a trzeba dodać, z całym moim szacunkiem dla Witii, że ostatnimi występami nie dał wielu powodów do przedłużenia kontraktu...
-
-
Nowe wzmocnienia
za 90minut
Andradina odchodzi z Pogoni
Na tydzień przed rozpoczęciem przygotowań do nowego sezonu w szczecińskim klubie mówi się głównie o osłabieniach. Po Przemysławie Kaźmierczaku, zespół opuszczą prawdopodobnie także Edi Carlos Dias Marçal i Rafał Grzelak.
Andradina przyjechał do Szczecina negocjować warunki umowy, ale Pogoni nie będzie stać na brazylijskiego napastnika. Brazylijczyk nie przystał na nowe warunki umowy z Pogonią i kontrakt rozwiązano za porozumieniem stron. Wiele wskazuje na to, że Andradina zostanie w Polsce, ale w innym klubie. Jeszcze nie wiadomo w którym.
Ze szczecińskiego zespołu odejdzie też zapewne Rafał Grzelak, który dostał propozycję gry w Widzewie Łódź.
moze do nas??
Andradina ma oferte z Płocka...przebijemy nafciarzy ,którzy do tego nie swoją kaszane wydają?
ale co to ma do [b]naszych[/b] wzmocnień. Jest temat o transferach "u naszych partnerów", w którym już o tym dwa dni temu pisało. Czytać panowie forum, a nie tylko pisać :(
Nie wiem, ile daje Płock, ale ja chciałbym Andradinę u nas. Już kiedys mówiłem, dlaczego: to jest gracz, przy którym Tatara, Dzwonek &Co. mogliby się nauczyć, jak ma grać rasowy napastnik. Nawet jeden sezon z kimś takim w składzie to byłby postęp.
Andradina jest pomocnikiem nie napastnikiem. Pozatym jest dość stary i duże wymagania finansowe, co stało się powodem rozstania z Pogonią. Podobno w Szczecinie kasował 250 tys. euro na rok. Za takie pieniądze można mieć i lepszych i młodszych.
Co nie zmienia faktu, że technicznie jest dobry, a i strzelić potrafi.
z dzisiejszej GW:
Piłkarze Cracovii przechodzili wczoraj badania wydolnościowe. Na bieżni w katowickiej AWF testowani byli Marcin Bojarski, Mateusz Rzucidło, Łukasz Skrzyński, Arkadiusz Baran, Krzysztof Radwański i Paweł Nowak. Pozostali piłkarze mieli w Krakowie lekki rozruch, pobrano im też krew. W Katowicach przebadanych zostanie tylko 12 zawodników "Pasów", bo Cracovia nie podpisała stałej umowy z AWF, a w kolejce do badań czekają też inne kluby.
Znani są dwaj najbliżsi sparingpartnerzy Cracovii: Górnik Zabrze i GKS Bełchatów. Termin spotkań nie został jeszcze ustalony. Z Cracovią rozstają się Krzysztof Przytuła i Tomasz Wacek. - Odchodzą, bo chcieliśmy, by odeszli. Piłkarzy w Cracovii jest bardzo dużo, a będzie jeszcze więcej - twierdzi prezes Janusz Filipiak. - Mamy sporo wychowanków i chcemy zrobić dla nich miejsce. Po co mielibyśmy prowadzić te wszystkie drużyny? Dla śmiechu? - dodaje retorycznie prezes.
Nie wiadomo, czy w klubie pozostanie Piotr Bania. Jeszcze w poniedziałek najskuteczniejszy napastnik "Pasów" był przekonany, że odejdzie z zespołu. Wczoraj wiceprezes Jakub Tabisz uzgodnił spotkanie "Baniowego" z prezesem Filipiakiem. Obaj panowie mają porozmawiać najpóźniej do połowy przyszłego tygodnia. - Kością niezgody i przedmiotem dyskusji jest wysokość kontraktu - mówi Bania. Piłkarz oczekuje podwyżki, bo "taka płaca jak dotychczas nie wchodzi w grę". - Mam warunki pierwszoligowe, ale nie jest to zawrotna suma - wyjaśnia.
Ostatni raz "Baniowy" miał podwyżkę po awansie do ekstraklasy dwa lata temu. - Jestem zadowolony z II rundy, grałem dobrze i stać mnie na jeszcze lepszą postawę. Inaczej nie wygłupiałbym się z tą podwyżką. Trochę dla klubu zrobiłem. Chciałbym zostać, bo mam duży sentyment do Cracovii, ale nic na siłę - mówi Bania.
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że prezes Filipiak gotów jest podpisać z Banią roczny kontrakt, ale na dotychczasowych warunkach.
Skład Cracovii na razie nie jest imponujący, co przyznaje trener Stefan Białas. - Na razie jesteśmy słabsi, niż byliśmy - ocenia trener Cracovii.
Wczoraj kilkuset kibiców Cracovii, z których część była ubrana w klubowe koszulki i szaliki, odsłuchała na Rynku klubowy hymn odegrany przez strażaka z wieży bazyliki Mariackiej. W ten sposób uczczono dokładną datę powstania tego klubu - 13 czerwca 1906 roku.
nurek
w moim poście stoi napisane ze andradina odchodzi z Pogoni i ze ma zostac w Polsce wiec zasugerowalem ze mogłby przyjsc do nas
czytac ze zrozumieniem panowie a nie tylko pisac:-)
- Odchodzą, bo chcieliśmy, by odeszli. Piłkarzy w Cracovii jest bardzo dużo, a będzie jeszcze więcej - twierdzi prezes Janusz Filipiak.
Proponuje by ktos zdefiniowal termin: pilkarz. Tak dla uzmyslowienia czym sie bawimy.
Panowie, zaczynam sie zastanawiać czy wogóle będą jakieś wzmocnienia (takie rzczywiste czyli jakościowe a nie ilościowe) - zaczynam dochodzić do wniosku że nie...
Niestety pewnie nie będzie wzmocnień, tylko wycieranie pupy szkłem. Jeżeli wzmocnienia mają być to powinny już być. Nowi zawodnicy powinni brać udział w przygotowaniach zespołu do sezonu i zgrywać się z drużyną. Obawiam się, że Pan Filipiak już zapomniał o nerwówce z ostatniego sezonu. Pan Filipiak zamierza dalej promować swoją firmę przez Cracovię ( bardzo tanim kosztem), ale to niestety obawiam się nie wystarczy i Cracovia może nawet być "czerwoną latarnią" naszej ligi, a szkoda. Ale Profesor jest nieomylny !!!!!!
Przygotowania tak naprawdę zaczną się dopiero w przyszłym tygodniu tak więc jest jeszcze trochę czasu na finalizacje ewentualnych transferów.w dzisiejszym dzienniku Białas mówił ,że rozmawiał wczoraj z Filipiakiem i dostał zielone światło na transfery zawodników ,których podczas obserwacji zapisał w swoim notesie.Sprawa ma się wyjaśnić w przyszłym tygodniu i ja narazie Białasowi wierzę i myślę ,że należałoby sie, przynajmniej narazie wstrzymać z czarnymi wizjami ,które tutaj się pojawiają.
Według mnie im ciszej o nazwiskach tym lepiej ,a syndrom smurfa marudy, niektórym się chyba za bardzo udziela.
Ja bym jeszzce nie panikował...z tymi wzmocnieniami. większośc klubów jeszcze nie ma zamkniętych kadr...
Ekspres Ilustrowany >> [url]http://www.sportcom.pl/index.php?o=aktualnosci3&id2=163[/url]
Nowym zawodnikiem Widzewa został Maciej Bębenek, 22-letni pomocnik beniaminka II ligi Kmity Zabierzów. Warto dodać, że w zimowej przerwie tym piłkarzem interesował się też ŁKS. Zbigniew Boniek uważa, że będzie wzmocnieniem drużyny.
w ilu jeszcze tematach o tym Bębenku będzie?. To jest k$%^& temat o [b]naszych[/b] wzmocnieniach
No to chyba temat nietrafiony...
Dawid Florian, napastnik Sandecji którym PODOBNO interesuje się Cracovia strzelił w całym sezonie 3 (!!) gole. Mimo to zawodnikiem interesuje się również kilka innych klubów pierwszo i drugoligowych.
O Bartłomieja Chwalibogowskiego z Sosnowca konkuruje z nami Arka.
Tomasz Brzyski, utalentowany rozgrywający z Radomiaka jest na liście życzeń Korony Lecha i Łęcznej.
Oby się udało pozyskać Brozia z Kmity bo taki zawodnik będzie nam teraz bardzo potrzebny ( boczny obrońca! ).
Rafi skąd takie informacje?
a może by się jednak zainteresować tym Gielzą z Katowic? Znowu strzelił bramkę (w barażu wygranym przez GKS 2:0). Kontrakt mu się kończy 30 czerwca...
Nurek, ale u nas "sląskie" chłopaki sie ciężko aklimatyzują:-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)