Tylko te dzieci Stawowego to wciaz podstawa naszej druzyny. Skrzynia, Baran, Bojar. Jako dziecko Stawa mozna tez zaliczyc Pawlusinskiego i Moskale. Wszystkich ich wywalicie? :)
Jakis sklad pragnien mi sie wyklarowal:
Cabaj - Kulig, Sretenovic, Skrzynski, Tupalski - Pawlusinski, Bartczak G., Baran, Bojarski - Witkowski, Plizga.
Mozna by odkupic kadre tego calego Zaglebia ;)
Z Widzewa uzupelnic Napoleonim, Kuklisem, Grzelczakiem moze?
-
-
Opinie o grze i pozycjach dla poszczególnych piłkarzy
Dzisiaj Chelsea kupiła zawodnika serbskiego -Ivanovica (obrońcę) z Lokomotiwu Moskwa.
2 lata temu Lokomotiw płacił OFK Belgrad za niego 1mln EURO,więc niech mi ktoś wytłumaczy jak menadżer Wasiluka z Jagi może żądać za tego młodego dryblasa takiej samej kwoty?????????????????????
Przecież każdy wie jak można porównać umiejętności polskiego kopacza do serbskiego piłkarza:D
Wyobraźmy sobie teraz że ów Wasiluk miałby za 2 lata grać w np.Chelsea lub Liverpoolu
PRZECIEŻ TO JEST NIEDORZECZNE!!!SKANDAL!!!
Pojebało się tym naszym menago w głowach tak jak tym co teraz wynajmują mieszkania-CENY z KOSMOSU!!!
Cabaj w składzie marzeń?
Świetny żart!
Czytanie nie boli ...
pragnien - nie marzen.
To wyciagnij bramkarza podobnej klasy co Cabaj do Cracovii? Bledzewski? Pawelek? Dolha? Vaclavik?
Kazdy z nich jest duzo lepszy od Cabaja(no moze Pawelek nie przekonuje aczkolwiek Leo cos w nim widzi).Trzeba poszukac,jak nie w Polsce to za granica.
Marcin chyba musi zmienic menago,bo mu Anglii naobiecywal a tu lipa;-(
Ofert ani z Anglii ani nawet z naszego podworka;-(.Jakis smierdzacy Juszczyk na testy do Grecji lata,a o naszego Marcina nikt nie pyta???
zeus taka prawda , jakby gość był dobry to już by łapał na zachodzie a wiadomo że Boruce, Dudki,Szamotulskie, Malarze, Kuszczaki itd pokazali że u nas są bardzo dobrzy bramkarze i napewno nasza liga jest obserwowana jeśli chodzi o bramkarzy . Ale jakoś o Marcinka nie pytają???? hehhe
Cabaja za granicę nikt nie weźmie, przez jego wpadki...Jaki trener w ważnym meczu wpuścił by takiego bramkarza co puszcza takie szmaty jak w Zabrzu czy z Arką...?
"Bo nie ugody, gdzie w jednym kraju żyją dwa żywe narody.
Pragnień nie odejmiesz, ziemi im nie dodasz - Jeden musi ustąpić! - gość albo gospodarz!" K.H. Rostworowski
pokaz mi zuberg bramkarza ktory nigdy nie popełnił błędu. chociaż jednego. powiedzmy z całego świata a nawet kosmosu
Santo
Aż takich szmat to mogę wymienić choćby Olszewskiego...Takiej bramki jak w Zabrzu Cabaj to ja bym nie puścił..
Pragnień nie odejmiesz, ziemi im nie dodasz - Jeden musi ustąpić! - gość albo gospodarz!" K.H. Rostworowski
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Santo
> Aż takich szmat to mogę wymienić choćby
> Olszewskiego...Takiej bramki jak w Zabrzu Cabaj to
> ja bym nie puścił..
>
puściłbyś... prędzej czy później
jeśli ktoś nie był nigdy bramkarzem, to mu łatwo się tak wypowiadać, ale naprawdę szmaty zdarzają się KAŻDEMU, w najmniej oczekiwanych sytuacjach; założę się, że również Olszewski ma ich w swojej karierze parę.
To prawda, że Cabajowi przytrafiają się one zbyt często, ale mimo wszystko wciąż sądzę, iż jest to do wyeliminowania, gdyż mankament ten wynika głównie z cech mentalnych (brak koncentracji lub brak odpowiedniej decyzji co do sposobu bronienia), a to DA SIĘ poprawić, w odróżnieniu od takich cech jak wzrost, refleks itp., które akurat są u Marcina dużym plusem.
Inną sprawą jest to, że lata mijają i jeśli Cabaj nie poprawi się w bardzo niedługim czasie, to wkrótce może podzielić los Olszewskiego...
Nie przypominam sobie takiego okrutnego babola u Casillasa, Almuni, Kowalewskiego, Fabiańskiego, tego z Romy obecnie i z Interu itd. W huj jest takich co sie nie spalają psychicznie i takich baboli jak Cabajnie robią aczkolwiek wiadomo że każdemu nawet małe błędy się przytrafiają.
Oczywiscie ze kazdemu bramkarzowi przydarzaja sie wpadki.
Ale zadnemu innemu tak wielkie i tak czesto.W tym tkwi problem
Cabaj jest conajwyżej średnim bramkarzem,ale jak obrona będzie poukładana to taki narazie wystarczy.Ma przebłyski geniuszu niemalże,ale i popełnia takie błędy wręcz przedszkolne,a największym jest wychodzenie do dośrodkowań:X
Mimo to szanuję Marcina i niech gra dopóki nikt z młodych nie udowodni że jest lepszy.
Bardzo bym chciał żeby Martin Szwiec podrósł i zajął miejsce w bramce w dorosłej CRACOVII.Byłaby zmiana z Marcina na Martina:D:D:D
O czym my wygole mowimy. nie ma bramkarza ktory nie popelnia bledow. ja sila rzeczy nie widzialem wszystkim meczy wszystkich bramkarzy. jedno jest pewne, że łatwiej jest być dobrym bramkarzem w dobrym klubie gdzie wygrywa sie mecz za meczem. taki Pawełek zaden to bramkarz ale wisła zawsze szybko zdobywa prowadzenie a Pawełek broni na pełnym luzie, bez spinki nawet jak straca bramke to nic. Teraz Cabaj ma w głowie babola z Zabrza wie ze juz mu sie kiedys zdarzylo ze po babolu przegrywa sie mecz a on jest okrzykniety antybohaterem. Teraz przy kazdej interwencji zamiast myslec co zrobic mysli co bedzie jak mu sie nie uda złapac tej pilki. gdyby wiedział że mamy z przodu jakies atuty i ze chlopaki to odrobia albo chociaz prowadza to by to inaczej wygladalo. jakos jak dobrze gralismy za wasatego to byl poruszany temat reprezentacji tak czy nie? bronił chyba w kadrze B nawet? cyz był tylko powołany? jakoś tak nie pamietam dokladnie.
Oj, za Wąsatego zawalił też niejeden mecz np. z Koroną we mgle, z Lubinem na wyjeźddzie i wiele, wiele innych. I chyba nie ma żadnego bramkarza na świecie, aby mu aż tak pobłażano. Sam nie wiem dlaczego. Zresztą temat wałkujemy bez końca i nic z tego nie wynika. Powiem więcej, Cabaj byłby najlepszym bramkarzem na świecie gdybu nie było strzałów na jego bramkę, ale i wtedy zapewne by coś wymyślił - sam wrzucałby piłkę do siatki. Co gorsza, nawet wówczas miałby swoich adwokatów; no bo to, bo tamto itd.
Żeby zakończyć, przypomnę sławną obronę Kuszczaka w meczu z Kolumbią, a Boruc, no, nie przymierzając, z nami dał strasznie popalić (wielki gol Bojara to w 1/2 prezent Boruca)
jak pisałem w innym temacie: mega-szmaty bramkarz puszcza raz, dwa razy w karierze. a Cabaj ze dwa razy w sezonie jak nic. i w tym problem.
ja nie chce bramkarza, ktory wyciaga nie-wiadomo-jakie-strzaly, zeby wszystko spieprzyc puszczajac babola - ja chce bramkarza solidnego, ktory co ma puscic, to pusci, ale sie nie osmiesza w bramce z taka regularnoscia. Marcin solidny niestety nie jest.
2 babole w sezonie to jest nic pod warunkiem ze druzyna gra rowno.Marcin jest dobrym bramkarzem i bedzie dobrze bronil gdy druzyna bedzie dobrze grac
2 [b]takie[/b] babole w sezonie to o 3 za dużo.
Cabajowi dobrze by zrobił pobyt na ławie.
Zeus - no wymienilem tych nie gorszych - ale wyciagnij ich do Cracovii :)
Bodzio W jest klase lepszy,i mysle ze daloby go rade sciagnac.
Wszystko sie kreci wokol pieniadza;-)
Coprawda napewno nie pasuje on do koncepcji Filipiaka,ale jedno jest pewne.Jesli sie dobrze poszuka to sie znajdzie kogo trzeba.Psy szukaja i zawsze cos tam znajduja miedzy slupki.W Rumunii napewno nie jeden Dolha byl,szczegolnie ze nim sie reprezentacja raczej nie interesowala,dopoki w gts furory nie zrobil.
Wcale nie zawsze, awans do Ligi Mistrzów w meczu z Lazio 'załatwił' im ten jakiś Hugues.
Zeus, na jakim świecie Ty żyjesz, wiesz ile lat ma Wyparło?
Żeby nie było, też nie ufam Cabajowi, ale nie na tyle by sprowadzać na jego miejsce emeryta.
Aha, a co do Gwardii też się nie zgodzę, akurat zawsze mieli problemy z bramkarzami (Dolha to wyjątek), za to prawie zawsze dobrych bramkarzy ma/miała Legia
Jakby na to nie patrzec to tego emeryta chetnie widzialby u siebie BOT Bełchatow,w przeciwienstwie do Cabaja ktorym nikt sie nie zainteresowal.Rowniez nie jestem jak Ty zwolennikiem sciagania emerytow,podoba mi sie wizja odmladzania druzyny,jednak uwazam ze ow emeryt wcale Cracovii by nie zaszkodzil.Mysle ze 2 sezony jeszcze pociagnie,czym przedluzylby Cracovii czas na szukanie wzmocnienia bramki,lub da czas ktoremus z mlodych bramkarzy na dojrzewanie do pozycji bramkarza numer 1.
Szamotulski tez nie najmlodszy,a swoje robi!
Jesli chodzi o (L) to fakt ze od lat bramka jest ich najsilniejsza strona w calej lidze!!!
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
(...)
> ja nie chce bramkarza, ktory wyciaga
> nie-wiadomo-jakie-strzaly, zeby wszystko spieprzyc
> puszczajac babola - (...)
Jak wybroni setkę i puści babola, czy jak nie puści babola, ale setki też nie wybroni, tak czy siak jedna bramka w sieci. Cabaj oczywiście nie jest moim mażeniem, ale broni przyzwoicie, a genialnych interwencji miał moim zdaniem więcej niż baboli. Więc dajmy mu spokój.
Bramkarz jest po to, aby bronić. Łaski nie robi. Kłopot zaczyna się wtedy, gdy bramkarz jest partaczem, ale czasem udaje mu się cos obronić wówczas "eksperci' zaczynają dywagacje: geniusz czy idiota. Nawet gdybyśmy na bramce postawili małpę to też co nieco by obroniła...
Zresztą mam już tej dyskusji dość. Dziwię się tylko włodarzom, że tak długo zwlekają z zakupem solidnego bramkarza.
Ja mysle ze my w klubie mamy bramkarza ktory jest lepszy od Cabaja i Olszewskiego!!!
Nazywa sie Pączek!!!!!
Na forum Poloni Bytom pisze ze w czorajszym sparingu zaprezentowal sie swietnie,dyrygowal glosno obrona, dobrze gral na przedpolu , nogami(prawa lewa) i na lini!!!
Jest wypowiedz Probierza ktory mowi ze jezeli kluby dojda do porozumienia w kwestii wypozyczenia to Pączek bedzie zawodnikiem Poloni przez pol roku!!!
Mysle ze jak przez pol roku bedzie w Poloni to po powrocie do Cracovi bedzie numerem 1 !!!
Jesli go wypożyczą to od razu powinno być zastrzeżenie , że w meczu z nami nie gra ( patrz Wiśnia w meczu z Górnikiem ) .
dev to sa pobożne życzenia a jestem pewien że nikt z klubu na to nie wpadnie i wybroni Polonii 0-0
Zeus zapytam po co nam emeryt wyparło.
2 lepszych i mlodszych bramkarzy jest na wyciągnięcie ręki;1.Janukowicz-bramkarz Śląska kosztuje ok 250 tys zł (ma kontrakt do czerwca 2008).Interesuje sie nim Sparta P.Ma 193 wzrostu i 24 lata
2.Peskowic -bramkarz KSG.Kontrakt do czerwca 2008 i nie chce przedłużyć z KSG.Kosztuje mniej więcej tyle co Janukowicz.To jest bramkarz klasowy i sprawdzony w lidze.Z dogadaniem se nie powinno być problemu bo jego menagerem jest Kołakowski!!!!
Najbardziej potrzebujemy rozgrywającego!!!!!
Potter co do Janukiewicza zgadzam sie w 100%.
Natomiast od Peskovica to wolalbym Fabiniaka z Widzewa.
8 dni później
chciałbym zapytać przeciwników Skrzyńskiego - kto według Was jest lepszym obrońcą w Cracovii od niego ?? Tupalski , Polczak są według Was lepsi ??
o Polczaku trudno mi sie wypowiedziec bo nigdy go nie widzialem i mysle ze mało kto widział. Tupalski to napewno dobry obrońca ale nie tak dobry piłkarsko jak Skrzynia. ze Skrzynia w formacji z 4 obronie by radzil sobie pewnie niezle ale w systemie z 3 z tylu nie ma szans
KULIG!!!!!
Kulig o ile sie orientuje nie jest stoperem ;] pozatym z jego technika jest na bakier
Kulig niestety jest zbyt jednostronny (tzn świetny w odbiorze i nic poza tym). No i jeszcze jest waleczny, co w polskiej lidze akurat jest atutem, gdzie indziej byłoby standardem. W ofensywie nie istnieje, a techniki też nie ma. Wybitnym piłkarzem na pewno nie będzie nigdy, choć w naszej sytuacji jest na pewno potrzebny.
U nas co prawda nie miał okazji tego potwierdzić, ale zanim do nas przyszedł Kulig uchodził z tego co wiem, za obrońcę o dużym potencjale ofensywnym. Porównywanie go ze Skrzyńskim jest jednak bez sensu. A swoją drogą Skrzyńskiego bym nie skreślał głownie dla zwiększenia konkurencji. Pada na niego jako kozła ofiarnego, ale jak potter słusznie zauważył, po ostatnich ruchach kadrowych widać, że protesty nie mają sensu i piłkarze, aż tak głupi nie są by teraz robić jakieś bunty. Ale "w szatni" nie byłem i może ci co "byli" wiedzą coś więcej.
Panowie to nagle sie okazało że skrzynia the best:).....Nazywanie go jednym z lepszych stoperów w lidze to gruuuuuuuuba przesada. Ale zaraz sie okaże jak go widzą w lidze.
Teraz kiedy wszyscy znają jego sytuację, zobaczymy jakie kluby sie po nie go zgłoszą...
to nam pokaże kto sie myli. Podobne były płacze po Basterze i Banii a gdzie oni teraz są?
Mogę sie założyć iż wyniki Cracovii z Polczakiem nie będą gorsze niż wyniki Cracovii ze skrzynią.
Z Banią to inna historia bo on po prostu był już emerytem.
Już dawno przepowiadałem, że oni wszyscą skończą w Kmicie i Górniku Wieliczka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)