Nie popadajcie w rozpacz - doczekamy!
Popatrzmy na sprawę realnie - Wisła jest drużną piłkarsko znacznie lepszą od nas. Znacznie. Przy założeniu, że chce jej się grać i podchodzi do meczu z pełnym zaangażowaniem - my praktycznie obecnie nie mamy szans. Oczywiście, człowiek chciałby, ale bądźmy realistami.
Obejrzałem mecz w TV. Knajpa była pełna wiślaków - ale cóż... Jak ludzie (w młodym wieku) niespecjalnei się przejmują zomowskimi związkami itp - to idą do jedynej w mieście pierwszoligowej drużyny, a potem im sentyment zostaje... :( Chyba że ta drużyna gdzieś zleci...
I chciałbym dać parę pozytywnych akcentów.
1. Nasi naprawdę walczyli. Mogliby więcej - ale tak się gra jak przeciwnik pozwala... A to był dobry przeciwnik... Tak naprawdę to wynik jest 3:1 bo bramak Moskałuy piękna i jak najbardizej prawdiłowa - ale tu pretensje nie do sędziego Żyro, tylko do liniowego, bo to on jest odpowiedzialy za spalone.
2. Popatrzcie, ile tamci dostali żółtych kartek (no i ten cham Michajlovic - ta jego akcja na drugą zółtą to szczyt bandytyzmu na boisku. No coś niesamowitego! Mógł uszkodzić naszego w sposób naprawdę mocny). Gdyby nasi nei walczyli, żadnych żóltych kartek by nie było...
3. Mnie naprawdę- miomo wszystko - jest miło, żę mimio żę moja druzyna przegrywa, to jest to drużyna polska, a nei w połowie wypełniona "wojskami zacieżnymi". Bo czy myśiczie że dla takiego Cleebera, Michajloviia, Dolhy, Cantoro i jeszcze kilku - a na nich opiera się ta druzyna - klub w którym grają duzo znaczy? Ja nie sądzę. A my mamy swoichm, naszych. To zaprocentuje.
4. Mieliśmy kilka ładnych akcji. Strzał Bojara w ok.15 minucie - no wysoka klasa. Ten Dolha naprawdę obronił rewelacyjnie. Pod koniec - ten słupek Szwajdycha. Wyszedł przepięknei, szkoda że nie trafił ciut bliżej. Był blisko.
5. Poztytwne dla mnei zaskoczenie - sędzia Żyro. Jeden poważny błąd- w druigiej połowie ostry atak Błaszcykwoskiego z tyłu na Szwajdycha, a tu nawet faulu nie gwizdnął. Kartka jak byk. Za bramkę, jak pisałem, pretensje do liniwoego. Co do tego karnego, nie wiem. Z TV trudnio ocenić. Sędzia był blisko.
---------
Poczekajcie, nasz czas nadejdzie. Czy 10 lat temu moglismyy mieć nadzieję że 3 sezony z rzędu będziemy mieć derby pierwszoliogowe?
Tak, jak kilkanaście lat temu stweirdziłem, że doczekałem, gdy wygraliśmy W MECZU LIGOWYM O PUNKTY NA REYMONTA (słynne 1:0 w dziesiatkę, bramka Dudy) tak uważam że doczekamy i naszego czasu w I lidze. Niech mi nie pitolą, że od ilś tam lat nei wygraliśmy na Reymonta mieczu ligowego. Nie wygraliśmy PIERWSZOLIGOWEGO. A to dlaetgo, żę nas w I lidze nie było.... trudno wtedy wygrać... Niektórzy piszą nawet, że nei wygraliśmy nigdy na Reymkonta (he, he!). Skrót myślowy... :S
-
Żal mi w sumie głównei pucharu 100-lecia. Nam się należał - bo w meczu io ten pucgar był remis, bramka wyrównująca padła po wydumanym wolnym, *(siedziałem bardzo blisko, widzaiłem, żę żądnego faulu nie było) i po tym, jak Ruminu przez kilka minut wkirzali od tyłyu za bramką Cabaja, no i przy ewindentnei "prowislackim" sędziowaniu, co nawet w TVN mówili. Ale trudno.
Cracovio - trzymamy się. Gramy dalej.
-
-
nie popadajcie w rozpacz - doczekamy!
agnan-popieram,czekamy do wiosny...CRACOVIA ZAWSZE PANY
Nie było w cale tak źle,ale trzy katastrofalne błędy oraz brak skuteczności zadecydowały o wyniku.Mieliśmy trochę pecha w tym spotkaniu i nie zasłużyliśmy na tak wysoka porażkę.
co jest do chuja,cabaj nam rozjebal mecz i taka prawda.ile jeszcse podobnych wpadek moze miec ten gosc!!!
Nie popadam w rozpacz,ale coraz bardziej wk.. mnie to że znowu odrywamy swą garbatą rolę.Mam dość tłumaczeń żę 2 bramki to indywidualny błąd Cabaja(który to juz z kolei) a 3 z wydumanego rzutu karnego,że walczyliśmy(chyba tylko po stracie 1 bramki-coś w stylu reakcji rannego zwierza),że tamci dostali tyle kartek (czyli grali chamsko i nie fair),że mieliśmy swoje akcje i najbardziej durne to,że nasi to naprawdę nasi(?)-jedyny to Szwajdych,który tylko dlatego dostał szansę bo nie ma już Stawowego.Prawda jest taka że bez konkurencji nie ma postępu.A kadre mamy krótką( dzieki koncepcji że nikt wiecej tu nie pasuje) i nawet można stwierdzić że dzisiaj to i nawet pijany by i zagrał.Skoro pozbyto się kibicodziałaczy na rzecz zawodowych menagerów,to może ktos będzie miał odwage głośno powiedzieć że nasze obecne wyniki to maksimum co da się osiągnąć takim zespołem.A nowy trener jak przychodzi(zakładając że także się ceni)to nie bierze ochłapów,tylko sam stawia swoje warunki w stylu "OK ale np. chcę dodatkowych 5 graczy"Odzywa się we mnie sentyment do drużyny hokejowej,która mimo wszystkich przeciwności potrafiła nie raz wzbić sie do lotu,który zadziwiał całą hokejową Polskę.Ale tam też powoli robi się bagienko.
luka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie popadam w rozpacz,ale coraz bardziej wk.. mnie
> to że znowu odgrywamy swą garbatą rolę.
to jest wkurwiające to fakt.
jakos se poradzimy hehe :-)
Wygramy za rok za dwa, kwestia czasu hehehe.
Powiem tak
To byla zupelnie inna porazka niz poprzednia...
Chlopaki walczyli i chcialbym im za to baaardzo podziekowac
Bylismy nieco slabsi w polu
no i niestety nie potrafilismy wykorzystac swoich sytuacji...
No moze jedną śmy wykorzystali ale sedzia liniowy
zabral Tomkowi Moskale jego 6 bramke w lidze.
Niestety "Wąski" sie spalił i powiem przewrotnie
ze gdyby zamienic sie na bramkarzy to bysmy wygrali ten mecz
A teraz kilka rzeczy na okolo meczu:
Kampania w calej lidze "Pokażmy czerwona kartkę rasizmowi"
a co wyją psie trybuny na reymonta?
żydów w dupie mamy!
Brawo dla tego pana i tego i tego.
Nie mogłem powstrzymac sie od usmiechu
W koncu nic przyjemniejszego jak sie ktos sam osmiesza
Proponuje nowe hasło dla Orange Ekstreaklasy
POKAŻMY CZERWONĄ KARTKĘ MIHAJLOVICOVI
Cracovia Moim Miastem, wisla tylko rzeką
CRACOVIA SEMPER FIDELIS
Też uważam ,że to skandal takie zachowanie GTS-u , nie to co Pasiacy się pokazali demolując sektor ( Panowie sorry ale cofamy się w rozwoju) i cały mecz wyjąc WTSK, może gdyby piłkarze słyszeli doping dla siebie a nie antdyoping i gdyby zamiast bluz z przekreśloną gwiazdą ubrać pasiatse koszulki( których było może ze 25% na sektorze a reszta to te bluzy) to zagraliby z większym szczęsciem, sorry ale poniosło mnie...
Też chciałbym doczekać ale Wisła dzisiaj była o klasę lepsza i trudno kogoś winić.Bez wygranych pojedynków 1/1 i równorzędnej grze ciałem Wisły się nie pokona.I jeszcze jednego chciałbym doczekać by 730 naszych kibiców nie przyglądało się biernie 20 mlodocianym bandytom /mieniących się niby naszymi kibicani/ których kompletnie nie interesuje futbol.
Goscie w innych barwach niz bialo-czerwone nie byli kibicami Cracovii
Trzeba sobie zdac sprawe ze to jedynie nasza zgoda
Chlopaki kibicuja klubowi "Anty Wisla"
No dobrze ale wszyscy wiecie, że wszystko idzie na karb Cracovii.Nasz kapelan stał na A1 i nie chciałbym wiedzieć co mógł myśleć patrząc na nasz sektor.
Albert Napisał(a):
> Też chciałbym doczekać ale Wisła dzisiaj była
> o klasę lepsza i trudno kogoś winić.
Albert: czy Ty jesteś trzeźwy czy też tylko nie znasz się na piłce nożnej?!
Wisła była o klasę lepsza? Chyba jesteś nienormalny...
Wisła MOŻE była lepsza, ale co najwyżej o 1 bramkę. Nie zawsze wynik świadczy o tym, co działo się na boisku. Najlepszy przykład to dzisiejszy mecz. Wynik-z naszego, pasiastego punktu widzenia-dużo gorszy niż nasza gra.
Tak. Wisła była o klasę lepsza, ale rok temu gdy złapaliśmy 3-0. Pisanie, że tak było także dziś, to jakieś nieporozumienie.
Howgh!
Ze zacytuje Tomka Wacka: "nie bylo tak zle jak rok temu, ale co z tego, skoro wynik taki sam?". Daleki jestem od tego, zeby sie na chlopakach po takim meczu wyzywac, aczkolwiek chcialbym, zeby to nam nie weszlo w krew, ze kazdy mecz na Reymonta konczy sie wynikiem 0:3. O naszej porazce zadecydowaly bledy indywidualne i - co tu duzo mowic - brak odpowiedniego zastepcy dla Arka Barana. Juz po drugiej bramce jedno tylko mialem w glowie: bez trensferow ani rusz. Taka mam generalnie konstatacje.
A co do zachowania niektorych naszych kibicow, to tez mi wstyd za te krzeselka, ale tu akurat jest wynik 1:1. Trener Cmikiewicz dostal kawalkiem pleksi, czy jakiegos metalu i ma rozcieta glowe... Nie bylismy z wizyta u aniolkow, a przepraszam pana Jurczynskiego jakos mi nie wystarcza po jego wypowiedziach sprzed pol roku na temat derbow przy Kaluzy.
Nie kasujcie wpisu powyzej :-)
Szczegolnie ze ma taki uroczy nick
wisla azory - to jazsne ze wisla azory i burki :-)
Agnan 100 % racji doczekamy .Nasi wlożyli dziś dużo serca ,było to zupełnie inne 3-0 niz rok temu.Katastrofalne indywidualne błędy na 1-0 bramka na poziomie c klasy Cabaja i 2 gol (współwinny znów cabaj +Skrzyński)zadecydowały o porażce.
Bo wisła była dziś absolutnie do ogrania.Niestety mielismy za dużo luk w składzie.Wiśnia to nie klasa Barana i to było widać.Na dłuższą metę jeśli chcemy grać o coś więcej niż o środek tabeli nie możemy obcierać dupę szkłem i grać tym samym składem.Bez transferów póki co nie stać nas na ogranie wisły.I to nie transfery zawodników typu Niemczyk ze Stali Sanok.Spójrzmy chłodnym okiem na nasza kadrę.
1.Bramkarze u nas 2 średniaki pierwszoligowe do tego chimeryczne
2.Obrońcy -najlepszy jest tu Skrzyński a sami widzieliście jak dziś grał.Boki obrony mamy bardzo przeciętne
3.Pomoc to nasze największe aktywa ;Plastik,Baran ,Giza,Nowak ,Szwajdych
Ta formacja jest na dobrym 1 ligowym poziomie i ona ciągnie grę
4.Moskała i Bojar i......nikt więcej
Podsumowanie.
Potrzebujemy 4 nowych zawodników:Wysokiego bramkostrzelnego napastnika,środkowego pomocnika pomocnika ofensywnego,defensywnego pomocnika mogącego grać na obronie lub jako zmiennik Barana,klasowego kryjącego obrońcę.Jakby sie trafił lepszy bramkarz tez by było ok.
Bedąc na miejscu profesora i mając kasę nie zastanawiał bym się nad wzięciem 2 z bełchatowa .Oni są niemal za darmo .Razem kosztuja tylko 550 tys euro i dając im nawet 150 tys euro kontraktu za rok zamykamy się kwotą 850 tys .W ciągu roku czasu 1 z nich (obojętnie który będzie sam kosztował więcej.
na pozostałe pozycje łatwiej nam bedzie znaleźć zawodników.Nieodzowne jest stworzenie w klubie profesjonalnego skautingu.Na przykładzie ladacznicy z reymonta okazuje się że można pozyskać nawet za free DOBRYCH ZAWODNIKÓW.Za Dolhe ,Clebera czy Cantoro zapłacili tam grosze -tylko trzeba szukać .
.
Jaka rozpacz? Jaka rozpacz?
Ja mam pod Wodziem kolegę, który ma pseudonim Azor, ale na szczęście nie ma nic wspólnego z jakimiś Azorami.
depesz Napisał(a):
> Ze zacytuje Tomka Wacka: "nie bylo tak zle jak rok
> temu, ale co z tego, skoro wynik taki sam?".
> Daleki jestem od tego, zeby sie na chlopakach po
> takim meczu wyzywac, aczkolwiek chcialbym, zeby to
> nam nie weszlo w krew, ze kazdy mecz na Reymonta
> konczy sie wynikiem 0:3. O naszej porazce
> zadecydowaly bledy indywidualne i - co tu duzo
> mowic - brak odpowiedniego zastepcy dla Arka
> Barana. Juz po drugiej bramce jedno tylko mialem w
> glowie: bez trensferow ani rusz. Taka mam
> generalnie konstatacje.
> A co do zachowania niektorych naszych kibicow, to
> tez mi wstyd za te krzeselka, ale tu akurat jest
> wynik 1:1. Trener Cmikiewicz dostal kawalkiem
> pleksi, czy jakiegos metalu i ma rozcieta glowe...
> Nie bylismy z wizyta u aniolkow, a przepraszam
> pana Jurczynskiego jakos mi nie wystarcza po jego
> wypowiedziach sprzed pol roku na temat derbow przy
> Kaluzy.
Jeżeli ma rozciętą głowę to mam nadzieję,że udał się na obdukcję lekarską,która będzie argumentem do wystąpienia o zamkniecia stadionu ,który jest najbardziej niebezpiecznym stadionem dla zdrowia zawodników i trenerow w Polsce.
dla mnie nie mamy napastnika i bramkarza
mecz byl na dobrym poziomie, wynik dla nas beznadziejny ale czasu sie nie cofnie
bardzo mi sie podobała postawa wszystkich zawodników szczególonie Bojarskiegi i Wiśniewskiego ;-) gdyby nie ta bramka w 1 min.......
to były moje pierwsze derby na reymonta i zaliczam je do jednego z mojich najbardziej pamietnych wyjzadów wielkie dzieki dla wszystkich za wszystko....atmosfera wspaniała POZDRO I CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!!!
Noooo... i nareszcie jakis dobry wpis;-)
Ja tez jestem zadowolony, choc to juz nie 1-sze, nie 2-gie i nawet nie 3-cie derby na psiarni;-)
Ale - tak sobie mysle, ze nagrode od Orange Extraklasy to my na bank dostaniemy...;-) Nagrode za...
SEKTOR KOLEJKI! CRACOVIO - SEKTOR KOLEJKI!
Ehhhh, szkoda, ze juz po meczu!;-)
Nasi zajebiscie walczyli, my bylismy z Nimi, dopingowalismy! Czyli 100% lepiej niz ostatnio!
PS. i przesylam usciski dla uposledzonego syna Stevena Spielberga - tego misia, co nas 45 minut krecil swoja amatorska kamerka z lewej strony naszego sektora-) Pewnie teraz nas odszuka i pozabiera szale;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)