (którym nie jest)
Pawlusiński - 6
Miał kilka zagrań udanych, kilka nieudanych, ale bardzo dużo próbował, o dziwo nie padł kondycyjnie w II połowie (jak to zwykle z Plastkiem bywało), aktywny, widoczny.
Kłus - 3
Fatalnie - głównie srtaty, nieudane, chaotyczne zagrania, nic mu nie wychodziło. Chyba nigdy za czasów gry w Pasach nie był w tak słabej formie.
Baran - 6
Początek miał słaby i chaotyczny, ale im dalej w las, tym lepiej. Zwłaszcza w II połowie grał bardzo poprawnie w destrukcji i miał kilka ciekawych zagrań w ofensywie.
Moskała - 2
Nie daję "1", bo w przeciwieństwie do Wasiluka próbował, walczył. Tyle tylko, że efekt był żaden. Moskit jest w katastrofalnej formie...
(46. Sasin) - 7
Dał świetną zmianę, bardzo dynamiczny, przebojowy, nie ma dla niego starconych piłek, jednocześnie podejmuje ryzyko, nie spowalnia akcji - dlatego znalazł nić porozumienia ze "Ślusarzem". Będziemy mieli z niego pociechę.
Ślusarski - 8
Wszystko już zostąło powiedziane. Profesjonalista pełną gębą, zawodnik "z innej planety", jak na naszych kopaczy. Nie dość, że bardzo dobry technicznie, twardo trzymający się na nogach, dynamiczny, szukający nietypowych rozwiązań, szukający gry, świetnie grający bez piłki, świetnie grający głową, to jeszcze ustawiał kolegów, cofął się do pomocy, a w końcówce nawet do obrony, wszędzie go było pełno
Nie chcę Bartka zagłaskać, dlatego tylko 8, bo miał też parę nieudanych zagrań, i mimo - że był dzisiaj bohaterem, to jestem przekonany, że stać go jeszcze na dużo więcej
Misan - 5
Wbrew temu, co piszą niektórzy, pozytywnie odbieram jego występ bo po pierwsze baardzo się starał, a po drugie obok kilku baboli (niestety dwie spartolone świetne okazje) miał parę naprawdę fajnych zagrań.
Pamiętajmy, że jemu brakuje doświadczenia, gdyż nigdy nie grął wyżej niż w 3 lidze i to było widać - parę razy widać było w jego poczynaniach nerwy. Jak nabierze doświadczenia, moga być z niego ludzie. Wolę jego niż "primadonnę" Witkowskiego.
(87. Klich) - b.o
Cabaj - 7 - czyste konto i jedna cabajada lajtowa
Kulig - 5 - za dużo strat, za mało pomyślunku
Karwan - 5 - ehhh
Tupalski - 4 - gdyby nie to, że oddał piłę drewniakowi byłoby 1:1
Wasiluk - 4 - nie odnalazł się
(75. Mierzejewski) - 5 - zrobił wejściem nieco wiatru
Pawlusiński - 6 -gdyby ten strzał wszedł...
Kłus - 5 - nic specjalnego
Baran - 7 - dziękujmy, że go mamy, choć nie bezbłędnie
Moskała - 3 - pomyłka, jedno przypadkowe przejście tego nie zmieni
(46. Sasin) - 7 - będzie z niego pociecha, przy Moskale to Bóg piłki
Ślusarski - 8 - czekałem długo na takiego zawodnika, trochę spuchł, ale każdą główkę wygra
Misan - 6 - obiecująco, choć w pewnych momentach się gubi
(87. Klich) - bo
ogólnie nowi zagrali lepiej niż "starzy"
Cabaj - 6
Kulig - 6
Karwan - 5
Tupalski - 6
Wasiluk -6
(75. Mierzejewski) -
Pawlusiński - 5
Kłus - 5
Baran - 5
Moskała - 2
(46. Sasin) - 7
Ślusarski - 7
Misan - 6
Cabaj - 6
Kulig - 5
Karwan - 4
Tupalski - 4
Wasiluk - 3
(75. Mierzejewski) - b.o.
Pawlusiński - 4
Kłus - 5
Baran - 6
Moskała - 2
(46. Sasin) - 7
Ślusarski - 8
Misan - 5
(87. Klich) - b.o.
Cabaj - 6 - w 2 połowie kilka nerwowych zachowań - usprawiedliwia go trochę prażące w oczy słońce
Kulig - 5
Karwan - 5
Tupalski - 6
Wasiluk - 4
(75. Mierzejewski) - bo
Pawlusiński - 6
Kłus - 5
Baran - 7
Moskała - 3
(46. Sasin) - 7
Ślusarski - 8 - dawno nie było w Cracovii napastnika z takim doświadczeniem - jego ogranie widać w każdym elemencie, no i to zaangażowanie w uprzykrzaniu życia obrońcom przy wyprowadzaniu piłki z własnej połowy!
Misan - 6 - to on zainicjował bramkową akcję i podał Sasinowi - bramka trójki nowych graczy
(87. Klich) - b.o.
Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej, bo było ogólnie bardzo dużo chaosu i niezrozumiałej nerwowości. Wróci Nowak - brakuje nadal rozgrywającego !!! Paulihno?
Cabaj - 7
Kulig - 6
Karwan - 4
Tupalski - 4
Wasiluk - 2
(75. Mierzejewski) - b.o, ale wrażenie pozytywne
Pawlusiński - 6
Kłus - 5
Baran - 3
Moskała - 2
(46. Sasin) - 8
Ślusarski - 9
Misan - 7
(87. Klich) - b.o
> Cabaj - 6
> Kulig - 5
> Karwan - 4
> Tupalski - 4
> Wasiluk - 5
> (75. Mierzejewski) -tragedia
> Pawlusiński - 6
> Kłus - 5
> Baran - 3
> Moskała - 3
> (46. Sasin) - 7
> Ślusarski - 7
> Misan - 4
> (87. Klich) - b.o
>
>
Cabaj - 6 dwa wielkie nieporozumienia ze stoperami, a mimo to silny punkt drużyny
Kulig - 5 całkiem, całkiem, ale .../
Karwan - 6 podobał mi się szczególnie w pierwszej połwie
Tupalski - 5
Wasiluk - 6 to on zainicjował akcję bramkową!
Klus - 5 poprawnie,
Baran 5 poprawnie (plus to piękne podanie do Pawlusińskiego),
Pawlusiński - 6 dawno nie widziałem go tak walczącego, al do przerwy zbyt dużo nieporadności
Moskala - 1 ambicja to za mało; w sumie mniej niż zero!
Misan - 6 jak na debiut całkiem nieźle, próbuje strzelać
Sasin - 7 dał bardzo dobrą zmianę, dośrodkowane do Ślusarza super!
Ślusarski - 8 - dawno nie było w Cracovii napastnika z takim powerem
(87. Klich) - b.o.
Cabaj - 7 - bez bledow, bez "cabajad", nudzisz Marcin... ;)
Kulig - 6 - dlugimi momentami jak jezdziec bez glowy
Karwan - 7 - mam bardzo podobna ocene dzisiajszej gry Michala co droit au but - kiedy obejrze mecz w calosci w TV to moze zweryfikuje note. Wydawalo mi sie jednak, ze Karwan (zwlaszcza w pierwszej polowie) byl najpewniejszym ogniwem obrony, a co najwazniejsze: bardzo wysoko wychodzil do przerywania akcji przeciwnika, wygrywal prawie wszystkie pojedynki glowkowe i trzykrotnie rozpoczynajac bardzo dobrymi podaniami szybkie akcje ofensywne. Dobrze asekurowal tez kolegow (zwlaszcza Kuliga). W drugiej polowie gral juz troche mniej pewnie (jak cala obrona) troche gorzej, ale moim zdaniem zasluzyl na cieple slowa
Tupalski - 6 - niezle, ale stac go na duzo wiecej
Wasiluk - 4 - szkoda, ze Marek znowu zle zaczal. Trzymam kciuki, tylko jak Ty sie, chlopie, masz wykaraskac z tej lewej obrony, jak defensywny pomocnik i srodkowy obronca to mocno obsadzone pozycje?
(75. Mierzejewski) - bez oceny - jakby gral dwa razy tyle co mu bylo dane, to moze bym mu dal nawet 7. Zaskoczyl mnie bardzo in plus.
Pawlusinski - 6 - no nie jest to jeszcze szczyt formy u Plastika, ale dramatu tez nie bylo
Klus - 5 - kiepski poczatek; no nie byl to powalajacy wystep Darka
Baran - 8 - obok Slusarskiego chyba najlepszy zawodnik na boisku. Coraz wiecej ligowego ogrania i dosiadczenia widac w jego grze. Madrze rozgrywal, umial wymusic faul, reagowal na boiskowe wydarzenia jak prawdziwy kapitan, byl ostoja w srodku pola. Nie moge sie jednakw ciaz przyzwyczaic do tego, ze nie ma u swego boku rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia. Dlatego tez z utesknieniem czekam na Klicha
Moskala - 5 - kolejny z grupy, ktora nie moze uznac tego meczu za udany...
(46. Sasin) - 7 - swietna zmiana, zobaczymy co dalej
Slusarski - 8 - kawal napadziora z niego. International level ;)
Misan - 6 - do international level to mu jeszcze troche brakuje, ale mam nadzieje, ze delikatne oszolomienie ekstraklasa minie i Damian tez pokaze na co go stac
(87. Klich) - bez oceny
Cabaj - 7
Kulig - 5 przeciętnie
Karwan - 4 przegrywał wszystkie pojedynki biegowe, nawet startując z 2 metrową przewagą. Pod koniec bez błędów, ale dlatego, że wszyscy stali w polu karnym, więc nie trzeba było biegać:(
Tupalski - 5 poza jednym koszmarnym błędem poprawnie
Wasiluk - 4, destruktywnie działał na drużynę, jednak parę razy dobrze z przodu
75. Mierzejewski - dobra zmiana, w zasadzie bez strat, agresywnie
Pawlusiński - 6- bezbarwnie, bardzo pilnowany
Kłus - 4 przez niego przegrywaliśmy walkę w środku pola, mnóstwo niecelnych podań, dużo przegranych pojedynków
Baran - 8, najlepszy technicznie na boisku, dobrze kreował grę do przodu, no ale musiał łatać dziury po Kłusie i jeszcze uważać na nieporadność obrońców
Moskała - 2 nerwy go zjadły, odpoczynek od 1 składu konieczny
(46. Sasin) - 7, ważna asysta i jakościowy skok w naszej grze po jego wejściu
Ślusarski - 7 zrobił swoje:) choć wejścia smoka nie było (jeszcze)
Misan - 4 odstaje techniką, może się jeszcze podciągnie, to w końcu debiut w ekstraklasie, ale był do zmiany
(87. Klich) - dobra zmiana, wniósł spokój w histerycznej końcówce
Trener Płatek 3. Wyjściowy skład w co najmniej 40% nie trafiony. Poziom taktyczny - brak poprawy w ataku w stosunku do ery Stefana, ma lepszych graczy, więc jednak coś ustrzeliliśmy. Te wykopy na pałę w ostatnich minutach to jest regres; tylko trochę usprawiedliwia naszych sędzia, który w zasadzie gwizdał faule w proporcji 2/3 dla Piasta, więc rozumiem, że bali się ryzykować starcia w najbliższej okolicy pola karnego.
mimo wszystko gratulacje, ta wygrana jest naszym dużym sukcesem
Cabaj - 7
Kulig - 6
Karwan - 6
Tupalski - 5
Wasiluk - 5 -
(75. Mierzejewski) - 8
Pawlusiński - 6
Kłus - 4
Baran - 4
Moskała - 2
(46. Sasin) - 6
Ślusarski - 8
Misan - 6
(87. Klich) - brak oceny :P
Cabaj - 6
Kulig - 5
Karwan - 3
Tupalski - 5
Wasiluk - 3
(75. Mierzejewski) - 6
Pawlusiński - 6
Kłus - 5
Baran - 4
Moskała - 2
(46. Sasin) - 6
Ślusarski - 8
Misan - 4
(87. Klich) - b.o.
Cabaj - 6
Kulig - 5
Karwan - 6
Tupalski - 6
Wasiluk - 5
(75. Mierzejewski) - 6
Pawlusiński - 6
Kłus - 6
Baran - 6
Moskała - 5
(46. Sasin) - 6
Ślusarski - 8
Misan - 5
(87. Klich) - b.o.
Cabaj -6
Kulig -5
Karwan -5
Tupalski - 4
Wasiluk -3
(75. Mierzejewski) -4
Pawlusiński -4
Kłus - 5
Baran -7
Moskała -3
(46. Sasin) - 6
Ślusarski -8
Misan - 5
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)