Nikt nikogo nie zmuszal do wyjścia.Ci co chcieli zostać to zostali.Nie wie w jakim celu takie bzdety piszesz.
-
-
Podziekowania dla zawodników za derby - TYLKO!
|||KAZZ||| Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> farmer73 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > KAZZ napisał: "Jestem z siebie dumny że
> > wyszedłem i z tą samą dumą wrócę na
> każdy
> > kolejny mecz, bo dla mnie liczy się Cracovia
> czy
> > z Filipiakiem czy bez.Niełatwe to dla
> kibica
> > Cracovii ale, już chyba dojrzałem do
> przekonania
> > że rak znajduje się w takim stadium rozwoju
> że
> > trzeba go wyciąć"
> > ALE CO DALEJ -KONKRETNIE !?!?
>
>
> Niestety, najprawdopodobniej druga liga, potem
> wprawny menadżer (Paweł Misior?) i stopniowa
> odbudowa...
> Wolę taka Cracovię niż Cracovię- zabawkę
> despotycznego prezesa, który na każdym kroku
> stroi fochy, a następnie piepszy dyrdymały o
> profesjonaliźmie w zarządzaniu.
>
> Chociaż rozsądek podpowiada co innego, cały
> czas się jeszcze łudzę że uda się rozwiązać
> problem na drodze dialogu.
>
>
Jeszcze wyjaśnij jakim cudem ta druga liga???
Po odejściu Comarchu druga liga???
Wiesz jakie są budżety klubów drugoligowych??
Zrób sobie prosty rachunek: Obecny budżet minus wkład finansowy Comarchu i zobacz wynik.
Wynik jest taki, że nawet na III lige nie wystarczy, no ale skoro macie inne rozwiązania to z chęcią wszyscy je poznają...
Jesli nie macie nic w zamian Comarchu poza włąsną dumą to dajcie sobie spokój z wypieprzaniem obecnego sponsora-współwłaściciela, bo święcie przekonany jestem, że jak wróci III liga to 75% z wypierdalaczy nawet nie będzie wiedziała jaki był ostatni wynik meczu Cracovii, że już o przyjściu na stadion nie wspomnę...
potter Napisał(a):
> Nikt nikogo nie zmuszal do wyjścia.Ci co chcieli
> zostać to zostali.Nie wie w jakim celu takie
> bzdety piszesz.
bo to nie bzdety, otrzasnij sie, najwyzszy czas, fakt ze chyba nikt nie dostal po "mordzie" nie oznacza ze nie bylo proby wymuszenia na kibicach wyjscia ze stadionu ...
dzieki chlopaki, nie spodziewalem sie tak dobrej gry.
szkoda ze nie mieliscie pelnych trybun za plecami - mam nadzieje że rozumiecie nasz protest.
Szkoda bo mogło być super.Sami to sobie s......liliśmy.Żeby osiągnąć kompromis każda strona konfliktu musi pójść na jakieś ustępstwa.On dał bilety ,myśmy wywołali awanturę m.in na tym forum-paranoja z protestem.Zrobiło się zamieszanie.Obcy z boku próbowali to wykorzystać.On się wycofał z biletów a forum zamknięto.Protest miał byc milczący a tu bluzgi.Potem część wyszła a część została.Teraz jedni drugich wyzywają....a wszyscy którym zalezy na Cracovii są dalej w d...pie.
Aha i jeszcze jedno jak protest miał byc przeciw Niemu to dlaczego rozgrzewka przebiegał w rytmie bluzgów na Skrzyńskiego....
P.S. On to wiadomo kto a My to kibice w szerokim tego słowa znaczeniu.
Dziękuję piłkarzom za derby!
Co sądzę o wychodzeniu i śpiewaniu pewnych rzeczy napisałem w innym wątku, ale mały dodatek.
Robin: tylko taki komentarz - szanuję Cię za wiele rzeczy które pisujesz tu od lat, ale napisałeś że śpiewano to co wymyślili ci co wyszli... A czy brak frekwencji to TYLKO wina prof. Filipiaka? Nie mówię że Wasza - ale np. kretyńskie zachowanie na ostatnich derbach pewnych ludzi to też p.Filipiak? A Zagłebie Lubin?
Rózni ludzie gdy dowiadują się że chodzę na Cracovię pytają "nie boisz się"? Ja wiem, prasa nieprzychylna... Ale to nie jest tak że jedna strona be, druga cacy... Ja oczywiście, żeby nie było wątpliwości, też chcę żeby bilety były w łatwej, wolnej sprzedaży - kiedyś tak było... Za Filipiaka... To nie tylko "faneberie" Filipiaka...
Ktoś napisał o solidarności. Sądze, że ci którzy wyszli ze stadionu (mozna było pójsć na górę trybun) wykazali tym razem brak solidarności z Cracovią. A to Cracovia jest nadrzędna.
Nie rozumiem... żal... Że niektórzy tacy fani (jak tu czytam kto wyszedł) wychodzą z derbów w 55 minucie przy stanie 0;1 gdy nasi gryzą trawę... No żal... :( Dumni jesteście? Tak to trzeba było zrobić? W ten sposób?
ŻENADA !!!
Pomijając sluszność co do protestu,jego forma odbyła się w skandalu.
Opravcym przeprowadzili protest oparty na bluzgach wobec właściciela klubu niespotykanych na stadionach.
MAMY PROWADZIĆ DIALOG? Z kim....najpierw zbluzgać od najgorszych a później żądać mediacji?Jak się zacznie rozmowę z JF - witam pana penisa czy witam pana syna prostytutki?
Kopacze są - jeszcze - w I lidze natomiast my kibice w której?
Gdzie nam do kibiców z Lecha czy ległej.glądałem mecz ległej z Odrą.Protest przeciwko Walterowi.
Przyśpiewki ośmieszające Waltera z "mordo ty nasza" czy też niesamowity przebój na wzor "stary niedźwiedź mocno śpi..." w którym żyleta chodziła w kółko śmiejąc się z Waltera.I liga walki o swoje prawa kibiców.....
Do protestu potrzeba inteligencji.Sztuką jest coś zrobić tak, by weszło to komuś do glowy na zasadzie satyry jak to robi "Żyleta".Okazało się,ze tylko Warszawka ma to "coś"....niestety :-(
Uważam,że po tej porcji "imiennej",straciliśmy szanse na dialog z osobą 01 w Cracovii.
Straciłem cały szacunek do opravcow.Wiem,że Wam to wisi.....zawsze wrzucałem do skarbonki na oprawy-teraz nie dam ani grosza.
Czy opravcy wiedzieli o tej akcji na dzisiejszym meczu ?
http://www.dom-misi.org/
a to warto przeczytać,o życiu,gdzie jest ono inne niż wulgarność stadionowa
http://www.dom-misi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=34
Polecam,bo życie ucząc pokory bywa okrutne.....
potter Napisał(a):
> Nikt nikogo nie zmuszal do wyjścia.Ci co chcieli
> zostać to zostali.Nie wie w jakim celu takie
> bzdety piszesz.
Gówno prawda potter, zapytaj solniokowo w jaki sposób został zmuszony do opuszczenia stadionu.Człowiek,który od kilkudziesięciu lat nie opuszcza,żadnego meczu Cracovii zarówno w tym dorosłym jak i tej młodzieżowym wydaniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agnan Napisał(a):
> Dziękuję piłkarzom za derby!
>
> Co sądzę o wychodzeniu i śpiewaniu pewnych
> rzeczy napisałem w innym wątku, ale mały
> dodatek.
>
> Robin: tylko taki komentarz - szanuję Cię za
> wiele rzeczy które pisujesz tu od lat, ale
> napisałeś że śpiewano to co wymyślili ci co
> wyszli... A czy brak frekwencji to TYLKO wina
> prof. Filipiaka? Nie mówię że Wasza - ale np.
> kretyńskie zachowanie na ostatnich derbach
> pewnych ludzi to też p.Filipiak? A Zagłebie
> Lubin?
>
> Rózni ludzie gdy dowiadują się że chodzę na
> Cracovię pytają "nie boisz się"? Ja wiem, prasa
> nieprzychylna... Ale to nie jest tak że jedna
> strona be, druga cacy... Ja oczywiście, żeby nie
> było wątpliwości, też chcę żeby bilety były
> w łatwej, wolnej sprzedaży - kiedyś tak
> było... Za Filipiaka... To nie tylko "faneberie"
> Filipiaka...
>
> Ktoś napisał o solidarności. Sądze, że ci
> którzy wyszli ze stadionu (mozna było pójsć
> na górę trybun) wykazali tym razem brak
> solidarności z Cracovią. A to Cracovia jest
> nadrzędna.
>
> Nie rozumiem... żal... Że niektórzy tacy fani
> (jak tu czytam kto wyszedł) wychodzą z derbów w
> 55 minucie przy stanie 0;1 gdy nasi gryzą
> trawę... No żal... Dumni jesteście? Tak to
> trzeba było zrobić? W ten sposób?
Niestety częściowo też mam takie odczucia.Pisze sie tu jaka to wielka krzywda dzieje że nie ma biletów np.taki przypadkowy kibic nie moze sobie na mecz przyjśc.Otóż na hokej sa bilety i dwa razy kogos przyprowadzałem.Ostatnio moi goście usłyszeli coś w stylu a wy ch..je czemu nie śpiewacie?
przestancie stawiac znak rownosci miedzy Cracovia a Comarch
zejdzcie z łaski swojej z Opravców bo po pierwsze nie oni protest organizowali tylko o nim informowali (zeby nie bylo przepychanek wynikajacych z niedoinformowania) a po drugie... chcialbym zeby kazdy Kibic zrobil w ostatnich 5 latach choc 1/10 z tego co przecietny Opravca zrobil KU CHWALE CRACOVII.
obecny zarzad Cracovię (tą którą znamy, kochamy i której kibicujemy) ma gleboko W DUPIE i wciska ją tam z każdym miesiącem coraz glebiej. dla nich produktem jest MKS. czy by to było MKS Hutnik czy MKS Garbarnia nie ma dla nich najmniejszego znaczenia. kibicow sobie przeciez i tak wytworzą od nowa...
Santo a co dostane w zamian? aw&jg dziekuje sam im wlaz w ... ku chwale Cracovii, powiedz ile zrobili? nie wysilaj sie, nie za wiele ...
ian dzieki za te linki
Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd!
Niech na nasz stadion nie przychodzą więcej ci, którzy wyszli w połowie meczu a przede wszystkim ci, którzy wywierając presję na prawdziwych kibiców zmuszali ich do opuszczenia stadionu.
Precz z prymitywami bluzgającymi na sponsora. To idioci, którzy mają za nic Cracovię. Dla nich ważniejsza jest dilerka, gangsterka i inne tego typu interesy.
Jesteśmy na początku drogi. Drogi do normalności. I na pewno nam się uda.
A wam buce zaśpiewał gts:protestowac trzeba umieć.
I tyle w tym temacie.
SaNtO Napisał(a):
> przestancie stawiac znak rownosci miedzy Cracovia
> a Comarch
>
> --------------------------------------------------
> ------------
> Muszą być ludzie, którzy mają odwagę mówić
> swobodnie-Giordano Bruno
Zawsze można zacząć stawiac znak równości między Cracovia i np Ivaco....
Choć pewnie nic Ci to nie mówi
Koledzy drodzy, przestancie j...ac jedni na drugich, bo tego sie juz czytac nie da! Nie potrafie zrozumiec dlaczego jeden Pasiak obraza drugiego za to, ze ma inne zdanie na takie czy inne kwestie w klubie. Nie podoba mi sie, ze jak jeden uwaza, ze Majewski powinien odejsc to jest be, a w innym kladzie be jest ten, ktory nie chce lzyc Filipiaka. Otrzasnijcie sie, ludzie, bo to wszystko zyje w symbiozie. Jak sami sie nie bedziemy szanowac, to nie wiem czemu mieliby nas szanowac inni.
Na koniec poroponuje jednak wrocic do tematu tego watku, bo to NIE JEST temat o tym, czy COMARCH=CRACOVIA, albo o tym jacy sa kibice, czy jaki byl doping. Nie, osobliwie miala to byc okazja do PODZIEKOWANIA pilkarzom, bo jakby ktos nie zauwazyl, oni jedni pozostaja po tym meczu bez zarzutu. Proponuje zatem przynajmniej w tym temacie dac sobie spokoj z personalnymi wycieczkami...
Jak dla mnie to chlopaki zagrali NAJLEPSZE DERBY OD POWROTU DO EKSTRAKLASY! Gdyby nie ta lubelska menda to inaczej bysmy sobie teraz rozmawiali...:> WSZYSTKIM CO DO JEDNEGO - ZA POSTAWE PRZED MECZEM, W TRAKCIE MECZU I PO MECZU - WIELKIE DZIEKI!
Kiedys Bogus C. wypuscił pieskow przeciw Kasperczakowi tekstem"sprzedaje GTS".Pieski dały sie nabrac na wypuche i zrobiły pikiete popierajaca Bogusia(1906% poparcia).Jakze to zyc bez sukcecu to przeciez sie nie da-nie wazne czy kasa z Ub,SB czy sie kradnie wazne zeby sukces był.Trzeba miec swoj honor.Wyobrazcie sobie sytuacje,ze P.Misior jest nadal prezesem.Lepiej wyobrazcie sobie ze Paweł ma kase Filipiaka.A ja do tej pory nie moge sobie wyobrazic jak Filipiak wykurzył Misiora a teraz opowiada ze Cracovia to nie socios z Barcelony,ktorzy składki płaca,w jakich okolicznosciach sie pojawił,zapomniało mu sie o Grupie 100.Panowie stop bufonowi Filipiakowi.Przypominam ze Majewski miał konflikt w Amice z zawodnikami,potem w Widzewie po awansie rozstał sie z rozgłosem ze do reprezentacji che isc,a prawda była taka ze zawodnicy RTS-u ktorzy mieli krotkie kontrakty nie chcieli nowych podpisywac dopoki Majewski bedzie trenerem.Dobrze sie pije profesorowi z doktorem a Stawowy jakos sie nie pisał na takie imprezy....Jako absolwent AGH przytocze zasłyszany tekst na uczelni.....jesli ktos jest profesorem fizyki z tym nie da sie zyc!!! przerabiałem z jednym i sie pokrywa teoria.
CRACOVIA DUMA POKOLEN!!!
Marcio Napisał(a):
> Potter: daj już sobie spokój, chłopie, z tym
> ślepym popieraniem bluzgających na Filipiaka. Co
> powiesz jak Filipiak zabierze zabawki i opuści
> piaskownicę z napisem "Cracovia"? Czy ktoś z
> bluzgających na stadionie w ogóle bierze to pod
> uwagę?
>
> Jest rzeczą oczywistą, że Filipiak = Cracovia w
> I lidze hokejowej i piłkarskiej. Rozumiesz?
> Równa się! Chyba nie jesteś jednym z tych
> fantastów wierzących w tabuny sponsorów tylko
> czyhających na odejście ComArchu aby zastąpić
> go w Cracovii.
>
> Mój apel: Pasiacy! Nie traćcie instynktu
> samozachowawczego, bo się obudzimy z ręką w
> nocniku (czytaj: bez właściciela i sponsora w
> jednym).
> Nie znam NIKOGO komu się podoba brak biletów w
> kasach. Ale, na Boga, cięcia konara, na którym
> się siedzi, cracoviacka historia nigdy Wam nie
> wybaczy!
> Opamiętajcie się póki czas!
Chodzi o to, że filipiak musi zrozumieć, że PIENIĄDZE NIE DAJĄ MU 100% WŁADZY NAD TAKĄ OGROMNĄ TRADYCJĄ, TAKIM WIELKIM KLUBIEM JAK CRACOVIA, klubem, który nigdy się nie poddał. Tu nie chodzi o to, że nie podoba nam się Filipiak w Cracovii. Chodzi o to, że Cracovia jest klubem Krakowa, klubem Kibiców, klubem wielu rodziń. Najlepiej to widać po tym jak dużo różnych grup społecznych identyfikuje się z naszymi Pasami.
On nie ma prawa, mimo jego pieniędzy, zabraniać mi, ani wam chodzić na mecze. Bo to nie jest jego klub. On się nim opiekuje finansowo.
Nie może tak być, że filipiak sobie myśli "Wolnoć tomku w swoim domku". Bo ja (my) też się czujemy na Kałuży jak w domu. I to chyba bardziej niż on. I nie ma prawa nam dyktować co mamy robić.
Nie kupi piłkarzy - jego sprawa, nie zatrudni Kasperczaka - jego sprawa.
Ale bilety itp to już jest NASZA SPRAWA.
Wstyd mi za łamistrajków co tego nie rozumieją.
CRACOVIA to nie comarch. CRACOVIA TO MY!!!
... a miały tu być podziękowania dla piłkarzy :-(
Dzięki Wam chłopaki - zagraliście z sercem i pechem - trudno. Walczcie tak dalej!
A co do reszty - to od juz chyba miesiąca czytam i słucham o protestach kibiców ale na serio zupełnie nie rozumiem o co chodzi? Czy może mi to ktoś logicznie i spokojnie wytłumaczyć. Proszę jednak uwzględnić to:
- w jaki sposób ktoś, kto jest niepożądany na stadionie może skutecznie protestować poprzez zaprzestanie przychodzenia na dany stadion lub wychodzenie z niego? Przecież to jest absurd - to tak, jakby złodziej protestował przeciwko policji poprzez zgłoszenie się na komisariat ze skradzionymi rzeczami.
Ludzie miejscie choć trochę wyobraźni i własnego przemyślunku a nie idźcie za hasłami jakie słyszycie tu i ówdzie!
Przecież cała batalia o spokojne i pełne trybuny właśnie na tym polega by Ci co "dymią" nie siedzieli na nich. Dlatego w Anglii to co my mamy teraz było 20 lat temu a dziś tamtejsze "gorące głowy" oglądają mecze w pubach a Ci co ich stać wybulić 60 funtów na mecz siedzą sobie i drą ryja na trybunach. I guzik wszystkich obchodzi czy Cie na to stac czy nie. Nikt nie pozwoli sobie na jakąkoliwek drakę bo by zabnkrutował.
Uderzenie sedziego przez pijanego Duńczyka kosztowało milion Euro! A my za 5 lat musimy zorganizować coś co nie może zakończyć się III wojną światową. Nie da się tego zrobić jeśli na trybunach będa anonimowi ludzie po wypiciu paru piw lub mocniejszych trunków.
Można to zrobić pewno na różne sposoby ale na Cracovii one jak do tej pory nie zdawały egzaminu - obecna droga jest bolesna ale NIEODWTRACALNA. Chcesz oglądać mecz na żywo - idź kup karnet i kwita. Nie stać Cię kupić teraz to składaj już od dziś i kup sobie na wiosnę - jak nie potrafisz w 6 miesięcy odłożyć 2 stów to zajmij się zbieraniem złomu - napewno dasz radę zarobić na tym odpowiednią kasę - nie chce Ci się to nie zawracaj d**y innym ludziom swoimi protestami i siedź cicho...
Niech tylko nikt nie wyskakuje z tekstami, że to niby "dla dobra innych" - a kogo, że się zapytam? Turystów - ilu 20-30 na mecz? Biednych - patrz wyżej sposoby "wzbogacenia"...
Powtarzam - nie rozumiem o co chodzi? Chętnie wysłucham choć mam obawy, że to nie o to chodzi o czym piszecie ale o to, że: "pokażemy kto tu rządzi", że "postawimy na naszym", "pozostaniemy anonimowym tłumem, który będzie robił na stadionach co zechce" itd.... a doping, drużyna? - to przy okazji w wolnych chwilach między zadymami.
Słucham Panowie - śmiało walcie - klawiatura Wam nie odda, ja tym bardziej bo bardzo chciałbym Was na trybunach z gorącym dopingiem na ustach ale zrozumcie nikt Was tam nie wpuści jeśli będziecie chcieli pozostać anonimowi i robić nadal dym!!! Ta droga już się skończyła...
m4rcin Napisał(a):
> Wielkie dzięki!! A ci "kibice" którzy wyszli to
> nie są kibice...
taaaa........niedługo na Kałuży będzie chodził Filipiak ze swoimi sługami i garstka "kibiców" tacy jak ty.........Dramat kurwa,zamiast się jednoczyć i wszyscy zaprotestować przeciwko polityce klubu wobec kibiców to oczywiście niektórzy wolą klaskać Filipiakowi.A potem on powie że Cracovia nie ma kibiców.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)