Hutnik i tak ma być obiektem treningowym (drugim obok naszego) do Euro, więc zainstalowanie tam podgrzewanej murawy jest wcześniej czy później koniecznością.
Jak już nie docierają do niektórych argumenty "kibicowskie", to przypominam, że stadion Wisły też będzie zamknięty, przecież oni już negocjują całą rundę na Stadionie Śląskim!
-
-
Stadion Cracovii zamknięty na 2 lata!
Stadion będzie nam potrzebny za rok. To długo i krótko. Ale na pewno da się w ciągu kilku miesięcy postawić światła i zrobić światła i podgrzewaną murawę na Hutniku. Hutnik podobno ma już na to pieniądze, teraz tylko pozwolenia, przetargi itp.
Profesor mówi zresztą, że Hutnik to główny kierunek: http://www.terazpasy.pl/cr_site/polecane/janusz_filipiak_myslimy_glownie_o_hutniku
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak już nie docierają do niektórych argumenty
> "kibicowskie", to przypominam, że stadion Wisły
> też będzie zamknięty, przecież oni już
> negocjują całą rundę na Stadionie Śląskim!
Kibicom Wisła wywodzącym się jak wiadomo z Jaworzna, Miechowa czy Olkusza wszystko jedno gdzie dojeżdżają :)
Byłaby to dla nas idealna sytuacja, gdybyśmy grali na Reymonta, a Wisła poza miastem.
Byłaby szansa podebrać im piknikową publikę tzw. "fanów krakowskiego sportu".
A granie na Wiśle ma jeszcze jeden plus - wyleczyłoby przynajmniej częściowo niektórych naszych kibiców z nadmiaru nienawiści. Trudno o lepszą edukację na rzecz pokoju w mieście.
Aston1906 Napisał(a):
> Hutnik i tak ma być obiektem treningowym (drugim
> obok naszego) do Euro, więc zainstalowanie tam
> podgrzewanej murawy jest wcześniej czy później
> koniecznością.
>
> Jak już nie docierają do niektórych argumenty
> "kibicowskie", to przypominam, że stadion Wisły
> też będzie zamknięty, przecież oni już
> negocjują całą rundę na Stadionie Śląskim!
Euro bedzie w miesiacach letnich po co boisku treningowemu podgrzewana murawa?
FortArt Napisał(a):
> A granie na Wiśle ma jeszcze jeden plus -
> wyleczyłoby przynajmniej częściowo niektórych
> naszych kibiców z nadmiaru nienawiści. Trudno o
> lepszą edukację na rzecz pokoju w mieście.
Jaki nadmiar nienawiści ?? Co Ty człowieku piszsz?? WTSK już prawie na stadionie nie słychać ( duch na Pasach zamiera ) , tak samo jak innych przyśpiewek w tym stylu . I w jaki sposób chodzenie na gts miałoby wyleczyć nas z tej ''nienawiści'' ?? Pamiętajcie , że wejście na ich nową trybunę jest od strony Bronowic ,blisko Yakuzy , niepokoje przed meczami gwarantowane .
Wariant pesymistyczny >>> wyburzą nam stadion , w tym samym czasie Polska straci EURO 2012 , budowanie stadionu treningowego pod mistrzostwa nie będzie potrzebne i zostaniemy na lodzie.... .
Robins granie na hutniku nam sie opłaci.Pozyskamy sporo sympatyków ze starej huty.Tam jest coraz więcej naszych kibiców i po spadku Hutnika do 4 ligi jest szansa na dominacje na tym terenie.Poza tym i tak nasze jupitery miał dostac hutnik ,to do tego moze dostac podgrzewana murawę i ewentualnie krzesełka .Za to moglibyśmy liczyć na symboliczną kwotę wypożyczenia.
Myśle że ich działacze i kibice zupełnie inaczej podeszli by do użyczenia nam stadionu gdyby widzieli korzyści z tego ile ich stadion na tym zyska.
Z kibicami hutnika nie ma jakiejś wielkiej kosy czy nienawiści by się ich wg obawiać w kontekcie burd.Grając na stadionie zwisły burdy i demolke ich stadionu mamy pewne.Już widzę jak hooligani mogący zdemolować ich stadion nie robią tego.A poza tym jak robins wyobrazasz sobie siadanie na ich stadionie.Tam jest plaga pcheł i psiej sierści.
A jak sobie pomyślę że siadam na krzesełku gdzie na co dzień siedzą świnie to aż mi robi się nie dobrze(obawiam się chorób skóry,wenerycznych,szalonych krów ,aids ,salmoneli bo to brudasy i wielu innych )
A.W.B. Napisał(a):
> > A granie na Wiśle ma jeszcze jeden plus -
> > wyleczyłoby przynajmniej częściowo
> niektórych
> > naszych kibiców z nadmiaru nienawiści.
> Trudno o
> > lepszą edukację na rzecz pokoju w mieście.
> Jaki nadmiar nienawiści ?? Co Ty człowieku
> piszsz?? WTSK już prawie na stadionie nie
> słychać ( duch na Pasach zamiera ) , tak samo
> jak innych przyśpiewek w tym stylu . I w jaki
> sposób chodzenie na gts miałoby wyleczyć nas z
> tej ''nienawiści'' ??
Zwróciłeś uwagę na słowa "część", "niektórzy" czy czytałeś zbyt szybko by wnikać w treść?
Tak uważam, że niektórzy ludzie w tym mieście i u nas i u nich są chorzy z nienawiści. To prawda, że u nas się z tym walczy, że WTKS w całości nie było od lat. Niemniej ktoś nadal WTSK próbuje intonować. Edukacja na rzecz pokoju nadal bardzo potrzebna. Granie na Reymonta, bardzo w tym pomoże. Zapewne stąd spory opór przed graniem tam.
> Pamiętajcie , że wejście
> na ich nową trybunę jest od strony Bronowic
> ,blisko Yakuzy , niepokoje przed meczami
> gwarantowane .
Polecam wizytę na miejscu. Do Bronowic kawał drogi. Wejście na nowa trybuną jest od strony AGH, nikt tam z krakusów nie mieszka, nie ma powodu podejrzewać studentów z Miasteczka o nadmierna sympatię do Wisły. :)
FortArt Napisał(a):
>
> Tak uważam, że niektórzy ludzie w tym mieście
> i u nas i u nich są chorzy z nienawiści. To
> prawda, że u nas się z tym walczy, że WTKS w
> całości nie było od lat. Niemniej ktoś nadal
> WTSK próbuje intonować. Edukacja na rzecz pokoju
> nadal bardzo potrzebna. Granie na Reymonta, bardzo
> w tym pomoże. Zapewne stąd spory opór przed
> graniem tam.
>
WTSK nie było w całości od lat ?? Chyba chodzimy na inne mecze. ( żeby nie było porozumień do WTSK mam stosunek dość pozytywny co nie znaczy , że jestem za śpiewaniem tego kilka raz w ciągu meczu )
Pokój z wisłą nas kibicowsko zniszczy , są od nas o wiele silniejsi , musimy tworzyć mocny kontrast wobec nich aby przy ich potencjale stadionowym nie skończyć jak Polonia W.
A Ja polecam porozmawiać z ludźmi na stadionie i przekonać się ile Pasiaków chce '' pokoju'' .
potter Napisał(a):
>
> A jak sobie pomyślę że siadam na krzesełku
> gdzie na co dzień siedzą świnie to aż mi robi
> się nie dobrze(obawiam się chorób
> skóry,wenerycznych,szalonych krów ,aids
> ,salmoneli bo to brudasy i wielu innych )
Że zacytuje jedengo Profesora: Rozśmieszasz mnie :)
Takie zdanie prezentują dzieci w wieku 12 lat ... Z takim podejściem bylibyśmy dalej na poziomie pierdolnika 3 ligowego.
Ja tam wole siedziec u nich i walczyć o większą publike niż jezdzić na Hutnika gdzie pojemnosc dla nas nie przekroczy 5 tys.
A siedzenie na GTS nic z fanatyzmu pasiakowi nie odbiera, jeżeli siedzi wśród swoich.
A.W.B. Napisał(a):
> Pokój z wisłą nas kibicowsko zniszczy , są od
> nas o wiele silniejsi , musimy tworzyć mocny
> kontrast wobec nich aby przy ich potencjale
> stadionowym nie skończyć jak Polonia W.
Inne widze zagrożenie dla Cracovii.
Widziałeś może wiślackie fotogalerie z derbów? Na każdej jest zdjęcie Pasiaków palących szalik, na żadnej nie ma fotki wislaków palących szalik, na żadnej nie ma zdjęć kamieniarzy z rzekomo rodzinnego sektora A.
To jest ich konsekwentnie realizowana strategia by przedstawiać Cracovię jako bandytów. Jest im łatwo bo PZPN zapewnia im bezkarność - mimo ekscesów, które nie mały miejsca na żadnych innym polskim stadionie. My jednocześnie obrywamy za byle co.
Ale tez sami się bardzo cześto podkładamy - 4 wyrwane krzesełka, ale cała Polska wie, znów Cracovia demoluje. Dalsze idiotyczne ekscesy, wymachiwanie flagami z antygwiazdą utrwala negatywny wizerunek Pasów.
Dziś kibicowanie stało się modne, ludzie wracają na stadiony, ale nikt nie przyjdzie na stadion klubu z etykietką bandytów. To jest dla nas zabójcza łatka.
Potrzebujemy pokoju z Wisłą, nie przyjaźni, a zawieszenia broni, nie miłości, a braku nienawiści.
Twórzmy kontrast, klubu dumnego z własnej historii, klubu stawiającego na polskich piłkarzy, klubu promującego młodzież.
.
Jak dotychczas to burzenie nam na zdrowie nie wychodziło. Dziwnie się czuję jak czytam o parku maszyn na murawie naszego stadionu. Weźmy pod uwagę że dni komucha Majchrowskiego już są policzone i tylko kwestia czasu jak zabierze się za niego prokurator jak wyjdą na wierzch układy z Tajsterem. Przyjdzie nowy prezydent i może się okazac że budowa potrwa dłużej niż te dwa lata i będziemy się szwendac po jakiś pastwiskach niewiadomo ile.
Obym był złym prorokiem!
Miszczu2007 Napisał(a):
> A.W.B. napisałeś że psioki są od nas
> silniejsze. Chyba w kozaczeniu i uciekaniu. W tym
> są najlepsi.
Naucz się czytać ze zrozumieniem łbie , miałem na myśli infrastrukturę stadionową, piłkarzy , marketing itd .Tak , przez to kozaczenie i uciekanie zdobyli całkiem pokaźną ilość naszych szalików . Pomyśl zanim coś napiszesz .
Fort Art zgadzam sie z Twoim ostatnim zdaniem .
A jeżeli ktoś nie przyjdzie na Cracovię bo naczyta się bzdur o bandyckim klubie to trudno , nie potrzeba nam ludzi , którzy nie potrafią samodzielnie myśleć i wierzą we wszystko co serwują im media .
.
Jak ktoś pisze , że tylko kozacza i uciekają to jest dla mnie łbem nie znającym rzeczywistości . A co miałem na myśli pod pojęciem , ze są od nas silniejsi już Ci napisałem . Sprawy hools to inna sprawa .
To pisz jaśniej, tak żeby każdy odebrał to tak jak masz na myśli.
A co do tematu to wg mnie nie ma co dyskutować na ten temat. Będzie jak ma być, nie my decydujemy gdzie bedziemy grać.
Sorry, że się wtrącam. Zakładam, że Polonia W. to Polonia Warszawa, a więc porównuje się układ Legia W. - Polonia W. do układu W.isła - Cracovia. (Jeżeli dobrze zrozumiałem.)
Otóż takie porównanie nie ma sensu. Nawet jak W.isła nad Cracovią miała przewagę 3 lig, to Ogień Cracovii nigdy nie wygasł, ani jej Legenda. Dlatego łatwo go było rozdmuchać. Natomiast Polonia W. kibicowsko zawsze w Warszawce była w cieniu Legii i nadal w nim pozostała.
Byłem kilka lat temu w Warszawce na meczu Legia - Odra. Odra przegrała, więc się w tramwaju który jechał po meczu od stadionu do Centrum przyznałem, że jestem z Wodzia. Od razu mnie zaprosili na piwo. (Gdyby Odra wygrała, to bym się nie przyznał, bo mi jeszcze życie miłe.) Chodziłem po Warszawce nawalony z trzema kibicami Legii odzianymi w jej szaliki (Dobrze, że żaden znajomy mnie nie widział). Ale do czego zmierzam. Gadaliśmy o układach w Warszawce. Co mi mówili? Polonia nie istnieje, ich kibice to folklor. Tam nie ma żadnej świętej wojny, bo Legia nie ma walczyć z kim. Ponad 90% kibiców kibicuje Legii. Przecież tego samego nie mógłby powiedzieć bez popadania w bredzenie kibic W.isły o Cracovii.
a myślałem że mój post o Garbarni będzie najgłupszy w tym temacie....
ten wątek został zamknięty .....że zacytuję Klasyka....
Modernizacja stadionu Hutnika na pewno nie zajmie więcej niz 3 miesiące.... więc spokojnie zdązymy...
FortArt... wybacz ale nie mogę juz czytać tych bredni a'la kapelan Surma o jednaniu się z GTS-em...
wrzo.ksc Napisał(a):
> Modernizacja stadionu Hutnika na pewno nie zajmie więcej niz 3 miesiące.... więc spokojnie zdązymy...
>
>
>
>
>
Smiem w to watpic...znajac mozliwosci ludzi zarzadzajacych naszym klubem ;]. Szczerze mowiac to ciezko mi sobie wyobrazic jaka kolwiek modernizacje naszego stadionu,a odczucie to poglebil widok 'wizualizacji' czy tez raczej 'koncepcji' modernizacji Suchych Stawow. Poza tym wszyscy 'od kopa' odrzuciliscie kwestie bezpieczenstwa, ktora moim zdaniem obok 'mozliwosci' naszego zarzadu bedzie kluczowa do tego aby wasi pilkarze nie grali na SS,a mysle ze policja tez moze miec co nieco tutaj do powiedzenia.
Rownie gremialnie wszyscy stwierdziliscie, ze kibicom Hutnika to nie bedzie przeszkadzalo,a nawet moze sie uciesza ;]. Mylicie sie grubo bo kibice Hutnika daza Cracovie taka sama 'sympatia' jak i Wisle,nie ma tu zadnej roznicy. Z pewnoscia mile widziani na SS nie bedziecie /Inna sprawa,ze zdanie kibicow nie bedzie tutaj mialo znaczenia bo to obiekt miejski przeciez i bedzie jak ustala 'na gorze'/.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)