Karvin:
[i]co innego "nos" pana Stawowego co do Piechny[/i][img]http://forum.cracovia.krakow.pl/smileys/smilie3.gif[/img]
Dziś obudziłem się zbyt wcześnie przed rezurekcją i puściłem sobie Canal+. Zanim zobaczyłem obraz usłyszałem głos Stawowego, komplementującego jakiegoś Grześka i zachwalającego jego znakomity instynkt strzelecki, godny reprezentacji na Mundial. Potem zobaczyłem obraz i zorientowałem się że chodzi o Piechnę. :)
Stawowy komentował wczorajszy mecz Korona - Górnik Zabrze. Nawiasem mówiąc życzył Górnikowi Zabrze uchronienia się przed spadkiem. O Wiśni powiedział, że w jego drużynie był przymierzany bez powodzenia na boczną obronę, bo nie był w stanie przebić się na środku, gdzie grała para Węgrzyn-Skrzyński.
-
-
Prof Filipiak pozdrawia pana golem wyśmiewany i niechciany Chmiest
Nie wpisuje się i pewnie zaraz będa opinie nie wpisuj sie....ale jak czytam wielkich powiesciopisarzy ,a co za tym idzie płaczków co patrzą do czego tym razem się przyczepic to nalezy zareagować....nie podoba się kibicu to przypomnij sobie ciezkie czasy,....pewnie o nich juz zapomniales bądz(o zgrozo!!!)chcesz powrotu do biedy klubowej.Nic tylko być wielkim przed kompem.........
Co wart jest Chmiest to pokazał w Legii.I nie uważam ,aby mógł byc w obecnej sytuacji dla nas zbawieniem.A co do Stawa to powtórzę to jeszcze raz jakby mu zależało na druzynie to poczekałby z dymisją do zakończenia sezonu,a nie zostawiał chłopaków na miesiąc przed rozpoczęciem rozgrywek.Stawowy chciał zaszntażowac Filipiaka,ale się przeliczył.
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "pozbycie sie kibicodziałaczy ,Misiora ,Stawowego
> w najbardziej nieodpowiednim momencie"
>
> tak to odebrałem - ale może masz rację że źle...
>
> pozdrawiuam
>
> ale i tak nie do końca się zgadzam ze sprawą
> Chmiesta - uważam że przypadkowa bramka strzelona
> najsłabszej obronie w lidze nie jest powodem żeby
> wytykać Filipiakowi że to jakiś koszmarny błąd
> co innego "nos" pana Stawowego co do Piechny
>
> ________________________________________
>
Ja nie rozumiem jednego Karvin - z jednej strony (słusznie) irytujesz sie, na ciągłe odwoływanie sie do Stawowego, a z drugiej strony mimo, że jesteś modem, nie jesteś się w stanie powstrzymać od ciągłych zgryźliwości wobec byłego trewnera.
Jak dla mnie Twoja postawa jest żenująca...
Aston - daję porównanie - mające ukazać dziwną tendencję do patrzenia w jedną stronę...
Do tego wypowiadam się nader rzadko i nie wiem czemu akurat do mnie musiałeś się w dość chamski sposób zresztą przyczepić
a to że jestem modem (a nawet adminem) chyba nie ma znaczenia co piszę?
Co do tego Piechny pokazuję tylko na przykładzie że zdarzają się różne decyzje transferowe nie trafione - w tym przypadku "Kiełbasa" mógł być u nas i nie jest, tak samo z Chmiestem i paroma jeszcze innymi grajkami
Kiedy wytykano sprawę Piechny Stawowemu to jego obrońcy pisali że nie zawsze można coś przewidzieć - no to czemu teraz się nie odzywają - i kto tu jest żenujący?
Pomijając oczywiście fakt że uważam że sprowadzenie Chmiesta nic by nam nie dało...
i napiszę na koniec drgui raz
odwalcie się ode mnie - czemu zawsze ktoś musi do mnie personalnie się przyczepić - nie znam Cię Aston osobiście nie wiem kim jesteś - ale nic nie daje Ci prawa do obrażania mojej osoby
Karwin Chmiesta moglismy mieć niemal za darmo.Miał kartę na ręce .120 tys za 3 letni kontrakt w tym gaża dla menagera czyli Kołakowskiego to nie jest wygórowana kwota .Pół roku wczesniej jeszcze jak grał w bełchatowie Filipiak oferował za niego 400 tys za to żeby bełchatów puscił go ZALEDWIE POŁ ROKU WCZESNIEJ.
Zgadzam sie z toba że to nie jest jakiś wiruoz piłki ,to piŁkarz solidny średniak.W tej sytuacji w której jesteśmy byłby na pewno sporym wzmocnieniem bo mamy w zasadzie pół napastnika (czyli Moskałę).O pozostałych ,,napastnikach''szkoda wg pisać bo prezentują żenujący 3 ligowy poziom.Chmiest jestem pewnien że w tej sytuacji parę punktów by nam przyspożył.Punktów które dał Odrze a które my POTRZEBUJEMY ROZPACZLIWIE JAK TLENU.
Co do jego 6 bramek jak niektórzy mu wypominają trudno brać pod uwage jego gre w Legii tam sie nie przebił gdyż miał konkrurencje z prawdziwego zdarzenia czyli pewniaka Włodarczyka ,młode wilki Klatta i Jańczyka. Nasi 3 ,,napastnicy'' maja 7 bramek razem .W odrze odkąd się pojawił Chmiest te bramki strzela i gra zupełnie nieźle .
Sprawa Chmiesta ma oczywiście przy najmniej w zamyśle 2 inne podteksty (dlatego ten temat założyłem .)Pierwszy to przekaz do Profesora o troche pokory w tym co robi .Niejako to profesor wywołał Chmiesta do tablicy dyskedytując w prasie publicznie szydząc z niego i podważając jego umiejętności piłkarskie .
Taki pilkarz potem wychodzi ze skóry by się odegrac i pokazać zobacz baranie odpowiedzia na twoje plugastwa jest gol.I to sie Chmiestowi udało.Nie jest żadnym naszym alibi że strzelił z metra i to żadna sztuka .Dla naszych ,,napastników ''to jest sztuka przypomniej sobie sytuację Banii z Poznania.Drugi jest takze pod rozwagę profesora żeby w końcu przejrzał na oczy i powierzył sekcje piłki osobie która się sprawdziła czyli Misiorowi bez wtrącania sie tobiaszów i bez mieszania że strony samego profesora.
Sam wiesz na przykładzie hokeja że musza być odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach by mozna bylo liczyć na sukces.Jak wyglądała by sekcja hokeja jakby zamiast Zięby za transfery wziął sie tabisz.Czy któryś z reprezentantów Polski by do nas trafił mimo kasy .Wątpie byśmy jakiś medal ugrali .Profesor powinien w końcu zrozumieć że jest głównym winowajcą tego co sie dzieje w piłcę i najwyższa pora na zmianę.Zmianę dyletantów nieudaczników nie mających wg w sercu Cracovii na ludzi pracowitych którzy kochają ten klub od dziecka.
Chmiest by u nas śmigał za 3 tysiaki za miesiąc? za 1,5 średniej krajowej? i Legia by tego nie przebiła?
Chmiest by odszedł do Cracovii na kontrakt za 120tys za 3 lata, gdy w samym Bełchatowie średnia pensja teraz to 100tys za sezon?
Pawlusiński przyszedł do nas bez kręcenia, a Chmiestunio kręcił kręcił aż sie dochapał angażu w Legii, której sie rzekomo nie odmawia...
dodam, że Pawlusińskiego w Bełchatowie dalej bardzo szanują, a Chmiesta mają za najgorszego bucka.
w tym temacie już daj sobie spokój potter, bo czepiasz sie profa bez sensu.
w ogóle może kup Cracovię, albo wrzuć troche na luz, bo sobie i innym zdrowie psujesze...
Knur - samiusienka prawda, jak przystalo na te świąteczne dni.
potter zrób coś z tym chłopie bo to ty masz problem ! widzisz tylko same problemy i to nie od teraz kiedy jesteśmy po 12 meczu bez zwycięstwa tylko od conajmniej roku krytykujesz wsztsko co zrobi lub powie profesor.
Proponuje dla ciebie studia wyższe w zakresie zarządzania spółkami akcyjnymi, znawcą futbol juz jesteś wiec mógłbyś byc dobrym materiałem na prezesa w przyszłości !
tylko trzeba ciężko pracować - pamiętaj do sukcesu nie ma dróg na skróty !
a ja nawet w chwili złej nigdy nie opuszcze jej......PASY
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
POZDRAWIAM CIĘ ŚWIĄTECZNIE POTTER !
Blady niko
Wueefista kłamał, jeśli chodzi o Wiśnie. Przecież po sezonie Węgrzyn odszedł..A mimo to Wiśniewski szans gry nie dostał...
Pamiętam. Pamiętam też że już w styczniu 2005 roku był okres że nasz Zarząd chciał wypożyczyć Wiśnię do Pogoni, Ptak już wówczas ogłosił że czeka na sfinalizowanie tej umowy. Do wypożyczenia jednak nie doszło, bo podniósł się raban, że nie mamy zmienników.
zubereg -
czy mógłbyś dać sobie spokój z tym wuefistą ?,
czy Stawowy osobiście Ci coś zrobił, że nim tak pomiatasz ?
a może masz jakieś problemy, że tak potrefisz nienawidzić
Stawowy był trenerem Cracovii, miał jakąś wizję, coś mu wyszło, coś nie - ale bez względu na ocenę tego co zrobił, należy mu się SZACUNEK
100% poparcia ar Stawowemu należy się szacunek.Niektórzy tego nie potrafia zrozumieć i na jego kark potrafia wyłącznie zrzucać wiosenne kompromitacje.
Co do droita to problem masz ty i to z samym sobą.Jesteś jak ta pacynka ,klakier tabisza pluje ci na gebę a ty udajesz że deszcz pada.Dzięki bierności takich jak ty tabisz z klubu zrobił sobie jaja i kpiny .Piszesz dalej ,,widzisz tylko same problemy i to nie tylko teraz kiedy jesteśmy 12 mecz bez zwycięstwa tylko od co najmniej roku krytykujesz wszystko co zrobi lub powie profesor''.
Jak to ma się do rzeczywistości?Łatwo i prosto sprawdzić zapraszam szczególnie na stronę hokejową jest tam sporo moich wpisów ( same krytykujące Filipiaka wg ciebie ). Jako klakier i dobry koleżka tobiasza , wydaje ci się że to jego forum -mnie to nie interesuje .
To że krytykuje Filipiaka za to co potrafił w krótkim czasie zrobić z sekcji piłki jest inną sprawą.Pomimo wielkiego szacunku dla profesora uważam że od dłuższego czasu strzela on sekcji piłkarskiej samobójcze gole .Jeśli uważasz że pozbycie sie naszych kibico-działaczy potem Misiora i trenera Stawowego wyszło nam na dobre spójrz na tabelę.Aż 2 zdobyte punkty na wiosnę żenujący 3 ligowy styl ,pośmiewisko całej ligi to efekt zmian nikogo INNEGO JAK FILIPIAKA.Całe szczęście że po jesieni mielismy 25 punktów i jest dla nas jeszcze szansa i nadzieja na uratowanie ligi.
Filipiak zastąpił dobrze pracujących ludzi dylatantami,nierobami i laikami .Twój kolega jakub jest tego sztandarowym przykładem .To żenująca kreatura która nie potrafi nawet w najprostych sprawach bronić interesów klubu.Przykład Wiśniewskiego jest tu wymowny. Nawet w A klasie nie ma szans na taki wałek by wypożyczyc zawodnika do konkurencji z którą nb walczymy o byt ,płacić mu 100 %pensji a ON GRA W BEZPOŚREDNIM MECZU ZABIERAJĄC NAM PUNKTY (2 RAZY WYBIJAŁ piłke z linni bramkowej)Jakże inaczej wygladała by tabela gdyby dodać nam tylko 1 pkt w meczu z ksg a im odjąć 2.Tych punktów może braknąć!!!!.
Stawowy, potter to sam się pozbył ,próbował szantażu, ale się przeliczył. Jakby mu zależało na drużynie to odszedłby z honorem po zakończeniu sezonu, po tym jak wywalcza z drużyną miejsce na podium.A takich tematów jak ten to mogłbyć założyć jeszcze kilkanaście,bo Piechna,Chałbiński, Pliżga itd. też się smieją w twarz ,ale nie Filipiakowi.Tu nie pasowali do kocepcji, ale gdzie indziej jak najbardziej, a z jakim skutkiem to sobie popatrz na klasyfikacje strzelców.
potter Napisał(a):
> 100% poparcia ar Stawowemu należy się
> szacunek.Niektórzy tego nie potrafia zrozumieć i
> na jego kark potrafia wyłącznie zrzucać wiosenne
> kompromitacje.
Potter bądź konsekwentny.
Jesli szacunek to dla każdego, który z Cracovią jest związany.
To, ze nie lubisz Tabisza z takich czy innych powodów nie upowaznia cie do przekręcania jego nazwiska ( zaznaczam, że osoba Tabisza jest mi całkiem obca), a jeśli uzurpujesz sobie prawa do obrażania innych ( Filipiak, Tabisz, Mikulski itd) to nie zabieraj głosu w temacie, że komus nalezy się szacunek ( Stawowy).
P.S. Pomijam fakt jaką szuja okazał się Stawowy po tym jak zwolnił się z klubu, a potem rozgoryczony faktem, że nikt go nie zatrzymuje zaczął płakac do prasy. Smrodu to on jeszcze narobi...
Tomecki napisał ,,jeśli szacunek to do każdego kto związany jest z Cracovią''.Co do tych co wymieniłeś czyli:1 tobiasza -on nigdy nie będzie mial u mnie szacunku za to co zrobił i robi klubie.Dla mnie to typowa 5 kolumna .Wiślacy o nim mówia to ,,nasz człowiek''.
2 .Mikulski -mam o nim w sumie negatywne zdanie ,gdyż nic nie dokonał jako menager ,ani jako trener a jest u nas juz długo.
3.Profesor Filipiak -mam do niego wielki szacunek co nie zmienia faktu że jeśli chodzi o sekcje pilki zwyczajnie błądzi.Ciągle licze na to że zwyczajnie sie opamięta
i znów będziemy wielcy.
4.Stawowy -nazywanie Stawowego szują to co jak nie obrażanie kogoś.Mnie pouczasz popatrz na siebie.Kulisy zwolnienia Stawowego są dla naszego klubu kompromitujące.Jak byś był tak traktowany w klubie jak on (gorzej niz pies)też bys odszedł.On już pół roku wczesniej chciał odejść bo mial dość tobiasza.Za każdym razem Misior był osoba która go przekonywała do pozostania.W swej ślepej zawiści pewnie też zaatakujesz Misiora że niepotrzebnie go zatrzymywał.
Stawowego póki co bronią wyniki 2 awanse i 1 minuta od p.uefa .Zrobił z ta samą drużyną 25 pkt -następcy po nim Mikulski i Białas aż 2 pkt z reguły po żenującej grze.Jak czytam co niektórych że porażki zaczęły sie już od Stawowego w końcówce rundy to ręce opadają.Jak można porównać super pechową porażkę z koroną do tych obecnych .Popatrz Tomecki obiektywnie Cracovia Stawowego a Cracovia teraz to prawdziwa przepaść .Niestety na niekorzyśc tej teraźniejszej.
potter Napisał(a):
Co do tych co
> wymieniłeś czyli:1 tobiasza -on nigdy nie będzie
> mial u mnie szacunku za to co zrobił i robi
> klubie.Dla mnie to typowa 5 kolumna .Wiślacy o nim
> mówia to ,,nasz człowiek''.
Wiesz Potter zaskakujesz mnie ty światowy człowiek jesteś, wszystko wiesz i wszędzie masz swoje wtyki, a to w druzynie, a to bezpośrednio u Stawowego ( no bo chyba to on musiał ci mówic jak mu źle było i jak go poniewierał Tabisz), a do tego jeszcze powołujesz się na swoja wiedzę zasięgniętą w kontrwywiadzie wiślackim:-)
Stawowy -nazywanie Stawowego szują to co jak nie
obrażanie kogoś.Mnie pouczasz popatrz na
siebie.Kulisy zwolnienia Stawowego są dla naszego
klubu kompromitujące.Jak byś był tak traktowany w
klubie jak on (gorzej niz pies)też bys odszedł.On
już pół roku wczesniej chciał odejść bo mial dość
> tobiasza.Za każdym razem Misior był osoba która go
> przekonywała do pozostania.
Potter skąd ty to wszystko tak dokładnie wiesz??:-) Posłuchaj to sa informacje, które zmniekształcaja sie za każdym razem w zalezności od tego kto jes przekazuje.
W swej ślepej zawiści
> pewnie też zaatakujesz Misiora że niepotrzebnie go
> zatrzymywał.
No tutaj to cie nieźle poniosło:-):-) Ślepa zawiść??!! Moja??!! Potter albo się przejęzyczyłeś, albo hmm...sam nie wiem:-)
> Stawowego póki co bronią wyniki 2 awanse i 1
> minuta od p.uefa .Zrobił z ta samą drużyną 25 pkt
> -następcy po nim Mikulski i Białas aż 2 pkt z
> reguły po żenującej grze.Jak czytam co niektórych
> że porażki zaczęły sie już od Stawowego w końcówce
> rundy to ręce opadają.Jak można porównać super
> pechową porażkę z koroną do tych obecnych .Popatrz
> Tomecki obiektywnie Cracovia Stawowego a Cracovia
> teraz to prawdziwa przepaść .Niestety na
> niekorzyśc tej teraźniejszej.
Owszem jest przepaść, ale to ciągle ...ta sama drużyna, więc chyba nie do końca kiepska gra to wina następców Stawowego, którego warsztat ocenisz jak tylko spróbuje sił w innym klubie. Wtedy, albo ja przyznam rację tobie, albo ty mi...
Zresztą Potter co ja ci będę tłumaczył ty tak blisko całej wiedzy jesteś więc wiesz co pomogło w tych awansach ( bynajmniej nie geniusz Stawowego):-)
Tak apropo ( będę złośliwy) skoro jestes tak blisko Stawowego to co w końcu z tymi stażami londyńsko-dortmundzkimi, bo juz nieobecność na derbach tłumaczył wyjazdem, mamy druga połowe kwietnia, a Murinho jak milczał tak milczy:-)
potter, jak zwykle przesadzasz: "wybitny napastnik Chmiest" strzelił w tym sezonie 3 bramki (1 dla Legii, 2 dla Wodzisławia). To już Bania zdobył więcej. Filipiak popełnia błędy, ale popełniali je także Stwaowy i Misior. Więc wyluzuj.
Tomecki ja jestem blisko Stawowego?Pytam niby czemu mam być.Mam inne zdanie niż ty na jego temat i tyle.Uważam że zdecydowanie suma plusów i minusów związanych z pracą Stawowego jest po stronie plusów.Można oczywiscie Stawowego obwiniac że źle przygotowal a 2 geniusze trenerskie nic nie mogły zrobić.
Dalej piszesz skąd dokładnie wiem jak ze Stawowym było .Nie jest to żadna tajemnicą.Popytaj Pawła Misiora ile razy przekonywał Stawowego by pozostał w klubie.Sądze że ufasz w uczciwość Pawła i po rozmowie z nim wyrobisz sobie własciwe zdanie na ten temat.
nurek a ile szczelił bania i szczoczarz razem wzięci?Nie nazwałem nigdy Chmiesta wybitnym grajkiem .To co najwyżej solidny średniak ligowy .W tej rundzie strzelił nie 2 a 3 bramki dla odry nb (wszystkie które odra zdobyła).
Były to bramki z legią ,górnikiem zabrze i Cracovią.W legii nie strzelał z prostego powodu nie grał bo był słabszy od Janczyka i Włodarczyka.Nie robię z Chmiesta gwiazdy footbalu bo nią nie jest.Na dzień dzisiejszy byłby znacząco lepszy od Banii i szczoczarza.Parę bramek by na pewno zdobył.Czas pokaże jak Chmiest będzie grał dalej .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)