Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że prezes Cracovii Janusz Filipiak zakomunikował menedżerowi Abinowi Mikulskiemu, że od nowego sezonu powinien poszukać sobie nowego klubu. Mikulski jest w Cracovii od dwóch lat i nie sprawdził się jako menedżer, a ostatnio bez powodzenia prowadził pierwszy zespół jako trener.
(Źrół GW)
-
-
Mikulski odszedł!!!!!
no wreszcie........
Jesli to prawda (a watpie patrzacna zrodlo) to oznaczaloby to, ze byl w klubie tylko po to, zeby byc kolem ratunkowym na wypadek odejscia Wojtka. Drogim kolem ratunkowym i co gorsza dziurawym.
Konczy mu sie kontrakt i tyle.
Mikulski ma kontrakt do sierpnia 2007 z tego co mówił...
Może po prostu chce zdobywać sukcesy z inną drużyną?
za przeproszeniem: a co nas to?
z punktu widzenia przecietnego kibica hokeja czy piłki kopanej działalnosć Mikulskiego była raczej niewidoczna i - co za tym idzie - nieistotna
Maniex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> za przeproszeniem: a co nas to?
>
> z punktu widzenia przecietnego kibica hokeja czy
> piłki kopanej działalnosć Mikulskiego była raczej
> niewidoczna i - co za tym idzie - nieistotna
>
Bardzo dużo. Zwalnia się niewykorzystywane zupełnie
(wiem wiem Albin przy Wojtku nie bardzo miał jak się wykazywać
bo Wojtek po prostu nie chciał ,żadnej innej współpracy niż z Pawłem Misiorem...ale to nie mój biznes...mnie interesuje ,że drużyna nic na obecności menagera nie zyskiwała . Białas myśle bardzo będzie chciał profesjonalnej pomocy w transferach i przeglądzie rynku) stanowisko w Klubie i środki.
Mam nadzieje ,że nasz Prezes wreszcie przejrzał na oczy i ZATRUDNI DO KLUBU ZAWODOWCA od zarządzania piłką. Takiego co dzień i noc ,bywając w Klubie wiele godzin codziennie, będzie myślał co zrobić by drużyna grała lepiej i to zarówno za miesiąc jak w następnej rundzie i za kilka sezonów!!!
Do czego doprowadził aktualny styl pracy w piłce nożnej widzimy... Profesor ma wielką firmę na głowie i owszem powinien nadawać strategiczne kierunki ale musi byc stały wykonawca tej decyzji. Musi być gośc ,który mająć ludzi do szarej roboty haruje nad rozwojem drużyny dzień i noc....u nas spadło to na "księgowego" Tabisza
i prawnika Wysockiego ....no efekty widać. Budzimy się zlani potem w środku nocy bo śnią nam się mecze o utrzymanie....
Świeta prawda khalid rządy przypadkowych ludzi z solidnej ligowej drużyny (25 pkt po jesieni)doprowadziły niemal do tragedii.Zwolnienie Mikulskiego to krok w dobrym kierunku -bo zwyczajnie nic nie robił.Teraz do normalności potrzebny nam menager sportowy ALE DOBRY ,powrót Misiora i 6-7 nowych zawodników .
Kaziu Węgrzyn by tu pasował....
jeśli to prawda to jest to druga dobra decyzja Profesora od 2 lat ...
pierwszą było zatrudnienie Białasa miesiąc temu ...
mam nadzieję , ze tą passę dobrych decyzji Prof podtrzyma i pozytywnie nas wkrótce zaskoczy zatrudnieniem dobrego menago który postawi na nogi piłke w Cracovii ...
;)
Mikulski nie zrobił NIC dla Cracovii i takim go zapamietamy ...
to jednak chyba Mikulski posprowadzał do Cracovii tych juniorów...
marcin_ksc Napisał(a):
> to jednak chyba Mikulski posprowadzał do Cracovii
> tych juniorów...
napisz co rozumiesz pod pojęciem "posprowadzał" ...
jezeli myslisz ze wypatrzył i spowodował ich przyjście do nas to jestes w duzym błędzie ...
-Robert- Napisał(a):
> jeśli to prawda to jest to druga dobra decyzja
> Profesora od 2 lat ...
eno przesadzasz....Sprowadzenie Plastika to np. była dobra
decyzja.
>
Plastika od początku do końca pilotował Misior.
audax Napisał(a):
> Plastika od początku do końca pilotował Misior.
mówimy o decyzjach a nie o pilowaniu...
Khalid ...
czyli co mam Ci przyznac racje bo Prof popełnił przez 2 lata 3 prawidłowe decyzje a nie 2 ?
:D
Mikulski odchodzi ?
No OK zobaczymy kto najego miejsce...
A co do oceny pracy Mikulskiego dla Cracovii to wiecie...
Najwiecej zrobil dla nas zanim przyszedł :-)
Przypomne ze to wlasnie wyjecie go ze Szczakowy (zapowiedz ze do nas idzie)
sprawila ze Fudala sam rozwalił druzyne, ktora zdobyla w 2 lidze najwoecej punktow
i mimo -10 miala jeszcze szanse na walke o awans.
Co prawda stracuili je remisujac u siebie przed meczem z nami no ale oni mieli pake.
No i Fudala podejtrzewajac jakis walek odsunal Mikulskiego od druzyny, c
zesc pilkarzy posadzil na lawie a czesc na trybunach...
I skonczylo sie na 8-1 :-)
Co dalo nam impet na Polkowice
Nie wiem co robil u nas jako Menago bo nie mam info wiec nie mam zdania,
jako trener zdobył raptem 1 punkt
choc patrzac z innej perspektywy zabral Mistrza klubowi na W.
Pracowal dla Cracovii ma plusa.
Ale jak to mowia w Misiu
"wazne zeby plusy nie przeslonily nam minusow"
Powoadzenia panie Mikulski
Nareszcie dobra decyzja profesora. Wyrzucenie Mikulskiego to bardzo ważna część drogi do całkowitego oczyszcenia klubu. W pełni popieram i czekam na kolejne równie dobre posunięcia. A poza tym widzę, że chyba (na razie bardzo powoli) zaczynamy zmierzać ku normalności...
BŁAGAM i MODLĘ SIĘ BY TO BYŁA PRAWDA, że wycięto tego wrzoda!!!!
Panie Profesorze - NARESZCIE!!!!!
wrzodem nummmber łan jest dlamnie Tabisz i to jego powinno sie wyciac
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)