Aleks Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Moim zdaniem o pilce wypowiada sie ze znawstwem i
> jest swietnie zorientowany w srodowisku.
> Wielokrotnie mozna bylo wyczuc w jego komentarzach
> naszych meczow sympatie dla naszej druzyny.
myslałem, że jestem jedyny, który ma takie odczucia.
większość meczów oglądam w Orange i muszę stwierdzić, że bardzo lubię komentarze Iwana.
Iwan ma swoje sympatie i tych których mniej lubi. Mierzej i Polo nie należą do jego ulubieńców.
jest natomiast pod wrażeniem Klicha.
Iwan zjadł na piłce zęby, jakieś pojęcie ma.
nie można mu zarzucić nieobiektywnego podejścia do futbolu.
-
-
Łukasz Mierzejewski - witamy w Cracovii!
Iwan to w tym momencie najlepszy ekspert telewizyjny w polskich telewizjach. Szkoda, że nie biorą go do C+, bo jest dla nich zbyt mało grzeczny. Słucha się go znakomicie, potrafi skrytykować i opowiedzieć smaczną anegdotkę :) Polecam wywiad w nowym Magazynie Futbol (dla empikowców - do góry nogami od tyłu:) )
15 dni później
- Jeszcze będę próbował różnych rozwiązań. Jeszcze was zaskoczę - zapowiada "Franz" i uchyla rąbka tajemnicy. - Chcę przetestować na środku obrony Łukasza Mierzejewskiego. Czuję, że to może być dobry strzał.
Mierzejewski zaczynał karierę jako napastnik, potem stał się bocznym obrońcą. Obecnie występuje w najsłabszej drużynie Ekstraklasy - Cracovii Kraków. Przestawienie go na środek obrony wydaje się być szaleńczym pomysłem, ale Smuda jest pewny swego.
- Pamiętam, jak po gierkach treningowych przychodził do mnie Arboleda i mówił: "Trenerze, ten Mierzejewski jest nie do przejścia" - wspomina "Franz" okres, gdy pracował w Zagłębiu Lubin. - Kiedyś zrobiłem z niego bocznego obrońcę, to teraz sprawdzę go na stoperze, choć nie twierdzę, że to rozwiąże nam wszystkie problemy - mówi "Przeglądowi Sportowemu".
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Szalenczy-pomysl-Franciszka-Smudy,wid,12805110,wiadomosc.html
moze Franz chce nam zrobic przysługe? jesli sie sprawdzi to bedzie w koncu stoper ;]
Ale jednego (jedynego) bocznego mniej.
właśnie czytałem to w PS.Jestem ZA. To jedyny człowiek z defensywy do którego nigdy nic nie miałem!
Gdzie jest Mierzej? Czemu znów nie ma go w kadrze?
O kontuzji nikt nie mówi, więc to mogą być problemy natury dyscyplinarnej???????????
Wg Andrzeja Stanowskiego (Dziennik Polski) odnowiła się Łukaszowi kontuzja kostki i nie zagra do końca sezonu. Potrzebna będzie operacja :(
Nie do końca sezonu, a do końca rundy. 1,5 miesiąca - 2 miesiące.
AS napisał, że do końca sezonu ale jeżeli to tylko do końca rundy to mimo wszystko należy się cieszyć
Jeżeli jest z czego się cieszyć.....niestety ,pewny obrońca wypada znów po za skład...przy tak ważnych meczach o wszystko....
Łukasz wracaj do zdrowia!
Szkoda, w naszej sytuacji kadrowej, zwłaszcza w obronie jest to bardzo przykra wiadomość.
Nigdy nie byłem przekonany do gry Łukasza, dla mnie to baaardzo przeciętny obrońca. Zdrowia życzę i aby mnie kiedyś do siebie przekonał...
20 dni później
Łukasz Mierzejewski po operacji
Prawy obrońca Cracovii i występujący po drugiej stronie defensywy w reprezentacji Polski Łukasz Mierzejewski wczoraj wieczorem w Poznaniu przeszedł zabieg stawu skokowego.
Pierwotnie operacja miała się odbyć w piątek. - Rzeczywiście, nastawiałem się na zeszły tydzień, ale zostałem poinformowany o przełożeniu terminu, bo lekarzowi wyskoczyła pilna sprawa. Nie mam jednak pretensji do pana Marcina Domżalskiego, bo różne przypadki chodzą po ludziach, więc podszedłem do sprawy ze zrozumieniem.
- U pacjenta wystąpił ucisk górnej ostrogi piętowej na ścięgno Achillesa. U wyczynowych sportowców to zdarza się bardzo często. Choroba spowodowana jest przeciążeniem stawów skokowych, dlatego należy usunąć taki "konflikt", czyli odbarczyć ścięgno Achillesa. Rehabilitacja powinna potrwać od sześciu do ośmiu tygodni. Po tym czasie pacjent będzie gotowy do treningów - komentuje Domżalski.
Źródło: Dziennik Polski
KILKA TYGODNI PRZERWY MIERZEJEWSKIEGO
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132006&temat=91882&nr_str=1
38 dni później
[url=http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Podsumowanie-pilkarskiej-jesieni-w-ekstraklasie,artykul,95898,1,922.html][sports.pl][/url]
Link do podsumowania jesieni ale ciekawsze są słowa Smudy:
"Na lewej obronie widziałbym Łukasza Mierzejewskiego, ale... muszę się zgodzić z waszym wyborem, bo często nękały go kontuzje i mało grał. Jest to jednak bardzo solidny piłkarz."
Łukasz jest w odczuciu selekcjonera jednym z najbardziej nie docenianych piłkarzy w Ekstraklasie.
F.Smuda- "Skoro nawet Arboleda twierdzi, że z piłką przy nodze właściwie nie sposób przejść obrońcy Cracovii,to ja ...też raczej nie mylę się w swej ocenie! Być może już w najbliższym meczu w ligowym składzie,z Mołdawią,sprawdze Łukasza na pozycjii stopera.Bo intuicja mi podpowiada,że może być alternatywą,także na tej pozycjii"
Mierzejewski w formie jest naprawde silnym punktem Cracovii.Jest dobry technicznie,nie wypieprza piłek na pałe i ciężko go przejść.Zycze Ci Łukasz dużo zdrowia w 2011 roku,pokaż na co Cie stać.Wszystkiego Najlepszego
Wracaj do zdrowia, czekamy !!
Tak a propos, jak tam jego zdrowie?
Kiedy wraca?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)