Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Puchar Polski - temat zbiorczy ...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 07.03.2006 o 16:17
      Ostatnia aktywność 01.09.2007 o 16:07
      70447 wyświetleń
    • fafa777

102
      1
    • 14.03.2007 o 18:28
      Post #338912 14.03.2007 18:28
    A ja mysle ze przeciw zaglebiu powinni juniorow wystawic wzmocnionych pilkazami druzyny rezerwowej. toz to by byl pogrom zaglebia !
    • fafa777

102
      1
    • 14.03.2007 o 18:31
      Post #338916 14.03.2007 18:31
    Dwugłos trenerski po meczu z Radomiakiem Stefan Majewski (Cracovia): - Zacznę od tego, że jestem zdziwiony tym, że mecz się w ogóle odbył. Dziś zostawiłem w Krakowie dwunastu chorych piłkarzy! Wczorajsza decyzja PZPN nie była fair play, ale my pokazaliśmy, że w takim składzie, jakim dysponowaliśmy też możemy wygrywać. Nie mówiłem wczoraj, że przyjedziemy do Radomia i zwyciężymy? Mam zaufanie do młodych zawodników i wiem, że zawsze mogę na nich liczyć. Nie można mówić, że zagrali dziś piłkarze gorsi, czy też lepsi, bo drużyna jest tylko jedna i nie da się jej podzielić. Zagraliśmy bardzo dobrą piłkę i wygraliśmy 3:1. Józef Antoniak (Radomiak): - Osłabiona Cracovia była absolutnie w naszym zasięgu, ale mimo to nie udało się nam. Nie wiem, czy to z powodu presji, czy też wpłynęły na to jakieś inne przyczyny..w każdym bądź razie graliśmy dziś bardzo niefrasobliwie. Nasza gra obronna była dziś fatalna, a piłkarze popełniali skandaliczne błędy, które nie zdarzały się przez cały okres przygotowawczy! Przy odrobinie szczęścia mecz mógł potoczyć się inaczej, bo po strzelonej przez nas bramce Kacprzak trafił w poprzeczkę, a po chwili dobrej sytuacji nie wykorzystał Terlecki. Mówi się trudno. Źródło: strona oficjalna Ps. Jajcarz z tego naszego trenera :)
    • Vasago

3.7K
      594
    • 14.03.2007 o 18:34
      Post #338918 14.03.2007 18:34
    Wynik wcale nie dziwi.... Pokazuje po prostu różnicę jaka dzieli kluby pierwszo i trzecioligowe.... Niespodzianki, które wynikają z takich potyczek (np. porażka naszych ze Skalnikiem Gracze 1-2, porażka Legii z ostatnią druzyną III ligi Stalą Sanok też 1-2) są wynikiem totalnego olewania meczy przez piłkarzy zawodowych..... Jakoś wcale nie obawiałem się kontuzji wiekszości naszych graczy, bo wiedziałem że w rewanżu każdą niewielką stratę bramkową z tak słabym rywalem można spokojnie odrobić.... Prawda jest taka, że druzyna grająca o dwie klasy niżej walczy zawsze na 120-150% swoich mozliwości, podczas gdy ta lepsza wkłada może 50-60% wysiłku i stąd niweluje się tak ogromna przewaga pomiędzy nimi.... Wielu forumowiczów uważa, że jestem pesymistą, natomiast w tym przypadku jako jeden z nielicznych pozwoliłem sobie na optymizm i mówilem, że nie ma potrzeby przejmować się plagą kontuzji.... Po prostu byłem przekonany, że żadnego zagrożenia nie ma, jedynie piłkarze, którzy wyjdą na boisko będą musieli więcej wysiłku w mecz włożyć i tyle.... Myślę, że każdy z naszych rezerwowych piłkarzy szerokiej kadry byłby wyróżniającycm się piłkarzem drużyny Radomiaka.... Zaznaczam, że mam na myśli szeroką kadrę pierwszego zespołu, a nie piątoligowe rezerwy.... Myślę, że gdyby nasi piłkarze zagrali w pełnym składzie to wynik byłby podobny, gdyż pewnie by zagrali na pół gwizdka.... Najwięcej chyba stracili kibice Radomiaka, którzy mieli okazję obejrzeć mecz swojej drużyny z silnym pierwszoligowcem.... Gdy przyjeżdża rezerwowy skład to zawsze pojawia się zawód w takiej sytuacji.... Tak więc swoją decyzją PZPN zaszkodził tylko i wyłącznie kibicom Radomiaka, gdyż wynik dwumeczu jest juz praktycznie przesądzony....
    • Agnan

4.4K
      96
    • 14.03.2007 o 18:39
      Post #338919 14.03.2007 18:39
    Z TerazPasy: [i]Gospodarze rozpoczęli mecz z dużym impetem. Już w 6 minucie po rzucie rożnym Pacan z 10 metrów umieścił piłkę w bramce Marka Pączka. Minutę później gospodarze mogli prowadzić już 2:0, ale na szczęście dla Cracovii piłka po strzale Kacprzaka z 25 metrów trafiła w poprzeczkę. [b]W tych sytuacjach piłkarze Radomiaka wykorzystali brak na boisku stopera Cracovii Michała Karwana, któremu założono cztery szwy na czole.[/i][/b] To też sporo wyjaśnia... Ech, ta gra fair...
    • tomecki

4.9K
      3.5K
    • 14.03.2007 o 18:44
      Post #338920 14.03.2007 18:44
    A czemu tu sie dziwić. To przecież zwyczajni drwale, a nie wirtuozi więc i tak dobrze , że nikt nie ma złamanej nogi lub jakiejs innej kontuzji
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.03.2007 o 20:03
      Post #338927 14.03.2007 20:03
    Brawo;]!!!!!!!!!!!, bałem się tego meczu, ale młodzi podołali - napewno to zaprocenyuje w przyszłości.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 14.03.2007 o 20:04
      Post #338928 14.03.2007 20:04
    Ustawił tak, że dwa razy musiał kopnąć i choć zeszła to weszła. Aco do mojego postu "No i dobrze. Młodzież się ograła, wynik super, tylko mecz rewanżowy może być nudny" To nie żebym narzekał dla narzekania. Na prawdę się cieszę i jest super. Chciałbym, żeby rewanż zagrali tym samym składem. No z pewnymi korektami - tam gdzie się zawodnicy nie sprawdzili. Skoro Kurowski zszedł w 30 minucie to musiało mu nie iść co nie jest dziwne, bo przecie3ż trzecioligowe boisko nie dla takiej gwiazdy. No i w rezerwie ludzie z pierwszej jedenastki na wszelki wypadek.
    • depesz

1.3K
      0
    • 14.03.2007 o 20:17
      Post #338936 14.03.2007 20:17
    Zazwyczaj tego nie robie, ale teraz sobie pozwole: a nie mowilem! ;P Na pohybel - panu Jugo i reszcie szmaciarzy. Swoja droga PAS mi zrobil taki sam numer jak Robert na forum: zapytany o wynik napisal w sms-ie: "1:3". Dopiero po chwili sie poprawil, ze "1:3 dla C":)
    • misiekm

1.1K
      923
    • 14.03.2007 o 20:20
      Post #338938 14.03.2007 20:20
    Kiedy losowanie par półfinałowych albo czy istnieje jakaś drabinka. Proszę o info. Dzięki.
    • lopez5

59
      0
    • 14.03.2007 o 20:21
      Post #338939 14.03.2007 20:21
    ja miałem to samo przy 1:1 ;) ps.no dobra jaja sobie robie, ale po takim cisnieniu od wczoraj to można ,chyba wszystkim ulżyło bo były teoretycznie 3 wyjścia z sytuacji 1.liczyć pzpn zmieni decycje - nierealne 2.walkower - tez bez sensu 3.zagrać jak najlepiej i zrobic wynik bardziej korzysrny niż walkower i to też uczynili z nadatkiem
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 14.03.2007 o 21:05
      Post #338953 14.03.2007 21:05
    Agnan: [i]Przy okazji: czy ktoś wie czy będiz ejakiś skrót w TV? Bramki? Moze wieczrem w TV3? [/i] Pytasz i masz. Mecz w Radomiu kręciła telewizja TVN - bardziej precyzyjnie n-Sport. I będzie to relacjonować na antenie dziś i jutro: * dziś: półgodzinny skrót: godz. 22.30 - 23,00 PP, Radomiak - Cracovia * jutro relacja godzinna: godz. 12.05 - 13,00 PP, Radomiak - Cracovia W tej chwili n-Sport transmituje bezpośrednio z Cichej w Chorzowie mecz PP Ruchu z Groclinem. Obie drużyny grają w najsilniejszych składach. Groclin gra diamentem z Sikorą na szpicy. W Ruchu oczywiście Grzesiu Baran na środku obrony i Marcin Makuch na prawej obronie. Kończy się pierwsza połowa. Na razie jest 0:0.
    • plusjack

439
      26
    • 14.03.2007 o 21:25
      Post #338959 14.03.2007 21:25
    trzeba czekac na losowanie dalszej gry ...Radom mamy z głowy :) nie ukrywam ze obawiałem sie tego meczu ale jak widac nie było czego ..... Cracovia Pany !!!!!!
    • Vasago

3.7K
      594
    • 14.03.2007 o 21:44
      Post #338963 14.03.2007 21:44
    Ludzie dajcie spokój z tymi brawami, gratulacjami, pochwałami jakby nasi piłkarze zdobyli... mistrzostwo świata.... Jakby na to nie patrzeć graliśmy z rywalem usytuowanym O DWIE KLASY NIŻEJ.... Co by nie mówić w takiej sytuacji zwyczajnym obowiązkiem zawodników jest mecz wygrać, bez względu na przeciwności losu.... Przysłowie mówi, że mecz można "wygrać, przegrać, albo zremisować".... Owszem ta reguła ma prawo bytu, ale nie w przypadku takich meczy gdzie spotykają się zawodowcy z kelnerami.... Po ostatnim hokeju z Podhalem jako kibic jestem bardzo sfrustrowany.... i będę bardzo dużo wymagał od naszych zawodników (piłkarzy, czy hokeistów).... Płacę za bilet a oni zarabiają ogromne pieniądze, których oczywiście im nie zazdroszczę, ale.... nie zmienia to faktu, że należy wymagać bardzo wiele.... Ja osobiście będę wymagał bardzo wiele, coraz więcej.... Jeżeli będzie wynik to pochwalę, w przeciwnym wypadku nie powstrzymam się od krytyki na całego....
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 14.03.2007 o 21:53
      Post #338965 14.03.2007 21:53
    Taka prawda,ze gdyby strzal Kacprzaka wpadl do sieci, a nie w poprzeczke to bysmy sie nie podniesli. A tak po golu Dudzica praktycznie my rzadzilismy na boisku:) Darek Klus po bramce od razu podbiegl do klatki, fajna sprawa;)
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 14.03.2007 o 21:56
      Post #338967 14.03.2007 21:56
    Vasago Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ludzie dajcie spokój z tymi brawami, > gratulacjami, pochwałami jakby nasi piłkarze > zdobyli... mistrzostwo świata.... Jakby na to nie > patrzeć graliśmy z rywalem usytuowanym O DWIE > KLASY NIŻEJ.... Co by nie mówić w takiej > sytuacji zwyczajnym obowiązkiem zawodników jest > mecz wygrać, bez względu na przeciwności > losu.... Przysłowie mówi, że mecz można > "wygrać, przegrać, albo zremisować".... Owszem > ta reguła ma prawo bytu, ale nie w przypadku > takich meczy gdzie spotykają się zawodowcy z > kelnerami.... Po ostatnim hokeju z Podhalem jako > kibic jestem bardzo sfrustrowany.... i będę > bardzo dużo wymagał od naszych zawodników > (piłkarzy, czy hokeistów).... Płacę za bilet a > oni zarabiają ogromne pieniądze, których > oczywiście im nie zazdroszczę, ale.... nie > zmienia to faktu, że należy wymagać bardzo > wiele.... Ja osobiście będę wymagał bardzo > wiele, coraz więcej.... Jeżeli będzie wynik to > pochwalę, w przeciwnym wypadku nie powstrzymam > się od krytyki na całego.... > > >>>SPANISH CARAVAN & WHISKY > BAR<<< nie marudź Vasago bez sensu... drużyna była tak osłabiona ,że spokojnie mogliśmy polec i to kilkoma bramkami. Ale chłopakie staneły na wysokości zadania. Miło zobaczyć jak wiele nas już od 3 ligi dzieli:) Gratulacje dla piłkarzy.takie sytuacje tworzą legendę!
    • -Robert-

5.3K
      903
    • 14.03.2007 o 21:57
      Post #338969 14.03.2007 21:57
    Vasago ... powiem szczerze , ze nie obawiałem sie wyniku tego meczu ... ale racz zauważyć, że zagralismy mocno eksperymentalnym składem ... i dlatego ta nasza wygrana wcale nie była tak oczywista dla wielu z nas ... nasi dublerzy dostali szansę pokazania sie w meczu o konkretna stawkę ... to był niewatpliwy czynnik mobilizujący ... a mobilizacja w meczach ze słabszymi przeciwnikami nie jest najmocniejsza strona Cracovii ... jak przypominam sobie Skalnika Gracze to @$#@&*&^%$#@ ... tam popisalismy sie skrajnym brakiem profesjonalizmu ... niestety to była w 100% wina Stawa którego bardzo lubie i szanuje ... dzisiaj milismy działanie całkowicie odwrotne do ówczesnego ... i trener i zawodnicy podeszli do temetu z nalezyta starannością ... i za to należa sie im podziękowania ... a dlaczego byłem spokojny o wynik ? w życiu tak jest ze jak komuś cos nie idzie tak jak by sobie tego zyczył to spręża sie maksymalnie i koncentruje nad poprawą sytuacji ... kiedy wiec okazało sie ze musimy grac czułem ze damy rade ... ;) p.s. mój typ na półfinał: Cracovia - Arka ...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.03.2007 o 21:58
      Post #338971 14.03.2007 21:58
    Dla zainteresowanych LIVE z Ruch - Dyskobolia : http://comtv.pl/ruch_live/index.php?mecz=15
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 14.03.2007 o 21:59
      Post #338972 14.03.2007 21:59
    Wielkie dzieki dla chlopaków za walkę. Co prawda dorałem na radomska "Maracanę" w 35 minucie wiec nie widzialem tego "szturmu" Radomiaka ale widzialem za to brameczki Darka Kłusa i Baniowego :-) Darek (tak jak juz pisalem po Legii) to na dzis nasz najlepszy zawodnik w 2 linii. Myslalem ze nie moze grac (gral w PP w ŁKS) ale widac mogł i baaardzo porzadkował srodek Brama na 2-1 piekna. Sam zabrał piłę wpadł w pole karne i z okolic naroznika zdjął pajęczynkę z krótkiego rogu Miód! Brama na 3-1 to z kolei akcja Kosturbały. Mógł centrować w pole karne ale swietnie wbiegł od lini bocznej i sdod lini koncowej dograł na 11 metr, gdzie był Baniowy Piotrek przyjął no i jako ze rywal byl 3 ligowy no to czasu było dla naszego weterana wystarczajaco duzo :-) A strzał Baniowy wciaz ma :-) Przy stanie 3-1 Radomiak sie kompletnie posypał i tak naprawde mogło byc nawet 5-1. W sektorze wg mnie okolo 150 osob z czego na pewno 4 z Polonii Warszawa i kilkudziesieciu ziomkow z Kielc. Szczególne pozdrowienia dla pasiastej ekipy z Radomia Chłopaki zaliczyli najbliższy wyjazd w zyciu :-) Puuuchar jest naaaasz!
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 14.03.2007 o 22:00
      Post #338973 14.03.2007 22:00
    Karwan gral prawie caly mecz z rozcieta glowa, a po kilku minutach I polowy zszedl Kura z boiska
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 14.03.2007 o 22:03
      Post #338975 14.03.2007 22:03
    Może teraz premia jest "troszkę" większa niż poprzednio w PP ?Ta "konkretna stawka", jest chyba "trochę" większa, niż przed meczem z drużyną Skalnik Gracze....;-)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie