W związku z zapytaniem Gazety Wyborczej w sprawie Pawła Drumlaka Zarząd MKS Cracovia SSA oświadcza, co następuje.
Zawodnik Paweł Drumlak decyzją Zarządu MKS Cracovia SSA został usunięty z klubu za symulowanie kontuzji, unikanie treningów i bardzo słabą grę. Wysokość kontraktu P. Drumlaka wynosiła ponad 30 tysięcy złotych miesięcznie i była najwyższa spośród wtedy zatrudnionych zawodników. Po wyrzuceniu z klubu, niezależnie od tego, że zawodnik w trakcie trwania kontraktu otrzymywał bardzo wysokie wynagrodzenie, po rozwiązaniu kontraktu na mocy decyzji PZPN w minionym miesiącu otrzymał "odszkodowanie" w wysokości 350 tysięcy złotych. Na podstawie obecnych wyroków PZPN, od których klub się obecnie odwołuje, ma otrzymać jeszcze ponad 430 tysięcy złotych. Zawodnikowi to nie wystarcza, też się odwołuje i w ramach pozwów do PZPN domaga się łącznie ponad 1 milion 200 tysięcy złotych. W rozmowach mających na celu zakończenie sprawy oświadczył członkom zarządu klubu, że odstąpi od swoich żądań, jeżeli otrzyma kwotę 820 tysięcy złotych.
W świetle przedstawionych kwot i obserwowanego przez kibiców poziomu gry zawodnika, zarząd MKS Cracovia oświadcza, że jest ofiarą manipulacji Pawła Drumlaka. Pieniądze, które na dzień dzisiejszy klub musi mu zapłacić na mocy decyzji PZPN daleko odbiegają od prostych zasad sprawiedliwości społecznej.
źródło: cracovia.pl
-
-
Drumlak reaktywacja.....
Hmmmmm... to ja mogłem z klubem podpisać kontrakt na 5 tys. i też cały czas leczyć kontuzje. Efekt byłby ten sam, a kasa przynajmniej pełniejsza. I nie chciałbym odszkodowania.
A na poważnie, to są pańskie jaja. Sprawę powinien rozstrzygać sąd, a nie skorumpowany PZPN.
no i fajnie drumlak dostał co chciał Teraz Pasy są zadowolone (oświadczam że jak będę miał kogoś z redaktorów pod ręką to dam w pysk) teraz pytanie kto zapłaci za nieroba?
niestety przynajmniej 1 na 20 pracowników (w dowolnym zawodzie) jest w stanie takie bagno zrobić pracodawcy.
i dlatego jak sie chcieli go pozbyc to trzeba bylo normalnie zerwac kontrakt i tyle - teraz sie bedzie MKS bujał przez lat kilka.
Jasne wszystkiemu winny MKS a może Smalec zapłaci przecież walczy dla dobra Cracovii i tak się przejmował losem głodnego Drumlaka.
Bardzo ciekawe... i sumy ciekawe...
Byli tutaj tacy na forum którzy jeszcze po odejściu tego [...] działającego na szkodę Cracovii go wychwalali...
Czy będą na tyle odważni że zabiorą głos i przyznają "zbłądziłem, Paweł D. zrobił i mnei w balona"
czy też zechcą jeszcze go bronić?
maaciek, a nie lepsza by byla taka opcja? przeciez w kazdej umowie sa warunki jej zerwania. chyba, że w gre wchodziła jakaś kwota kosmiczna, ale wtedy pytanie kto na taki zapis sie zgodził podpisujac umowe.
Ja wtedy nie miałem zdania w sprawie tego szkodnika. Ale teraz wiem, że zarząd miał rację, ale źle postąpił. Wystarczyło go sprzedać, albo oddać za darmo.
przegięcie pały :-(
Pozdrawiam kibiców, co go wnieśli na boisko na Treningu Noworocznym.......
|Autor: Miszczu2007 (IP zapamiętane):
|Wystarczyło go sprzedać, albo oddać za darmo.
tylko komu :)
złamas wie, ze juz nikt powazny go nie wezmie, wiec stara sie wydoic nas na maksymalnie duzo, zeby na emeryturce miec luksusowo. dupek.
klub dał ciała to teraz będą płacić-proste
przy okazji Drumlaka wyszla nieprofesjonalosć zarządu i sami się ośmieszyliw ten sposób. klubowy lekarz badał Drumlaka i chyba sprawa była jasna...
Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bardzo ciekawe... i sumy ciekawe...
>
> Byli tutaj tacy na forum którzy jeszcze po
> odejściu tego [...] działającego na szkodę
> Cracovii go wychwalali...
>
> Czy będą na tyle odważni że zabiorą głos i
> przyznają "zbłądziłem, Paweł D. zrobił i
> mnei w balona"
> czy też zechcą jeszcze go bronić?
Tak. Zabiora glos. Kawal syna Anety K. z niego wyszedl.
z tym, ze z kilku rozmow widac, ze tez dobrze przewidywal co sie w klubie moze zdarzyc w najblizszym czasie i co sie stalo.
Podzielam zdanie SaNto. To nasz prezes dał ciała w tej sprawie. Działał jak słoń w składzie porcelany.
jesli byl ,,kontuzjowany,, to czy to nie ZUS powinien lozyc na jego utrzymanie???
A tak bardzo chciał wtedy zagrać... biedny chłopak , nie dali mu piłki... Że też byli tacy , którzy dali się na to nabrać...
Cracovia być może obrała złą taktykę w tym sporze, ale to nie zmienia faktu że Drumlak jest zwykłym leniem i kombinatorem i racje miał Filipiak w ocenie jego osoby.Dopóki musiał walczyć o kontrakt to grał dobrze, później jak dostał to czego chciał zagrał nam wszystkim na nosie.A co po niektórzy zrobili z niego ofiarę.
Bo był ofiarą. Jak miał kontuzje i nawet LEKARZ KLUBOWY to stwierdził to jak można mu zarzucić że nie chce grać? I DLACZEGO Filipiak mieszał się w sprawy TRENERA? Stawowy chciał żeby Drumlak grał ale Filipiak nie pozwolił. Całe zamieszanie to wina Filipiaka i Drumlak jak najbardziej jest tutaj ofiarą..
Tabisz powinien ze swojej pensji zapłacić.
Tabisz myślał ,że Drumlak to jakaś niemota.
A że jest gostek sprytny to wydymał bez mydła wice-prezesa Zarządu.
Za ten sam fakt w każdej normalnej prywatnej firmie Tabisz na zasadzie regresu od pracodawcy winien płacić.
Ale tego prof. Filipiak nie przyzna ,że ma niedouczonego niedojdę za kompana.
Szczerze Profesorowi współczuję, że tego Pana zatrudnił w CRACOVII.
A biorąc pod uwagę inne fakty bliżej nam pewnie nie znane bał się będzie go zwolnić.
Zatem Tabisz może spać spokojnie, a profesora szlag trafia i dlatego łacze się z nim w rozterce i wpijam zimnego bronka.
Drumlak niestety obnażył brak profesjonalizmu w Zarządzie.
Wcale za nim nie przepadałem.
Teraz Filipiak powinien podziękować za ten stan dyletantom ,którzy pracują jako prawnicy.Nie mając atutów w ręku rzucili się z motyką na słońce.Efekt -katastrofalny.Trzymając drumlaka do tej pory ,uprzykszając mu życie stracilibyśmy mniej kasy !!!!.A jeszcze do tego Drumlak dostał by za swoje.
Drumlak to jest stary cwaniak i nie jeden klub wykiwał.Wykorzystał tylko nadarzającą się okazje w myśl zasady mam za przeciwnika niekompetentnego prawnika czyli tzw jelenia to trzeba go zdoić.Teraz profesor powinien 1.Wywalić na zbity pysk obu tzw,,prezesów''
2.zatrudnić dobrego prawnika znającego od podszewki temat kontraktów sportowych,kruczków prawnych itp.Prawnik ten powinien zminimalizować nasze straty finansowe!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)