Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • CRACOVIA - Wisła K.: 0-0

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 05.05.2007 o 20:47
      Ostatnia aktywność 14.05.2007 o 23:02
      30000 wyświetleń
    • FortArt

4.6K
      5
    • 14.05.2007 o 01:44
      Post #352254 14.05.2007 01:44
    tacy dwaj Napisał(a): ------------------------------------------------------- > NIESTETY, NIE PIERWSZY RAZ... > ja nie oceniam kto jest winien, kto pierwszy etc. > natomiast mecz został przerwany w najgorszym dla > nas momencie > GDY NASZYM PIŁKARZOM ZACZĘŁA UKŁADAC SIĘ GRA > I DO STRZELNIA GOLA BYŁO BARDZO BLISKO! > nie wystarczy być dobrym hoolsem, trzeba też > miec wyczucie czasu, miejsca i okoliczności... > jezeli to oni zaczeli, to wykazali się - widząc, > co zaczyna sie dziac na boisku - rzeczywistym > "psim węchem". Połkniete zostało jak haczyk > przez rybę Najmądzrzejsza wypowiedz pomeczowa jaką czytałem. TD ma absolutna rację. Dokładnie tak! Po to zrobili dym. Wisła leżała na kolanach niezdolna wyjść z własnej połowy. > Pewnie Łęczna ogladniemy tylko w "Klubie Kibica" Ostatnio rzadko zamykają stadiony. Raczej pojedyńcze trybuny. Na B był spokój, powinno skończyć się na zamknięciu C.
    • bart27

133
      0
    • 14.05.2007 o 02:03
      Post #352258 14.05.2007 02:03
    Przepraszam, jestem zagotowany, korekta: było: Dzięki Wam obejrze co najmniej 3 następne mecze Pasów w KSC. ma być: Dzięki Wam obejrze co najmniej 3 następne mecze Pasów w TV.
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 14.05.2007 o 02:13
      Post #352259 14.05.2007 02:13
    - Zgadzam się z trenerem Kmiecikiem - dodał Stefan Majewski, coach Cracovii. - Wisła miała pierwszą sytuację można powiedzieć stuprocentową, my w niedługim czasie tak samo. Wydawało mi się, że uzyskaliśmy przewagę, gra się nam układała. Niestety przez ludzi nieodpowiednich... Kaziu powiedział, że zawiedli kibice. [b]Ale to nie są kibice, kibice nie mogą zawieść. To są chuligani. Naprawdę nam w meczu dzisiaj nie pomogli.[/b] Majewski: - Myślę, że dopóki nie będziemy mieli lepszego monitoringu, to kibice zawsze będą, dla kibiców zawsze trzeba grać. Bez kibiców nie ma sensu wychodzić na boisko. Uważam, że kluby będą się rozwijały tam, gdzie są kibice. Musimy dorosnąć troszeczkę, a [b]uważam, że dla chuliganów nie powinno być miejsca na żadnym stadionie[/b]. Santo, masz kolejnego gościa, którego możesz wypierdolić na reymonta
    • kscman

533
      0
    • 14.05.2007 o 06:34
      Post #352264 14.05.2007 06:34
    NIE MA POWODOW DO ZAMKNIETCIA STADIONU!! bo niby jakie? race,kamienie,szaliki SA NA KAZDYM MECZU PODWYZSZONEGO RYZYKA, jak derby itp, A policja sama sie wpierdolila na zamieszki na SEKTOR@!!
    • dolfuss

1K
      0
    • 14.05.2007 o 06:38
      Post #352265 14.05.2007 06:38
    Zgadzam się z Majewskim. Brawo panie trenerze. To chuligani nie kibice. A co do sektora B to nie jest prawdą, że tam się nic nie działo. Tam zaczęło się najpierw. To tam podchodził Majewski, Wiśnia, Baran i Bojar i opierniczali kilku troglodytów. Znalazł się tam też normalniejszy gość, który wyjaśnił paru kretynom, że przerwą mecz. Od WTSK uszy bolały. I uważam, że wreszcie właściwa reakcja ochrony w sprawie szalików. Walenie kijami w ich stronę to też element kibicowania? Tak samo, jak te race? Dostaniemy sporą karę i niestety całkowicie zasłużoną choć ponownie ja na tym stracę.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 14.05.2007 o 06:43
      Post #352266 14.05.2007 06:43
    A tak derby są widziane oczami naszej konkurencji: Kibicowskie derby - Były to najsłabsze derby od powrotu "Pasów" do ekstraklasy - słyszeliśmy z ust piłkarzy. Były to także przeciętne derby ze strony kibicowskiej, choć trzeba przyznać, że Cracovia chyba nieco podniosła swój poziom od czasu zeszłorocznej "świętej wojny". Szczególnie w pierwszej połowie kibice KSC skupiali się na dopingu dla własnego zespołu. Seria nieustającego antydopingu pojawiła się dopiero wraz z rozpoczęciem spięcia między kibicami i policją, czyli około 30 minuty meczu. Na obiekt przy Kałuży postanowiono wpuścić zaledwie 325 kibiców "Białej Gwiazdy". Ci wykorzystali swoje wejściówki im "okamieniowani" jeszcze przed meczem, szczelnie zapełnili sektor, na jego płocie wieszając WIERNOŚĆ oraz Wisła Kraków "Na przekór wszystkim". "Pasy" na wejście zaprezentowały fragment szachownicy z folii, sreberek, kartonów, którą w pełni pokazano na rozpoczęcie drugiej połowy. Jak już zostało wspomniane, poza "ciśnięciem" na poszczególnych zawodników, a zwłaszcza Dariusza Dudkę, doping miejscowych skupiony był na ich zespole. Pod koniec drugiego kwadransa gry między sektorami gospodarzy i Wisły zaczęła latać podpalona raca (nie licząc wcześniejszych butelek i kamieni), a kibice mieli ochotę na spotkanie oko w oko. Interweniowała policja, która przede wszystkim zagazowała kibiców, a także piłkarzy. Konieczne było przerwanie gry aż na pięć minut. Mediatorem w uspakajaniu pasiaków był między innymi Jacek Wiśniewski oraz trener Majewski. W między czasie na płocie zawisł transparent "Z motyką porywacie się na słońce i zawsze sp*** jak dzikie zające". W 40 minucie meczu po drugiej stronie boiska wywieszono także "My jesteśmy tu dla klubu, a wy tylko dla towarzystwa". Na rozpoczęcie drugiej połowy wspomniana szachownica z wszystkiego co się dało, a po drugiej stronie sektorówka "Cracovia" i transparent "jest jak tlen bez którego nie da się żyć". Oraz odpowiedź Wisły w postaci transparentu "Już to gdzieś było". W drugiej połowie Wisła zaprezentowała dwie inne flagi - najpierw Trzej Królowie Wielkich Miast, na ostatni kwadrans zaś "Wisła Kraków" z orłem. W drugiej połowie, poza obniżeniem się poziomu dopingu werbalnego prowadzonego przez KSC, spadł także znacznie poziom wieszanych transparentów, m.in. "Wisła zgrana paka co brat bratu babę harata". Nie sposób było nie przypomnieć sobie żenująco prymitywnych w treści transparentów z wcześniejszych derbów. Po dziesięciu minutach gry w drugiej połowie policyjna prowokowacja doprowadziła do starć na trybunie wzdłuż Błoń. Bez ograniczeń użyto gazu, oddano kilka strzałów w powietrze, użyto pałek i zawinięto kilka osób z sektora. Także mecz został przerwany na dwie minuty - z powodu ognia, który znalazł się na boisku z kilku palonych szalików. Interweniowali strażacy z gaśnicami. Policja kilkakrotnie niepotrzebnie wdarła się w głąb sektorów "Pasów" po obu stronach boiska. Ucierpiało wiele także postronnych osób. Po meczu nasi kibice zostali autokarami przewiezieni pod stadion. Miejmy nadzieję, że poderbowa noc nie przyniesie już żadnych niepokojących doniesień. wislakrakow.com
    • Dinth

3.4K
      2
    • 14.05.2007 o 07:37
      Post #352272 14.05.2007 07:37
    [url]http://www.wikipasy.pl/2007-05-13_Cracovia_-_Wisła_Kraków_0:0[/url]
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.05.2007 o 08:14
      Post #352274 14.05.2007 08:14
    Minusy - mecz przeciętny , bardzo szkoda bo gts był do ogrania . - wejście na sektor B , mimo że kołowrotki kręciły się non-stop to i tak trzeba było czekać w ścisku około 20 minut . Starsze osoby i rodzice z dziećmi nie były w stanie dopchać się do wejścia i musiały wchodzić po rozpoczęciu meczu . - doping nierewelacyjny Plusy -frekwencja -świetna atmosfera na trybunach ( nie licząc interwencji policji na C )
    • Dinth

3.4K
      2
    • 14.05.2007 o 08:55
      Post #352278 14.05.2007 08:55
    atmosfera na trybunach imho lepsza niz rok temu, mimo ze wtedy wynik byl lepszy, ale juz dwa lata temu atmosfera byla lepsza niz wczoraj. w sumie duzy + za klimat meczu.
    • Aleks

1.9K
      226
    • 14.05.2007 o 09:05
      Post #352280 14.05.2007 09:05
    Wynik dobry, mecz slaby, kibole fatalni. Zastanawiam sie nad nietypowym i niezastosowanym jeszcze nigdzie rozwiazaniem na np. najblizsze 2-3 lata. Mianowicie uchwala PZPN stworzyc (na wzor walkowera) termin "derbower krakowski" ktory wynosilby 0-0. W dniu, na ktory przypadalaby derby, wynik ten zostawalby automatycznie wnoszony do tabeli bez rozgrywania meczu. Oprocz tego, ze mecze by sie nie odbyly, we wszystkich innych kategoriach daloby to same plusy. Derby, zamiast byc pilkarskim swietem Krakowa i jego duma na cala Polske (i nie tylko) sa od poczatku ich wznowienia w 2004 po prostu zagrozeniem wszystkiego: tradycji, odbudowywanej sympatii dla Klubu, bezpieczenstwa przybylych kibicow, zdrowia, zycia i mienia mieszkancow, sluzb porzadkowych i policjantow, itd. Powoduja straty klubowych funduszy (kary i renowacja zniszczonego mienia klubowego, zwiekszone koszty oplat za zapewnienie bezpieczenstwa, itp), daja argumenty przeciwnikom organizawania w Krakowie spotkan miedzypanstwowych, upewniaja rodzicow w slusznosci zakazu puszczania mlodych kibicow na mecze,itd, itp. Gdyby ktos mial watpliwosci, czy kpie, czy o droge pytam - jest to propozycja bez przymruzenia oka.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.05.2007 o 09:19
      Post #352281 14.05.2007 09:19
    Jak zwykle niektórzy z nas dali dupy. Myśle, że gdyby nie przerwanie meczu wygralibyśmy z \wisłą, która była żenująco słaba ( i gdzie ta super wisełka z transparentu;]). Ogólnie derby słabiuteńkie. My słabi, a Wisła jeszcze gorsza.
    • marcin111

503
      12
    • 14.05.2007 o 09:26
      Post #352285 14.05.2007 09:26
    Wszystkich przepraszam za swoje zachowanie, niestety nic nie pamiętam. Prosze o kontakt osoby, które będą mogły mi pomóc w rekonstrukcji zdażeń...;)
    • jkm05

829
      0
    • 14.05.2007 o 09:47
      Post #352290 14.05.2007 09:47
    Myślę że nie ma o czym tak zawzięcie dyskutować. Interwencja policji na C była bez wątpienia przesadnie ostra. To nie ulega dyskusji, wystarczyło odsunąć kibiców a nie atakować dalej. Jednak winni jesteśmy My czyli kibice. Konkretnie Ci, którzy dali pretekst aby policja weszła na stadion. Raca może wyrządzić szkodę człowiekowi więc jak ktoś rzuca nie powinien się dziwić że policja interweniuje. Pisząc My kibice zdaję sobie sprawę że część z Was będzie oburzona "ja nie rzucałem, jestem porządny". Tylko że powinniśmy być konsekwentni. Skoro pełen dumy mówię "jestem kibicem najstarszego klubu w Polsce, który nie ugiął się komunie i przetrwał, jestem kibicem CRACOVII!!!!!" - nie powinno mnie dziwić że jestem postrzegany jako jeden z tych co wywołują zadymy na Naszym stadionie. Szef mnie dzisiaj spytał "po co Wy tak rozrabiacie na meczach, czy to jest bezpieczne gdy tam jesteś" Podkreślam słowo "WY". Na nas wszystkich spływa splendor ale też i cały smród. Tak samo jak kibice tamtej strony akceptując osiągnięcia czasów gwardyjskich nie mogą zapomnieć że ich klub był elementem ustroju. Na koniec : Takie interwencje policji będą teraz normalne, przed Euro 2012 trzeba pokazać kto panuje nad sytuacją. Ci, którzy tego nie zrozumieją stopniowo będą zapełniać areszty. Przy okazji ucierpi klub oraz niewinni niczemu kibice. Tym bardziej że społeczeństwo chce aby twardo traktować "zadymiarzy". To poprawia wyniki wyborcze. Tak więc w tej "wojnie" na pewno nie wygrają Ci co "dymią", zwłaszcza że w kontekście Euro 2012 to już jest sprawa lekko polityczna i porządek na stadionach po prostu musi być. Aby nie było wątpliwości - jestem przeciw "zadymom" na stadionie. Uważam jednak że wartość jaką jest dla mnie CRACOVIA jest na tyle pojemna iż pomieści wszystkich kibiców, tych spokojnych, którzy np. przychodzą z dziećmi jak też tych, którzy "szukają mocnych wrażeń". Pod warunkiem jednak że będzie wzajemny szacunek i nikt nie będzie nikogo traktował "z buta" w sensie dosłownym jak też w przenośni. CRACOVIA PANY!!!!!
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 14.05.2007 o 09:58
      Post #352293 14.05.2007 09:58
    Choć nie jestem na codzień zwolennikiem spiskowej teorii dziejów to jednak coraz częsciej przychodzi mi do głowy myśl, że przynajniej część tzw. naszych hoolsów to Wallenrody z Wisły. Ich działalnośc przynosi tylko szkodę Pasom, co wczorajszy mecz dobitnie pokazał. Szkoda ogromna, że ten w sumie niewielki odsetek zadymiarzy znajduje poklask i zrozumienie w wielu punktach stadionu. Nie mnie oceniać działania policji bo się na tym nie znam, ale... Raca poleciała najpierw z sektora C Siedząc na B, nie czułem się prowokowany przez policje, zagrożony przez sharksów itp. po prostu chciałem oglądać mecz. Dorabianie ideologii do zwykłej zadymy to zwykłe mydlenie oczu, a przoduje w nim zwłaszcza kolega (nie)SANTO. Skoro latające race to taka normalka, to może kiedyś Santo weźmie taką racę "na grzywę". ;)
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • 14.05.2007 o 09:59
      Post #352294 14.05.2007 09:59
    Popieram jkm05 i tego typu głosy. Jaki jest cel rzucania racami. Może na następnych derbach będziecie rzucali granatami? W takiej sytuacji wejście policji było konieczne i nie p...cie tu o prowokacji. Dlaczego kibice będący obok tych rzucających race kretynów nie złapali ich za rękę. To nie była jedna raca. Cyz chodziło o to by poparzyć gts-owców. To może od razu strzelać do nich z automatów? W ten sposób zabijamy frekwencję na stadionie. I robimy to my, a nie poolicja i przestańmy usprawiedliwiać kretynów. Podejrzewam, że jesteśmy ostatnim klubem w I lidze, który ma tylu kibiców, których interesują tylko awantury.(inny to Lechia w II lidze- więc podajcie sobie ręce) Ciekawe ilu z tych rzucających było na innym meczu w tym sezonie (nie liczę Legii, bo tam rzeczywiście chyba byli)
    • alocha

3.8K
      3.8K
    • 14.05.2007 o 10:07
      Post #352298 14.05.2007 10:07
    Mecz piłkarsko słaby, choć tym razem nie można naszym piłkarzom zarzucić braku zaangażowania czy walki. Co do "trybun" to po pierwsze wielkie brawa dla Opravców ! Naprawdę stanęli na wysokości zadania, zwłaszcza że "coś" sie stało z wcześniej przygotowaną oprawą. Hasło "My jesteśmy dla Klubu wy dla towarzystwa" naprawdę pierwsza klasa. Po drugie dobrze, że prowadzeniem dopingu zajęli się Świstak z AA, bo wbrew temu co niektórzy twierdzą, nie jest bez znaczenia kto go prowadzi. Na necie krzykaczy sporo, ale w realu brak chętnych do wejścia na gniazdo. Po trzecie frekwencja bardzo dobra, doping do pewnego momentu (gazowanie+pałowanie ) też bardzo dobry. Po czwarte policja. Oczywiście, że JAK ZAWSZE mocno przegięli, pałowali jak leci, przepchnęli z 1/3 sektora C. Gazu poszło tyle, że chyba termin przydatności im się kończył i musieli go zużyć, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Tylko ja się pytam KTO jest winien tego, że policja weszła na sektor ??? No kur.wa kto, jak nie ci co rzucali race do klatki ?! Gdyby nie to, to pewnie nawet spalenie szalików przeszłoby bez większego echa, a tak to chyba nikt się nie spodziewał, że skoro już weszli na sektor to będą się temu bezczynnie przyglądać ? I na koniec dwa słowa o dodatkowej "oprawie" na B. Transparenty na pewno odniosły swój skutek, tzn. wkurwiły adresatów, tylko czy jeden z najważniejszych meczy sezonu, Wielkie Derby Krakowa, to jest miejsce żeby ogłaszać kto komu pannę dmucha ? A co to obchodzi kibiców Cracovii, czy kibiców w całej Polsce oglądających mecz w C+ ??? I jeszcze skandowanie tego przez część stadionu... Żeby to zrozumieć to trzeba by rozkminić czy to miał być dodatek do meczu, czy może mecz był dodatkiem do wymiany "uprzejmości" pomiędzy "kumatymi"...
    • Zbychu

972
      289
    • 14.05.2007 o 10:08
      Post #352300 14.05.2007 10:08
    dla mnie ten remis to PORAŻKA niestety :( Stałem na B na koronie stadionu, a tam mało kto śpiewał, qrwa mać co to był mecz czy piknik rodzinny. Ja pier*ole nawet nie można było przeklnąć bo już się luszie paczyli. Dobrze, że derby są tylko raz w sezonie,bo takich kibiców ja nie chce na stadionie,co ani nie śpiewają ani nie reagują na gre (kopaninę) naszych grajków!! Kibicowsko to trochę wiochą powiało NIESTETY :( (ciągłe wtsk) JA OSOBIŚCIE ŻYGAM JUŻ TĄ TWOREM MUZYCZNYM
    • witwan

78
      0
    • 14.05.2007 o 10:52
      Post #352315 14.05.2007 10:52
    Fotki z meczu http://www.leszczynski.org/ts_crx/
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.05.2007 o 11:23
      Post #352321 14.05.2007 11:23
    .. też tą dziewczynkę widziałem;]. Ps. Spotkalem przed meczem dwóch fanów Poloni Bytom, którzy chcieli wejść na derby, ale niestety biletów nie udało im się zdobyć. Ps2. Niby spotkałem fanów Polonii Bytom, a o wiśle mówili, ze to psy i szmaty, których nienawidzą - czułem sie jakbym pasiaków słuchał;]]]]. [img]http://i.wp.pl/a/f/jpeg/12583/cracovia_kibice_07513429.jpeg[/img]
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 14.05.2007 o 11:29
      Post #352323 14.05.2007 11:29
    Anioł i diabeł :D

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie