Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 08.02.2007 o 16:58
      Ostatnia aktywność 16.01.2008 o 17:30
      221637 wyświetleń
    • van Gerrard

1.1K
      1
    • 05.07.2007 o 15:26
      Post #363236 05.07.2007 15:26
    TEFAL Napisał(a): ------------------------------------------------------- > No ja też jestem ciekaw bo o Da Silvie nic nie > piszą!!! > > wlasnie cos zadlugo go mamy.... zwykle to po kilku dniachy albo pilkarz wraca z "powodow osobistych" albo nie zadowala trenejro :) moze... moze wreszcie?
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 05.07.2007 o 20:14
      Post #363269 05.07.2007 20:14
    No to Niedzielan do wzięcia! :-)
    • kludi

3.2K
      927
    • 05.07.2007 o 21:44
      Post #363275 05.07.2007 21:44
    Myślisz że u nas sa jacyś tlumacze holenderskiego?
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 05.07.2007 o 22:00
      Post #363276 05.07.2007 22:00
    Fragment wywiadu ze Stefanem Majewskim Z Widzewem grało 4 testowanych i 4 wypożyczonych zawodników. - W dalszym ciągu będziemy tych zawodników sprawdzać. W sobotę gramy dwa mecze z Ruchem Chorzów. Po tych meczach na pewno zapadną wstępne decyzje. - Czy to dotyczy również Brazylijczyka Uevertona da Silvy, który ma za sobą już dwa sparingi z Górnikiem Wieliczka i z Widzewem? - Tak. - Nie ma na treningu Jakuba Kaszuby. - Kaszuba musiał wrócić do domu, bo miał jakieś egzaminy. Dzisiaj podejmiemy decyzję czy ma przyjechać na sobotni mecz z Ruchem Chorzów. Muszę w tej sprawie porozumieć się z prof. Filipiakiem, który jest na urlopie. - 10 lipca, w drodze na obóz do Niemiec rozegracie jeszcze dwa sparingi. Czy one też będą miały wpływ na decyzję o pozostawieniu bądź rezygnacji z któregoś z nowych piłkarzy? - Nie. W tych sparingach, tak samo jak i w samym obozie w Niemczech, będą uczestniczyć tylko zawodnicy, którzy prawie na pewno zostaną w zespole. - Czyli w Niemczech nie będą już testowani żadni piłkarze? - Na 99 procent, bo zawsze może się zdarzyć, że będziemy chcieli jeszcze kogoś sprawdzić. źródło: TP Chciałbym się mylić,ale z tego wywiadu wynika że następnych ewentualnych transferów trzeba już tylko szukać wśród zawodników u nas testowanych.A jeżeli tak się stanie to realnych wzmocnień I drużyny już nie będzie ,a 3 mln zostaną na ..... następne okienko transferowe.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 05.07.2007 o 22:33
      Post #363279 05.07.2007 22:33
    wygląda ,że jak narazie takiego wzmocnienia jakim był Kłus zima nie ma.
    • TEFAL

3.4K
      40
    • 05.07.2007 o 22:50
      Post #363280 05.07.2007 22:50
    Normalne!Ja pierdolę takie transfery jakie my poczyniamy.Po kiego ch.ja takie pier...lenie że są pieniądze skoro nie chce się ich wydawać.Ja to już tylko czekam od rundy do dundy abyśmy mieli w końcu snajpera z prawdziwego zdarzenia a tu nic.Zegarek spoko napadzior ale malutki,Ankowski się zatrzymał na 3 lidze,Bania na 2 lidze a w pierwszej jesteśmy ju sporo czasu a w ataku mamy Mikruska Moskita i śmiech.Dobrze że są młodzi Dudzic ,Tatara ale od kogo oni się mają uczyć snajperskiego cwaniactwa? W ogóle po co transfery skoro nie ma xchętnych grać za darmo lub przyjść za darmo. Już kurwicy dostaję jak czytam żźe nawet kogut Chinjama poszedł do Legii,Grzegorzewski gra w Odrze ponoć biednej a był wolny to go przygarnęla,Włodarczyk do Lubina,zawodnicy się wszędzie przydają tylko nie w CRACOVII!!! K..rwa o co tu chodzi co MY REAL czy co? Inna sprawa że nasi świetni piłkarze myślą że są tacy dobrzy że wzmocnień nie potrzeba,bo jak ktoś nowy przyjdzie na testy to tak mu obrzydzają życie że mu się odechciewa.W meczach nie podają do takiego a na treningu nawet nie pogadają tylko z wilkiem patrzą.Jak politycy nikogo do żłobu nie dopuszczą.Jestem strasznie rozżalony bo goleadorów uwielbiam a u nas takich już tak długo nie ma że cierpliwość mi siadła.Nawet najbiedniejsze kluby pozyskują jakichś ogranych pierwszoligowców bądż egzotycznych stranieri a my Witkowskiego wzięliśmy bo Zabrze dało dupy - na całe szczęście!!! Szczerze mówiąc to już mam dość tego sponsora-prezesa naszego bo nawet widownie nam załatwił.Przed EURO 2012 będzie nas 600 na trybunach i grać będą dalej Skrzyńskie i inni... KURWICA!!!!
    • Koszer

1.1K
      0
    • 05.07.2007 o 22:54
      Post #363281 05.07.2007 22:54
    Czas najwyższy zamknąć ten temat, żeby nie drażnić troskliwych sympatyków, a ponadto stracil on prawie swą aktualność ... "to jest już koniec - nie ma już nic; Jesteśmy wolni możemy iść!"
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 05.07.2007 o 23:06
      Post #363285 05.07.2007 23:06
    eee... nie przesadzaj. Mnie i wielu innych chyba interesuje czy kupimy da Silve czy Kaszubę, czy sprzedamy Gizme etc. itp. Temat transferów będzie intersował ludzi niezależnie od tego czy będziemy robić transfery za słynne już 3 melony czy za 30 tysięcy z 4 ligi.
    • audax

2.7K
      1K
    • 05.07.2007 o 23:11
      Post #363286 05.07.2007 23:11
    to prawda ale prezesa to mamy bez ambicji
    • TEFAL

3.4K
      40
    • 05.07.2007 o 23:31
      Post #363288 05.07.2007 23:31
    A vice to już wogóle bez jakichkolwiek oznak godności i dobrych manier!!! Oni nas wykończą psychicznie - ode mnie już pół rodziny przestało chodzić. Ja ku.wa nie pamiętam żebyśmy nie mieli o co grać tylko teraz. Biedna moja Cracovia była ale zawsze jakieś cele były czy to awans czy obrona przed spadkiem ale zawsze była pasja...A teraz niby magnat a kasa zamrożona już chyba nie da się rozmrozić:X Niby bogato a bu.a prawda.Taka nicość i tyle.Mnie to tylko to trzyma przy życiu:D że trenera chociaż prawdziwego mamy ale i on ulega namowom naszego prezesa że wzmocnień nie da się xzałatwić albo ich nie ma,albo też nie trzeba!!! Jebać to !!! Życzę sobie i CRACOVII porządnego sponsora - partnera dla comarchu coby na sport łożył a nie traktował klubu jako dżwigni handlu...
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 06.07.2007 o 00:20
      Post #363295 06.07.2007 00:20
    tak... tylko dziwnym trafem mamy kilkudziesięciu bardzo dobrych i dobrych juniorów w czterech rocznikach od 88 do 91. Trochę dużo jak na brak wizji i konsekwentnego działania.... Nie krzycz Tefal ,że tak znowu wszystko jest źle...bo mamy 4 miejsce, najwyższe za mojego choćby życia... bo np. idea wzmacniania drużyny naszymi juniorami jest konsekwentnie realizowana. Myśle ,że już w tym sezonie z tripletu Jeleń , Kostrubała , Dudzic co najmniej jeden zostanie ligowcem. A będą jeszcze następni. Ja o stronę sportową w horyzoncie czasowym 2-3 sezonów wogóle się nie martwie. Problemem jest to co wymyślono z wejściem na stadion a co doprowadzi do wyludnienia trybun moim zdaniem ...ale to nie ten wątek wiec proponuję tu o tym nie dyskutować. Ze strony transferowej najbardziej mnie martwi brak transferu solidnego obrońcy. Podejrzewam ,że miał być nim Kulig ale widac coś się zacieło i to jest kłopot duży.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 06.07.2007 o 06:37
      Post #363308 06.07.2007 06:37
    No właśnie Khalid.Potrzebujemy przynajmniej jeszcze jednego dobrego obrońcę ,a najlepiej dwóch.Jeżeli jeszcze w pomocy i ataku mamy dość sporo zawodników to w obronie w przypadku jakiejś kontuzji czy kartek jest nieciekawie.Mam nadzieję,że Kulig do nas jednak trafi,z tego co wiem to na razie przechodzi rehabilitację po operacji ręki i nie trenuje nawet z Górnikiem ,a poza tym nie sądzę aby chciał grać w III lidze.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 06.07.2007 o 07:55
      Post #363310 06.07.2007 07:55
    Khalid -nie podzielam twojego optymizmu jeśli chodzi o stronę sportową w horyzoncie 2-3 letnim.Zobacz na średnia wieku podstawowych graczy.W takim tempie jak będziemy wymieniać graczy na młodszych i jednocześnie lepszych to będzie za 2-3 lata dużo gorzej. Khalid niech ci to 4 miejsce nie zamydli oczu.Został zrobiony wynik ponad stan i nie ma szans by go powtórzyć.Pytanie czy jako kibica Cracovii będzie interesowała cię gra o natkę pietruszki.Na taki sezon się zapowiada.A to dla nas dramat bo całkowicie wyludni trybuny biorąc pod uwagę ten idiotyzm z brakiem biletów.Dużo ludzi odwyknie na dobre od chodzenia na mecze. Tefal w swoim poście 100% prawdy napisał i jedynie co mogę to podpisać sie pod jego postem 2 rękami.Jesteśmy niby bogaci ,a bez ambicji.Wegetacja i brak celu sportowego to dla nas dramat.Nicość i byle jakość.A co do ,,prezesów''to już jest prawdziwy dramat. Wracając do Kuliga wszystko pewnie rozstrzygnie się 17 lipca.W tym dniu pzpn będzie rozpatrywał 2 transzę zawodników Łęcznej w kwestii rozwiązania kontraktów z winy klubu.Jak Kulig stanie sie zawodnikiem wolnym to mamy szanse go zatrudnić pod warunkiem że ktoś bogatszy nie przebije oferty.Z łęcznej do wzięcia za myślę nie wygórowaną kasę będzie Grzegorzewski ,który jest tylko wypożyczony do Odry.Ale czy Filipiak wg chce płacić odstępne.Wątpię .Raczej tylko tradycyjnie robi przechwałki -samochwałki ,a jak przyjdzie do płacenia to go nie ma.A nam funduje co rok taka sama bajeczkę.
    • lukaszksc

462
      359
    • 06.07.2007 o 12:44
      Post #363339 06.07.2007 12:44
    Apetyt rośnie w miare jedzenia,dlaczego niemielibyśmy walczyć o jeszcze wyższą lokate? Bez wzmocnień nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Zgadzam się z Potterem
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 06.07.2007 o 14:52
      Post #363349 06.07.2007 14:52
    [i]W rundzie jesiennej wykluczony jest udział Michała Karwana czekającego na operację ścięgna Achillesa[/i] Jeszcze nie tak dawno temu, bo w czasie wyjazdu do Stanów Zjednoczonych wydawało się, że ze zdrowiem Michała Karwana jest już wszystko w porządku. Niestety był to tylko chwilowy stan. [...]Rzeczywistość okazała się jednak zupełnie inna - bóle w nodze nie ustawały, aż w efekcie zdecydowano się na rozwiązanie operacyjne. - Michał przeszedł wczoraj operację, która polegała na wyczyszczeniu ścięgna Achillesa. Problemem była torebka maziowa, w której powstał stan zapalny. Z tego powodu Achilles nie pracował tak, jak powinien - wyjaśnia tak prosto jak to tylko możliwe trener Stefan Majewski. Karwana nie zobaczymy na boisku przez dłuższy okres czasu. - Po wczorajszej operacji wszystko jest w porządku, Michał czuje się dobrze i teraz czeka go okres rehabilitacyjny. Może on potrwać nawet trzy miesiące - informuje trener Majewski. Źródło:
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 06.07.2007 o 14:54
      Post #363350 06.07.2007 14:54
    juz mnie wk... to ujadanie płaczków i wyzywanie. źle nie jest słabi odchodzą, lepsi ich zastepuja, młodzi zaczynają wiecej grać, dojdzie jeszcze brazylijczyk, może Kulig,jeszcze troche czasu jest płakać i wyzywać można w temacie stadionu czy lodowiska a nie tu, dopiero byłby wstyd jakby w rundzie stepnej przyjechał do nas jakiś belgijski czy portugalski zespół i zobaczyliby te barakoszatnie, wiec powoli wszystko,
    • BoRut

1K
      1K
    • 06.07.2007 o 14:59
      Post #363351 06.07.2007 14:59
    Dokładnie. Wszystko ma swoje miejsce i czas.
    • Koszer

1.1K
      0
    • 06.07.2007 o 15:20
      Post #363355 06.07.2007 15:20
    Nie popieram ani jednych, ani drugich. Tylko powiedzcie mi co będzie, gdy np. zachoruje lub złapie kartki(odpukać!) Radwański lub Skrzynia, albo Wacek? Kto ich zastąpi? Dramat! Prawda? Rozwagi życzę.
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 06.07.2007 o 15:42
      Post #363356 06.07.2007 15:42
    Z nazwisk piłkarzy, którzy są już przymierzani do drugoligowej Stali Stalowa Wola, można byłoby spokojnie stworzyć nowy zespół.[...] Na liście życzeń II ligowej Stali Stalowa Wola jest także między innymi [b]Sebastian Kurowski[/b] z Cracovii. Źródło: Echo Dnia ====>
    • dolfuss

1K
      0
    • 06.07.2007 o 16:09
      Post #363358 06.07.2007 16:09
    Tą listę Stali to między bajki wkładać. Ciekawe skąd wezmą kasę. Potną paier i będa kserować?
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 06.07.2007 o 16:22
      Post #363360 06.07.2007 16:22
    No, ale to że się utrzymał to jednak nie bajka. ;) Albin ma ambitne plany, toczy rozmowy z "potencjalnymi zawodnikami", choć realnie obiecuje tylko 3-4 wzmocnienia: [img]http://www.stalstw.pl/foto_news/min_01ac57c79d8beb95e084dd8f6d52f5bb0.jpg[/img] [i]- Pierwszy trening odbędzie się 9 lipca o godzinie 17. Oprócz Kamila Gęśli nikt nie zgłosił chęci odejścia. Ja też nie zamierzam na razie rezygnować z któregokolwiek graczy, natomiast chcę wzmocnić Stal 3-4 nowymi piłkarzami. Toczę rozmowy z potencjanymi zawodnikami. Na pewno musimy wypełnić lukę po Gęśli. Jestem optymistą i wierzę, że uda nam się zbudować dobry skład - obiecuje trener Mikulski.[/i] Źródło: http://www.stalstw.pl/pilka/?go=informacje&op=show&Nid=1197&PHPSESSID=e6d4648fd703901017cae618f7baf7bc
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 06.07.2007 o 20:49
      Post #363376 06.07.2007 20:49
    Rafał Dobroliński był wiosną wypożyczony do Sieny Zawodnik zielonogórskiej Lechii, Rafał Dobroliński trenuje z ekipą I-ligowej Cracovii. Nastoletni bramkarz [b]jesienią bronił w IV-ligowych rezerwach zielonogórskiego klubu, zaś wiosną był wypożyczony do klubu Serie A - Sieny[/b]. Źródło:
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 06.07.2007 o 21:13
      Post #363380 06.07.2007 21:13
    Do listy kontuzjowanych dołączył Marcin Bojarski, który skręcił staw skokowy i nie zagra w sparingu. - Kontuzja jest bolesna, kostka spuchła. Po konsultacji z lekarzem i masażystą mam do wtorku odpoczywać - tłumaczy Bojarski. Podczas wyjazdu do USA Michał Karwan nie uskarżał się na kłopoty ze zdrowiem. W połowie marca doznał kontuzji ścięgna Achillesa. Niedawno noga zaczęła dawać znać o sobie, ale uraz wydawał się niegroźny i absencja miała potrwać maksymalnie kilka tygodni. Ból w nodze nie ustawał, konieczna była operacja w Poznaniu. - Michał przeszedł operację wyczyszczeniu ścięgna Achillesa. W torebce maziowej powstał stan zapalny i ścięgno nie pracowało tak jak powinno - wyjaśnił trener Stefan Majewski. Okres rehabilitacji potrwa co najmniej trzy miesiące. Na pięć dni kontuzja kolana wyeliminowała Pawła Wojciechowskiego. Nie ma też Jacka Wiśniewskiego. - Dzień zaczynam od zabiegów leczniczych w Gliwicach, potem siłownia w Krakowie, zabiegi u Piotrka Sochy [trener odnowy biologicznej w Cracovii - przyp. red.] i znów do Gliwic - opowiadał Wiśniewski. - Nie popełnię tego błędu, co Michał, i zacznę trenować dopiero, jak będę w pełni zdrowy. Dobrze, że moje ścięgno wytrzymało, bo po każdym meczu rundy wiosennej okładałem nogę lodem. Trener Majewski widzi alternatywę dla kontuzjowanych graczy. - Mamy w odwodzie młodych Łukasza Uszalewskiego i Tomka Baligę, ale i tak szukamy obrońców. Nie będziemy nikogo brali z przypadku - zarzeka się trener. - Klasowy obrońca, który od razu jest w stanie wskoczyć do składu, to wydatek rzędu 400-600 tys. euro. Listę nieobecnych na piątkowych zajęciach uzupełnili Mateusz Jeleń (kłopoty z plecami), Sławomir Olszewski (przeziębienie) i Arkadiusz Baran (sprawy osobiste). [b]Marek Baster, z którym rozwiązano umowę, podpisał kontrakt ze zdegradowaną za korupcję Arką Gdynia. Tam spotka doskonale mu znanego trenera Wojciecha Stawowego.[/b] Piotr Bania może trenować z Cracovią jeszcze tylko w poniedziałek, bo potem zespół wyjeżdża na zgrupowanie do Weissensee. Decyzja, w jakim klubie zagra, zapadnie w poniedziałek. - Zajmuje się tym mój menedżer pragnący pozostać w cieniu. Jest zainteresowanie Stali Stalowa Wola i Wisły Płock. Szkoda, że do II ligi nie wszedł Kolejarz Stróże, bo do III ligi jeszcze dla mnie za wcześnie - skomentował Bania. źródło: gazeta.pl
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 06.07.2007 o 21:43
      Post #363384 06.07.2007 21:43
    fenix Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Trener Majewski widzi alternatywę dla > kontuzjowanych graczy. - Mamy w odwodzie młodych > Łukasza Uszalewskiego i Tomka Baligę, ale i tak > szukamy obrońców. Nie będziemy nikogo brali z > przypadku - zarzeka się trener. - Klasowy > obrońca, który od razu jest w stanie wskoczyć > do składu, to wydatek rzędu 400-600 tys. euro. Myślę,że już za 1,5 mln zł można spokojnie kupić dobrego obrońcę.My podobno mamy na transfery 3 mln, więc jak łatwo policzyć możemy spokojnie pozyskać nawet dwóch dobrych piłkarzy na tą pozycję.
    • TEFAL

3.4K
      40
    • 06.07.2007 o 21:53
      Post #363386 06.07.2007 21:53
    Khalid Napisał(a): ------------------------------------------------------- > tak... tylko dziwnym trafem mamy kilkudziesięciu > bardzo dobrych i dobrych juniorów w czterech > rocznikach od 88 do 91. Trochę dużo jak na brak > wizji i konsekwentnego działania.... > > Nie krzycz Tefal ,że tak znowu wszystko jest > źle...[b]bo mamy 4 miejsce, najwyższe za mojego > choćby życia...[/b] bo np. idea wzmacniania drużyny > naszymi juniorami jest konsekwentnie realizowana. > Myśle ,że już w tym sezonie z tripletu Jeleń , > Kostrubała , Dudzic co najmniej jeden zostanie > ligowcem. > A będą jeszcze następni. > > Ja o stronę sportową w horyzoncie czasowym 2-3 > sezonów wogóle się nie martwie. > > Problemem jest to co wymyślono z wejściem na > stadion a co doprowadzi do wyludnienia trybun moim > zdaniem ...ale to nie ten wątek wiec proponuję > tu o tym nie dyskutować. > > > Ze strony transferowej najbardziej mnie martwi > brak transferu solidnego obrońcy. Podejrzewam > ,że miał być nim Kulig ale widac coś się > zacieło i to jest kłopot duży. > > Wejdź, kliknij brzuszek pajacyka > i pomóż głodnym dzieciom +Ustaw jako stronę > startową!!!! > Hej bracia mili wszyscyśmy żyli nadzieją > lepszych dni Dziś już nadeszły więc smutki > pierzchły . A pies je.ał to 4 miejsce!!!Miejsce nic nie warte,nikt o nie nie walczył bo i po co(TROCHĘ WIĘCEJ GROSZA ALE TO DLA COMARCHU UCIECHA) a wtedy kiedy trzeba było zająć 4 miejsce to go nie zajęliśmy no nie!!!Nie podniecajmy się czwartm miejscem bo po jednym meczu mogło być ósme i to fart że mamy właśnie 4-te.To cieszy że jesteśmy nad psami ale żeby móc się dłużej cieswzyć niż ten jeden raz to trzeba brać się poważnie za futbol a nie wszystko czego się chycą to albo prowizorka(transfery,lodowisko,dzień dziecka z Cracovią,sektor rodzinny itp.)albo partanina patrz boisko ze sztuczną nawierzchnią jest ale nie można grać bo słupki za blisko,boisko prawdziwe na wielickiej zjebany remont bo tańszas firma,Kałuży to nawet wejść na murawę nie wolno (szajs.) Wy się dajecie jeszcze w ch..a robić a ja już nie chce mam tego dość. Nie będzie transferów i taka prawda jesteśmy ligowym kolosem na glinianych nóżkach (pod względem finansowym) bo niby mamy kasę ale ją oglądamy tylko jak w muzeum i niech sobie leży... Nawet w Pogoni Nowa Wieś Szlachecka są jakieś większe ruchy transferowe niż u nas bo tu ściema!!! Dobrze że hokejarze tyle nie zarabiają i tam chociaż jakieś ciekawsze ruchy bo za grosze reklamka na cały kraj (ale na szczęście na piłkę też muszą wykładać bo hokej nie jest taki medialny jak piłka). Mam dość prowizorki i mydlenia oczu. Zobaczycie jak za kilka lat się dowiecie od Białasa,Majewskiego czy już Mikulskiego jakich graczy mogliśmy mieć tylko sęp stanął na drodze!!! Aha i jeszcze jedno skoro twierdzicie że mamy zajebistych młodych graczy to ciekawe czy na Młodej Ekstraklasie w naszym klubie nie będzie tak że na ich mecze więcej ludzi będzie chodzić niż na seniorów i wtedy będzie miał PAN to co chciał a mianowicie PRODUKCJA KIBICÓW NETTO!!!
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 06.07.2007 o 22:00
      Post #363387 06.07.2007 22:00
    popieram pottera i tefala...
    • Rafi

1.9K
      4.1K
    • 06.07.2007 o 22:01
      Post #363388 06.07.2007 22:01
    TEFAL Napisał(a): > Zobaczycie jak za kilka lat się dowiecie od > Białasa,Majewskiego czy już Mikulskiego jakich > graczy mogliśmy mieć tylko sęp stanął na > drodze!!! > Jakiś rok temu Mikulski wspominał, że do kupienia był ówczesny reprezentant nigeryjskiej młodzieżówki. Trzeba za niego było zapłacić 250 tys. $, ale z pewnych powodów klub nie zdecydował się na transfer. Powiem tylko tyle, że dziś chłop gra w Olympique Marsylia, dokąd trafił za 800 tys. $ (już nie 250 tys, bo zdążył zadebiutować w pierwszej reprezentacji Nigerii). Obecna wartość tego lewego obrońcy to 9 MILIONÓW euro. zapomniałem dodać, gość nazywa się Taye Taiwo http://www.transfermarkt.de/de/spieler/28922/tayeismailataiwo/profil.html to tak a'propos postu TEFALa
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 06.07.2007 o 22:05
      Post #363389 06.07.2007 22:05
    SaNtO Napisał(a): ------------------------------------------------------- > popieram pottera i tefala... No to macie pecha. Chyba nie sądzicie, iz Don Felipe sie waszym zdaniem przejmie?
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 06.07.2007 o 22:25
      Post #363393 06.07.2007 22:25
    Coraz bardziej zaawansowane są rozmowy w sprawie powrotu do Białegostoku obrońcy Przemysława Kuliga. Źródło: Kurier Poranny ====>
    • TEFAL

3.4K
      40
    • 06.07.2007 o 22:32
      Post #363396 06.07.2007 22:32
    Bergman Napisał(a): ------------------------------------------------------- > SaNtO Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > popieram pottera i tefala... > > > No to macie pecha. Chyba nie sądzicie, iz Don > Felipe sie waszym zdaniem przejmie? > > Jeśli nie jesteś kibicem Cracovii bedziesz tego > żałować. Moze nie dziś, nie jutro, ale > wkrótce i do końca życia. To jak on nas ma w d... to my go tymbardziej i JA na ten przykład będę sobie chodził na młodą Cracovię.Wybieram ją bo jest ciekawsza.Straci kolejnego kibica pojeba który z gorączką, pijany w sztok czy też obarczony opieką nad paroma maluszkami zawsze był na meczu choćby skały srały.A teraz ma gdzieś bo ma inną choć też piękną i młodszą:D Cracovię!!! Stawiam na młodzież i juniorków też będę częsciej odwiedzał bo im to się chce,a nie ci sracze gracze tyle kasy biorą za kopanie się po czołach i tyle się cenią że szopka. Młodość idzie młodość!!! [b]PRODUKCJA KIBICÓW NETTO[/b]
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 06.07.2007 o 22:32
      Post #363397 06.07.2007 22:32
    Begman on i tak nie ma za grosz honoru więc w dupie to mam czy się przejmie czy nie...
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 06.07.2007 o 22:45
      Post #363400 06.07.2007 22:45
    co ten Filipiak wie "o zabijaniu"...doprowadzić do takiej sytuacji w klubie-skandal. Łajdak jak diabli....Wykończy klub niczym Łopata,a później będą książki o nim pisać... Tak tęsknie za tą III ligą...;-)
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 07.07.2007 o 06:39
      Post #363415 07.07.2007 06:39
    > To jak on nas ma w d... to my go tymbardziej i JA > na ten przykład będę sobie chodził na młodą > Cracovię.Wybieram ją bo jest ciekawsza.Straci > kolejnego kibica pojeba który z gorączką, > pijany w sztok czy też obarczony opieką nad > paroma maluszkami zawsze był na meczu choćby > skały srały.A teraz ma gdzieś bo ma inną choć > też piękną i młodszą Cracovię!!! > Stawiam na młodzież i juniorków też będę > częsciej odwiedzał bo im to się chce,a nie ci > sracze gracze tyle kasy biorą za kopanie się po > czołach i tyle się cenią że szopka. > > Młodość idzie młodość!!! no to jednak zgadzasz się z moją tezą ,że mamy potężne "parcie" kilku młodych roczników, które Tefal w większości jednak ściągnięto a nie od trampkarza prowadzono! Ja osobiście jestem pewien ,że jak tylko czas pozwoli i nie będzie kolizji z hokejem to na każdym meczu młodej OE będę. A co do graczy pierwszej to czy nie przesadziłeś z tą opinia pamiętając ,że graja u nas tacy gości jak Baranek który z przysłowiową "urwaną nogą" i tak walczy do upadłego? No bo jak to jest z jednej strony krzyczysz o transferach a z drugiej krzyczysz ,że Cie drażni ,że kopią za kasę? Przeciez nikt do nas dla pięknych Barw i "kibiców pojebów jak ja Ty czy Potter co bedą zawsze" nie przyjdzie tylko przyjdzie dla kasy. Nawet tak kochany przez prawie wszystkich Wiśnia w oczy mówi ,że jest "żabolem" a gra u nas dla kasy, której w Zabrzu nie miał. ps: Panowie pls. nie obrażajmy sie nawzajem dla drobnych różnic w opinii pps: ja szczerze mówiąc też głęboko myśle nad przedłużeniem karnetu ale poziom sportowy nie ma tu nic do rzeczy. Chodziłem na Cracovię walczącą o utrzymanie w 3 lidze , na beznadziejne sezony "o nic" w trzeciej bo i tak kazdy wiedział ,że kopacze odpuszczą lub wręcz sprzedadzą awans (lata 80-e). Mnie zdenerwowały sprawy "bezbiletowości" bo sportowo za mojego życia NIGDY tak dobrze jak teraz nie było. Latami Tefal latami nawet nie śniłeś o kolejno 5,9,4-ym miejscach w 1ej lidze prawda? Nawet marząc o awansie wyobrażaliśmy sobie potem ciężka walkę o utrzymanie. A tu 3 rok w 1-ej dziesiątce....Tefal nazwij mnie MINIMALISTĄ, prosze bardzo ale nie potrafie się nie cieszyć z tego.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 07.07.2007 o 06:51
      Post #363416 07.07.2007 06:51
    u Crac-a: "Po chwili szkoleniowiec Pasów informuje, że trwają jednak poszukiwania wartościowego defensora. - Cały czas staramy się sprowadzić do Klubu wartościowego obrońcę. Myślę, że go pozyskamy. Przypuszczam, że na obozie w Niemczech będziemy mieć jednego obrońcę do sprawdzenia, ale musi to być zawodnik, który spełnia kryteria do gry w pierwszej lidze ? tłumaczy trener Majewski sugerując, że będzie to zawodnik zagraniczny."
    • alocha

3.9K
      3.8K
    • 07.07.2007 o 09:49
      Post #363421 07.07.2007 09:49
    Czyli krótko mówiąc Tefal, obrażasz się na Cracovię (przynajmniej na pierwszoligową piłkę), bo ktoś nie wydaje swoich prywatnych pieniędzy tak, jak byś Ty sobie tego życzył ?
    • rev_krk

253
      46
    • 07.07.2007 o 10:11
      Post #363424 07.07.2007 10:11
    tu nie chodzi o to, że nie wydaje, tylko o to że obiecuje i mydli oczy... Jakby nikt nie mówił, co roku, że mierzymy w puchary, czy są 3 miliony na transfery, to o wiele miej osób byłoby teraz zawiedzionych... A co do młodych piłkarzy... to zanim rozwiną skrzydła, to już ich dawno nie będzie w klubie, bo ich wykupią...
    • lukaszksc

462
      359
    • 07.07.2007 o 10:36
      Post #363432 07.07.2007 10:36
    Rok w rok to samo.Skończyłby się wreszczie Filipiak ośmieszać z tymi "wielkimi pieniedzmi na transfery".Nawet za darmo żadnego piłkarza nie weźmiemy bo inne kluby są szybsze.Rzygać się chce na taką politykę transferową.Znowu będziemy grać o pietruszke,znowu nie wygramy derbów z psiarnią.A Filipiak swoje,Tabisz swoje. Miałem kiedyś okazje naj..ać Tabisza,strasznie żałuje że tego nie zrobiłem
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 07.07.2007 o 10:41
      Post #363433 07.07.2007 10:41
    rev_krk Napisał(a): ------------------------------------------------------- > A co do młodych piłkarzy... to zanim rozwiną > skrzydła, to już ich dawno nie będzie w klubie, > bo ich wykupią... Jakoś nie widać masowej wyprzedaży zawodników, więc może za 3-5 lat będziemy mieli przeekipę
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2007 o 12:08
      Post #363450 07.07.2007 12:08
    rev_krk Napisał(a): ------------------------------------------------------- > tu nie chodzi o to, że nie wydaje, tylko o to że > obiecuje i mydli oczy... Jakby nikt nie mówił, > co roku, że mierzymy w puchary, czy są 3 miliony > na transfery, to o wiele miej osób byłoby teraz > zawiedzionych... > > A co do młodych piłkarzy... to zanim rozwiną > skrzydła, to już ich dawno nie będzie w klubie, > bo ich wykupią... pierdolenie kotka za pomocą młotka. Cracovia wogóle nie sprzedaje piłkarzy odkąd comarcz wszedł. wydupcono przytułe za podsłuchy i zwolniono banie bastera ze starości. giza też słyszy że ma zostać.
    • janczer

4.4K
      3.3K
    • 07.07.2007 o 12:39
      Post #363456 07.07.2007 12:39
    Piątek, Makuch

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie