Hutnik odpada , brak podgrzewanej murawy. Czeka nas chyba zsyłka na stadion miejski, w sumie te małomiasteczkowe stadiony sa takie urokliwe........
-
-
Stadion Cracovii zamknięty na 2 lata!
Nie ma szans na inny stadion niz Wisły lub hutnika. Majchrowski z zarzadem gminy beda mialy dylemat - narazenie stadionu miejskiego na totalną demolke i złosc kibiców, zarzadu i.. tak, kibiców lub zainwestowanie w stadion hutnika - jak czytałem oswietlenie, murawa, modernizacja krzeselek. Jakby na to nie patrzec - oswietlenie mozna wymontowac i tam podmontowac, białe (barwy hutnika) krzesełka moznaby od nas tam wrzucic bo to ok. 50 %, a podgrzewana murawa to przecież jakas wielka taka...planteka ? Nie wiem jak to nazwac, ale to chyba jest mobilne.
No kur*a to są jaja. To ja już wole żeby wybudowali stadion w jakimś innym miejscu, przynajmniej nie będziemy się błąkać przez dwa lata, wyjdzie ich kur*a jeszcze taniej. Napewno nie na psiarni. :/
Świeta Ziemia Młodzik! Była możliwosc zmiany terenu bo to łatwiejsze, bez babrania sie w blotku, ale w głosowaniu były tez pasiaki, które wiedzą co znaczy grać na Własnej Świetej Niepokalanej Ziemi.
a jak wyglada boisko w zabierzowie? bo psiarnia to malo realne..to bedzie wielka demolka:d juz na 1 meczu. wszystkie krzeselka out i mega vlepowanie. ogrodzenia ostatecznie mozna zostawic, oswietlenie tez;)
w kazdym razie Kilece nie sa az tak daleko, do tego Scyzory sie uciesza bo beda mieli co tydzien OE :)
A jak byśmy tak grali derby z Wisłą jako gospodarz na Reymonta to by bło fajnie :D
Grajmy na Kablu!!!:) zamontować tylko krzesełka a mecze będziemy grać o 14 :)
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A jak byśmy tak grali derby z Wisłą jako
> gospodarz na Reymonta to by bło fajnie
Zapewne wyglądałoby to tak jak kiedyś derby Polonii(jako gospodarza) z Legia na Łazienkowskiej.... (Polonia miała do dyspozycji trybunę krytą a Legia całą żyletę....) Myslę że najlepszym rozwiązaniem byłby stadion Hutnika... dorzucić im wszystkie białe krzesełka z naszego stadionu i oświetlenie.... problem byłby tylko z zadaszeniem 1000 miejsc i podgrzewana murawą....
zac Napisał(a):
> No to, na którym sektorze będzie młyn, na tym z
> białą gwiazdą czy na E
Ja tam nie wiem która trybuna ma jaką literkę, ale naprzeciw tej z gwiazdą, jest trybuna w barwach naszych przyhaciół z Arki - żółto niebieska. Zawsze zastanawiało mnie dlaczego? Teraz już wiem... Ten sektor jest nasz, ten sektor do nas należy hehehe...
Przeżyjemy te dwa lata. A psiaki niech się sprężają z murawą, bo na takie klepisko to szkoda nóg naszych zawodników.
Problem jest inny, wisła ma wydzierżawiony stadion chyba na 10 lat o ile dobrze pamiętam, więc musi być ich zgoda.
Z resztą bardzo prawdopodobne, że chodziło o stadion Hutnika.
Wolałbym skromnie osobiście, żebyśmy grali w Jaworznie np. niż na psiarni.. Kielce też były by dobre - większa frekwencja..
Kielce, Kielce. Trasport by sie ogarnęło, i moze byc fajnie.
Hutnik to sto razy lepsza lokalizacja.Myśle że działacze by sie dogadali.Hutnik miałby nasze jupitery (nie wiem czy podgrzewaną murawę dało by się zdemontować,siedziska też mogli by od nas zdemontować ).Za szybką modernizację stadionu moglibyśmy wynegocjować symboliczne stawki na wypożyczenie stadionu.
To najlepsze rozwiązanie dla Hutnika i Cracovii.Dużo lepsze niż granie u siebie przy maks 2 tyś widzów.Bo co z resztą kibiców.Przez 2 lata odwykną od meczy i po 2 latach mało ktory wróci?.Z kibicami hutnika też nie było by problemów .Na wielu nowohuckich osiedlach gdzie jest tylko Cracovia i Hutnik (stara HUta)nasi kibice i Hutnika żyją w poprawnych relacjach.
potter Napisał(a):
> Hutnik to sto razy lepsza lokalizacja.Myśle że
> działacze by sie dogadali.Hutnik miałby nasze
> jupitery (nie wiem czy podgrzewaną murawę dało
> by się zdemontować,siedziska też mogli by od
> nas zdemontować ).Za szybką modernizację
> stadionu moglibyśmy wynegocjować symboliczne
> stawki na wypożyczenie stadionu.
>
> To najlepsze rozwiązanie dla Hutnika i
> Cracovii.Dużo lepsze niż granie u siebie przy
> maks 2 tyś widzów.Bo co z resztą kibiców.Przez
> 2 lata odwykną od meczy i po 2 latach mało ktory
> wróci?.Z kibicami hutnika też nie było by
> problemów .Na wielu nowohuckich osiedlach gdzie
> jest tylko Cracovia i Hutnik (stara HUta)nasi
> kibice i Hutnika żyją w poprawnych relacjach.
Podpisuję się pod tym obiema rekami... Jestem ze starej Huty i jestem pewien że nikt by nie miał nic przeciwko (jeszcze by sie cieszyli ze lepszy stadion beda mieli...) A ja miałbym na mecze o wiele bliżej niż w tej chwili :D
No ja widzę tylko taką możliwość Hutnik jak nic, ewentualnie Jaworzno, bądź Kielce. Byle nie Psiarnia, bo dwa lata bez meczu nie wytrzymam. :/
Tylko Huta!!!
wrzo.ksc Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A jak byśmy tak grali derby z Wisłą jako
> > gospodarz na Reymonta to by bło fajnie
>
>
> Zapewne wyglądałoby to tak jak kiedyś derby
> Polonii(jako gospodarza) z Legia na
> Łazienkowskiej.... (Polonia miała do dyspozycji
> trybunę krytą a Legia całą żyletę....)
> Myslę że najlepszym rozwiązaniem byłby stadion
> Hutnika... dorzucić im wszystkie białe
> krzesełka z naszego stadionu i oświetlenie....
> problem byłby tylko z zadaszeniem 1000 miejsc i
> podgrzewana murawą....
>
> www.perfumowy.pl <--- Zapraszam 40zł za 100ml
>
>
> View My TinyFx
Takie derby wsumie, ze po polowie kibicow bylyby zajebiste...
Z tego co pamietam to taki pan jak glowny architekt miasta(lub ktos taki)nie zgadza sie na przeniesienie jupiterow z Kaluzy na Suche Stawy!
Panowie skończcie pierniczyć o Jaworznie czy Kielcach (z całym szacunkiem dla kibiców i stadionu Korony)
Zostają tylko dwa warianty:
1.stadion miejski przy Reymonta (nieopatrznie acz z przyzwyczajenia nazywany GTS Wisły)
2.stadion Hutnika w Nowej Hucie :)
Rozwijając temat:
ad 1. PLUSY:
-lokalizacja w centrum
-spełniają wszystkie wymogi PZPN-u
Zapewne UM Krakowa udostępnil by nam maksymalnie dwie trybuny , jedna bankowo od strony 3 Maja a druga kto wie może X ewentualnie tam gdzie ich loża - była by możliwość zdemontowania ich milicyjnych herbów :) i nie pisze tu wcale o żadnej demolce stadionu ale o USUNIĘCIU uzurpatorskich symboli resortowych(!)
Dwie trybuny - łącznie 9-10 tys biletów wystarczyłoby nam na mecze ligowe - przynajmniej do kiedy nie zagramy w europejskich pucharach...
MINUSY:
murawa może być trochę mizernej jakości i czystości, bo wiadomo co się dzieje jak czworonogi biegają po trawie... :D
ad 2. PLUSY:
-w Nowej Hucie jest wielu fanów Cracovii, więc jak ja napewno by się ucieszyli :)
-kibice Hutnika raczej nie okazują wielkiej wrogości do Cracovii, bardziej nie lubią Wisły, chociaż sympatii nie ma się co spodziewać
-nasi piłkarze na pewno czuli by się lepiej na murawie hutniczego klubu
MINUSY:
-stadion w N.Hucie nie spełnia podstawowych wymogów licencyjnych by był dopuszczony do rozgrywek ekstraklasy
-lokalizacja poza centrum miasta moze w pewnien sposób utrudnić dotarcie naszym kibicom z takich np. dzielnic jak Śródmieście, Salwator, Łagiewniki czy Podgórze
PS:już kiedyś bylismy na wygnaniu na początku lat 60-siątych XX wieku więc teraz też damy rade - by mieć w końcu WŁASNY CUDOWNY PASIASTY TEATR MARZEŃ (!!)
MOGA ZROBIC ZEBY PRZEMALOWAC JEDNA TRYBUNE NA PSIARNI I JAKOS BY TO BYLO ALBO WSZYSTKO !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)