Nie jestem historykiem takim jak FortArt wiec nie bede strzelal datami i meczami. Tak wysoka frekwencja bywala na meczach derbowych z Cracovia, z Wisla, na waznych meczach jak np. o awans do pierwszej ligi z ŁKSem itp. Nie wiem co w tym takiego dziwnego, zreszta TD ktory lepiej pamieta tamte czasy pisal wyzej ze wowczas wszedzie w Polsce byla wieksza widownia.
A tak w ogole to niektorzy z was zachowuja sie jak kibice Wisly jakis czas temu, za wszelka cene chcecie udowodnic,ze jestesmy malym nikomu niepotrzebnym klubem, 'klubem dzielnicowym', przychodzi nas po 300 osob i w ogole to nas nie ma :D. Czy wam sie to podoba czy nie bylismy jestesmy bedziemy.
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
fanfan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chłopaki z Cracovii piszecie ze nas chodzi po 500
> osób na mecze,a ilu was chodziło na 3
> ligę?300(słownie trzysta osób)Zresztą w ciągu
Rozumiem ,że tą bzdurę czerpiesz z tego forum...;)
Owszem były takie ze dwa mecze. Generalnie zwykle chodziło między 1000 a 2000 w porywach do 3000.
> ostatnich 2 sezonów to nie pamiętam żeby przy
> Kałuży było więcej niż 3000 osób.Taką
no ciekawe bo ja pamietam około 6000. Ale tak czy inaczej faktycznie zarząd prowadził świadomą trwającą ponad dwa lata kampanię zmniejszenia liczby kibiców na Kałuży...
> frekwencje w extraklasie mielibysmy bez
> problemu.
Nie mielibyście. Owszem ustabilizowalibyście się na wyższym poziomie. Ale nie zmienicie faktu ,że -z całym szacunkiem- pomimo wielu sezonów w lidze , pomimno startu w UEFA i 3-ego miejsca HKS pozostał klubem dzielnicowym.
i takim pozostanie na zawsze
amen
Troche się zapędziłem,sprawdziłem waszą frekwencję z zeszłego sezonu i wynosi ona 3100 widzów na mecz.Rewelacji nie ma,więc przestańcie już jezdzic po Hutniku i zajmijcie się sobą.My damy sobie radę bez waszego oświetlenia i starych krzesełek.
Fanfanie- a wziąłeś pod uwagę, że np. w rundzie jesiennej poprzedniego sezonu wstęp na mecze podwyższonego ryzyka mieli tylko karnetowicze?
dobrze.ale tak czy inaczej frekwencja nawet na meczach ze zgodami czyli Lechem i Koroną wynosiła tylko 4.500
gadacie glupoty ,mowie do Hutnikow
mamy frekwencje na 3 miejscu w krk i nawet w razie awansu do 2 czy moze do 1 ligi (po moim trupie) tak tez pozostanie
wystarczy spojrzec na 90 minut tam to dokladnie widac ile chodzilo na mecz Hutnika ludzi
Faktem pozostanie ze w czasach kiedy Cracovia sie blakala w tym bagnie co my teraz tkwimy bylo podobnie z tym ze Cracovia wyszla a my nigdy nie , dlaczego kazdy wie
pzdr
W pakiecie do krzesełek damy Wam Prezesa Tabisza. Ciekawe czy 500 utrzymacie wtedy.
nie mowię że na Hutnika bedzie chodziło wiecej ludzi niz na Cracovie,bo nie ma takiej opcji.Tylko po co niektórzy tutaj porównuja Hutnika do jakichś Wróblowianek???Mamy swoją bogatą historie i nikt nam tego nie odbierze.
fanfan.
na meczu [b]czwartej[/b] ligi w 1974 Cracovia - Wawel było 7,000 osób, na meczu (też w LO, w tym samym sezonie) Cracovia - Unia Oświęcim: 5,000. Na meczu o wejście do II ligi: Cracovia - Lublinianka było 32 tysiące. W tym samym czasie na drugoligowego Hutnika w porywach chodziło tysiąc. a te "mityczne 300" to jak Ci Khalid wytłumaczył jedna z legend Cracovii.
więc jak nie wiesz to nie pisz bzdur
jak nie znacie historii swojego klubu to nie piszcie bzdur!Sezon 2001/2002:
1.Cracovia 2-1 Pogoń Staszów (400)
Wacek 78, Hermaniuk 82 - Iwanicki 26
2.Cracovia 2-1 Korona Kielce (700)
K.Hajduk 43, Duda 69 - Salwa 48
3.Cracovia 2-0 Łada Biłgoraj (400)
Ziółkowski 42, Bania 67
4.Cracovia 0-0 LKS Niedźwiedź 9 kwietnia (500)
5.Cracovia 0-2 Pogoń Leżajsk (550)
Karasiński 23, 85
6.Cracovia 0-0 Polonia Przemyśl (400)
7.Cracovia 0-1 Sandecja Nowy Sącz (400)
Policht 52 (k)
Macie,kibice sukcesu,chcecie więcej???
bzdury z netu ściągnąć (i chwalić się swoją wiedzą) może każdy. Zwłaszcza z portaliku współprowadzonego przez przeżuta Macieja K.
ja, w odróżnieniu od ciebie fanfanku tulipanku byłem na tych meczach (i w 1974 i w 2001/02)
wikipasy.pl to ten portalik???są dziesiątki spotkań Cracovii gdzie nie było nawet 1000 widzów.Więc zamknijcie juz ten temat i szukajcie sobie stadionu na którym będziecie grać.
garry:
Co do frekwencji na meczach: Jeżeli uda się znaleźć stronę, gdzie będzie podana oficjalna frekwencja na stadionach w I lidze z sezonu 91/92, to na pewno znajdziesz tam Hutnika ze śrerdnią powyżej 6 tys. Pamiętam to dokładnie. W sezonie po awansie do ekstraklasy Hutnik miał drugą w kraju średnią na swoim stadionie. To już pyło parę lat temu, ale mógłbym się założyć o większą kwotę, że średnia była wyższa niż te 6 tys. o których wspominasz. Wyższą frekwencję miała wtedy jedynie Wisła Kraków. Pamiętam to bardzo dokładnie.Kolejne sezony to już oczywiście niższa frekwencja, ale 4-5 tys. ludzi na meczu było, przy atrakcyjnym rywalu, nie aż tak rzadkim zjawiskiem. Myślę, że wtedy średnia oscylowała ok. 2,5-3 tys.
niestety musze sie zgodzic z przedmowca, rekord to chyba max 100 osob na mezu ostatniej kolejki 3 ligi z Unia Tarnow o nic (1-0 dla nas chyba, bramka Owca, caly JEDEN rezerwowy Bartus)
też. To są dane przepisane z "obiektywnej krakowskiej prasy" ;), która regularnie zaniża nam frekwencję, wyrównując "z drugiej strony". Redaktorów portali internetowych (nieważne kak zwał) w 2001 na meczach Cracovii nie widziałem, więc nie mogą znać frekwencji z autopsji. Co więcej - redaktorów papierowych gazet też rzadko się widywało. Sprawozdanie z meczów Cracovii pisali na podstawie relacji telefonicznej tego, który akurat się zabłąkał na stadion.
A jakbyś był sprytny to byś jako swój "argument" podał pewien mecz z następnego sezonu, gdzie było 112 osób (sam z nudów liczyłem). Mecz o pietruszkę, w potwornej ulewie.
Bo i taka frekwencja się zdarzyła, nie przeczę. Ale nie jest to - jak napisałeś na podstawie bzdur z netu - regułą.
nie musimy szukać stadionu. Już go mamy. Bez względu na to ile fanfanów przeciwko temu zaprotestuje. Bo może z samą Cracovią byście wygrakli, ale tym razem "za nami" stoi ktoś, kto ma o wiele większe plecy :P
EDIT:
to "też" jest oczywiście odpowiedzią na pytanie fanfana (bo w środek się jeden kibic hokeja zaplątał ;)
dobra,koniec dyskusji.Jakis czas temu mieliscie tak jak my teraz kiepska frekwencje.teraz jestescie na sredniej fali,ale co sie stanie jak p.Filipiakowi znudzi sie futbol?znowu mozecie spasc do 3 ligi i nie bylo by wam milo,jakby ktos wam cisnał.pamietajcie,fortuna kołem się toczy...
Najpierw rada dla Nieznanego... pójdź w ślady FortArta, i rób skany czy zdjęcia tylko z jednego, jedynego dawnego tytułu prasowego "Głos Nowej Huty"
Fanfan... dzieciaku... nie obrażaj się na sformułowanie :klub dzielnicowy"... to doprawdy nic złego. Są kluby "dzielnicowe"m jak dla Kazimierza jest Nadwiślan (mający w sumie więcej tytułów MP niż Hutnik), Dąbski, Dębnicki, Clepardia i wiele, wiele innych; sukcesy Hutnika brały się w przeszłości ze wspomnianego przeze mnie już wielkiego patronatu HiL-u. HiL przeszedł do historii, a mimo wielkich starań, jakoś nowych sponsorów czy chcących objąć współudział w Hutniku ani widu ani słychu.
Cracovię uratowali po pierwsze Kibice. Od Łowców poprzez Basztową po G100. I był to wysiłek wspólny wszystkich: od hoolsów po pikników, od chłopaka po podstawówce po profesurę, inteligencję i biznesmenów (malutkich, mniejszych i większych). U was niestety macie tylko do dyspozycji niedobitki hoolsów i kilku "starszych panów", pamiętających wspaniałe lata HiL-u. A to, na odbudowę troszkę za mało. Smutne ale prawdziwe...
PS. A przyjście tzw. "Filipiaka" było tylko i wyłącznie zwieńczeniem wcześniejszych działań, gdyby nie wspomniane wyżej wydarzenia i ludzie... to zapewne by i jego nie było.
W sezonie po awansie Hutnika do ekstraklasy (91/92) miał on drugą w kraju, po Wiśle, średnią frekwencję na swoim stadionie. Wystrczy sięgnąć do jakiegoś oficjalnego źródła.
do fanfan:
Skoro juz podałeś naszą frekwencję z sezonu 2001/2002 to trzeba było dla porównania napisac o frekwencji Hutnika z tego samego sezonu, która była porównywalna, z tymże Hutnik grał wtedy o jedną ligę wyżej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)