[quote='BartAcid' pid='1432584' dateline='1590586485']
O ile wiem nie ma takiego programu. Napisz dokładnie co masz za sprzęt to ci może coś pomogę.
[/quote]
a ni ma jakis benchmarkow ktore testuja pc'a i podaja wyniki odnosnie roznych popularnych gierek i ich przewidowanego dzialania?
wieki tego nie uzywalem..
-
-
Gry [PC/Xbox/PS3/Wii]
Zwracam honor, jednak coś takiego mniej więcej jest.
https://www.systemrequirementslab.com/cyri
ale nie w co tylko ty wybierasz z listy i dostajesz wynik. Niestety trzeba jakieś ustrojstwo "detekcyjne" zainstalować.
Lub GforceNow i grasz w co chcesz.
https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/geforce-now-graj-w-prawie-kazda-gre-nawet-na-slabym-sprzecie.html
Miałem kiedyś jakiś taki program ale nie pamiętam nazwy. Z tego co kojarzę dostosowywał też zainstalowane gry do ustawień, które optymalnie działają na danym sprzęcie i to też było od NVIDIA.
Co do wtyczki to chodzi o to żebym podłączył zasilacz od asusa do lapka hp. Model to pavilion dv 9000. Kurde, wystarczyło nie rozpyerdalać ekranu, ale gdybym wiedział, że tak się stanie, to nie rzucałbym padem po tym jak któryś raz z rzędu rozłączyło mi mecz w sezonach w fifie kiedy miałem awansować do 3 ligi, a wcześniej gra wylosowała mi kolesi z 2 :D
Zobacze w poniedzuałek jak wrócę w końcu do pracy czy przypadkiem mi się takowa nie ostała.
Patrzę na allegro i mi wychodzi że ty masz tam małą wtyczkę.
22 dni później
Ciekawostka ze świata gier:
https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/aktualnosci/this-war-of-mine-wejdzie-do-kanonu-lektur-szkolnych-to-pierwsza-taka-inicjatywa-na/tzl2y3z
Swoją drogą gra (tylko minimalnie z braku czasu w nią pograłem, ale z recenzji i z tego co mi się udało zobaczyć) jest niesamowita jeśli chodzi o klimat i rzeczywiście walory edukacyjne, humanistyczne i pokazanie wojny nie od strony lśniących pancerzy czołgów, atrakcyjnych samolotów czy uśmiechniętych żołnierzy, tylko od tej czym jest dla zwykłych cywilów są godne uwagi
Bardzo dobra decyzja i inicjatywa MEN
10 dni później
Witam, Panowie wiecie może czy są prowadzone z Cracovią rozmowy na temat założenia drużyny e-sportowej w PES 2020? Powstaje liga 10 vs 10 i podobno rozmawiają z klubami z ekstraklasy, 1 ligi i niższych, żeby dołączyć do e-ligi w której większość zawodników ma być kibicami danej drużyny :) Jakby ktoś miał namiary na kogoś od kogo mógłbym się dowiedzieć czy są prowadzone rozmowy to byłbym wdzięczny.
88 dni później
W zasadzie tu też można wrzucić, podchodzi pod gry.
[video=facebook]https://www.facebook.com/SlawomirSierakowski1979/videos/1060748917661824/?t=14[/video]
https://www.facebook.com/SlawomirSierakowski1979/videos/1060748917661824/?t=14
6 dni później
po obejrzeniu Last Dance na Netflixie obudzily sie we mnie koszykarskie smaki ;)
nabylem za grosze Nbak 2k16 na Allegro (najlepsza z serii 2k) i zapodaje sobie granko
ciezki orzech do zgryzienia, gra bardzo wymagajaca , sporo sie trzeba nauczyc zeby nawiazac walke powyzej poziomu rookie
moje 'pilkarskie' przyzwyczajenia z fify,pesa niebardzo procentuja, tutaj trzeba cierpliwosci, dokladnosci w rozgrywaniu, szukania otwartych przestrzeni, partnerow no i znajomosci kontrolera
Gra jest wybitna, wprost niesamowite jak oprawa, komentatorka , wywiady, cala atmosfera odzwierciedla klimat koszykarskiego parkietu NBA
gdyby nie to ze czlowiek widzi ze to gra, mozna by pomyslec ze to transmisja i wszystko dzieje sie na zywo
rewelka, polecam
:)
Ja polecam fajna gierke: MEDIEVAL DYNASTY (na PC)
17 dni później
juz niedlugo premiery Xbox Series X oraz Playstation 5
przymierza sie ktos?
Jak zwykle, w naturze gracza, trudno mi nie rozwazac opcji, choc powiem gram ostatnio dosc malo ale uzywam mojego One X sporo do obslugi mediow (NFL tv, NHL tv, Netflix). Obie konsole nadchodza w wersji podstawowej oraz 'light' (Xbox serie S oraz Playstation 5 digital edition), ktore oprocz roznic w specyfikacji (dla xboxa wieksze) wplywajacych na cene nie beda posiadaly czytnika plyt.
Moja przygode z psx zakonczylem na psx 2, dlatego rozwazam psx 5 coby nadbrobic pare tytulow na wylacznosc i powiekszyc moj park mutlimedialny ;)
Xbox One X na razie w zupelnosci daje rade, wiec nie widze potrzeby upgrade'u.
tutaj (ang) porownanie szczegolowe
https://newatlas.com/games/playstation-5-ps5-digital-edition-vs-xbox-series-x-s-specs-comparison/
Ja póki co raczej nowości odpuszczę. Od 5 lat Xboxa używam już tylko do Fify a że od mniej więcej 3 lat gram w nią coraz mniej to nie czuję potrzeby kupna nowej konsoli. Pewnie w przyszłym roku jak znajdę jakąś niezłą promocję to się skuszę tak czy inaczej ale premierę odpuszczam. A którą konsolę wybiorę? Nie miałem Psa od czasów 2 czyli jak zakupiłem pierwszego Xboxa i raczej pozostanę przy amerykańskiej maszynce, zwłaszcza że pady dużo lepiej mi leżą w dłoniach chociaż doceniam tutaj spory progres Psa w ostatnich latach.
czy są tutaj jacyś gracze w PES2021 na PS4?
46 dni później
Dobra FM21 jest dostępny na xbox.
Jak to się robi żeby grać? To jakaś czarna magia. Myślałem, że będzie to na płycie i dowidzenia
kupujesz w sklepie online przez interface xboxa, sciagasz i grasz, ale fm na xbox? brrr
moje kompy nie ogarniają już tego tematu hehe to nie te czasy gdy szło na byle czym hehe
czyli co szukam tego w xboxie, kupuję tam, ściągam i gram?
bo tu mam jakiś link
[url]https://www.microsoft.com/pl-pl/p/football-manager-2021-xbox-edition/9p3s3c0whgm9?cid=msft_web_chart&activetab=pivot:overviewtab[/url]
i tam jest instrukcja:
Instalacja
Możesz zainstalować ten produkt na komputerze z systemem Windows 10 oraz uzyskiwać do niego dostęp po nawiązaniu połączenia ze swoim kontem Microsoft. Instalacja wymaga zatwierdzenia przez administratora
ale to też już mi się wydaje zbyt trudne hehe
właśnie się zastanawiam czy da się grać padem w tą grę. a jakąś myszkę czy klawę do xboxa można wpiąć?
Pytanie okołogrowe - czy miałby ktoś pożyczyć na kilka dni kierownicę pod PC?
Noszę się z zakupem, ale chciałem wcześniej spróbować jak się tym jeździ.
- Edytowany
Santo,
jesli chodzi o produkty w sklepie MS to mozna je kupowac zarowno przez przegladarke na PC jak i przez sklep online na ekranie xboxa, jeden kij.
Kupujesz na pc, potem pojawia ci sie przypisany produkt do konta na xboxie jak go odpalisz i albo sam zacznie sciaganie albo musisz tam cos kliknac
jesli chodzi o ten opis to wydawaloby sie ze przy zakupie mozesz odpalac zarowno na pc jak i na xboxie, ale nie jestem pewine - wiem ze MS oferuje u sibie taka opcje dla niektorych gierk (2w1)
Sprobuj padem, chyba da sie myszke podpiac i klawiature ale nigdy tego nie probowalem wiec nic nie doradze
ps. niestety ni mam , @Rock
edit: @Santo ogolnie xboxy obsluguja klawaiture i mysz, ale musisz sprawdzic w sieci czy dana gierka to robi, nie jest to standard
[quote='Rock' pid='1464689' dateline='1607526166']
Pytanie okołogrowe - czy miałby ktoś pożyczyć na kilka dni kierownicę pod PC?
Noszę się z zakupem, ale chciałem wcześniej spróbować jak się tym jeździ.
[/quote]
Ja kiedyś miałem coś Logitecha ale już z Force feedbackiem ale oddałem gdzieś znajomemu co ma małe dzieci.W każdym razie polecam bo jak jedzić to tylko z kierownicą najlepiej w komplecie z dźwignią zmiany biegów.Z tym że lepiej od razu wybrać droższy model wyższej jakości i trwałości. Jak dla minie to albo Logitech albo Thrustmaster.W miarę możliwości finansowych i miejsca to warto rozważyć zakup fotela gamingowego do którego montuje się kierownicę z osprzętem albo w tańszym wariancie : https://allegro.pl/oferta/stojak-do-logitech-drivingforce-g29-ps4-pc-9029082172 . Ja na przykład z powodu szczupłości miejsca myślę o stojaku składanym. W każdym wariancie przednia zabawa gwarantowana.
MIejsca mam tyle, że nie wiem gdzie będę trzymał zwykłą kierownicę a Ty mi wyskakujesz z fotelami :D
Póki co chcę coś podstawowego bo pewnie to bedzie kilkanaście h grania i wyląduje w szafie.
Rock, jak chcesz to ci mogę pożyczyć kiere młodego. Co prawda do PS4, ale bardzo łatwo się ja podpina do PC. Szału nie ma bo tylko 270st obrót i czasem brakuje. Jazda na kozaku z jedną ręką i kręcenie niestety odpada. Biegi tylko na łopatkach.
Frajda? Przednia. Grałem tylko w Grand Turismo 6 na PS4 i któregoś NFSa na PC (Heat i coś jeszcze) jak w wiosennym zamknięciu nam się nudziło w chacie. Padów mi się nie udało podłączyć, ale to był Windows 7.
Potwierdzam, im więcej się wyda na kiere, tym większa może być frajda. Przede wszystkim musi być przykręcana do blatu. Przyssawki to porażka.
Bardzo okazjonalny gadżet do rozrywki. Chyba, że się więcej zajawić na jakieś ściganie. Ja za poźno rozkminiłem by jeszcze jakieś rajdy odpalić i przywrócili mnie do pracy. Pokonanie Colina wciąż czeka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)