Na tle innych zawodników Marcin zagrał całkiem przyzwoicie! Generalnie druga połowa dużo lepsza w naszym wykonaniu niż pierwsza! Szkoda tylko, że wynik tego nie odzwierciedlał!
-
-
Marcin Krzywicki - witamy w Pasach!
co do Wasiluka i Szeligi moge sie zgodzic ale Krzywickiego nie mozemy oceniac gdy trenuje nas ten sabotazysta i w ogole nie gramy pilki ofesywnej. chyba tylko Drogba by cos ugral przy naszym futbolu bo by kopali na niego z kazdej pozycji on by sie zastawial moze obrocil i wjezdzal do bramki ale takich napastnikow nie ma.
napastnicy zyja z podan i podania prostopadlem z ostatniego roku moge policyc na palcach... dwoch rąk.ja pamietam taka jedna pilke Klusa do Nowaka nie wiem z kim to bylo i jeszcze kiedys ktos tak podawał... aaaa sorry to Giza jak wszedl na 15 minut dal wiecej pilek niz my przez cala kadencje tego nieudacznika
Ciekawe czy Położnik wziął chociaz raz Krzywego na "szubienice" zeby go nauczyc grac glowa.
8 dni później
Dalibyście spokój Marcinowi.
Dawno temu wybrałem się na mecz ligi okręgowej Cracovia - Unia Oświęcim. Na skutek kontuzji Kubika (Dominika, rzecz jasna ;) na stoperze zagrał wysoki długowłosy stoper.
Mecz wprawdzie wygraliśmy 1:0, ale wyłącznie dzięki temu, że Drobny i Piotrowski łatali "po nim" jak mogli, a Musialik dokonywał cudów w bramce.
"Skąd oni takiego cudaka wytrzasnęli?" obruszył się na trybunach ś.p. Lucjan Siemieński. Inni widzowie byli podobnego zdania.
Kolejne mecze tego zawodnika nie były wiele lepsze, ale...
Rok później Andrzej Turecki był najlepszym zawodnikiem Cracovii, i przez długie lata nikt nie wyobrażał sobie Pasów bez niego.
Wychwalany dziś przez wszystkich "Kasza" też jakoś dotąd nie zbierał pochwał, a przecież jest w Cracovii już prawie dwa lata (wiem, wiem, najpierw nie pasował komuś do koncepcji, potem miał kontuzję).
Ja wierzę w Marcina. Pod warunkiem, że na razie będzie się ogrywał (np. wchodząc na ostatnie 30 minut) i nie będzie zmuszany do gry na błocie czy lodzie, ani zmuszany do gry w południe, po ciężkim meczu poprzedniego wieczora i nocnej podróży. Bo wygląda na to, że z psychiką u niego jest podobnie jak u Gizy - najlepszy swój dotąd mecz w Pasach zagrał w debiucie z Okocimskim, a drugi najlepszy - pierwszą połowę z Szachtiorem (drugi jego mecz w Cracovii). Ale już w drugiej połowie, gdy - jak reszta drużyny - siadł kondycyjnie, zaczęły lecieć zjebki z trybun. I zaczął się "zjazd" Marcina.
Pierwsze mecz mu wyszły bo był po treningach swojego trenera.Odkąd przeszedł pod trening Majewskiego -przestał grać..............
Podobnie jak Kłus,Plastik,Jeleń,Giza,Dudzic,Tupalski.....
TEFAL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pierwsze mecz mu wyszły bo był po treningach
> swojego trenera.Odkąd przeszedł pod trening
> Majewskiego -przestał grać..............
tak ...a dwie z rzeu kontuzje pachwiny , nie odbyty okres przygotowawczy to taki szczególik nie warty wogóle wzmianki...
;)
Krzywde to mu robi Majewa wystawiając kompletnie nie przygotowanego do sezonu...
Ale mimo wszystko pojedynki główkowe powinien wygrywać z niższymi od siebie, a tym czasem nawet Moskała łatwiej od niego dochodzi do główek.
Ja do niego mam jeden podstawowy zal - o to, ze poza sytuacjami, kiedy straci glupio pilke i probuje ja odzyskac, to... po prostu sie nie stara, nie wykazuje na boisku ambicji. A on z calym szacunkiem nie jest Stoiczkowem, zeby sobie na cos takiego pozwalac.
Dokładnie!!!Jak pisałem już w tym wątku.On chodzi po boisku a taki Bojar starszy facet a zapierdzielał po boisku gryzł trawę,żeby grać w 1 lidze.Ten ma to na patelni i w dupie ma zapierdzielać ,bo niby co to da:(
Zero ambicji!!!
Bardzo ciekawy i fajny wywiad,Krzywicki opowiada o drużynie, swoich planach...: http://euro.11.pl/aktualnosci/marcin_krzywicki_musimy_sie_wreszcie_przelamac/
A przy okazji, zdecydowanie popieram ocenę nurka. Facet (Krzywy, nie nurek:)) jest młody i wszystko z niego można jeszcze zrobić. Że w IV lidze nie nauczyli go grać głową? No bo w IV lidze wystarczy umieć tyle, co on już umie.
A tak przy okazji: kto z naszych obecnych graczy NAPRAWDę u potrafi grać głową? Po odejściu Tomka Wacka chyba tylko Milosevic. Ja się martwię tylko tym, od kogo ten Krzywy ma się uczyć? Bo Majewski nie nauczył u nas gry głową nikogo przez 2 lata, choć jest byłym reprezentacyjnym stoperem!
Wacek i gra głową? kto umie? Kulig to numer 1 potem mamy Polczaka Kłusa i chociazby Karwana ktory ma tylko taki atut
Wszyscy kupieni z już ułożoną techniką. A co do Wacka: nie pamiętasz, młody jesteś:D a już poważnie, Tomek miał znakomite wyczucie dystansu, na ogół doskonale ustawiał się do górnych piłek i precyzyjnie je zagrywał. To było wtedy, kiedy nie graliśmy jeszcze kichy i zawodnicy/zespół wierzyli w swoje umiejętności, czyli dawno, jakieś 2 lata temu:)
Ale ja nie myślałem w sumie o defensywnym wymiataniu, to wysocy stoperzy po prostu muszą umieć. Mnie chodzi przede wszystkim o uderzenia po stałych fragmentach, no i cóż, jak tu wyglądają nasze zdobycze, każdy widzi. A także o grę w środku pola, o dokładne podania głową.
docent Napisał(a):
> A przy okazji, zdecydowanie popieram ocenę nurka.
> Facet (Krzywy, nie nurek) jest młody i wszystko z
> niego można jeszcze zrobić. Że w IV lidze nie
> nauczyli go grać głową? No bo w IV lidze
> wystarczy umieć tyle, co on już umie.
On nie jest aż tak młody, aby teraz uczyć go piłkarskiego ABC-adła. Gry głową to się uczy trampkarza czy juniora, a nie prawie 23-letniego piłkarza. A co do Wacka to utkwiła mi w pamięci jego bramka z Tłokami w III lidze, kiedy wpakował piłkę do bramki pięknym szczupakiem. To była filmowa brameczka, a był to rok bodajże 2000.
SaNtO Napisał(a):
> Wacek i gra głową? kto umie? Kulig to numer 1
> potem mamy Polczaka Kłusa i chociazby Karwana
> ktory ma tylko taki atut
>
Karwan i gra głową? przecież ten facet ma problem z wyczuciem toru lotu piłki...
Karwan swietnie gra glowa
Ale piłką znacznie gorzej.
owszem :) jego jedyny atut to gra w powietrzu pozatym jest beznadziejny
15 dni później
pokaz swoje raczki o boze nieeeeeeeee
usunac ten temat bo ten chlopak gra ostatni sezon u nas przepraszam gra to za duzo powiedzianie!i przez niego tez mamy takie a nie inne miejsce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)