Oj, przydało by się więcej takich odśnieżarek w Krakowie , w rejonach przejść dla pieszych chodzi się w błocie po kostki ☹️
-
-
ZIMO WYP.......
348 dni później
Jak tam KruszynaKSC , łopaty naostrzone???
Piękna zima , dzisiaj łopatowanie nr2 . Zapowiadają od popołudnia do jutra rana duże opady , będzie co robić , jednostka treningowa na świeżym powietrzu będzie zaliczona. A wróć jakie świeże, sam wynglem palę:)
Zima to stara wisla
Zima z reymonta jest
Zimę łopatujemy
Zima ten gts
- Edytowany
[quote]#post1596236 ... Jak tam KruszynaKSC , łopaty naostrzone???...[/quote]
Dzis pierwsze łopatowanie o 3.30 🤗 🤗 zaraz drugie 🤗 🤗 🤗 i kolo 20 jeszcze raz 🤗 🤗 🤗
Jutro powtorka z rana cos kolo 4 zeby autem z garazu wyjechac 🤗 🤗 🤗
wstaje bez najmniejszego problemu a nawet z radoscia do lopatowania 🤗 🤗 🤗
aaa i musze pochwalic sluzby rano ok 4.50 jak jechalem do pracy to jedna piaskarka za druga ...
u mnie 3 łopatowanie od wczoraj. za kazdym razem ok 2h. najebało tego białego w sumie juz 25 cm od wczoraj
34 dni później
Ponoć we wtorek rano -17 - 18, a dzisiaj w nocy i jutro białe gówno, jednak wolę upały 😎
Nie wiem dlaczego to zdziwienie że w styczniu jest zimno i pada śnieg
Jak dla mnie może sypać do samej majówki. Oby jak najwięcej. Nic mnie tak nie irytuje, jak utrzymywanie solarek i pługów, które stoją bezczynnie.
Zdziwienie, bo przeciez mamy globalne ocieplenie. Spodziewalem sie ze za kilka lat bede mogl w Parku Jordana zrywac pomarancze z drzew, a tu psikus...
i lodowisko w Parku Jordana będą zwijać w czerwcu jak mrozy ustąpią
[quote]#post1600521 Jak dla mnie może sypać do samej majówki. Oby jak najwięcej. Nic mnie tak nie irytuje, jak utrzymywanie solarek i pługów, które stoją bezczynnie. [/quote]
to masz szczęście u ciebie że sypią solą drogi u mnie żeby posypali to nawet niema co marzyć,a pług przejedzie dopiero gdy samochody mocno ubiją śnieg,wiec na dobrą droge trzeba czekać do odwilży
[quote]#post1600525 [quote]#post1600521 Jak dla mnie może sypać do samej majówki. Oby jak najwięcej. Nic mnie tak nie irytuje, jak utrzymywanie solarek i pługów, które stoją bezczynnie. [/quote]
to masz szczęście u ciebie że sypią solą drogi u mnie żeby posypali to nawet niema co marzyć,a pług przejedzie dopiero gdy samochody mocno ubiją śnieg,wiec na dobrą droge trzeba czekać do odwilży [/quote]
Ale u nas na osiedlu też robiliśmy zrzutkę, żeby przyjechał znajomy ciągnikiem i odśnieżył podczas dużych opadów. Dlatego cieszy mnie, że sprzęt MPO który wszyscy finansujemy z podatków (czy tego chcemy, czy nie), przynajmniej będzie miał zajęcie.
... ale gdy będzie ten sprzęt jeździł to będziesz jeszcze bardziej go finansował 😋
[quote]#post1600519 Nie wiem dlaczego to zdziwienie że w styczniu jest zimno i pada śnieg[/quote]
Czy ja napisałem, że jestem zdziwiony, że będzie mróz i śnieg? Stwierdzam tylko fakt, że tak ma być.
Jednak wolę gorąco, krótkie spodenki, podkoszulek i zimne piwo niż mróz, śnieg, grube spodnie, polary, kurtki puchowe, szaliki, rękawiczki i chu.. wi co jeszcze. A ten temat to zimo wyp... 😉
Ja gorąca też niewole (jak śpiewał Lech Janerka 😋) bo z wiekiem je coraz gorzej znoszę. Latem gdy są upały tęsknię za chłodem tak jak teraz tęsknię za wiosną. Moje ulubione pory roku to wiosna i jesień i temperatura 15-20 stopni.
Polecam południowy Pacyfik, tam jest 12 miesięcy ciepłej wiosny :D.
[quote]#post1600545 Polecam południowy Pacyfik, tam jest 12 miesięcy ciepłej wiosny :D.[/quote]
W Europie bliżej, Wyspy Kanaryjskie, łagodne lato przez cały rok.
Wyspy Kanaryjskie niestety przestają być oazą spokoju. Raczej Maderę proponuję🤣
Poza tym Wyspy Kanaryjskie są w Afryce ;)
Ja dziś rano
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-01/1000008942-jpg-21040871.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)