Witam!
Jestem studentką III roku socjologii. Piszę pracę licencjacką, której temat brzmi:
"Tożsamość grupy społecznej na przykładzie kibiców piłki nożnej w Polsce."
Proszę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa, a jej wyniki będą wykorzystane wyłącznie do celów naukowych.
Z góry dzięki za wypełnienie.
Ankieta znajduje się na stronie:
http://ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/12104/tozsamosc-grupy-spolecznej-na-przykladzie-kibicow-pilki-noznej-w.html
-
-
Ankieta - prośba o wypełnienie - praca licencjacka
chcemy zobaczyć wyniki ankiety :)
Ja miałem koleżankę, która robiła pracę z antropologii i dokonywała pomiarów różnych części ludzi. Zadałem jej pewne niedyskretne pytanie, ale odpowiedziała, że tego aqrat nie mierzyła.
Geos, to dobrze. Bo mogla Cie pozbawic sluchu, gmerajac w uchu i poszukujac mloteczka albo kowadelka...;-)
Skupmy się raczej na tym temacie
[url]http://ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/12125/jakosc-zycia-kobiet-z-zespolem-policystycznych-jajnikow.html[/url]
:):):)
4 dni później
1. Co skłoniło Cię do wyboru drużyny, której kibicujesz?*
Wartości związane z klubem i jego historia
Fort Art, a sprecyzuj co masz na myśli pisząc o wartościach i historii? Czyżbyś miał na myśli nasze kontrmanifestacje przeciwko sodomitom albo "młyn pomarańczowy i pełen nienawiści" istniejący w latach 90.??:) Jeśli tak , to widzę, że postanowiłeś się nawrócić:D
Pierwsze wejście "z bramą"... Kto, gdzie, kiedy i dlaczego?
Odpowiedz, rozwiń i uzasadnij dlaczego właśnie Cracovia?
[b]Otwartość[/b] - że w Cracovii jest miejsce dla każdego, niezależnie czy i w jakiego Boga wierzy, jakiej jest narodowości, pochodzenia, wykształcenia, że liczy się tylko jak piłkę kopie, że mieszczę sie ja i RS :)
[b]Gra fair[/b] - zawsze uczciwie, bez niskich chwytów, możemy dostać w d..ę, ale nie zejdziemy na psy
[b]Duma z przeszłości[/b] - Nie ma żadnego innego takiego klubu tak dumnego z własnej historii i osiągnięć, tak zakochanego we własnej historii
[b]Wierność tradycji[/b] - to może cecha miasta nie klubu, ale tylko u nas tak szanowana. Noworoczne treningi, programy meczowe, stuletni herb, stuletnia nazwa
[b]Patriotyzm[/b] - białoczerowne barwy, ogromna liczba poległych i pomordowanych na wojnach
FortArt: bardzo ładnie napisane.
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pierwsze wejście "z bramą"... Kto, gdzie, kiedy
> i dlaczego?
> Odpowiedz, rozwiń i uzasadnij dlaczego właśnie
> Cracovia?
A jednak nie my.
Wisła w meczu z Pogonią II Lwów w 1908. Boisko na Błoniach okalał sznur, a kibice Towarzystwa wdarli się za niego siłą "na krzywy ryj". Interweniowała policja.
Rzecz z oburzeniem komentowali gracze Cracovii, którzy właśnie wrócili z pierwszego zagranicznego meczu i mówili, ze w świecie cywilizowanym to się nie zdarza.
To nie żart - niedługo będzie stulecie stadionowych zadym w Krakowie!
Tu można o tym poczytać:
http://www.wikipasy.pl/Grafika:Czas_1908-06-01.jpg
PS. Dzięki Agnanie.
Też chciałbym poznać wyniki ankiety, szkoda że ankieta nie do końca dobrze skonstruowana. To wprawdzie moje zboczenie zawodowe więc może przeginam, ale jest kilka błędów...
Tak Elwood wyraźnie cierpisz na odmianę schizofrenii zwaną panscjentyzmem.
Jak zwykle na temat i jak zwykle z milością bliźniego
Fajna ankieta.
Ciekawy temat pracy :)
ankieta mi się bardzo podobała:)
tyle ze w kilku pytaniach zaznaczenie TYLKO 3 odpowiedzi to karygodny grzech:)
Elwood: CRACOVIA SEMPRE DESTRA:) (odnosnie twojej sygnaturki:) )
[i]Autor: FortArt (IP zapamiętane)
Data: 15 maj 2008 - 00:04:00
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pierwsze wejście "z bramą"... Kto, gdzie, kiedy
> i dlaczego?
> Odpowiedz, rozwiń i uzasadnij dlaczego właśnie
> Cracovia?
A jednak nie my.
Wisła w meczu z Pogonią II Lwów w 1908. Boisko na Błoniach okalał sznur, a kibice Towarzystwa wdarli się za niego siłą "na krzywy ryj". Interweniowała policja.
Rzecz z oburzeniem komentowali gracze Cracovii, którzy właśnie wrócili z pierwszego zagranicznego meczu i mówili, ze w świecie cywilizowanym to się nie zdarza.
To nie żart - niedługo będzie stulecie stadionowych zadym w Krakowie!
Tu można o tym poczytać:
[www.wikipasy.pl] [/i]
Mylisz się FA... Co się działo 1 lipca 1907 roku we Lwowie?
Wiem, czytałem o tym w monografii pióra Marka Pampucha. Ścislej tam nie było nic o bramie, tylko o rozróbach.
Ale przyznam, że ja jestem niewierny Tomasz i bardzo chciałbym zobaczyć jakąś wzmiankę prasową na ten temat.
Ja bardzo przepraszam, nie to bym komukolwiek nie wierzył. Przeciwnie skoro MP napisał to znaczy, że tak właśnie było. Tylko ja już mam takie zboczenie jako matematyk - przekonanie o prawdziwości nie wystarczy, musi być dowód.
aksjomat?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)