tak nieco OT (choć jednak w temacie. I jakie fajne zdjęcie;)
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,5086630.html
-
-
Tomek RZĄSA
Bambusfeld Napisał(a):
... ale jedna akcja utkwila
> mi w pamieci. krzynowek albo kosowski zakalapuckal
> sie z przodu z obroncami i nei mogl sie ich pozbyc
> zobacyzl ze nadbiega Tomek, wiec mu odegral do
> tylu. bylo jakies 30m do bramki, a Tomek
> natychmiast bez ustawiania pilki etc uderzl lewa
> nogą i trafil w poprzeczke. ale co to byl za
> strzal!!! pilki nie bylo widac! nie pamietam z kim
> gralismy ani zadnych innych szczegolow. pamietam
> tylko to uderzenie-nie widzialem NIGDY zeby
> Krzysiu zrobil cos podobnego.
masz na myśli Radwańskiego? Bo jak tak to ja widziałem :)
[i]W 70 min Krzysztof Radwański silnie strzelił z 25 m, jednak piłka trafiła w poprzeczkę.[/i]
[url]http://www.wikipasy.pl/2004-09-10_Cracovia_-_G%C3%B3rnik_Zabrze_0:0[/url]
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tefal, ale Skrzynia traktowany jest tak samo, a
> jakoś nie płacze w rękaw pismakom (wszyscy
> podniecacie się Stanowskim, a przeczytajcie
> wypociny Kozioła z gazety "Polska" (dawniej GK)
>
> PS: napisałem to ja, który lubię Bojara, a
> Skrzynię ... ciut mniej
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-04-03 23:24 przez
> nurek.
Co Skrzynia ma płakać,za miesiąc z hakiem jest po sezonie i po kontrakcie,a Bojar chce jeszcze grać w Cracovii choć nie jest mu dane i ma kontrakt do 2009!!!
Skrzynia cichutko już siedzi bo pracę ma zapewnioną:)Być może u Twojego ulubieńca:)
Bojar człowiek charakterny nie może się z tym pogodzić że przez jednego (JEDNEGO TYPA)musi odchodzić z klubu w którym tak bardzo chce grać.Teraz Marcin może żałować że nie poszedł do Tomska grać,bo mógł wypiąc na nas dupę i jechać zarabiać porządne pieniąchy!!!
Tomek Rząsa znów w Cracovii
Bardzo ale to bardzo chce zeby tak to sie skończyło
Zacznijmy od tego co moze sie dziac po tym 26 kwietnia
Kontrakt na rok jako zawodnik
Powalczy o miejsce w składzie
a przy okazji bedzie okazja duzo ugrac marketingowo i PR-owo wokol tego
Co bedzie potem to bedzie potem ;)
raf_jedynka Napisał(a):
> Tomek Rząsa znów w Cracovii
> Bardzo ale to bardzo chce zeby tak to sie
> skończyło
>
> Zacznijmy od tego co moze sie dziac po tym 26
> kwietnia
> Kontrakt na rok jako zawodnik
>
> Powalczy o miejsce w składzie
> a przy okazji bedzie okazja duzo ugrac
> marketingowo i PR-owo wokol tego
>
> Co bedzie potem to bedzie potem
>
Dokładnie to samo myślę.
i ja tyz
co do strzalu Radwanskiego..bylem na tym meczu, i bardziej utkwilo mi w pamieci uderzenie Citki:P(btw to byl 1 mecz na Pasach obecnie zacietego Pasiaka kiedys kibica krakowskiej pilki- ato moja robota:D ) tylko nie porownujmy pierwszej ligi z eliminacjami do MŚ o ile sie nie myle to raz, 2 jest olbryzmia roznica miedzy lekkim uderzeniem iedy pilka powoli leci takim lobem i trfia w poprzeczke(ok, silnie uderzyl) a bomba ktora o malo co nie znajduje drogi do siatki. powtarzam Tomek byl napastnikiem. i to jak na nasze warunki bardzo dobrym. to moze byc takie jakby dalekosiezne dzialo;)
Roznica pomiedzy tym, czego nasza mlodziez jest w stanie sie nauczyc od Rzasy, a duetu Skrzynski & Bojarski jest kolosalna.
I nie chodzi tylko o same umiejetnosci, ale tez o autorytet, dzieki ktoremu te umiejetnosci wejda w nogi, a wiedza do glowy.
Bojarskiego strasznie lubie - ale czego on jest w stanie nauczyc mlodych, czego nie moze zrobic Pawlusinski? Czego nauczylby ich Skrzynski, czego nie nauczy Tupalski?
Bo tego, czego moga nauczyc tacy zawodnicy jak Wegrzyn, Hajto czy Rzasa, nie nauczy ich nikt.
ja tylko nadmienie, ze nikt nie rezygnowal ze Stebleckiego, wrecz przeciwnie, namawiano go by zagral jeszcze jeden sezon w ekstralidze. Romek sam zdecydowal, ze nie bedzie juz gral. wszyscy wiemy, ze spokojnie lapnal by sie do skladu, jednak Roman nie chcial rozmieniac legendy na drobne, jak nie byl w stanie rzadzic w lidze, odpuscil. szacunek!
Skrzyński czy Bojarski (jak znakomita większość osób grających w polskiej ekstraklasie) za grę w piłkę nożną biorą pieniądze.
Rząsa to profesjonalista.
taka jest różnica moim zdaniem.
Jake Blues Napisał(a):
> ja tylko nadmienie, ze nikt nie rezygnowal ze
> Stebleckiego, wrecz przeciwnie, namawiano go by
> zagral jeszcze jeden sezon w ekstralidze. Romek
> sam zdecydowal, ze nie bedzie juz gral. wszyscy
> wiemy, ze spokojnie lapnal by sie do skladu,
> jednak Roman nie chcial rozmieniac legendy na
> drobne, jak nie byl w stanie rzadzic w lidze,
> odpuscil. szacunek!
>
> They're not gonna catch us. We're on a mission
> from God.
O co do Romka to szacunek zawsze i wszędzie!!!
kurde ale bez sensu jest moim zdaniem mieszanie problemu Skrzyni, Bojara i Rząsy. kazdego z tej 3 widzialbym w PASACH. kazdy mialby swoja inna role, ale na pewno byliby potrzebni, natomiast tom ze 2 z nich nie chce/nie moze to juz ich problem. a o Tomka trzeba zabiegac. i mysle ze trudne to nie bedzie.
Rząsa na pewno jest przymierzany do "naszego Mielcarskiego" a jak roczek/dwa przy okazji pogra i pokaże czego się nauczył w LM i innych rozgrywkach a przedewszystkim w pełni profesjonalnych Klubach naszym graczom to tylko dodatkowy plus będzie.
Moim zdaniem - o ile to prawdziwa informacja a nie "kaczka" - to wiadomość nawet nie bardzo dobra lecz ZNAKOMITA!
Dodam jeszcze dlaczego ZNAKOMITA. Bo szukanie takiego menago do współpracy z Majewskim sugeruje ,że don Felippe szykuje się do zintensyfikowania rozwoju Pasiackiej piłki i do pchnięcia jej na szersze niż tylko środek OE tory...
ps: byle tylko JT na pierwszej rozmowie go nie wypłoszył :D ;)
Hajto i Reiss graja i nie zapowiada sie by przestali wiec co do Rząsy nie wydaje mi sie by za rok skonczyl kariere, zważając, ze od obu wymienionych (Hajto i Reiss) jest młodszy o rok
32 dni później
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/reprezentant-konczy-kariere,1105178
a jednak.
szkoda...wielka szkoda...moglby pograc jeszcze jeden sezon u nas...dalby przyklad mlodym...zeszczepil by ich swoim ogromnym doswiadczeniem...
A ja wierze że jednak uzależnienie od footballu będzie mocniejsze niż prawdopodobna sugestia żony Tomasza ( A daj żesz już se spokój z tą piłką...)
...i niepodważalny sentyment do pasiastych barw!
wiara czyni cuda i tego sie trzymajmy ;)
Bambusfeld
to jest przeklejony artykuł z DP.
A szkoda że Rząsa nie chce pograć choćby pół sezonu....Alke może boi się wymagań co do jego osoby ze strony kibiców...
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Tomek liczymy na Ciebie!!!
Rząsa jako piłkarz miałby ogromny kredyt zaufania (no może nie u Santo;)) i wiemy że ma jakieś umiejętności i bankowo wniósł by coś do zespołu!
a jako "działacz" klubowy to jedna wielka niewiadoma.... ehh szkoda :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)