6 ha terenu pomiędzy reymonta a chodowickiego (tam gdzie jest basen otwarty, strzelinica )
-
-
Derby z kibicami Cracovii!!!
tytus, romek. i a'tomek- wystarczy przeczytać tylko ten fragment:
..Decyzje te wydał niezależny i niezawisły organ Ekstraklasy SA jakim jest Komisja Ligi, składająca się z osób ze środowiska prawniczego....
Ci co krzycza to są: pismaki,gamonie ,kibole, bandyci,pijacy,narkomani...
A najaśniejsi Panstwo ze srodowiska prawniczo-UB, są wyrocznią.
no właśnie,
i nie wierze własnym oczom
że takie pierdoły na swojej stronie zamieszczają
toż to sobiepaństwo
inny cytat
"Chcemy jednak aby kluby i kibice zamiast walczyć z orzeczeniami dyscyplinarnymi, zastanowili się nad faktycznymi przyczynami nakładania kar. Oczekujemy wzajemnej współpracy i wyraźnej reakcji na wszelkie negatywne zachowania, rzutujące na bezpieczeństwo, a tym samym wizerunek rozgrywek polskiej ligi i rodzimego kibica."
czyli powrót do "Pomożecie?
a co, oni kurcze nie mogą się sami zastanowić? Przecież to nie przypadkowi ludzie,
pchali się, chcieli, niech myślą!
jak widac to sa tacy prawnicy co jak dostana raport od policji to juz nic innego widziec nie chca i wyrokowac mogą - kupa gnojkow i nic wiecej.
tytus, romek. i a'tomek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>> inny cytat
>
> "Chcemy jednak aby kluby i kibice zamiast walczyć
> z orzeczeniami dyscyplinarnymi, [b]zastanowili się
> nad faktycznymi przyczynami nakładania kar.[/b]
> Oczekujemy wzajemnej współpracy i wyraźnej
> reakcji na wszelkie negatywne zachowania,
> rzutujące na bezpieczeństwo, a tym samym
> wizerunek rozgrywek polskiej ligi i rodzimego
> kibica."
>
>
No właśnie. Może by tak ekstrakasa, ten niezależny organ zastanowiła się nad faktycznymi przyczynami? Bo z tego, co czytam, słyszę (w Zabrzu nie byłem) to te przyczyny tak trochę wydumane są...
wiem ze to nie dotyczy bezposrenio derbow ale warto przeczytac i wiedziec co dzieje sie w obozie "wroga" przed decydujaca "bitwa"
http://www.skwk.strefa.pl/?co=aktualnosci&id=538
A dzis na meczu wisla : odra na znak protestu kibice spalili sektorowke na srodku sektora C a od niej zajaralo sie kilka krzeselek. nie zdzowie sie jak dostana zakaz pt:. "mecz bez kibicow"
zakaz jest raczej nie realny, powód, musieliby chyba wprowadzić stan wojenny w mieście
I cały stadion razem: chuj ci na imię Jurczynski ty sk......nie :)
Ale mecz bez dopingu to katastrofa, nuda Panie nuda. I co temu wszystkiemu winni są płkarze. No ale jakoś trzeba zaprotestować.
A końcówka mnie rozwaliła. Jak zwykle po meczu piłkarze podeszli do C i zaśpiewali z nami ............. Piłka nożna - dla kibiców :)
ciupaliście na Judoke?
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=1826
Przeciz cale zycie wam tluke do glowy ze jestescie milicyjnym klubem!!!!
Jak czytam to oświadczenie ekstraklasy to to już nie mam siły...Przecież to z góry na dół widać ze to stado pajaców, nie ma nawet co z nimi dyskutować.Czują poparcie mediów i większości ogłupionego przez te media społeczeństwa. Takim ludziom nie przetłumaczysz że "praworządna" polska (tfu!) policja mogła nawet w jak najmniejszym stopniu nadużyć swoich uprawnień. Dla cepów z orange ekstraklasy to jest oczywiste, że kibice wszczęli awantury i oczywiście że to kibice są wszystkiemu winni, to kibice powinni się zastanowic nad swoim zachowaniem a nie protestować. Ta ekstraklasa jest gorsza niż pzpn.
W tym śmiesznym tekście jest mowa o spotkaniu ze środowiskiem kibicowskim jeżeli będą mieli odwagę i honor żeby na takie spotkanie zaprosić prawdziwych kibiców to naprawde bardzo ciekawa "debata" się zapowiada!!
Jeszcze o oświadczeniu Majchrowskiego: plus dla niego że wogule się na takie coś zdecydował, wielu innych oblało by sprawe kibiców ciepłym moczem. I nawet jeśli chodzi tylko o kampanię wyborczą to jest to dobry znak. Minusem jego pisma jest "polityczna poprawność", to że jak już pisał o zamieszkach to zrobił to zbyt ogulnie, że nie napisał że tu chodzi o Zabrze i nie wspomniał nic o prowokacji policji! . Gdyby zdecydował się napisać prosto z mostu jak to wyglądało to już nie wahałbym się koło czyjego nazwiska postawić krzyżyk na wyborach.
Ciągle jeszcze naiwnie wierzę że uda nam się na te derby wejść a szansy upatruje w tym że media informują we w miare pozytywnym kontekście o poparciu piesków dla naszego wejścia.A skoro już media przychylnie na to patrzą to pacynki z orange ekstraklasy może złagodzą stanowisko. List Majchrowskiego to też dobra karta.Przed nami mecz z Koroną, mecz przyjaźni znów w tv pewnie powiedzą o kibicach w dobrym świetle, oby tylko białe kaski znów czegoś nie zmajstrowali!!
Z tą Koroną to bym się za bardzo nie rozpędzał, bo jeśli się powtórzy sytuacja podobna do zeszłorocznej to media i ekstraklasa s.a. wykozystaja to przeciwko nam.
Nie wiem czy to coś zmieni w obecnej sytuacji ale, cyctat z dzisiejszej wypowiedzi Jurczyńskiego:
"Czas na dobra wiadomość: W środę powinny rozpocząć się prace nad strefą buforową. Na mecz z Cracovią zabezpieczenia będą już gotowe, zaś wykonawca postara się, by część tych prac byla wykonana już na mecz z Blackburn."
być może to tylko zagrywka, ale być może rzeczywiście robią coś aby Was wpóścić. NIe mówię że Wasz wniosek zarząd Wisły poprze ale być może rzeczywiście przygotowywujemy się na przyjęcię Was. Chciałbym aby to byla prawda a nie kolejne kłamstwa.
pozdr.
Pier do le nie o Chopinie...
Nie wejdziemy i tyle... Te pajace nie mialy nigdy honoru i jesli ktos mial jeszcze jakies watpliwosci to chyba juz ich miec nie bedzie...
I co Panowie? Ktos jeszcze powie, ze wISLA to nie SK?
I co - piosenka nie jest zgodna z prawda?
Ehhh, zawsze i wszedzie, ta piosenka spiewana bedzie!
PS. Mam gdzies, ze zaczela komisja Extraklasy... Jakby zomole chcialy to tez walczyliby o styl tych derbow... Ale oni zawsze tak samo... jak mowia napisy na koszulkach niektorych z naszych kibicow - po prostu nic innego tylko "krucjata przeciwko FRAJERSTWU!
Kufa, w TVce ten Kaczy klon, z derbow lipa, nic tylko zgasic swiatlo i wypier... z tego grajdolu;-)
Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> I co Panowie? Ktos jeszcze powie, ze wISLA to nie
> SK?
> I co - piosenka nie jest zgodna z prawda?
>
> Ehhh, zawsze i wszedzie, ta piosenka spiewana
> bedzie!
>
Nie, Twixxx. Nie zawsze i wszędzie.
Jak już wielokrotnie pisałem, ja tego hymnu bandytów nigdy nie śpiewałem i śpiewać nie będę.
Dlatego, że uważam, że ta chamska, prymitywna i wulgarna przyśpiewka źle świadczy przede wszystkim o tych, co ją spiewają. Poniżej pewnego poziomu po prostu nie wypada schodzić, niezależnei od tego , czy się kogoś mniej czy bardziej nei lubi.
A półtora roku temu to właśnie WTSK, po pewnych pamiętnych wydarzeniach, stało się podstawą pewnych chuligańskich i żenujących wybryków pewnej grupy bandydtów na naszym stadionie. To, moim zdnaiem, zdyskwalifikowało ten utwór ostatecznie.
I dodać należy (a to nei tylko moja obserwacja) że wielokrotnie po zaintonowaniu przez spory chórek WTSK nasi tracili bramkę. No i to, że doping jest po to, by pomóc naszym, a zapewniam, ta pieśń nie dodaje im skrzydeł. Raczej żenuje.
I uważam, że PRAWDZIWI KIBICE CRACOVII, ci, którzy czują się związani z tym klubem, i jego stuletnimi wspaniałymi dokonaniami, powinni postępować tak jak ja, czyli nie śpiewać tej akurat wulgarnej śpiewki. Inaczej pokazują, że nie są godni Cracovii.
Na stadionie, gdy to-to jest intonowane, w mojej okolicy bardzo niewiele osób to "podchwytuje". Raczej widać uśmeiszki politowania. I bardzo dobrze.
---
To wszystko, oczywiście, niezależnie od meritum sprawy.
biedaku a pomysl troszke przyszlosciowo,jak zabraknie tych spiewajacych wulgarne piosenki:-) to jak dotrzesz na mecz,jak bedziesz na wyjazdy jezdzil,myslisz ze sobie poradzisz??? wydaje ci sie ze jak cie dorwie inna ekipa to zapyta czy jestes z jg czy piknikiem??? wisla jest tym kim jest,jak dla mnie od 15 lat kurwa,a takze dla 90% tych co z nia byli 20 i 10 lat temu jak zapierdalalismy po 3 ligowych wioskach.oczywiscie nie tylko anty doping zeby bylo jasne.
.
oczywiscie jak najbardziej nie przecze,kanalami tez mozna,a do tego ewentualnie szalik wyciagac na stadionie z majtek,tez mi cos.wy byscie sobie zrobili zgode ze wszystkimi,tak na wszelki wypadek oczywiscie...
Jakie Dynamo jest kazdy wie ,tylko ile można o tym spiewać?
Czemu my sie tak tymi siersciuchami przejmujemy.
Żeby ta sławetna pieśń chociaz jajcarna była czy co, bo moim zdaniem najlepiej ich rozwalic smiechem.
Ja Agnana szanuje za jego zdanie, dla mnie to jest taki nestorek(no takie cos sakramencko mądre, co wie przez jakie "U" pisze sie np. dópa) i On w/g mnie nie jest "biedak", no ale każdy ma prawo do swojego zdania.
Co do Pana , Panie Sędzia.
Skoro juz Pan musisz walczyc , to tylko mam małą proźbę nie walcz Pan ze swoimi kibicami, bo oni kochaja Cracovię też i przez każdą ryse na jej honorze strasznie cierpią.
Żnowu przez was nie moge się skupic na przewagach Barcelony i Chelse'y, a Szewczenko gra taka parówe że sie tego po nim niespodziewałem, bo po Ronaldinho i owszem......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)