Cholera, faktycznie :D człowiek tak się przyzwyczaił do tych osobistych porażek że już sukcesów nie pamięta :D
-
-
Górnik Zabrze vs. CRACOVIA 16.11 godz. 16:45 TYLKO PIŁKA!!!
Bardzo fajny choć króciutki felieton redaktora Kozioła był w Kronice Sportowej na TVKraków.Dosadnie opisujący dotychczasowe ruchy profesora Filipiaka:D
Zadziwiające jest że wszyscy o tym wiedzieli tylko On Prezes NIE!!!
Być prezesem to nie jest małe piwo trza nim BYĆ!!!
Wyjazd i doping sezonu!!! Kto nie był niech żałuje,bo rzadko się zdarza,żeby 300-400 osób dopingowało na równi z ponad 10 tys miejscowych a czasem ich przekrzykiwała! Atmosfera przed,w trakcie i po meczu rewelacyjna!!!
Szacunek dla Paszczaka- "Jesteśmy zajebiści!!!" :D
Ufff :).... Ogromna ulga, mile zaskoczenie (mimo wszystko:)) i wielka radosc!!!:):):)
Zwyciestwo w najbardziej odpowiednim momencie. Oby stalo sie zaczatkiem "nowej" druzyny i jej dobrych wynikow.
Gratulacje dla trenera i zawodnikow!
rozrabiaka-z tym na rowni z Gornikiem to lekka przesada ale takiego dopingu na wyjezdzie to nie pamietam.... :D
i faktycznie jestesmy zajebiści....:D
No może mnie poniosło ;) Ale nie pamiętam takiego dopingu na żadnym wyjeździe :)
p.s. I tak przód autobusu był głośniejszy Biały Misiu ;) hahahahahahahaha
Panowie Panowie Tu dopingu nie rozpatrujemy ;), wracając do piłki moge powiedzieć to co mówiłem po meczy z Bełchatowem, piłkarze zaczyna myśleć podczas grania, zaczynaja grac pewnymi schematami rozgrywania, caraz milej oglada sie gre, która nie poelga na zasadzie kopnij biegnij, cieszy fakt że wytrzymali psychicznie to spotkanie które wbrew pozorom było trudniejsze niż gra z druzyna z poczatku tabeli. Jednym słowem oby tak dalej ;)
To prawda przyjemnie się oglądało jak zawodnicy nie wykopują piłki na oślep.
Widać że schematy taktyczne zaczynają działać.BRAWO.
Widać że te chłopaki nie potrzebowali "nauczyciela" tylko TRENERA, który im powie kawa na ławę, ale nie będzie MĘDRKIEM.
Już się TRENER PŁATEK w naszych annałach ZŁOTYMI GŁOSKAMI WPISAŁ, Zabrzanin przełamał klątwę Górnika.
A do tego chłopy super zagęszczali środek pola, naprawdę super się to oglądało.
Piękne crossoowe długie podania w tempo.
Dobrze wykonana robota, bez fajerwerków ale pewna wygrana.
BRAWO!!!
Jestem dziś BARDZO ZADOWOLONY :)
i jeszcze jedna rzecz: OGRALISMY KASPERCZAKA - hehehe
XD tu nie trzeba nic komentowac.
jedynie mam pretensje do dudzica troche.nie powinien sie podpalac i wiecej myslec podczas gry. (zawsze krytyka jakas musi byc;) )
Qsper: ale w tej grze o to chodzi: kopnij i biegnij!!!! tylko kopniecie musi miec sens;) najbardziej wk..jak ktos kopnie z sensem a potem nie pobiegnie:P
dawno sie tak nie cieszylem! to zwyciestwo bylo nam BARDZO potrzebne. strasznie zaluje, ze zdrowie nie pozwala mi na wyjazdy listopadowe:/
a Hajto jest nienormalny. najbardziej wkurza to, ze sedziowie go oszczedzaja. Wasiluk dostal kartke od razu, a Hajto musial sie napracowac na taka. gosc jest chamem i prymitywem boiskowym. szkoda ze mu Kłus albo Tupal nie pokazali gdzie jego miejsce(bo to chyba najwieksze charpagony w naszej DRUZYNIE!!!!!)
HEJ PASY GOL!!!!!!!
Gratulacje!!! :) Najważniejsze że w końcu się przełamaliście, i opuściliście ostatnie miejsce w tabeli oraz odczarowaliście stadion w Zabrzu. Dziś na Bułgarskiej również duża radość kiedy spiker ogłosił że w Waszym meczu jest 2:0 dla Cracovii :) Może w końcu Pasy wyjdą na prostą, przy nowym trenerze. Ale za tydzień nie liczcie że będzie łatwo, potrzebujemy 3 punktów :)
Cracovia-Arka-Lech :)
szanowny Macieju z Bratniego Poznania. Wiem, że potrzebujecie punktów, ale...
... Pan Smuda jest nam winien (co najmniej) 1 punkt, który dostał od nas w prezencie na zakończenie sezonu 2005/06 ;), bo mu był potrzebny. :P
Gdybym miał 100-procentową pewność, że mistrza Polski zapewnicie sobie w [b]przedostatniej[/b] kolejce sezonu, to bym wam tych punktów w sobotę nie żałował. Niestety - nie mam takiej pewności, od czasu gdy wzbogaciliście w punkty jednego z naszych rywali w walce o utrzymanie...
Gdyby "bylo grane" na starych ukladach, to ten punkt bylby pewny:)
No i co, nie mowilem, ze za wczesnie na histerie ;)
Mamy NAPRAWDE DOBREGO TRENERA, ktory jeszcze wiele przyjemnych niespodzianek kibicom Pasow zapewni.
Aczkolwiek dla mnie ten wynik nie jest niezpodzianka. Pilka nozna to nie jest sport, w ktorym wszystko zalezy od szczescia - jak utrzymywal poprzednik trenera Platka, Wielki Nauczyciel Majewski. Jesli od dwoch tygodni widze, co ten facet robi na treningach to wiem, ze taka praca dac musi wlasnie takie rezultaty jak pierwsza w historii ligowa wygrana w Zabrzu. Kazdy kto byl na Gorniku chyba juz nie ma watpliwosci, ze to nie pilkarze byli problemem Cracovii, tylko jej byly juz, na szczescie, "pseudo-trener".
Pomimo, ze Gornik zaprezentowal sie naprawde slabo, to jednak nie gorzej niz Odra Wodzislaw w ostatnim meczu na naszym stadionie. Roznica polegala na tym, ze mysmy zagrali o niebo lepiej, siedlismy na nich, bylismy bardzo dobrze zorganizowani taktycznie i trzymalismy sie swoich zalozen. Nie bylo na boisku zawodnika, ktory chocby przez moment mial watpliwosci w ktorym miejscu ma sie znajdowac w danej chwili.
Pawka pokazal dzisiaj klase, rozgrywal, strzelal - wszedzie go bylo pelno. Tak samo Wiciu, Moskit i Darek Pawlusinski wykonali wspaniala robote. Marek Wasiluk, Darek Klus i Piotrek Polczak: znakomicie, mnostwo przechytow, swietne "czytanie gry", dobra gra w powietrzu. Tupal tez bardzo dobrze. Nawet Slawek Szeliga, mimo ze byl najslabszym ogniwem, zaangazowaniem nikomu w druzynie nie ustepowal.
Podsumowujac: tak, wlasnie tak, jestesmy na dobrej drodze. Nasz "silnik" wlasnie zaskoczyl. W obecnej sytuacji realna zdobycz punktowa na jaka mozna liczyc do konca rundy to jeszcze kolejne 6-7 punktow.
PS: Hajto faktycznie powinien wyleciec za ten faul na Kuligu... Druga zolta sie nalezala...
hehe
Wkoncu mamy TRENERA a nie doktora lub jakiegos tam marnego wuefiste...:)
teraz bedzie tylko lepiej naprawde! widzieliscie ta radosci na twarzach pilkarzy ? albo jak sie chlopaki cieszyli w szatni ! tego bylo nam trzeba! teraz wiem ze sie odblokowali i musi byc juz tylko lepiej! Leech ma pecha ze trafil na nas wlasnie teraz
Rozrabiaka, raczej... jedwabiści!
Poczekajcie na fotogalerie i zobaczcie jakie miny mieli Nasi kopacze wychodząc na boisko. Nawet Wiśnia by się przestraszył.
Najbardziej cieszył mnie widok z naszej szatni po meczu. Przemek Kulig niezły wokal, a mówicie, że nie mamy przywódcy.
Poza tym radość chłopaków i gratki dla każdego z osobna od trenera świadczą o tym, że trauma pomajewska odeszła wraz ze skarbonką.
Jeżeli chodzi o grę, to stwarzaliśmy wreszcie sytuacje. Kilka z nich po katastrofalnych błędach żaboli, kiedy postawili wszystko na jedną kartę, ale przy poprzednim trenerze po strzeleniu bramki na wyjeździe następna akcja ofensywna zawiązywała się zazwyczaj w kolejnym meczu u siebie.
Po raz trzeci w tym sezonie obejrzałem podsumowania kolejki na wszystkich możliwych stacjach. Majewski zafundował mi najdłuższy atak piłkowstrętu w życiu. Oby Płatini mnie wyleczył na dobre.
depesz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W obecnej
> sytuacji realna zdobycz punktowa na jaka mozna
> liczyc do konca rundy to jeszcze kolejne 6-7
> punktow.
>
Czyli czeka nas cud? 8-) :S
do KOŃCA RUNDY jeden mecz, z Lechem...
dwa następne to już runda wiosenna...
:P
===========
PS. sorry depesz, oczywiście wiem o co chodzi, ale nie mogłem sobie darować
(:D
Gratulacje dla piłkarzy i trenera za zwycięstwo.
Tak jak większość tutaj,pogrzebała szanse Cracovii na utrzymanie się w Ekstralidze po wcześniejszych meczach, tak teraz znowu większość popadła w euforię po jednym wygranym meczu.
Na oceny,zarówno trenera jak i zawodników, przyjdzie czas po zakończeniu sezonu w którym koniecznie jeszcze trzeba zdobyć minimum 19 punktów.
I to jest cel nadrzędny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)