A ja myślę że nagle okazało się że nie jesteśmy w stanie wytransferować Gizy za granice bo chłopak jest przerażony perspektywą przebywania u obcych ludzi pod względem kulturowym ,językowym itd
Jedyną możliwością jest kraj a że legia daje najwięcej to dostała to co chciała.
-
-
Giza...
Ucieczka Gizy z krakowskiego jasyru to ostatnio najlepsza piłkarska wiadomość nad Wisłą. Z bardzo prozaicznego powodu - polskiej orkiestry nie stać na to, by marnować takich solistów.
Źródło:
- Jestem zadowolony, że w ostatniej chwili udało nam się pozyskać bardzo dobrego zawodnika - nie ukrywa radości trener Legii, Jan Urban. - Giza to czołowy piłkarz ekstraklasy i będzie dużym wzmocnieniem zespołu.
W wyścigu o Gizę warszawska Legia uprzedziła poznańskiego Lecha. Piłkarz ustalił już nawet warunki indywidualnej umowy z "Kolejorzem" i w piątek miał przyjechać do stolicy Wielkopolski. Tyle że wczoraj rano menedżer zawodnika, Jarosław Kołakowski, poinformował przedstawicieli Lecha, że owszem jedzie, ale na rozmowy do... Warszawy. Legia po prostu przebiła ofertę poznańskiego klubu. Przypomnijmy, że przed kilkoma dniami Giza odrzucił propozycję transferu do rumuńskiego Rapidu Bukareszt.
Skoro w Legii jest już Giza, to nie ma w niej miejsca dla innych środkowych pomocników. Marcin Burkhardt i Brazylijczyk Junior nie przekonali trenera Urbana i już mogą szukać sobie nowego klubu.
Więcej w "Super Expressie"
Ps. Ciekaw jestem o ile Legia przebiła Lecha. Chyba musiała by to poważna suma, mam nadzieję;].
Jaki gnojek... Wychowała go najlepsza drużyna w Polsce, z najpiękniejszą historią, a ten idzie do pokomunistycznej ległej.
Już go nie lubie. Za nic nie mam do niego sentymentu. Żadna bramka, żaden mecz, go w moich oczach nie ratuje na tyle, żeby wybaczyć mu przejście do tej pedalskiej drużyny.
piotrku mam nadzieję, że kidyś zrozumiesz, że w życiu są rzeczy ważne i ważniejsze... grzejąc ławę na łazienkowskiej...
Piotrek był jednym z naszych czołowych zawodników,ale z jego odejścia nie robiłbym tragedii.Nie od dziś wiadomo ,że to typ zawodnika, który nie potrafi ustabilizować formy na wysokim poziomie.Bardzo dobre mecze przeplata z bardzo słabymi i tych drugich ostatnio było znacznie więcej.Transfer do Legii to może ostatnia szansa Gizy na uratowanie swojej kariery.Choć i tam nie będzie łatwo ,bo presja wyniku większa i konkurencja też.Wszyscy piszą ,że Majewski nie wyznał się na talencie Gizy i go niszczył ,ale patrząc na jego epizod w reprezentacji można dostrzec ,że i trenerzy kadry nie mieli do niego przekonania.Pojechał co prawda na MŚ ,ale nie zagrał w nich ani minuty i to nawet wtedy gdy reprezentacja grała już o pietruszkę.Kiedy na początku ub sezonu Giza miał bardzo dobre mecze Leo powołał go na zgrupowanie i po nim z niego zrezygnował. Wolał stawiać na innych mniej utalentowanych.Tak na dobra sprawę to mówienie o Gizie jako o reprezentancie Polski jest trochę naciągane, bo nigdy nie odegrał w niej większej roli.Ja uważam ,że odejście Gizy nie jest dla nas żadnym problemem.Niepokojące jest natomiast to,że na jego miejsce mimo zapowiedzi transferów nie pojawi się pewnie pełnowartościowy następca,choć mam nadzieję ,że się mylę.
Poczekamy i zobaczymy kto ma rację. Czy straciliśmy na odejściu Piotrka czy może zyskaliśmy (bardziej w sensie zrobienia miejsca dla kogoś nowego, niż finansowo)?
Co do zdania na temat jego gry, że jest kreatywnym zawodnikiem większość się zgadza, ale wielu uważa (ja też) iż Giza nie nadaje się do zespołu "walki"("ja mam bronić? ja jestem od rozgrywania"). A taki zespół właśnie powstaje. I jeśli Majewskiemu uda się osiągnąć ten cel to bardzo szybko zapomnimy o odejściu PG. Nawet jeśli w L będzie dobrze grał, czego mu życzę (poza meczami z nami).
Za grę w Pasach bardzo Piotrowi Gizie dziękuję i żałuję, że nie chciał spróbować "czegoś" nowego w Cracovii.
Rock- Smuda jak sam powiedział: śni o sprowadzeniu Gizy do swojego zespołu... Może to niedokładny w 100% cytat,ponieważ z pamięci go napisałem...
Uważam,że kwota transferowa jest śmieszna,ponieważ jeżeli się nie myle-proszę mnie poprawić,jeżeli tak jest- Górnik miesiąc temu oferował za niego 600 tysięcy i został wyśmiany,więc dlaczego Legia ma prawo pierwokupu za 400??
Nie wierze,też że dodająć tą kwote do 3 milionów obiecanych przez Profesora Majewski nie jest w stanie sprowadzić,żadnego wartościowego zawodnika do pierwszego składu...
Klub nie kupuje nikogo od 2 lub 3 lat!!!
To że nie ma zapisu o występie przeciwko Cracovii też jest dużym błędem,przypomnę,że mecz rewanżowy z Ległą gramy u siebie w grudniu tego roku...
I w grudniu pasowałoby pożegnać Gioże z klasa! Co by nie powiedziec troche zdrowia zostawił na Kałuży.
Giza odrabia tylko zasadnicza słuzbę wojskową ,może zgodzi sie zostac nadterminowym trepem ale to dopiero za rok........
jankes76 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rock- Smuda jak sam powiedział: śni o
> sprowadzeniu Gizy do swojego zespołu... Może to
> niedokładny w 100% cytat,ponieważ z pamięci go
> napisałem...
> Uważam,że kwota transferowa jest
> śmieszna,ponieważ jeżeli się nie myle-proszę
> mnie poprawić,jeżeli tak jest- Górnik miesiąc
> temu oferował za niego 600 tysięcy i został
> wyśmiany,więc dlaczego Legia ma prawo pierwokupu
> za 400??
Pomyliły Ci się złotówki z euro...
Rock Napisał(a):
> w Lechu by i tak nie pogral bo Smuda to raczej
> trener pokroju Majewskiego.
bzdury.jest tak jak jankes napisal - Smuda marzyl o Piotrku.
Gizmo powodzenia,choc Europa Cie niestety nie zauwazy przez 2 lata. chyba,ze w kadrze (bedzie ciezko)
i wielkie dzieki za to co zrobiles dla Pasow!
sterby Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wolałbym Piotrka w Lechu. Zdziwił mnie ten
> > transfer, bo Giza mówił kiedyś, że
> będzie
> > brał pod uwagę aspekt kibicowski. A tu
> idzie do
> > Legii.
>
>
> ha,ha,ha dawno się tak nie ubawiłem, ha, ha,
> ha.
> Młody czlowieku, ale Ci się dowcip udał
> "zawodowy kopacz, a aspekt kibicowski"
>
> > > giza mówiąc o aspekcie kibicowskim miał na myśli psów i sowa dotrzymał
Tak mi jakoś niektóre teksty brzmią jak szukanie "na siłę" usprawiedliwienia dla decyzji wypożyczenia Gizy i pocieszanie się, że nic się nie stało...
Ano zobaczymy... A póki co zobaczcie tu:
http://terazpasy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3246&Itemid=62
"Wierzę, że najgorsze za mną..." Smutne...
Pzdr.:Leesior
Nawet na tą pseudostrone TP nie wchodze, odrazu wiadomo że ten szkodnik bedzie bronił wszystkiego co jest zwiazane z Wąsatym
denzi Napisał(a):
> Rock Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > w Lechu by i tak nie pogral bo Smuda to
> raczej
> > trener pokroju Majewskiego.
>
> bzdury.jest tak jak jankes napisal - Smuda marzyl
> o Piotrku.
>
>
> Gizmo powodzenia,choc Europa Cie niestety nie
> zauwazy przez 2 lata. chyba,ze w kadrze (bedzie
> ciezko)
> i wielkie dzieki za to co zrobiles dla Pasow!
i myslisz ze by sie Smuda przygladal jak Giza sobie truchta po boisku i jeszcze mu przyklaskiwał?
Giza musi miec pod siebie taktyke calego zespolu przygotowaną, a nie sądze zeby ktos sciagajac go do zespolu mu t zapewnil. może urban... zobaczymy.
Ech, cenię Gizę za jego grę, ale rzeczywiście u Doktora nie miał szans na wyjściową 11. Dla wszystkich chyba dobrze się stało, że został wypożyczony. Gizmo ma nowego trenera. Majewski na razie spokój z ciągłymi pytaniami o Gizę. Trybuny na Pasach nie będą spolaryzowane po każdym zagraniu Piotrka, klub obnizył koszty, pewnie nawet zarobił. Z Legii Gizmo będzie miał bliżej do kadry, a jak go Legła wykupi, to przy ewentualnym dalszym transferze prawdopodobnie wezmiemy kolejne procenty (a Legła umie sprzedać).
Innym plusem jest to, że w takiej stęchłej sytuacji (Giza na ławie) mogła kisic się atmosfera w drużynie, a to nam na cholerę.
Niech wszyscy zwolennicy (tez się do nich zaliczam) talentu Gizma dadzą sobie na wstrzymanie z biadoleniem i cierpliwie poczekają na rozwój sytuacji. I mimo, że trzymam kciuki za tym aby Piotrk zrobił międzynarodową karierę, to zdecydowanie chciałbym, aby Majewskiego obroniły wyniki.
Kilka słów ode mnie (choć wiele nowego nie napiszę :) ).
Ja uważam, że dobrze się stało. Giza jest znakomitym, niesłychanie utalentowanym piłkarzem, miał wielki udział w naszych sukcesach ostatnich lat, przyniósł nam wiele radości. Piłkarz, od którego "zaczyna się ustawianie drużyny" (kto to powiedział, zagadka? Tak, tak! Majewski kilka miesięcy temu :) ) Ale z drugiej strony, niestety, Giza ma pewne cechy - nie nazwałbym ich negatywnymi, to jest po prostu pewien specyficzny typ piłkarza. On nie umie walczyć o skład. Widać to było w kadrze; u Beenhakera inni grali "by się pokazać" on po prostu grał - starał sie, ale nie próbował żadnych egoistycznych fajerwerków - szybko się skończyło. Podobnie u Majewskiego - poszedł na dalszy tor i okazało się, ze nie umie sobie z tym poradzić...
Giza to nie jest typ "walczaka". To jest typ "rozgrywającego z iskrą" - raz wyjdzie, raz nie wyjdzie... Przypomnę, że gdy strzelił te bramkę rok, to przez poprzedzające 15 minut knocił non stop, a trybuny narzekały, żądały zmiany (mimo że była pierwsza połowa...)
Ten zawodnik jest w stanie sam wygrać mecz. Ale wtedy, gdy mu sie dobrze gra psychicznie. A tu nie był w tej pozycji i wdać bardzo wyraźnie że sobie z tym nie radził.
On nie pasował do koncepcji Majewskiego. Ja nie sądzę że tam był konflikt. Po prostu Majewski wymagał pewnych rzeczy, a Giza nie był w stanie się w to wpasować...
Majewskiego bronią wyniki. Poza tym za zespół odpowiada trener. Przypomnę, że u Stawowego Wiśnia nie zagrał ani minuty (!) - nie współgrał z koncepcją? I nie powinno być tak, że ktoś ma murowane miejsce w składzie. O to trzeba walczyć. A Gizie z tym ciężko.
On ma 27 lat i jest wielce uzdolnionym zawodnikiem. W tej chwili rola rezerwowego to byłby dla neigo dramat, boję się ze skończyłoby się wykończeniem zawodnika. jemu potrzebna jest inna rola w zespole. DLA NIEGO konieczne była w tej sytuacji zmiana. A Cracovia z Gizy "na rezerwie" miałaby mało pożytku...
Ja Gizę bardzo lubię i cenię. uważam, żę dla niego jest dobrze, że będzie w tym sezonie grał - GRAł - w dobrym klubie. Szkopda, że nie na arenei międzynaordowej - ale cóż, za troglodytów podpisujkących się "Legia" nie odpowiadamy...
Nie jestem zachwycony tym, ze w Legii - ale pokazał klasę nie idąc do Wisły, mimo że Skorża bardzo go chciał.
Piotrek! Dziękuję za wszystko! Może jeszcze do zobaczenia w pasiastych barwach... :)
Mam nadzieję a raczej pewność iż w serduchu zawsze będzie miał Piotr małą pasiastą biało-czerwoną flagę (jak Wiśnia ma trójkatny znaczek z literą G)
Wielkiej kariery Ci życzę.
Majewski strasznie zaryzykował.Nie będzie wyników podbnych do tych z poprzedniego sezonu to spotka go olbrzymia fala krytyki.Kibice przypomną mu Gizę.
Moim zdaniem stanie się to bardzo szybko. LIga bardzo podniosła poprzeczkę i wg mnie nie ma szans na powtórzenie 4 miejsca.Biorąc pod uwage aspekt ekonomiczny ten ,,transfer ''to tragedia.Kwota za wypozyczenie (nawet jak zapłacili tyle co chcieliśmy 150 tys euro)nawet nie zrównowazy finansowych strat.
Brak Gizy spowoduje straty punktowe i niższe miejsce w tabeli .A to przełoży sie na niższą wypłatę w C+,mniej transmisji .Będzie to miało wplyw na frekwencję.Filipiak stracił tym ruchem resztkę mojego szacunku przez ciągłe oszukiwanie kibiców Cracovii.Widać ile warte jest jego ,,prezesowskie słowo''.Nie jest warte funta kłaków.Gdzie się podział ten krzyk 1 euro za Gizę i to że do ligi polskiej Gizy nie odda bo konkurencji nie chce wzmacniać?.Jak się to ma do rzeczywistości panie Filipiak??
Nie dość że zarzyna pan trybuny wyganiając normalnych kibiców to jeszcze na każdym kroku oszukuje pan kibiców Cracovii.
Do miana kompletnego debila i bezmózgowca zaliczył bym pewnego ,,prezesa''.Nawet kretyn potrafił by sie na swoich błędach uczyć.To człowiek o ptasim móżdzku nawet nie potrafił zaznaczyć w wypozyczeniu by w grudniu w Krakowie Giza przeciwko nam nie zagrał.
Już raz na tym sparzyliśmy się -płacilismy wiśni poł pensji za jego grę w Zabrzu ,a on pomógł zdobyć KSG 3 pkt.Teraz w grudniu Giza wyjdzie ze skóry by zagrać Majewskiemu na nosie.Taką klauzule można było dołożyć.Dać tak jak to robiła wisła punkt w umowie że jak go legia wystawi w meczu z nami to musi dopłacic np 100 tys zł.Obawiam się że Giza w grudniu nas załatwi.
Czasami wydaje mi się, że potter to nie realny człowiek, tylko zaprogramowany przez jakiegoś wiślackiego informatyka wirus-bot, mający na celu psucie samopoczucia użytkownikom tego Forum.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)