Ciekawie to na trybunach wyglądałby mecz Paragwaj-Brazylia. Te kraje toczyły swego czasu wojnę, w wyniku której Paragwaj stracił połowę terytorium i sporą część mieszkańców.
-
-
MŚ 2010 w RPA - 11.06-11.07
To chyba Urugwaj stracił prowincję Rio Grande do Sul na rzecz Brazylii, zaś Paragwaj to była taka latynoamerykańska Asyria, która ze wszystkimi sąsiadami (a byli to sasiedzi znacznie więksi) toczyła wojny.
35 minuta, Juan i 1:0 dla Brazylii
Haha, piętka Fabiano magiczna :D
Ups, 2:0 ... Fabiano :D
2 bramka to mistrzostwo świata !
finał jest tylko jeden
Brazylia : Argentyna
....obym się mylił ,ale niestety wydaje mi sie że Brazylia zostanie mistrzem... :(
No niestety brazylijskie wyrachowanie (o tempora o mores!) bierze górę nad chilijskim pięknem.
Brazylia kombinuje
Holandia się ślizga
Niemcy czarują
Argentyna ma przebłyski
Co za czasy!
A swoją drogą jakież piękne to było ćwierćwiecze 1970-1994 kiedy Brazylia dostawała regularnie bęcki, a teraz nuda panie, nuda.
No przynajmniej tulipanom nie będzie łatwo.
aa japonczyki i tak zgarna wszystko :D! Ha!
Wróciłem właśnie z Londynu i taka ciekawostka: przez ostatnie dni mnóstwo samochodów jeździło po ulicach z flagą św. Jerzego. Dzisiaj już żaden... kibice sukcesu:D
jesli chodzi o przerwanie fary zwiazanej z pomylkami sedziowskimi to dla mnie GOSCIEM by byl np sedzia wczorajszego meczu Meksyk-Argentyna ktory po bramce rozmawial z liniowych (bo na telebimie puszczono sytuacje), ten zapewne jeszcze konsultowal sie z technicznym i w ramach tego porozumienia by gwizdnął spalonego. pokazalby fuck'a fifie blaterowi platiniemu i całemu dziadostwu. by im pokazał gołą dupę i byłoby pięknie.
musi sie w koncu cos stac z tą piłką bo juz mam dosc wypaczonych wyników, zauwazcie ze to sie CALY czas nasila. nie mowie tu tylko o mundialu.
Przecież to nie ich wina że sędzia uznał/nie uznał bramki, a gdyby Niemcy dali sobie wbić gola to, nie wierze w to co piszę, ale życzyłbym im mistrzostwa. Na szczęście tego nie zrobili i niezmiennie życzę im jak najgorzej:)
Muertes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>....................... życzę jak najgorzej Niemcom, to samo tyczy się
> Argentyny po meczu z Meksykiem.
Pechowo się zdarzyło ze zagrają ze sobą i komu tu życzyć gorzej? ;)
0-0, 0-0 w dogrywce potem po 11 karnych w ktorych bedzie 0-0 i obie odpadają :)
No i Paragwaj gra dalej :)
to mnie Paragwaj zaskoczył ! byłem pewny, że w karnych japońskie roboty wygrają, okazuje się,że człowieka nie da się zaprogramować.
teraz mam nadzieję,że Krystyna Ronaldo pożegna mundial.
do boju Cracoviaaaaaaaaaaaaa!
No na razie to Krystyna R. jest bliższa wysłania La Roji do domu.
Na pewno?
Jednak nie.
Hiszpania nic nie gra, ale ma Villę, to taki gracz co robi różnicę.
Paragwaj pokonają bez trudu, ale finał jest dla nich w tej formie nie osiągalny.
a ja się nie zgodzę,
Hiszpania grała nieporadnie do ok 49 min
potem przez kilka minut Portugalia mogła im zlać dupę
ale potem bramka i ta gierka w jedno podanie
mieli przewagę posiadania chyba ze 65:35
nie wierzyłem własnym oczom, Portugalii nie istniała!
(zaznaczam że widziałem mecz w knajpie, po całym dniu w upale i spożywszy w 90 minut trzy piwa)
dla mnie finał marzeń Niemcy-Hiszpania
obie drużyny niedoceniane, niby nic nie pokazały, a dla mnie bomba!
co do wymarzonego finału to Argentyna z Hiszpanią bądź Holandią ale nie wiem czy drabinka turniejowa na to pozwala. Co do dzisiejszych meczów to pierwszy słaby i nudny jak flaki z olejem, drugi już ciekawszy ale i tak bez fajerwerków. Generalnie widac, że większość piłkarzy ma juz serdecznie dośc bądź sa poprostu zajechani jak woły.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)