Drużynę mamy taką jaką mamy, w dodatku porozbijaną. Widać jak na dłoni że Stawowy wycisnął z niej maksimum tego co mógł, może nawet więcej. Jak to zrobił? Pewnie nie dowiemy się zbyt szybko. Dzisiaj widać że piłkarze pod inną batutą nie są zdolni do zawojowania ligi i widać ich rzeczywistą piłkarską wartość. Pozostaje otwartym pytanie czy Stawowy z inną drużyną będzie zdolny stworzyć podobny team. Być może właśnie na Kałuży spotkali się średni piłkarze ze średnim trenerem a stworzyli zespół który ku naszej wielkiej radości był rewelacją ligi.
-
-
GKS BEŁCHATÓW - CRACOVIA 2 : 0
lucekpas Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak jest ...
>
> Wy.pi.er.do.lic Mikulskiego i od poniedzialku
> wygrywamy ze wszyskimi...
>
> Przestańcie wreszcie pisac te bzdety bo sie rzygac
> chce...
>
> Poddziekujecie WS ze tak swietnie przygotowal
> zespol do rundy wiosennej.
> I blagam ! Nich nikt nie pi.er.do.li mi bzdur ,ze
> brzydki i zly MIkulski pospul robota Stawowego w 5
> tygodni!
> Pewnie to jeszcze jest wina Tabisza ktory byl w
> zmowie z Mikulskim...
>
> Natomiast jezeli jest cien podejrzen, ze jest to
> jakas forma strajku ze strony pilkarzy, to
> Profesorze - nawet za cene II ligi - wywal ich juz
> dzis po meczu!
>
> Mam k.u.r.w.a tego dosc !!!
Lucekpas ,przestan pisac bzdury!Mikulski trenuje juz Pasy 2 miesiace,a wiec zakladajac teoretycznie jak piszesz ze WS druzyny nie przygotowal to on juz to powinien zrobic w miesiac!Poprostu Albin nie ma pojecia o tym fachu!
Ani Mikulski ani Stawowy po boisku nie gonią!!!
Winą na dzień dzisiejszy w głównej mierze obarczyłbym grajków, którzy nagle "zapomnieli" jak sie gra w piłkę. Trzeba znowu kaskę zamrozić to zaraz obudzi się ambicja i waleczność.
NIEPOROZUMIENIE
ALBIN MUSI ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!
Piłkarze Klubu Sportowego Cracovia wykazali sie 'wielkim sercem' do walki - zapomnieli o brakach w przygotowaniu fizycznym oraz o zawirowaniach na ławce trenerskiej i po fantastycznym meczu zwyciężyli w Bełchatowie z tamtejszym GKSem 3:0.
.
.
.
.
.
Ot, takie smutne 1st Aprilis...
Dramat.
1. Piłkarze grają przeciwko Mikiemu...
2. Miki jest aż tak słabym trenerem...
3. Miki nie ma u nich żadnego poważania...
SWIETE SLOWA JA JESTEM ZA CHLOPAKI GRAJA PRZECIWKO PSEUDOTRENEROWI !!!!!!!!!
ON SIE NIE NADAWAL NIE NADAJE I NIE BEDZIE NADAWAL NA TRENERA!!!!!!!
PANIE MIKULSKI DAJ SE PAN SPOKOJ!!!!!!!!
Był przeciek ze Amica (czyli do nowego sezonu Lech) rozmawia z Kasperczkiem.
To oznacza ze wolny bedzie Michniewicz...
Chrobak też a jaki to jest trener to widać po wynikach Amiki.
btw. witam na forum :P
Wyjście jest proste JEŻELI MIKULSKI SAM NIE CHCE ODEJŚĆ TO MUŚI SIĘ ZEBRAĆ W TRYBIE PILNYM ZARZĄD CRACOVII I PRZEGŁOSOWAĆ ABY PREZES FILIPIAK ZWOLNIŁ MIKULSKIEGO.Chyba Prezes by raczej nie stawiał żadnych przeszkód przed dymisjonowaniem pseudotrenera tym bardziej że wyniki są przeciw niemu.Dymisja muśi być podjęta jak najszybciej.STAWOWY NA RATOWNIKA CRACOVII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy Wy tego naprawde nie widzicie, że nieważne kto ale czym?
Popatrzcie na nasz skład i rozłóżcie ręce.
I nie winien Staw, czy Mikulski, tylko brak kasy na wzmocnienie drużyny!
A do tego jedynie jako dokładka dochodzi, stosunek piłkarzy do swoich obowiązków i to co się stało na stanowisku trenera.
1. Piłkarze grają przeciwko Mikiemu...
2. Miki jest aż tak słabym trenerem...
3. Miki nie ma u nich żadnego poważania...
A może jest jeszcze inne rozwiązanie...
Kilka lat temu trafiło na siebie kilkunastu ludzi... Trener, który miał swoją wizję gry zespołu i gracze, którzy jako jedyni tę wizję potrafili zrealizować. Znalazł się też i sponsor. Wszystko zagrało, bo tylko w takim niepowtarzalnym układzie zagrać mogło. Zawodnicy nie byli graczami na pierwszą ligę, ale ZESPÓŁ tak. Ot, taka nasza wersja Grecji. Gdy z tej machiny wypadały małe ogniwa, odbijało się to negatywnie na drużynie, ale nie tak by na dłużej ją zatrzymać. Niestety, ta formuła z wolna ulegała wyczerpaniu. Minął entuzjazm ciągłych sukcesów, pozwalający grać na 200% możliwości, rywale poznali styl, który wcześniej zaskakiwał, mechanizm powoli się rozregulowywał. Zwolnienie trenera przyśpieszyło rozkład, który i tak był nieunikniony. Nagonka na klub, bandyckie zachowania ludzi, którzy mienią się być kibicami Pasów i kary nałożone na Cracovię - w moim przekonaniu niesłuszne - tylko pogłębiły kryzys.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że właściwie nikt nie jest - albo każdy jest, zależy jak spojrzeć - tu winny: W.S. - stworzył tę drużynę, a czas każdej drużyny mija; A.M. - bo próbuje naprawić nienaprawialne, zawodnicy - bo większość ma 3 ligowe umiejętności i tylko wspólnie- jako drużyna- mieli pierwszoligowe, J.F - bo patrzył na wyniki i ufał fachowcom.
Ta koncepcja chodzi za mną od dłuższego czasu- już w tamtym sezonie zastanawiałem się, jak to możliwe, że potrafimy przegrać z najsłabszymi, a wygrać z silnymi. W jakimś sensie byłoby to wytłumaczeniem.
Jeśli to prawda, to jakie niesie konsekwencje? Ano takie, że należy mieć nadzieję, że uda się jakoś utrzymać, a w lecie zrobić rewolucję. Ze składu zostawić tych, którzy rokują nadzieje na przyszłość (moim zdaniem Bojar, Pawlusiński, Giza, Skrzynia), części ładnie podziękować (Moskit, Karwan), resztę przenieść do II drużyny - niech - nieźle opłacani- zrobią trzecią ligę i służą doświadczeniem dla pasiackiej młodzieży. Nie ściągać gwiazd i odrzutów, ale wyrwać młodych, głodnych sukcesów grajków z innych drużyn. Za rok znów powalczyć tylko o utrzymanie, ale z nadzieją na lepsze czasy. No i trenera - młodego i ambitnego jak Staw.
Urbanowicz Napisał(a):
> Wyjście jest proste JEŻELI MIKULSKI SAM NIE CHCE
> ODEJŚĆ TO MUŚI SIĘ ZEBRAĆ W TRYBIE PILNYM ZARZĄD
> CRACOVII I PRZEGŁOSOWAĆ ABY PREZES FILIPIAK
> ZWOLNIŁ MIKULSKIEGO.Chyba Prezes by raczej nie
> stawiał żadnych przeszkód przed dymisjonowaniem
> pseudotrenera tym bardziej że wyniki są przeciw
> niemu.Dymisja muśi być podjęta jak
> najszybciej.STAWOWY NA RATOWNIKA
> CRACOVII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jasne i przeglosować na trenera jeszcze większą fajtłapę Hajdo!!!
Na rynku nie ma trenerów dobrych bo ci co są wolni pracowali już w tym sezonie z innymi zespołami i nie moga podjąc pracy w innym klubie.
Może zabardzo się na tym nie znam albo o czymś nie wiem ,ale prosze mi wytłumaczyć dlaczego to trener Stawowy nie może wrócić ??? Są jakieś formalne powody ,czy poprostu duma obydwu panów (WS i JF) została urażona ? Jeśli to drugie to jest to dziecinada .
(jeśli to nie odpowiednie miejsce na ten post to przepraszam)
Po prostu, u Filipiaka nie ma powrotów.
Są POWROTY JEŻELI PREZESOWI ZALEŻY NA DOBRU CRACOVII W CO WIERZĘ.PRZECIEŻ NAWET PREZES FILIPIAK NIE CHCE ABY PASY W STULECIE KLUBU SPADŁY DO DRUGIEJ LIGI.HISTORIA
a do II ligi już tylko 5 punktów (do baraży 4)
Oj fran, dużo mniej, wierz mi. Popatrz na ilość meczy rozegranych. A tutaj... z Groclinem raczej nic nie ugramy, a później z Areczką już chyba o wszystko...
A ja chcę podziękować tym wszystkim, którzy mimo wszystko pojechali do Bełchatowa!!!
Fajnie by było jakby część ludzi wypowiadających się na forum również pojechała na wyjazd ;-)
Zwłaszcza tych, którzy mówią coś o wierności do klubu bez względu na wyniki.
Wiem, że nie zawsze można ale czasami warto przynajmniej spróbować.
Pozdrawiam wszystkich.
Najwazniejsze to nie tracić nadziei! Choć porażka a zwłaszca jej styl boli bardzo.
Cracovia jest przecież wieczna!
P.s.
Dobrym komentarzem jest chyba śpiew na koniec meczu w Bełchatowie w wykonaniu tej grupki, która pojechała: "Hej, heja, heja, Cracovia mistrzem hokeja!!!"
P.p.s.
Piłkarze wiedzą, że zawalili, gdyż nawet nie podeszli do nas blisko tylko z dalsza nam podziękowali.
pablo2656 Napisał(a):
> Piłkarze wiedzą, że zawalili, gdyż nawet nie
> podeszli do nas blisko tylko z dalsza nam
> podziękowali.
Nie obrażaj prawdziwych piłkarzy nazywając tak tych patałachów!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)