"Nikt nie rzucił na kolana" :)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/12/03/osmiu-pilkarzy-oblalo-testy-w-gieksie/
"22 listopada przy Bukowej na treningu pojawiło się ośmiu nowych piłkarzy chcących otrzymać angaż w miejscowym GKS-ie Katowice. W czwartkowe popołudnie otrzymaliśmy oficjalny komunikat - żaden z testowanych piłkarzy nie zagra na wiosnę w Katowicach."
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
http://www.sport.pl/pilka/1,65044,8767097,I_liga__Wojtowicz_nie_bedzie_trenerem_Sandecji.html
Wójtowicz nie jest już trenerem Sandecji....o co chodzi?
Nie wiem czy to miejsce na to, ale odpowiem Ci, że Wójtowiczowi nie było po drodze z zarządem.
On miał inną wizję na Sandecję (Wójtowicz to profesjonalista, wskazywał co trzeba poprawić by klub dobrze funkcjonował, ma gość o tym pojęcie), a zarząd inną. Już wcześniej podawał się do dymisji, ale doszli wtedy do porozumienia.
Tajemnicą poliszynela jest, że niejaki Paweł Leśniak musi grać po 15 minut w meczu mimo, że jest dramatycznie słaby, bo tatuś daje jakąś kasę na klub. Wcześniej się nie mieścił w składzie w Stróżach.
Olbrzymia strata dla Sandecji - pod wodzą Wójtowicza graliśmy naprawdę fajną, ofensywną piłkę, zobaczymy jaką to wizję ma zarząd i co wymyślą, ale nie spodziewam się niczego dobrego.
Ale tak btw - koniec Wójtowicza w Sandecji to chyba nie ten temat ? :)
Zibilandowi się już wszystko pomieszało. Jak widać kocha nie tylko pensjonata :D
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/283/f53fe0e147b802ff.jpg[/IMG][/URL]
Ula znalazł robotę ?! :)
Też widziałem to zdjęcie, chyba na WP, z jakiegoś filmu (nie wiem jaki tytuł) ;D ale z mordy to Ulatowski jak nic ;)
A to nie fotomontaż?
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A to nie fotomontaż?
chyba nie bo takie zdjęcie załączyli na wp do jakiegoś tematu o filmach
http://www.90minut.pl/news/142/news1423056-Pawel-Nowak-przedluzyl-kontrakt-z-Lechia.html
Jeszcze co najmniej przez dwa lata Paweł Nowak będzie występował w Lechii Gdańsk. Właśnie na taki okres została zawarta nowa umowa z zawodnikiem.
- Jesteśmy bardzo zadowoleni z rozmów z Pawłem - mówi dyrektor klubu Błażej Jenek. - Negocjacje były bardzo rzeczowe i trwały krótko. Dużym profesjonalizmem obok zawodnika wykazał się jego menedżer Carl Glomb - dodaje.
źródło: Lechia Gdańsk
[url=http://www.90minut.pl/news/142/news1424053-Maciej-Murawski-i-Piotr-Gruszka-odbeda-staz-w-Bayerze-Leverkusen.html]90minut.pl[/url] Jakby nie było Murawski jeden mecz ma w barwach :)
Dzisiejszy Dziennik Polski donosi że Marcin Bojarski podpisał kontrakt z Puszczą Niepołomice
To teraz będzie całował koszulkę Puszczy...;)
No to super!
Będziemy mogli popatrzeć na grę Bojara!
Niepołomice - tu rządzą Pasów kibice!
Marcin Bojarski chciał do Cracovii, jest w Puszczy Niepołomice
Piotr Krukowski
2010-12-13, ostatnia aktualizacja 2010-12-13 19:05
Sześć lat temu awansował z Cracovią do ekstraklasy, a półtora roku temu był najlepszym piłkarzem Piasta Gliwice. W przyszłej rundzie będzie grał w Puszczy, ostatniej drużynie drugiej ligi
Kariera Marcina Bojarskiego zatrzymała się po złamaniu kości strzałkowej. Próbował odbudować się w Pogoni Szczecin, ale po roku rozwiązał kontrakt i podpisał półtoraroczną umowę z Puszczą.
W drugoligowcu będzie zdecydowanie najbardziej doświadczonym piłkarzem - w ekstraklasie rozegrał ponad cztery razy więcej spotkań (195 i 32 gole) niż pozostali piłkarze z kadry. - Wróciłem do Krakowa i chciałem znaleźć klub na miejscu. Zgłosiłem się do Cracovii, ale nie wyrażono zainteresowania. Dostałem za to propozycje z Bruk-Betu Nieciecza i Puszczy. Przeanalizowałem je i zdecydowałem się na Niepołomice. Choć sytuacja w tabeli jest ciężka, to po rozmowach z prezesem i trenerem usłyszałem, że klub ma kilkuletnią strategię rozwoju. Tworzy się tu coś fajnego - uważa Bojarski.
Duży wpływ na transfer 33-letniego skrzydłowego miał Robert Jończyk. Spotkali się w Cracovii, gdzie szkoleniowiec był asystentem Wojciecha Stawowego. - Trafiłem w dobre ręce. Trener Jonczyk od czasu pracy w Cracovii nabrał niezbędnego doświadczenia. Znam też część piłkarzy [Michał Świstak, Paweł Szwajdych i Wojciech Ankowski też grali w Cracovii - przyp. red.] i wiem, na co stać drużynę - zaznacza Bojarski.
Nowy piłkarz Puszczy w 2002 roku zdobył mistrzostwo z Legią Warszawa, ale najlepszy okres w karierze miał w Cracovii. Przez trzy sezony był podstawowym zawodnikiem, ale w czwartym nie mógł dogadać się z ówczesnym trenerem Stefanem Majewskim i został odsunięty od pierwszego zespołu.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
REKLAMA
EWIA Napisał(a):
> No to super!
> Będziemy mogli popatrzeć na grę Bojara!
> Niepołomice - tu rządzą Pasów kibice!
Jako, że jestem z Niepołomic serce mi się raduje, ponieważ w Puszczy jest coraz więcej byłych zawodników Cracovii włącznie z trenerem :)
4 dni później
http://www.futbol.pl/artykul/97614.html
"Jacek Wiśniewski już niedługo może trafić do Kolejarza Stróże, gdzie doświadczonego gracza chce trener Marek Motyka. Także beniaminek z Niecieczy jest zainteresowany zatrudnieniem "Wiśni" "
Cracovia II szykuje się w Niecięczy :)
Nie ma sie z czego śmiać, bo jak nas jebną w "derbach" w przyszłym sezonie to będzie beka.
Coś czuję, że Gieksę Wojciecha stukniemy, a od Niecieczy zbierzemy bęcki :D
chyba w PP :)
Otóż to ...
Ekstraklasa jest nasza , i łatwo się nie poddamy.
Ale do utrzymania pasowało by jeszcze wydac troche pieniazkow na jakieś solidne transfery.
[b]"Dostałem za to propozycje z Bruk-Betu Nieciecza i Puszczy. Przeanalizowałem je i zdecydowałem się na Niepołomice. Choć sytuacja w tabeli jest ciężka, to po rozmowach z prezesem i trenerem usłyszałem, że klub ma kilkuletnią strategię rozwoju. Tworzy się tu coś fajnego - uważa Bojarski. "[/b]
Z tego co słyszałem sponsorować Puszcze ma Oknoplast...ehhh szkoda ze już nie gram w piłkę bo przeszedł bym z Oknoplastu do Puszczy:P hahaha nie no zarcik ale wszystko jest możliwe jak sie chce to sie da...:P
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/12/20/trzech-napastnikow-w-zaglebiu-sosnowiec/
Nie wiadomo, jak potoczą się losy Michała Grunta, którym zainteresowane są trzy zespoły z ekstraklasy: Wisła, Widzew i Arka. Klub z Gdyni przesłał już nawet konkretną ofertę transferową. - Według mnie Michał zrobiłby bardzo źle, odchodząc teraz z Zagłębia. Zagrał w drugiej lidze dopiero kilka meczów. Uważam, że powinien zostać, rozwinąć się i dopiero później przejść do grającego w ekstraklasie klubu - mówi Ojrzyński.
Ewentualne odejście Grunta byłoby dla trenera Zagłębia sporym problemem. Z myślą o tym piłkarzu namówił działaczy klubu na skrócenie wypożyczenia innego młodzieżowca, Jakuba Snadnego, który ma wrócić do Cracovii.
Krzysztof Lipecki oraz Tomasz Księżyc odchodzą z zespołu Kolejarza Stróże.
Lipecki zrezygnował z występów w Kolejarzu, bowiem otrzymał propozycję pracy w jednej z krakowskich uczelni. Zawodnik zyskał niedawno tytuł doktora.
Tomasz Księżyc prawdopodobnie wiosną ma zagrać w drugoligowej Puszczy Niepołomice.
8 dni później
http://ekstraklasa.net/news,36829,slusarski-dwa-najgorsze-lata.htm Wywiad ze Ślusarem
boloyoung Napisał(a):
> http://ekstraklasa.net/news,36829,slusarski-dwa-na
> jgorsze-lata.htm Wywiad ze Ślusarem
No Normalnie Profesjonalnie się pożegnał
Bardzo dobry wywiad, bez żadnych żalów, bez pretensji. Moim zdaniem Bartek ładnie się pożegnał. Jak profesjonalista.
Dawał z siebie wszystko, ale nie dawał z siebie wszystkiego. Tak jak sam mówi, nie trzeba więcej komentować.
Ślusarskiego spotykałem czasem na Kapelance, w sumie porządny z niego gość jest. Na pewno chciał grać jak najlepiej, ale zdrowie już nie to co kiedyś.
no fajeczki i gorzoła nie pomagają - w kwestii gorzoły wiem po sobie
wywiad ok ale co robi Kolejorz kupując tak średniego piłkarza?
Nie wiem czy było jakieś podsumowanie rundy Kaszuby w II lidze, czyli na trzecim szczeblu, ale gośc, który miał nas zbawić strzelił całe 2 bramki... Nie wiem czy to wynik jakiejś kontuzji ale jeśli nie to wynik mierny
Bartek kolejny raz udowodnilł ze jest w 100% profesjonalistą, jak rowniez pokazal ze równy gosc z niego. Oby mu sie w Lechu wiodlo lepiej niz u Nas.
Masakra człowieku, czy Ty w ogóle rozumiesz co to znaczy profesjonalista w piłce ? Czy piłkarz, który pali i zdycha na boisku ze zmęczenia dla Ciebie jest profesjonalistą ?! Zastanów się trochę, dostaje za tę pracę ciężkie pieniądze, a nie potrafi rzucić palenia. WIELKI PROFESJONALISTA BARTEK !
Paliles kiedykolwiek nałogowo papierosy?jeśli nie to weź nie pierdol o rzucaniu bo to z pozoru jest tylko proste a jeśli paliles lub palisz to dobrze wiesz jak to jest
ja rzuciłem... po ponad 10 latach palenia...
Krzysztof Radwański piłkarzem Puszczy
Puszcza Niepołomice pozyskała kolejnego piłkarza z bogatą przeszłością w ekstraklasie. Występujący na pozycji lewego obrońcy Krzysztof Radwański rozegrał 112 meczów w barwach Cracovii na najwyższym szczeblu rozgrywek.
Z okresu gry w "Pasach" Radwański, który wczoraj trenował już z Puszczą, zna szkoleniowca niepołomickiej drużyny Roberta Jończyka, który wtedy pełnił rolę drugiego trenera Cracovii. Radwański spędził w krakowskim klubie 6,5 roku, był podstawowym zawodnikiem drużyny, która awansowała najpierw do II ligi, a rok później do ekstraklasy. Z Cracovii odszedł w 2009 roku do Górnika Łęczna, a nowy nabytek Puszczy ostatnio grał w Kolejarzu Stróże.
32-letni zawodnik związał się z niepołomickim klubem półtorarocznym kontraktem. - Jestem bardzo zadowolony z pozyskania Krzysztofa Radwańskiego. Przez cały czas mówiłem, iż na lewej obronie widzę największą lukę w zespole, którą jak najszybciej trzeba zapełnić. Tym transferem się nam to udało - podkreśla trener Puszczy Robert Jończyk.
Transfer Radwańskiego to duży sukces klubu z Niepołomic, ale Puszcza zanotowała wczoraj też jedną porażkę. Mimo że klub był już dogadany z Krzysztofem Lipeckim, a sam zawodnik zapowiadał działaczom Puszczy, że na 99 procent trafi do drużyny, to jednak w ostatniej chwili zmienił plany i podpisał kontrakt z pierwszoligowcem - Niecieczą. W Niepołomicach nie ukrywają, że są decyzją byłego pomocnika Kolejarza Stróże zawiedzeni.
http://www.90minut.pl/news/143/news1438867-Krzysztof-Radwanski-pilkarzem-Puszczy.html
Gdyby był profesjonalistą, to nigdy nie zostałby nałogowym palaczem. A jeśli został nałogowcem zanim zdecydował się na profesjonalne uprawianie sportu, to powinien się postarać rzucić. Liczne przykłady świadczą o tym, że się da.
jako ciekawostka powiem ze Platini nalogowo palil :), nawet w przerwie, wspolnie z Tacconim do kibla chodzili na dymka w Juve, a raz jak mu trener zwrocil uwage to powiedzial ze on na boisku jest od myslenia a nie biegania :D heheheh
ale powiedzmy, ze inne czasy, i inna pozycja, Bartek zdychal na boisku ostatnio, niemniej jednak spoko wywiad.
Rabarbar_1 Napisał(a):
> Paliles kiedykolwiek nałogowo papierosy?jeśli
> nie to weź nie @#$%& o rzucaniu bo to z pozoru
> jest tylko proste a jeśli paliles lub palisz to
> dobrze wiesz jak to jest
Mój ojciec rzucił palenie po 25 latach i nie pali już 10 lat, tak zrobili też jego wszyscy znajomi najbliżsi (łącznie w przeciągu 2 lat rzuciło palenie 6 osób i żadna już dziś z nich nie pali). Dodam że mój ojciec sportowcem nie jest i pracuje umysłowo, więc na dobrą sprawę jemu palenie w [b]PRACY[/b] (Ślusarski pracuje !!!!!) nie przeszkadzało
Ale koniec o papierosach, wróćmy do tematu
http://www.90minut.pl/news/144/news1440636-Bramkarz-z-Rosji-na-testach-w-Olimpii-Elblag.html Grzegorzewski ma dołączyć do Olimpii Elbląg.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)