podejrze3wam, że raczej "gra" Kamila w Pucharze Ekstraklasy z Piastem, a nie kontuzja
-
-
Polonia Warszawa - Cracovia (Tylko Piłka) piątek 20-00
a mi sie Moskała w tym meczu podobal musze przyznac, znaczy jego gra :D zagral przyzwoicie.. mam wrazenie ze wiekszosc forumowiczów przez to iz jest do niego zle nastawiona nie zauwaza jego dobrej gry a widzi tylko te negatywne elementy
Masz rację Asi@. Moskała zagrał ostatnio kilka fatalnych meczów, ale widać, że przerwa w grze (i treningach pod wybitnym okiem (*) ;)) bardzo dobrze mu zrobiła.
------
(*) chodziło mi oczywiście o Wybitne Oko Nauczyciela. Skojarzenia z (prawie) wybitym okiem Tomka dsą nie na miejscu)
por supuesto !! ostatnio nie gral najlepiej , mówiąc delikatnie... no ale mimo iz wczoraj zagral moze nie wspaniale ale poprawnie... no ale wiekszosc i tak go krytykuje bo jest do niego uprzedzona i zle nastawiona wobec jego wystepow !! :)
Wiekszośc ocenia wystep bez uprzedzeń.Jaki koń jest kazdy widzi.
Ja juz kiedyś pisałem że Moskała dla mnie może grać w pierwszym składzie bo asysty ma niezłe tylko w pomocy!!!
Może by tak Szeligę na prawej zamienić na M
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zacny Vojnarze,
>
> zważ na to, że Lech nie kupił nienależnego
> awansu od Amiki. Oba zespoły grały na tym samym
> poziomie.
>
> Jakby Wojciechowski kupił zawodników i chcąc
> zachować nazwę grał na tym poziomie ligowym, co
> zespół dający nazwę - to z etycznego punktu
> widzenia byłoby OK.
>
> a tak nie jest. Może jestem ciumok, ale honor dla
> mnie jest ważniejszą sprawą niż liderowanie na
> cudzej licencji.
>
> Boli mnie to tym bardziej, bo pamiętam czasy, gdy
> ś.p. Polonia Warszawa (R.I.P. lipiec 2008) była
> naszą jedyną zgodą, a i w stolicy mam wielu
> przyjaciół (i bynajmniej nie łaziebnych -
> łazienkowych)
>
> pozdrawiam, ciumok
>
> PS: oczywiście jest to moja indywidualna opinia.
> Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się nią
> urażony. Nie będę namawiać do zrywania zgody.
> Nie będę gwizdać na piłkarzy grających w
> czarnych koszulach. Nie będę kończył
> warszawskich znajomości.
>
> Ale - tak mnie wychowano, że nie potrafię
> inaczej. Nie będę "grzebać przy zgodzie", choć
> dla mnie ta zgoda wygasła automatycznie w lipcu
> 2008, gdy czarne koszule ubrali zawodnicy
> Groclinu.
>
> możesz odebrać mi miano kibica Cracovii (w innym
> temacie), a ja i tak będę chodzić na Cracovię
>
>
>
> Zmieniany 2 raz/y. Ostatnio 2008-10-18 01:33 przez
> nurek.
hmm....przykre ze tak piszesz. Jak zapewne wiesz piłka sie zmienia i juz nie graja w zespole Cracovii piłkarze z Krakowa , a w wawa warszawiacy. Również realia biznesu piłkarskiego ulegają zmianie. Jedyna rzecz co pozostała kibicom to tradycja , a ja przenoszą ludzie i miejsce. I zależy tylko od nas z kim i czym będziemy sie utożsamiać.
i co będziemy kultywować w naszych głowach. Jak może wiesz kiedyś za komuny nawet zmieniono nam nazwę na Kolejarz, ale zawsze była to Polonia.
Co do naszej zgody ...hmm...u mnie Cracovia jest w sercu zaraz za Polonia i tak pozostanie , nawet gdyby to Twój klub kupił wszystkie awanse i mistrzostwa oraz zatrudnił piłkarzy wyłącznie z zagranicy. Zawsze pozostanie koronnym klubem Polski razem z Polonia i Pogonia Lwów.
Pozdrawiam Marek
Panie Marek
W Cracovii (obecnej) z Krakowa są: Cabaj, Polczak, Radwański, Nowak. Ponad 1/3 zespołu. Na rezerwie i wśród kontuzjowanych też by się kilku znalazło.
Nie wiem dlaczego do tradycji zaliczasz kupowanie awansu. Cracovia miała taką propozycję, ale wolała sama wyjść z III ligi walką na boisku.
Za komuny zmieniono nazwę wszystkim, na dodatek często bez zgody zarządu.
Tu zmienił nazwę z Groclinu na Polonia Wasz zarząd i nikt go do tego nie zmuszał.
U mnie Polonia była w sercu zawsze najwyżej i właśnie dlatego taki "biznes" mnie zabolał. W tradycji Polonii była zawsze walka z przeciwnościami losu, a nie kupowanie sobie awansu.
Gdybyście kupili Groclin i jako Polonia tymi zawodnikami wywalczyli [b]sportowy[/b] awans do ekstraklasy, nikt by Wam złamanego słowa nie powiedział. A jeśliby próbował w takiej sytuacjoi powiedzieć - pierwdszy bym go zbluzgał.
ale JWP (sorry JWC) Wojciechowskiemu się spieszyło. A Wy go jeszcze usprawiedliwiacie "biznesem". To pogrąża Was jeszcze bardziej w moich oczach.
Polonia pozostanie w moim sercu również (mam wielu przyjaciół u Was - od L. i A. poczynając ;) - ale ta Polonia honorowa z lat 1911-2008, tułająca się wbrew przeciwnościom po obrzeżach polskiej piłki, i wracająca w chwale do I ligi.
Teraz też wróciła. W niesławie, która przylepi się do Was na zawsze.
Jest to moje prywatne zdanie i nikomu nie będę narzucać przyjaźni czy nienawiści. Wiem jednak, że podobnie jak ja myśli wielu kibiców Cracovii, którzy do niedawna mieli Polonię równie głęboko w sercu jak Cracovię.
a że tak już nie jest - to niestety nie moja wina.
również pozdrawiam. I życzę mistrzostwa Polski - pierwszego w historii dla Groclinu.
Nurku, a co myślisz o naszej sekcji hokeja? Zmieniła się jakiś czas temu nazwa na dodatkowy wyraz na początku "Comarch". I to było świadome działanie zarządu, prezesa. Czy nasz Klub utracił tradycję, historie itd?
To samo się tyczy Arki Gdynia. Jeszcze nie dawno mieli Arka Prokom Gdynia, teraz chyba mają Arka Polnord Gdynia.
Może to nie jest najlepszy przykład dlatego, bo nie przyszli nowi zawodnicy itd. ale jednak jakaś część klubu uległa zmianie.
Nurek to jest bzdura co piszesz. Arka kupiła awans do Ekstraklasy. Polonia kupiła awans do Ekstraklasy, tylko że legalnie. Czy przez to nie lubisz też Arki? Lech gra na licencji Amiki. Czy przez to nie lubisz też Lecha? Myślisz jak kibice Wisły, którzy śpiewali do LEcha, że są Amiką.
Nurek proszę odpuść Poloni.
100% poparcia dla Nurka za powyższy post
przezacny Kajaku. Niestety - zbyt bolesny był to dla mnie cios, abym odpuścił. Niemniej obiecuję, że tego tematu nie poruszę więcej na forum (chyba, żeby znów ktoś zarzucił mi, że to jest powód dla którego nie mogę uważać się za kibica Cracovii).
Mnie wychowano tak, że honor jest ważniejszy od kupionego (za pieniądze, czy drogą lizania komuś tyłka)sukcesu. I tej zasadzie będę wierny do śmierci, choć wiele razy przez to już dostałem po nosie.
MichuMP. Na Polonię Hoop Warszawa, czy JWC Polonię Warszawa nie powiedziałem złego słowa. Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy dodatkiem w nazwie, a kupieniem sobie [b]nienależnego[/b] awansu (byłą Polonię wyprzedziły przecież w tabeli Znicz i Podbeskidzie) - to nie mamy o czym dyskutować.
nurek, idąc Twoim tokiem rozumowania powinno się przyznać rację tym, którzy Lecha nazywają Amicą... przecież tak jak Polonia "kupiła" awans do ekstraklasy, tak Lech "kupił" grę w pucharach. Także w tym przypadku twierdzisz że Lech już nie istnieje, a gra pod jego szyldem Amica?
Dajcie spokój Polonii!!!!!!! To cud że jeszcze istnieją po prawie 50 latach komuny!!!!! Nie dość że dostają "po łbie" od od nieprzyjaciół to jeszcze my dolewamy oliwy do ognia. W ekstraklasie gra POLONIA WARSZAWA a nie żaden groclin. Pomagajmy im a nie prowadźmy jałowych dyskusji.
nurku ...
tam gdzie kibice Cracovii tam jest Cracovia ...
tam gdzie kibice Polonii tam jest Polonia ...
i tyle ...
100% poparcia Nurku, nie mam co pisać, a gdyby na miejscu Polonii był np.Śląsk czy Lechia to wszyscy byście tak samo "śpiewali" jak Nurek.
racja po stronie Nurka
"prawda przeciw światu"
Nurek 1906% poparcia. Swiete slowa.
Jest jak wiadomo prawda czasu i prawda ekranu...
Bo kontynuując w tym duchu można by napisac
Wojna wiem co to wojna 17 filmów w końcu o tym zrobiłem...
A co do meritum (choć didaskalia też nie są przypadkowe)
to powiem tak
NA DZISIAJ POLONIA JEST W WARSZAWIE CZYMS NA KSZTAŁT PRZYCZÓŁKA
a dookoła morze karków i innych teddybearsów
W tym sensie dowód na istnienie Polonii w Warszawie można wywieść
z reakcji warszawskich karków na to co wydarzylo sie na Konwiktorskiej
Skoro im gul skacze to mamy dowod na to ze jest to Polonia!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)